Bagaimana Menyediakan Alat Pemadam Api Amazon untuk Masa Pertama

>

Tontonan TV sedang berubah dengan cepat di Globe dengan pemberian perkhidmatan penstriman video seperti Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime, dan lain-lain. DTH mungkin tidak lama lagi menjadi sesuatu yang lalu dan ia akan menjadi baik. Perkhidmatan Video Streaming bukan sahaja menawarkan lebih banyak dan kandungan yang lebih baik tetapi juga memberi penonton pilihan yang benar. Mereka boleh memilih apa sahaja yang mereka kehendaki daripada berjuta-juta rancangan TV, Filem, Dokumentari, dan lain-lain. Kemasukan terbaru dalam segmen streaming video adalah Bar Fire TV Amazon.

FireStick adalah tawaran Amazon eksklusif dan menawarkan pelbagai perkhidmatan seperti Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana dan banyak lagi. Tetapi ini bukan satu-satunya kemuncak kayu api. Anda fikirkan betul. Alat kawalan jauh api datang dengan sokongan Alexa. Jadi, anda boleh duduk di sofa sekarang dan mengawal segala-galanya melalui suara anda. Menakjubkan, bukan?

bagaimana untuk menubuhkan tongkat api tv amazon

Sekiranya anda akan membeli Stick Amazon Fire TV atau telah membelinya dan bimbang bagaimana untuk membaikinya, kemudian duduk dan berehat. Kami berada di sini untuk membantu anda dengan pemasangan Amazon Fire TV Stick untuk kali pertama di TV anda. Hanya ikuti langkah-langkah ini dengan teliti dan semuanya akan menjadi cakewalk.

Tetapi sebelum kita memulakan tutorial ini, beritahu kami beberapa prasyarat terlebih dahulu. Ini adalah perkara-perkara yang anda perlukan sediakan dan jalankan Stick Amazon Fire TV anda. Sila ambil perhatian bahawa perkara-perkara ini jelas tidak akan dimasukkan ke dalam Peti Stick Kebakaran anda !!! Ini adalah:

  • TV yang Serasi: Ini jelas merupakan keperluan utama. Anda akan memerlukan sekurang-kurangnya HDTV dengan port HDMI untuk menggunakan Stick Kebakaran.
  • Sambungan internet: Stick Fire tidak mempunyai sambungan internet sendiri. Anda perlu menyambungkan Stick Kebakaran anda ke sambungan WiFi yang aktif dan kuat supaya ia boleh menyiarkan video definisi tinggi dengan betul.
  • Akaun Amazon: Akhir sekali, anda perlu mendaftarkan Amazon Fire Stick anda ke akaun Amazon anda. Sekiranya anda menempah Peti Kebakaran dari akaun Amazon anda, ia akan datang sudah didaftarkan dengan akaun itu. Anda juga boleh menukarnya bila-bila masa anda mahu.

Arahan Persediaan Papan Api Amazon

Sekarang anda sudah bersedia, mari bermula. Inilah caranya untuk memasang Papan Pemancar Amazon Amazon anda buat kali pertama. Saya telah membahagikan proses persediaan ke 4 bahagian yang berkaitan untuk membuat perkara lebih mudah.

Bahagian 1: Bermula

LANGKAH 1: Bawa awak Peranti Stick TV Kebakaran. Anda akan menemui port mikro-USB dan HDMI di sana. Sekarang pasangkan kord kuasa USB ke port mikro-USB Stick Fire anda dan palamkan hujung kord kuasa lain ke Penyesuai Kuasa.

sambungkan api ke kord kuasa dan penyesuai kuasa

LANGKAH 2: Sekarang sambungkan Penyesuai Kuasa ke soket kuasa. (Nota: Adalah disyorkan untuk menggunakan Penyesuai Kuasa dan bukan Port USB berkuasa yang ditawarkan oleh beberapa TV).

LANGKAH 3: Sekarang pasang Stick Fire ke mana-mana port HDMI pada TV anda. Sila ingati nombor Port HDMI kerana kini anda perlu menghidupkan Saluran input HDMI yang sama pada TV anda.

masukkan firestick ke port hdmi tv

LANGKAH 4: Hidupkan TV anda dan buka Saluran input HDMI yang sepadan. Anda akan melihat skrin memuatkan dengan logo Stick Fire TV. Mungkin mengambil masa untuk memuatkan buat kali pertama, jadi jangan risau.

Langkah 5: Kini sudah tiba masanya untuk menubuhkan alat kawalan jauh anda. Pertama, masukkan dua bateri AAA yang dimasukkan ke dalam kotak.

masukkan bateri jauh

Sekarang alat kawalan jauh mesti dipasang secara automatik dengan Stick Fire. Walau bagaimanapun, jika ia tidak disandingkan secara automatik, hanya tekan dan tahan butang Utama di jauh anda selama 10 saat. Ini akan menghantar Stick Kebakaran anda ke Mod Penemuan dan pasangan akan dilakukan.

