Bagaimana untuk Menonton Hotstar di Amerika Syarikat / UK (Unblock Outside India)

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara menonton Hotstar di Amerika Syarikat atau mana-mana negara lain. Saya akan membantu anda menyiarkan kandungan hiburan India termasuk Sukan (Cricket) di Hotstar di luar India. Artikel ini akan meliputi akses Hotstar pada FireStick, Android, iOS melalui aplikasi dan komputer menggunakan laman web rasmi.

Jika anda ingin menonton filem, rancangan, dan kandungan sukan dari India, saya percaya Hotstar adalah pilihan terbaik untuk anda. Hotstar adalah perkhidmatan penstriman dalam talian yang membawa kepada anda hidup TV dan kandungan atas permintaan dari India serta filem dan persembahan terpilih dari negara lain termasuk Amerika Syarikat dan UK. Apa Netflix ke dunia, Hotstar mungkin ke India. Perkhidmatan ini mempunyai lebih daripada lima puluh ribu jam kandungan streaming.

Hotstar juga sangat popular di India untuk penyiaran langsung perlawanan kriket seperti IPL a.k.a Liga Perdana India dan Piala Dunia ICC. Walaupun Hotstar lebih popular untuk Cricket, ia juga mengalirkan sukan lain termasuk Sepak Bola, Tenis, Hoki, Tinju, dan banyak lagi. Perkhidmatan ini dimiliki oleh STAR India, salah satu rangkaian media terbesar di negara ini. STAR India memiliki Star Sports, yang merupakan portfolio sukan syarikat ini. Kebanyakan liputan liputan sukan di Star Sports boleh didapati untuk streaming di Hotstar.

Hotstar secara rasmi tersedia di Amerika Syarikat, United Kingdom, dan beberapa negara lain. Walau bagaimanapun, kebanyakan kandungan India adalah geo-terhad. Jangan kecewa lagi. Di sini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mendapatkan akses tanpa had kepada kandungan yang terdapat di Hotstar India dari mana-mana sahaja di dunia tidak kira negara atau benua yang anda tinggalkan di. 

Tonton Hotstar di Amerika Syarikat atau Mana-mana di Dunia

Hotstar adalah aplikasi hiburan India dan kebanyakan filem, pertunjukan, aliran sukan geo-terhad kepada India. Walaupun Hotstar secara rasmi tersedia di beberapa negara di luar India, seperti Amerika Syarikat dan UK, terdapat sekatan pada kandungan. Juga, perkhidmatan Hotstar lebih banyak di luar India.

Semasa anda membayar hampir $ 15 untuk melanggan perkhidmatan tahunan Hotstar di India untuk mendapatkan akses tanpa had ke semua kandungan premium, di Amerika Syarikat anda perlu membayar $ 99,99 setiap tahun; hampir 7 kali lebih banyak daripada yang anda akan bayar untuk langganan tahunan India Hotstar). Lebih-lebih lagi, anda tidak mendapat akses ke seluruh perpustakaan kandungan.

Nasib baik, anda boleh menonton semua menonton India di Hotstar pada harga yang sama walaupun anda tinggal di Amerika Syarikat atau mana-mana negara selain India. Apa yang perlu anda lakukan adalah menggunakan perkhidmatan VPN.

VPN akan menempatkan anda hampir ke India dengan menghubungkan anda ke salah satu pelayan India. Ini akan membolehkan anda mengakses versi Hotstar India. VPN juga memastikan bahawa semua aktiviti dalam talian anda dilindungi dan sambungan internet anda selamat.

Saya telah menggunakan VPN untuk masa yang lama. Setelah mencuba dan menguji beberapa perkhidmatan VPN, saya akhirnya menetap untuk ExpressVPN, yang telah saya gunakan untuk beberapa ketika sekarang. Untuk masa yang terhad, ExpressVPN juga menawarkan kekalahan 49% off + 3 bulan tambahan pada rancangan tahunannya.

Saya menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN kerana ia sangat stabil, cepat, dan mempunyai hampir 2000 pelayan di seluruh dunia. Reka bentuk ExpressVPN dioptimumkan untuk semua platform yang popular termasuk FireStick, Windows, Mac, Android, iOS, dan lain-lain.

