Bagaimana untuk Membaiki Isu-Isu Jauh FireStick

>

Sekiranya remote Firestick anda tidak berfungsi atau berpasangan, anda berada di halaman yang betul.

Suatu malam, saya menonton salah satu filem kegemaran saya di peranti FireStick saya. Saya hampir separuh melalui filem ketika saya memutuskan untuk berehat cepat dan memilih minuman dari peti sejuk. Saya mengetengahkan api Stick jauh ke TV untuk menjeda filem itu, tetapi tidak akan berlaku. Saya menekan butang berulang-ulang tetapi peranti tidak akan bertindak balas dan filem itu hanya akan terus dimainkan. Saya mengeluarkan plag dari bekalan kuasa dengan harapan bahawa reboot mungkin hanya melakukan silap mata.

FireStick reboot biasanya, tetapi remote tidak berfungsi. Ia mengambil masa beberapa minit lagi untuk menyedari bahawa terdapat sesuatu yang tidak kena dengan jarak jauh Stick Fire. Sekiranya anda mengalami masalah yang sama dan jauhnya Alat Api Amazon Fire anda tidak berfungsi, anda akan dapat membetulkannya. Oleh itu, lihatlah pelbagai sebab dan penyelesaiannya yang saya dapati. Teruskan membaca! 

Alat Api Api Tidak Bekerja

Saya telah menggariskan sebab-sebab biasa yang menyebabkan masalah dengan FireStick / Kebakaran TV / Cube TV Kebakaran jauh. Pergi melalui mereka satu demi satu dan saya pasti jauh anda akan bekerja semula.

api api tidak berfungsi

1. Periksa Bateri Jauh Bateri Api

Amazon Fire Stick Remote adalah satu aksesori lapar kuasa. Setelah menggunakan FireStick untuk seketika dan mengalami masalah pengaliran bateri lebih daripada sekadar beberapa kali, saya dengan selamat boleh mengatakan bahawa jika jauh tidak berfungsi, ada kemungkinan besar bateri telah habis.

Bateri habis tanpa sebarang amaran. Sekiranya remote stick Fire anda berhenti bekerja tiba-tiba (menjengkelkan di tengah malam ketika anda tidak mempunyai bateri ganti), saya akan meletakkan taruhan saya pada bateri.

Secara jujur, saya tidak pasti mengapa jauh menggunakan kuasa bateri jauh. Kadang kala, bateri kering dalam beberapa minggu sahaja. Remote kayu api menggunakan Alexa, pengenalan suara, dan teknologi arahan suara. Ada yang mungkin mahu menyalahkan Alexa. Tetapi, tidak seperti itu jarak jauh sentiasa didengar. Anda mesti menahan butang Alexa di jauh untuk mula mendengar.

Walaupun alasannya, satu-satunya penyelesaian adalah dengan menggunakan bateri alkali yang berkualiti tinggi dan menyimpan alat ganti yang berguna. Bateri alkali adalah yang terbaik sejauh ini dan mereka menjaga jarak jauh Stick Fire anda yang paling lama. Walaupun, jangan beli apa saja alkali. Beli jenama daripada pengeluar terkenal.

Seminggu yang lalu, saya mungkin telah mengesyorkan bateri alkali yang boleh dicas semula hanya jika saya tidak menghadapi masalah dengan saya. Salah satu bateri terpencil bocor dan sisa putih disimpan di penyambung. Bahkan bateri baru itu tidak berfungsi sehingga saya mengikis bahan putih.

Jadi, maafkan saya jika saya tidak begitu pasti tentang bateri yang boleh dicas semula. Ini juga membawa saya ke titik bahawa ia adalah idea yang baik untuk mengeluarkan bateri dan memeriksa sebarang deposit residual dari kebocoran bateri pada penyambung. Membersihkan mereka mungkin mendapatkan api Stick jauh lagi berfungsi.

Dan, ada satu lagi perkara yang saya hampir lupa untuk memberitahu. Anda mungkin sudah tahu bahawa bateri mempunyai '+' (tambah) dan '-' (tolak) berakhir. Penyambung di petak bateri juga mempunyai + dan - sisi. Bahagian + bateri hendaklah sejajar dengan + penyambung (dan minus secara automatik akan diselaraskan). Saya telah meletakkan bateri dengan cara yang salah dan mendapati diri saya bergelut dengan jarak jauh untuk sementara waktu.