Setelah jauh dipasangkan dengan FireStick, tekan Main / Jeda butang untuk memulakan proses persediaan

bagaimana untuk menetapkan amazon api kayu 4k

Langkah 6: FireStick kini akan meminta anda memilih bahasa pilihan anda. Serlahkan bahasa yang dikehendaki dengan menggunakan kekunci navigasi pada jarak jauh dan tekan Pilih / OK butang pada jarak jauh untuk menetapkan bahasa.

Catatan: Pilih / OK ialah butang bulat pada jarak jauh yang tertutup di dalam butang navigasi

arahan pemasangan api amazon

Bahagian 2: Sambungkan Api Api Amazon ke Wifi

Langkah 7: FireStick anda kini akan mengimbas rangkaian Wi-Fi yang tersedia dalam julat. Apabila anda melihat senarai rangkaian, pilih Wi-Fi anda dan masukkan SSID dan kata laluan anda (jika diperlukan) untuk disambungkan

bagaimana untuk menyambungkan tong api amazon ke wifi

Bahagian 3: Daftar TV Kebakaran / Stick dengan Akaun Amazon

Langkah 8: Kini tiba masanya untuk mendaftarkan peranti anda ke akaun Amazon anda. Stick Fire TV Amazon anda akan didaftarkan terlebih dahulu jika anda telah mengarahkannya dari Amazon. Walau bagaimanapun, jika tidak demikian atau jika anda ingin mendaftarkan diri melalui akaun Amazon yang lain, anda boleh mengikuti arahan pada skrin untuk Mendaftar atau Mendaftar TV Kebakaran anda. (Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di sini.)

Sekiranya FireStick anda tidak disahkan semula, anda harus melihat tetingkap berikut. Sekiranya anda mempunyai akaun Amazon, teruskan dan pilih pilihan pertama. Jika tidak, buat akaun Amazon dahulu dengan mengklik Saya baru ke Amazon. 

arahan pemasangan api amazon

Langkah 9: FireStick anda sekarang akan mendaftar. Tunggu selama beberapa saat.

bagaimana untuk membuat persediaan amazon firestick

Bahagian 4: Penggulungan Proses Persediaan

Langkah 10: Apabila pendaftaran selesai, FireStick akan bertanya jika anda ingin menyimpan kata laluan Wi-Fi anda ke akaun Amazon anda.

Sekiranya anda menggunakan pelbagai peranti Amazon yang didaftarkan ke akaun Amazon yang sama seperti FireStick, ia adalah idea yang baik untuk dipilih Ya untuk membolehkan peranti tersebut menyambung dengan pantas ke rangkaian Wi-Fi anda. Jika anda tidak mempunyai sebarang peranti Amazon yang lain dan tidak berniat membeli satu di masa depan, anda mungkin juga memilih Tidak 

amazon api kata laluan wifi tongkat

Langkah 11: Jika anda ingin mendayakan Kawalan Ibu Bapa di FireStick anda, klik Dayakan Kawalan Ibu Bapa pada skrin seterusnya. Jika anda berbuat demikian, anda akan diminta untuk menyediakan PIN pada tetingkap berikutnya. Anda perlu memasukkan PIN untuk kebanyakan aktiviti di FireStick.

Jika anda tidak memerlukan Kawalan Ibu Bapa, hanya klik Tiada Kawalan Ibu Bapa untuk meneruskan.

kawalan ibu bapa di dapur api amazon 4k

Langkah 12:  Anda kini boleh klik Bermula dan pilih aplikasi / perkhidmatan streaming yang anda ingin pasang sebelum memulakan dengan FireStick. Jika anda ingin memasangnya kemudian, klik Tidak, Terima kasih

bagaimana untuk menubuhkan firefox amazon dan peranti tv terbakar

Jika anda mempunyai FireStick 2nd Gen tanpa butang kawalan TV (kelantangan dan butang kuasa) di jauh, ini adalah semua yang anda perlu lakukan untuk menyediakan peranti anda.

Jika anda mempunyai FireStick yang lebih baru dengan butang kawalan TV, teruskan dengan Bahagian 5 di bawah

Bahagian 5: Sepasang FireStick jauh dengan TV

Langkah-langkah berikut hanya untuk Remotes dengan kawalan TV. Jika anda tidak mempunyai butang kelantangan jauh, anda boleh melangkau bahagian ini dan berpindah ke bahagian seterusnya.

Langkah 13: Apabila anda melihat tetingkap ini, klik Seterusnya

menubuhkan kawalan tv di firestick

Langkah 14: Tekan butang Kelantangan dan Kelantangan di remote anda

Pastikan titik jauh di TV. Butang kawalan TV menggunakan profil IR untuk TV anda. Oleh itu, TV dan jarak jauh anda perlu berada di barisan penglihatan untuk fungsi kawalan TV berfungsi.

tv kebakaran amazon dan persediaan 4k firestick

Langkah 15: Klik Ya jika anda mendengar bunyi. Jika tidak, klik TIDAK untuk mengulangi proses tersebut

bagaimana untuk menyiapkan firma 4k

Langkah 16: Apabila remote TV Kebakaran telah berjaya disegerakkan, anda akan melihat mesej berikut pada skrin

Bagaimana Menyediakan Alat Pemadam Api Amazon untuk Masa Pertama

Anda telah berjaya menubuhkan FireStick anda

Cara Mula Menggunakan Batang Api Anda

Sekarang bahawa FireStick anda sudah siap, anda ingin memulakannya dengan segera. Berikut adalah beberapa perkara menarik yang anda ingin tahu yang pasti menawarkan pengalaman FireStick yang lebih baik.