Tertanya-tanya bagaimana menonton Hotstar di Amerika Syarikat atau negara lain? Panduan ini merangkumi semua yang perlu anda ketahui dan bermula dengan Hotstar. Teruskan membaca! 

Sambung ke Pelayan India untuk Mula Menggunakan Hotstar Di Luar India

Sekiranya anda ingin mengetahui cara menonton Hotstar di luar India, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menyambung ke lokasi India menggunakan ExpressVPN. Ikuti langkah-langkah di bawah.

Langkah 1: Klik DI SINI untuk mendapatkan ExpressVPN. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan ExpressVPN (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh dalam 30 hari pertama.

Langkah 2: Muat turun dan pasang aplikasi ExpressVPN dari LINK ini.

Langkah 3: Lancarkan aplikasi ExpressVPN dan sambungkan ke salah satu pelayan India yang tersedia. Klik butang 'Pilih Lokasi' pada skrin utama ExpressVPN (atau tetingkap utama)

bagaimana untuk menonton hotstar di usa

Langkah 4: Klik tab 'SEMUA' apabila tetingkap dengan senarai pelayan muncul (tetingkap ini bertajuk 'ExpressVPN - Lokasi VPN')

-Expand 'Afrika, Timur Tengah & India '

-Expand 'India'

-Double Klik salah satu pelayan dalam senarai untuk menyambung ke pelayan

hotstar dalam usa

Sekarang bahawa anda disambungkan ke pelayan India, anda boleh mula menonton banyak kandungan percuma yang tersedia di Hotstar di Amerika Syarikat menggunakan akaun India.

Daftar Hotstar India di Amerika Syarikat atau Mana-mana Negara Lain

Catatan: Terdapat banyak kandungan percuma yang terdapat di Hotstar yang boleh anda lihat secara percuma tanpa mendaftar dan log masuk. Jadi, jika anda mencari kandungan percuma dari Hostar India, anda semua baik sekali disambungkan ke pelayan India melalui VPN (sebagai ditunjukkan di atas). Hanya pergi ke Hotstar.com dan mula menonton filem / rancangan TV kegemaran anda.

Jika anda ingin menonton kandungan premium seperti kejohanan Cricket, ikuti langkah-langkah di bawah untuk mendaftarkan akaun dan melanggan perkhidmatan.

CATATAN: Kaedah pendaftaran yang digariskan di bawah akan HANYA berfungsi jika anda mempunyai kad kredit / debit India. Hotstar India tidak menerima kad yang dikeluarkan di luar India. Jika itu masalah, anda mungkin mahu mengambil bantuan daripada seseorang yang boleh membuat pembayaran dari India bagi pihak anda. Saya perhatikan beberapa pertunjukan di Fiverr di mana anda boleh mendapatkan bantuan untuk membuat pembayaran dalam mata wang India. Perhatikan bahawa saya tidak bergabung dengan mana-mana perkhidmatan tersebut. 

Sebaik sahaja anda selesai dengan pembayaran, yang perlu anda lakukan ialah, MENGHINDARI VPN anda dan mula menghidupkan Hotstar India.

Langkah 1: Buka mana-mana pelayar web dan pergi ke sini

Klik 'PILIH RANCANGAN ANDA'

hotstar usa

Langkah 2: Pilih salah satu pelan yang ada (semua mata wang India). Tiga rencana berikut boleh didapati sekarang:

 • INR 999 (kira-kira $ 15): Ini adalah pelan TAHUN yang membolehkan anda mengakses semua kandungan premium termasuk sukan dan hiburan selama satu tahun. Inilah rancangan yang paling kos efektif
 • INR 199 (kira-kira $ 3): Ini adalah pelan BULANAN yang membolehkan anda menonton kandungan hiburan dan sukan premium selama sebulan. Pelan ini diperbaharui secara automatik setiap bulan melainkan anda memilih untuk membatalkan langganan
 • INR 365 (kira-kira $ 5.2): Ia adalah Pelan VIP Hotstar yang memberikan anda akses kepada Cricket, F1, dan Liga Perdana. Anda juga boleh menonton perdana filem-filem India baru dengan rancangan ini. Di samping itu, anda boleh menstrimkan Hostar Specials (eksklusif untuk Hotstar) dan episod-episod terbaru yang disiarkan dalam Rancangan TV (hanya India).