Sekiranya remote Amazon Fire Stick anda masih tidak berfungsi walaupun selepas membersihkan penyambung bateri dan menggunakan bateri baru, terus membaca untuk lebih banyak penyelesaian!

2. Adakah Anda Pair FireStick Remote Sudah Sudah?

Biasanya, keluar dari kotak FireStick jauh datang pra-berpasangan dengan peranti. Sekiranya ia tidak dipasangkan, anda perlu melakukannya secara automatik. Atau, jika penggantian FireStick baru / penggantian anda tidak berfungsi, ada kemungkinan ia tidak dipasangkan dengan betul.

Pairing adalah mudah. Ikuti langkah-langkah di bawah.

  1. Palam FireStick ke port HDMI TV anda.
  2. Kuasa pada FireStick dan TV anda.
  3. Apabila menggunakan FireStick, tahan butang 'Home' di jauh selama sekurang-kurangnya 10 saat.
  4. Ini akan memasangkan remote Amazon FireStick dan ia mesti mula berfungsi.

Jika ia tidak berpasangan, tekan dan tahan butang rumah sekali lagi selama 10-20 saat. Dalam banyak kes, pengguna terpaksa mengulangi proses beberapa kali untuk pasangan yang berjaya.

amazon api melekat jauh

FireStick boleh disambungkan ke sehingga 7 peranti Bluetooth termasuk pengawal jauh. Sekiranya anda telah menyambungkan 7 peranti, anda perlu memutuskan sekurang-kurangnya salah satu daripadanya. Berikut adalah cara anda boleh melakukannya:

  • Pilih Tetapan dari skrin utama FireStick. Pilihan tetapan berada di bar menu atas
  • Pengawal Terbuka & Peranti Bluetooth pada skrin seterusnya
  • Anda akan melihat senarai semua peranti yang bersambung. Hanya pilih peranti yang anda ingin pasang dan ikut arahan pada skrin.

Sila juga ingat bahawa jika alat kawalan jauh tidak berpasangan dengan peranti FireStick anda dalam percubaan pertama, cuba lagi. Biasanya, ia menyambungkan kali pertama, tetapi dalam kes yang jarang berlaku, ia mungkin mengambil masa 2-3 percubaan. Sekiranya masalah masih berterusan, anda mesti mencuba penyelesaian seterusnya # 3 untuk menetapkan semula dan membaiki alat kawalan jauh. Ia telah bekerja untuk ramai pengguna.

3: Butang FireStick Tidak Bekerja

Butang biasanya tidak berfungsi apabila alat kawalan jauh tidak sepadan dengan peranti FireStick anda. Tahan Rumah butang di jauh selama sekurang-kurangnya 10 saat untuk dipasangkan semula.

Jika masih tidak berfungsi, ikuti langkah-langkah untuk menetapkan semula remote anda dan pasang semula dengan FireStick:

Nota: Langkah berikut TIDAK menetapkan semula FireStick anda ke tetapan kilang. Mereka hanya menetapkan semula dan menyahpasang jauh anda dan pasangkan lagi dengan FireStick

1- Putuskan sambungan FireStick anda dari sumber kuasa (sama ada cabut plag penyesuai dari soket kuasa atau dari peranti FireStick)

2- Sekarang tekan butang berikut (semuanya bersama) selama sekurang-kurangnya 20 saat:
- Butang belakang
- Butang menu
- Bahagian kiri cincin navigasi

butang jauh api api tidak berfungsi

3- Ambil bateri dari jauh FireStick

4- Kuasa di FireStick anda dan tunggu sehingga anda melihat skrin utama di TV anda

5- Masukkan bateri semula ke dalam alat kawalan jauh FireStick anda

6- Tunggu selama 1-2 minit

7- Jarak jauh FireStick anda mestilah dipasangkan. Jika ia tidak dipasangkan, tahankan Rumah butang sekurang-kurangnya 10 saat

4. Adakah Stick Fire Anda Serasi Yang Sesuai?

Soalan ini bukan untuk mereka yang mengalami masalah dengan keluar dari kotak jauh. Saya bercakap tentang remotes yang dibeli secara berasingan. Terdapat rangkaian yang baik di dalam rumah dan juga kawalan pihak ketiga yang berfungsi dengan FireStick & Peranti TV kebakaran.

FireStick juga menyokong pengawal permainan Amazon dan pihak ketiga yang boleh digunakan sebagai alat kawalan jauh untuk berinteraksi dengan peranti. Mana-mana produk rasmi Amazon yang jelas menyatakan keserasiannya dengan FireStick akan berfungsi dengan peranti anda. Tetapi, jika anda berfikir tentang membeli alat kawalan jauh atau permainan pihak ketiga, pastikan anda memastikan ia direka untuk berfungsi dengan TV Kebakaran atau peranti FireStick.