Jailbreak FireStick anda

FireStick adalah peranti streaming media yang hebat. Ia membolehkan anda menonton episod, filem dan TV kegemaran anda melalui aplikasi seperti Netflix, Hulu, Amazon Prime dan banyak lagi. Tetapi, terdapat batasan yang serius. Perkhidmatan ini memberi anda wang, jenis yang dapat dengan mudah menjejaskan anggaran anda. Selain itu, anda tidak boleh mendapatkan semua yang anda mahu menonton dari satu perkhidmatan. Anda mesti mempunyai banyak langganan dan kos lebih banyak.

Tetapi, anda boleh dengan mudah jailbreak FireStick dan tidak perlu risau tentang membayar sesen untuk menonton filem, pertunjukan, TV langsung dan apa sahaja yang anda mahukan. Jailbreaking adalah proses yang mudah, pantas, selamat dan sah. Ia sebenarnya memasang Kodi pada Stick Fire TV anda dan kemudian menggunakan kandungan aliran Kodi Addons dan Kodi. Singkatnya, ia memberi anda akses kepada kumpulan kandungan tanpa batas.

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick

Pasang Aplikasi FireStick

Tiada peranti media yang baik tanpa aplikasi dan FireStick menyokong berpuluh-puluh mereka. Terdapat banyak aplikasi, percuma dan berbayar, anda boleh memasang FireStick anda dan menikmati jam streaming yang tidak berkesudahan. Amazon Store adalah repositori besar aplikasi sejuk seperti Netflix, Hulu dan Amazon Prime dibina ke dalam peranti anda. Tetapi, jika itu tidak mencukupi, anda boleh mendapatkan banyak aplikasi pihak ketiga yang menakjubkan yang membolehkan anda menonton filem dan rancangan secara percuma.

FireStick berjalan pada Android yang diubahsuai, tetapi pada terasnya, ia sama seperti mana-mana peranti Android yang lain. Itulah sebabnya banyak aplikasi Android pihak ketiga berfungsi dengan sempurna di FireStick anda. Ramai daripada mereka adalah mesra-jauh dan yang tidak selalu boleh digunakan dengan Toggle Mouse pada FireStick. Lihatlah aplikasi FireStick kami yang terbaik dan mulakan.

Tetap Dilindungi dengan VPN

Saya percaya saya tidak boleh mengatakan cukup tentang betapa pentingnya untuk berhati-hati dan mengambil tindakan yang sewajarnya untuk memastikan keselamatan dalam talian anda. Internet mendedahkan anda kepada mata palsu ISP anda, pihak ketiga seperti penggodam dan juga kerajaan anda sendiri. Semua aktiviti dalam talian anda dapat ditelusuri kembali dengan mudah. Dan, apabila anda menstrim filem dan pertunjukan percuma melalui aplikasi pihak ketiga, ada kemungkinan anda mungkin mendarat dalam masalah.

Saya tidak menganggap pelanggaran hak cipta. Tetapi, saya tegas mengekalkan konsep hak privasi kami dan tidak boleh dikompromikan. Oleh itu, saya cadangkan menggunakan VPN dengan FireStick.

VPN mengalihkan aktiviti dalam talian anda melalui pelayan yang disulitkan dan memastikan kehadiran anda di internet tetap peribadi dan tanpa nama. Saya cadangkan ExpressVPN, kerana ia adalah perkhidmatan VPN terpantas dan paling boleh dipercayai untuk Stick Fire TV. Anda boleh menyemak panduan langkah demi langkah ini untuk dipasang & gunakan VPN pada Stick Kebakaran.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Kesimpulannya

Itu sahaja. Anda telah berjaya menubuhkan Papan Pemancar Amazon Amazon anda untuk kali pertama dan kini boleh menikmati lautan luas kandungan multimedia dengan bantuan aplikasi yang berbeza atau proses jailbreak seperti yang saya cadangkan di atas. Saya berharap ini dapat membantu. Namun, sekiranya anda menghadapi masalah persediaan tongkat Amazon, jangan ragu untuk memberitahu saya melalui bahagian komen di bawah. Sebelum anda meninggalkan, jangan lupa untuk memeriksa tetapan terbaik untuk Firestick yang saya percaya setiap pengguna perlu memohon sekarang.

Panduan Berkaitan:

  • Bagaimana untuk Membaiki Isu-Isu Jauh FireStick
  • Bagaimana untuk mencegah Firestick daripada terlalu panas
  • Bagaimana untuk Reboot / Restart FireStick
  • Bagaimana untuk memasang Mobdro pada FireStick
  • Bagaimana untuk memasang APK Cinema di FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me