cara menggunakan hotstar di usa

Langkah 3: Masukkan nama, alamat e-mel dan kata laluan anda untuk mendaftar. Anda juga boleh mendaftar dengan akaun Facebook anda

bagaimana untuk menonton hotstar luar India percuma

Langkah 4: Sekarang, buat pembayaran dan ikut arahan di halaman untuk menyelesaikan proses pendaftaran.

pelan harga hotstar

Tukar Wilayah untuk Muat turun Aplikasi Hotstar Di Luar India

Bergantung kepada negara tempat tinggal anda, anda mungkin atau mungkin tidak perlu mengubah rantau ini untuk memuat turun aplikasi Hotstar.

Akses Hotstar melalui Laman Web

Jika anda ingin mengakses Hotstar di Amerika Syarikat atau mana-mana negara lain, seperti UK, di komputer, melalui laman web mereka, anda TIDAK perlu mengubah rantau ini di mana-mana kedai aplikasi.

Apa yang perlu anda lakukan ialah membuka aplikasi ExpressVPN pada komputer anda dan bersambung ke pelayan India. Seterusnya, buka sebarang penyemak imbas dan pergi ke www.hotstar.com dan log masuk. Anda boleh mula menonton kandungan kegemaran anda dengan segera.

Untuk Hotstar di Amerika Syarikat

Amerika Syarikat adalah salah satu negara yang tersedia di Hotstar. Berikut adalah senarai cepat platform dan ketersediaan aplikasi:

Android: Hotstar secara rasmi boleh didapati di Google Play Store di Amerika Syarikat. Anda TIDAK perlu menukar rantau ini untuk memuat turun Hotstar jika anda menggunakan Android. Anda boleh memuat turunnya pada telefon pintar dan tablet.

Amazon App Store: Hotstar juga boleh didapati di Amazon App Store di AS. TIDAK perlu mengubah rantau ini. Anda boleh dengan mudah menggunakan Amazon FireStick atau peranti TV Fire.

iOS: Hotstar lagi tersedia di Apple App Store di Amerika Syarikat. Perubahan rantau tidak diperlukan. Ia boleh didapati untuk peranti iPhone, iPad, dan iPod Touch.

Untuk Hotstar di UK

Hotstar juga tersedia secara rasmi di UK dan menawarkan dua pelan langganan berikut:

 • £ 59.99 setahun (dengan penjimatan £ 84)
 • £ 11,99 sebulan

Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan Hotstar UK di https://uk.hotstar.com/subscribe/get-started

Hotstar UK membolehkan anda menonton Rancangan TV India, Filem, Kriket dan banyak lagi. Sama seperti Hotstar USA, anda boleh memuat turun aplikasi Hotstar UK dari Google Play Store, Amazon App Store atau iOS App Store. Anda JANGAN perlu menukar rantau ini untuk menonton Hotstar di UK.

Itu hebat. Tetapi, banyak kandungan di Hotstar India adalah terhad di UK. Oleh itu, bukannya Hotstar UK, anda masih boleh menonton Hotstar India.

Selain itu, Hotstar India jauh lebih murah berbanding rakan sejawatnya di UK. Pelan tahunannya menelan kos sebanyak INR 999, iaitu kira-kira £ 10.5 (hampir 6 kali lebih murah daripada langganan tahunan Hotstar UK). Di INR 199 (kira-kira £ 2.1), pelan bulanan juga lebih murah.

Untuk menonton Hotstar India di UK, semua yang anda perlu lakukan adalah mengikut arahan kami dalam panduan ini.

Bagaimana Mengubah Wilayah di Pelbagai App Stores

Untuk menonton Hotstar di negara-negara di mana perkhidmatan ini tidak tersedia secara rasmi, di sini adalah melihat dengan cepat bagaimana anda boleh menukar rantau ini di kedai aplikasi yang berbeza.

