Bagaimana Untuk Meningkatkan Masalah Terarium TV Terrarium

>

Banyak pembaca kami telah bertanya sama ada kami mempunyai sebarang penyelesaian untuk masalah penimbalan TV Terrarium. Nampaknya keadaan penimbunan telah menjadi lebih kerap daripada sebelumnya. Malah, saya juga mula mengalami isu-isu ini baru-baru ini. Tidak dapat dinafikan bahawa Terrarium TV adalah salah satu aplikasi Stick Fire Amazon terbaik untuk menonton filem dan rancangan TV yang dikehendaki. Ia mempunyai hampir setiap tajuk yang anda boleh tanya. Tetapi, juga benar bahawa kadang-kadang anda akan menghadapi masalah penimbunan ini. Jika anda sedang menghadapi penimbangan di aplikasi Terrarium TV, teruskan bacaan.

Bagaimana Meningkatkan Masalah Buffering di TV Terrarium

penimbalan tv terrarium

Tiada sesiapa yang membetulkan masalah TV Terrarium. Bagaimanapun, selepas beberapa percubaan dan kesilapan, saya dapat mengurangkan penimbunan dan membuat pengalaman saya dengan aplikasinya lebih menyeronokkan. Dalam artikel ini, saya berkongsi dengan anda pelbagai cara yang bekerja untuk saya. Saya yakin mereka akan bekerja untuk anda juga.

Catatan: Sekiranya anda pengguna baru dan belum mempunyai Terrarium TV, semak pautan ini - Cara memasang Terrarium TV di FireStick

Semak Kelajuan Sambungan Internet anda

Penstriman dalam talian hari ini memerlukan sekurang-kurangnya 5 Mbps kelajuan internet, tetapi untuk streaming HD penuh sekurang-kurangnya 10mpbs dan untuk streaming 4K, minimum 20mbps disyorkan. Berita baiknya ialah kebanyakan penyedia perkhidmatan internet mudah alih dan jalur lebar menawarkan kelajuan internet lebih tinggi daripada itu. Sebenarnya, sesetengah pembekal menawarkan kelajuan setinggi 100mbps walaupun untuk sambungan kediaman. Pada kelajuan yang tinggi, anda mungkin berfikir anda tidak boleh mengalami masalah penyerapan Terrarium TV. Tetapi, sedihnya, itu tidak selalu berlaku.

Sekiranya anda menjalankan masalah penyemburan TV Terrarium hanya jarang, terdapat peluang internet anda mengalami beberapa masalah seketika dari pembekal anda. Dalam kes sedemikian, masalah biasanya dijaga di belakang dan hidup pendek.

Saya akan mencadangkan anda untuk memeriksa kelajuan sambungan internet anda untuk menentukan sama ada anda mempunyai jalur lebar minimum. Terdapat banyak aplikasi dan laman web yang membolehkan anda menguji kelajuan secara percuma. Ookla adalah perkhidmatan ujian kelajuan internet yang paling popular. Anda boleh memuat turun aplikasi Ookla pada peranti Android atau iOS anda atau lawati laman web mereka http://www.speedtest.net/ untuk menguji kelajuan.

  Bagaimana Sideload Apps pada Android TV Box

Jika keputusan ujian menunjukkan kelajuan yang konsisten rendah, mungkin ada masalah dengan sambungan internet. Anda mungkin perlu meningkatkan pelan anda atau penghala anda. Dalam sebarang kes, hubungi ISP anda dan cari penyelesaiannya.

Stream dari Server Terarium TV yang Direkomendasikan

Terrarium TV memuatkan pautan penstriman dari berpuluh-puluh pelayan yang ditempatkan di seluruh dunia. Tetapi, terdapat beberapa pelayan aplikasi ini sendiri mencadangkan. Lihat imej di bawah untuk senarai pelayan yang disyorkan.

penimbalan tv terrarium

Saya secara peribadi telah mengalami bahawa pelayan-pelayan ini lebih cepat dan saya hampir tidak mengalami sebarang masalah penimbalan TV Terrarium.