Terdapat juga beberapa replika murah dari jauh dengan reka bentuk dan susun atur yang sama. Produk-produk ini mudah lenyap sebagai asal tetapi akhirnya tidak berfungsi. Sebelum anda membeli alat api Amazon Fire Stick, sahkan kesahihan penjual.

5. Adakah FireStick Anda Jauh Rusak? 

Jika anda mempunyai produk asal, anda juga telah memasukkan bateri baru, dan telah mencuba semua penyelesaian lain, mungkin ini adalah masa untuk mempertimbangkan kemungkinan bahawa jauh terpadam.

Jika itu berlaku, satu-satunya pilihan adalah membeli alat pengganti jauh. Berita baiknya ialah penggantian penggantian tidak banyak harganya. Anda boleh membelinya untuk sekitar $ 10. Pergi dan cari di Amazon. Anda akan mendapat banyak pilihan. Anda juga boleh mencari remote terpencil dengan butang tambahan, khusus untuk Netflix dan aplikasi lain. Beberapa alat kawalan jauh juga mempunyai kawalan kelantangan.

Ingat bahawa jarak jauh adat tidak semestinya dari Amazon. Beli produk dengan penarafan tinggi (sekurang-kurangnya 4) dan tinjauan positif.

6. Amazon Remote TV App - Backup anda 

Amazon Fire TV remote tidak berfungsi lagi? Atau, anda hanya kehabisan bateri pada tengah malam dan tiada bateri ganti.

Ini tidak perlu menyebabkan peranti FireStick anda tidak berguna. Anda masih boleh mengawal peranti menggunakan Aplikasi Jauh Amazon Fire TV.

amazon firestick remote tidak berfungsi

Aplikasi ini menukarkan telefon pintar anda ke jauh dan membolehkan anda berinteraksi dengan FireStick seperti yang anda lakukan dengan jarak jauh fizikal.

Apl Remote TV Amazon tersedia untuk platform Android dan iOS. Teruskan dan muat turun aplikasi dan sediakan dengan peranti FireStick atau Fire TV anda. Pastikan telefon pintar dan peranti FireStick anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama.

7. Penyelesaian Generik Lain

Terdapat sebab-sebab lain juga yang mungkin menyebabkan masalah jauh. Ini biasanya tidak mungkin, tetapi akan menjadi tidak baik bagi saya untuk tidak menyebutnya.

  • Jarak dari Amazon Fire Stick jauh dari peranti adalah faktor yang perlu dipertimbangkan. Remote berfungsi dengan baik apabila berada dalam jarak 10 kaki peranti. Sekiranya anda mempunyai bilik atau dewan besar, bawa jarak jauh ke TV, dalam julat.
  • RemoteStream FireStick menghubungkan ke peranti melalui Bluetooth dan bukan sinaran inframerah. Ini bermakna bahawa jauh dan FireStick tidak perlu berada di sisi pandangan antara satu sama lain. Tetapi, memastikan peranti di dalam kabinet atau di dalam kandang mungkin menghalang isyarat. Ia akan menjadi idea yang baik untuk membawanya keluar secara terbuka untuk melihat apakah itu yang menyebabkan masalah itu
  • Cuba jangan menyimpan banyak peranti elektrik berhampiran FireStick kerana ia boleh menyebabkan gangguan dalam isyarat.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Kesimpulannya

Kesemua kebakaran jarak jauh Api yang saya alami sejauh ini selalu berkaitan dengan bateri. Jauh jauh mengalirkan bateri lebih cepat daripada yang saya suka. Oleh itu, saya sentiasa menyimpan alat ganti. Saya juga telah memasang aplikasi Amazon Fire TV Remote pada telefon saya sebagai sandaran. Dalam artikel ini, saya telah cuba untuk menampung semua sebab yang mungkin dapat membawa anda ke isu-isu terpencil dan semua penyelesaian yang mungkin. Sekiranya anda mempunyai pengalaman baru atau berbeza, saya sangat ingin anda berkongsi dengan kami di bahagian komen di bawah. Terima kasih kerana membaca!

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Bagaimana untuk mengemaskini Kodi pada FireStick
VPN Terbaik untuk FireStick
Best Amazon Fire Stick Apps

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me