Gedung Google Play

 • Pergi ke sini dan log masuk dengan ID Google anda
 • Klik pilihan 'Tetapan' pada bar sisi kiri
 • Di sini, anda boleh mengedit dan menukar negara ke India. Juga, ubah alamat ke alamat India di 'Nama dan alamat'. Anda boleh dengan mudah menjana alamat rawak India di sini.

Apple App Store

Untuk maklumat terperinci mengenai cara menukar Negara / rantau di App Store, lawati halaman rasmi Sokongan Apple.

Inilah ringkasan ringkas

 • Buka 'Tetapan' pada peranti iOS anda
 • Ketik Nama Anda
 • Ketik 'iTunes& Stor aplikasi'
 • Ketik pilihan 'Lihat ID Apple' pada pop timbul
 • Pengesahan ID jika ditanya
 • Ketik pilihan 'Negara / rantau'
 • Ikut arahan pada skrin untuk menukar tetapan.

Kedai Amazon

 • Pergi ke Amazon mengikuti pautan ini
 • Pilih tab 'Tetapan' di sebelah kanan
 • Klik butang 'Ubah' di bawah 'Tetapan Negara'.

Cara Pasang Hotstar dan Gunakannya dengan VPN

Sekarang anda tahu cara mengubah rantau ini di Google Play, Apple App Store, dan Amazon App Store, anda boleh memuat turun dan memasang Hotstar di Amerika Syarikat, UK atau di mana sahaja di dunia.

Saya kini akan menunjukkan kepada anda cara memasang dan menggunakan aplikasi Hotstar di FireStick atau Fire TV. Kaedah ini berfungsi dengan lebih baik di platform lain juga. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa bukannya memuat turun aplikasi dari Amazon App Store, anda akan memuat turunnya dari kedai aplikasi untuk platform masing-masing.

Jika anda menggunakan Android, muat turun Hotstar USA dari Play Store. Jika anda memiliki peranti iOS, muat turun dari Apple App Store.

Mari kita mulakan dengan kaedah FireStick.

Apabila anda berada di skrin utama FireStick, gunakan alat kawalan jauh dan pilih pilihan carian (ikon kanta) di sudut kiri atas skrin

hotstar pada firestick

Taipkan nama aplikasinya (iaitu Hotstar) menggunakan alat kawalan jauh atau mana-mana peranti input lain yang mungkin anda gunakan

bagaimana memasang hotstar di firestick

Pilih aplikasi Hotstar dari hasil carian di bawah papan kekunci pada skrin

dapatkan aplikasi hotstar pada batang tv api

Sekarang, klik ikon aplikasi Hotstar pada skrin seterusnya

bagaimana untuk menonton hotstar di luar india

Klik butang Muat turun. FireStick akan mula memuat turun aplikasinya. Sebaik sahaja apl dimuat turun, pemasangan akan bermula secara automatik.

hotstar usa

Setelah aplikasi dipasang, anda akan melihat butang 'Buka' pada skrin.

Catatan: Jangan menjalankan aplikasinya lagi. Sebelum memulakan aplikasi, pastikan anda menjalankan ExpressVPN dan sambungkan ke pelayan India. Ini akan memastikan bahawa Hotstar menunjukkan antara muka India apl itu.

Sebaik sahaja anda disambungkan ke pelayan India melalui ExpressVPN, pergi ke 'Apl anda & Saluran 'dan jalankan aplikasi dari sana.

hotstar dalam usa

Sekiranya anda telah menghidupkan VPN Express dan memilih pelayan India (seperti yang telah kita bincangkan), inilah yang menjadi skrin utama Hotstar. Teruskan membaca untuk mengetahui cara menggunakan Hotstar di Amerika Syarikat dengan antara muka aplikasi India.

bagaimana untuk menonton hotstar di usa

Live Cricket dan program lain yang dilabel sebagai 'Premium' hanya boleh ditonton apabila anda membeli langganan Hotstar. Jika anda tertanya-tanya bagaimana menonton Hotstar di luar India percuma, anda boleh meneruskan dan menyiarkan video yang 'tidak' ditandakan sebagai Premium. Video percuma, dengan baik, adalah percuma dan anda tidak perlu mendaftar untuk menontonnya.