Pop timbul pada imej akan muncul setiap kali anda mengklik tajuk. Anda boleh menyemak pilihan 'Jangan tunjukkan semula' di bahagian bawah supaya ia tidak muncul pada masa akan datang. Sebelum saya menyemak pilihan ini, saya membuat nota semua pelayan yang disyorkan kerana saya tahu saya tidak akan dapat mengingati mereka semua. Jadi, saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

Isu Server TV Terrarium

Jika kelajuan internet anda tidak menjadi masalah dan anda masih menghadapi masalah TV Terrarium maka nampaknya mungkin ada masalah dengan pelayan di mana kandungan dihoskan.

Seperti yang anda ketahui, Terrarium TV tidak menganjurkan mana-mana kandungannya sendiri. Aplikasi ini adalah pengagregat yang memperoleh pelbagai pautan ke kandungan tertentu dari pelbagai pelayan. Apabila anda membuka pautan, peranti anda mula cuba menstrimkan kandungan dari pelayan pautan yang dituju.

Terrarium TV cuba untuk membawa pautan kerja yang terbaik. Tetapi, kadangkala ia akhirnya menunjukkan pautan yang buruk juga. Pautan yang buruk adalah untuk server yang mengalami downtime atau perlambatan. Akibatnya, anda menghadapi masalah penyerapan Terrarium TV.

Apabila terdapat masalah dengan pelayan, tidak banyak yang boleh anda lakukan untuk menetapkan buffering. Walau bagaimanapun, apa yang boleh anda lakukan ialah membuka pautan lain ke pelayan lain dan ada peluang yang adil anda akan menjaga masalah itu.

Saya perhatikan bahawa masalah TV Terrarium biasanya muncul apabila saya cuba untuk menyiarkan kandungan HD penuh. Dan, ia tidak ada kena mengena dengan kelajuan internet saya atau keupayaan peranti saya untuk menyiarkan filem atau rancangan HD dalam talian; masalahnya adalah dengan pelayan yang tidak mampu menangani banyak permintaan streaming.

  Bagaimana Cara Pasang Equinox Membina Kodi

Gunakan Pemain Media Tepat dengan TV Terrarium

Terrarium TV tidak mempunyai pemain media sendiri. Anda mesti perhatikan bahawa apabila anda menjalankan Terrarium TV, ia meminta anda untuk memasang pemain media pilihan untuk prestasi penstriman yang lebih baik. Bahkan, aplikasi itu bahkan mengatakan bahawa tanpa pemain pilihan, anda mungkin mengalami masalah penimbunan.

Apabila saya mula menggunakan Terrarium TV, saya akan mengabaikan pop timbul yang meminta saya untuk mendapatkan pemain media yang berbeza. Saya fikir ia tidak perlu. Tetapi, saya mula sedar bahawa Terrarium TV tidak berfungsi dengan betul dan saya terus menjadi isu penyangga. Itulah ketika saya memutuskan untuk memasang pemain media pemilihan Terrarium TV. Dan, walaupun saya terbukti salah, saya akan mengakui bahawa terdapat perbezaan yang ketara dalam prestasi. Banyak pautan yang diguna sebelum berjalan lancar selepas memasang pemain baru.

Sementara Terrarium TV serasi dengan beberapa pemain media termasuk VLC dan MX Player, ia masih boleh meminta anda memasang pemain yang berbeza. Malah, versi Terrarium TV terbaru tidak menyiarkan sebarang pautan jika anda tidak mempunyai YesPlayer (lihat imej di bawah).

tv terrarium tidak berfungsi

Oleh itu, pasang YesPlayer dan anda mungkin dapat mengurus masalah buffer TV Terrarium. Pemain media ini boleh didapati di Play Store serta Amazon Store.

Gunakan VPN dan Elakkan Penggambaran Internet

Adakah anda tahu bahawa banyak pengguna internet di Amerika Syarikat menjadi mangsa penggolongan internet dan mereka tidak pernah menyedarinya? Penjejakan internet adalah amalan biasa di kalangan Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP).

Jika penstriman dalam talian menggunakan sebahagian besar aktiviti dalam talian anda, ISP anda boleh mengurangkan kelajuan internet kepada kurang daripada apa yang ditawarkan dengan pelan internet anda. Saya tidak mengatakan bahawa amalan ini adalah haram. Tetapi, saya rasa ia tidak beretika. Biasanya, ISP mempunyai klausa dalam Syaratnya & Syarat-syarat yang menyatakan bahawa jumlah penggunaan data disebabkan penstriman dalam talian yang semakin meningkat di bawah nilai tertentu boleh mengakibatkan pemotongan laju.

Malangnya, kita sering terlepas cetakan baik itu. Dan, walaupun saya membaca klausa ini, saya tetap ingin menikmati internet dengan potensi penuh. Syukurlah, ada cara untuk mengelakkan pendeteksian internet. Mula menggunakan perkhidmatan VPN dan ia akan menutup semua aktiviti internet anda. Dengan cara ini, ISP anda tidak akan tahu sama ada anda menonton filem dalam talian atau memuat turun fail data.

  Cara Pasang dan Menggunakan TV XUMO untuk Filem & TV Percuma

Saya telah menggunakan ExpressVPN untuk seketika dan mengesyorkan perkara yang sama kepada anda. Ia pantas, boleh dipercayai dan Terrarium TV mesra.

 Kosongkan Data Apl TV Terrarium

Terdapat satu lagi penyelesaian masalah TV Terrarium yang anda boleh cuba mengelakkan masalah penimbunan. Anda boleh membersihkan data Terrarium TV dan mengembalikannya ke tetapan lalai. Ia akan seolah-olah anda menggunakan Terrarium TV untuk kali pertama.

Sudah tentu, penjelasan data bermakna kehilangan semua tetapan peribadi anda. Tetapi, tidak terdapat sebarang tetapan TV Terrarium yang perlu dikekalkan. Catat semua perubahan yang telah anda buat dan gunakan perubahan tersebut kemudian.

Semasa kami berada di situ, saya juga mengesyorkan membersihkan cache Terrarium TV semasa memadam data. Aplikasi dengan cache yang dialih keluar boleh mula menimbulkan keajaiban.

Jika anda menggunakan TV Terrarium di Android, buka Tetapan dan pergi ke pilihan Apps (laluan mungkin berbeza sedikit di seluruh peranti). Pilih Terrarium TV dan ketik butang untuk membersihkan data dan cache.

Jika anda menggunakan Terrarium TV di FireStick, berikut adalah cara untuk membersihkan data dan cache:

# 1. Pilih Tetapan (di bar atas) dari skrin utama

# 2. Klik 'Aplikasi'

# 3. Tatal ke bawah dan buka 'Kelola Aplikasi Dipasang'

# 4. Tatal ke bawah dan klik 'Terrarium TV'. Seperti yang anda lihat dalam imej di bawah, saiz data ialah 40.82 MB dan Cache adalah 110 MB

isu tv terarium

# 5. Sekarang klik 'Kosongkan data' (di bawah ini adalah pilihan 'Kosongkan cache'. Tetapi, anda tidak perlu menggunakannya sebagai membersihkan data juga akan membersihkan cache seperti ditunjukkan pada gambar di bawah)

masalah penyemburan tv terrarium

# 6. Klik 'Kosongkan data' sekali lagi pada skrin seterusnya

tv terrarium terus membeku

# 7. Sekarang, tekan butang belakang satu kali untuk kembali ke skrin sebelumnya. Seperti yang anda lihat dalam imej di bawah, Data dan Cache telah dipadam

penyelesaian masalah tv terrarium

MENGAKHIRI

Saya harap artikel ini membantu anda menjaga masalah penimbalan TV Terrarium. Walaupun Terrarium TV adalah aplikasi yang sangat popular untuk kandungan on-demand, pelayan yang memperoleh aliran dari mungkin tidak selalu hebat. Jadi, jika anda menghadapi masalah penimbal masalah, masalah pelayan adalah lebih cenderung daripada isu tempatan dengan sambungan internet anda atau peranti anda. Bagi saya, memilih aliran lain biasanya berfungsi. Lagipun, itulah keindahan Terrarium TV - membawa pelbagai pautan di satu tempat. Sekiranya anda menghadapi masalah yang sama di Kodi juga, jangan lupa untuk menyemak kemungkinan pembetulan Kodi.

Berkaitan:

Cara Pasang Kodi pada FireStick
Cara Pasang Keluaran di Kodi
Cara Dapatkan Sarikata pada Kodi
Cara Menetapkan Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me