Saya cuba membuka perlawanan kriket langsung dalam proses tanpa mendaftar dan ini adalah mesej yang saya dapat. Saya memerlukan sama ada pelan Sukan atau salah satu pelan premium lain untuk menonton kandungan ini.

Jika anda telah membuat akaun dan membeli pelan premium, klik butang 'Masuk' untuk log masuk ke akaun anda

hotstar semua keahlian sukan

Berikut ialah tetingkap Masuk. Jika anda mendaftar menggunakan akaun Facebook anda, log masuk dengan akaun yang sama. Jika anda berdaftar dengan alamat e-mel, teruskan dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan dan klik butang 'Masuk'.

mendaftar di hotstar dari Amerika Syarikat

Bagaimana untuk Menonton Hotstar di Amerika Syarikat tanpa VPN

Seperti yang telah saya katakan, Hotstar secara rasmi boleh didapati di Amerika Syarikat di Gedung Play, App Store, dan Amazon Store.

Hanya muat turun aplikasi Hotstar USA dan jalankannya. Anda akan diminta sama ada 'log masuk' atau 'mendaftar' di us.hotstar.com/activate dan kemudian masukkan kod yang dipaparkan pada skrin

Kami sebelum ini mendaftar untuk perkhidmatan Hotstar India, yang boleh anda gunakan di Amerika Syarikat dengan VPN. Walau bagaimanapun, kerana anda ingin menggunakan Hotstar di Amerika Syarikat tanpa VPN, anda perlu mendaftar untuk akaun baru.

Anda memerlukan pendaftaran yang berbeza di Amerika Syarikat kerana harga, dasar, dan syarat perkhidmatan berbeza dari India. Sebagai contoh, ketika di India, Hotstar hampir tidak membelanjakan anda $ 15 setiap tahun, di Amerika Syarikat ia adalah $ 9,99 per bulan atau $ 99.99 setiap tahun.

Kepada saya, menggunakan VPN lebih masuk akal kerana ia bukan sahaja menjimatkan wang saya, ia juga membolehkan saya menonton semua kandungan geografi yang terhad.

Walau bagaimanapun, jika anda masih ingin meneruskan perkhidmatan Hotstar USA, pergi ke us.hotstar.com/activate dan klik pautan 'Daftar' di bawah butang 'Log masuk' di halaman ini

bagaimana untuk menonton hotstar di usa

Anda sama ada boleh mendaftar melalui akaun Facebook anda atau dengan alamat e-mel. Masukkan butiran yang diperlukan dan klik butang 'Daftar' pada bahagian bawah

hotstar dalam usa

Sekarang, masukkan maklumat kad kredit anda dan ikut arahan pada skrin untuk mendaftar. Seperti yang telah saya katakan, pelan bulanan adalah $ 9,99. Tetapi, anda juga mendapat percubaan percuma Satu Minggu.

hotstar usa

Setelah pendaftaran selesai, anda akan masuk secara automatik. Anda juga boleh log masuk kemudian us.hotstar.com/activate.

Selepas log masuk, masukkan kod yang dipaparkan pada skrin aplikasi Hotstar pada peranti anda.

Inilah cara anda dapat menonton Hotstar di Amerika Syarikat tanpa menggunakan sebarang perkhidmatan VPN.

Cara Menonton Hotstar Di Luar India secara Percuma

Hotstar adalah perkhidmatan berasaskan langganan, tetapi ia juga menjadi tuan rumah banyak kandungan percuma. Anda tidak perlu mendaftar untuk menonton kandungan percuma. Walaupun barangan percuma hanya tersedia di India, anda masih boleh menontonnya di luar India menggunakan VPN.

 • Jalankan ExpressVPN pada peranti anda dan sambungkan ke pelayan India.
 • Sekiranya anda ingin menontonnya di komputer, pergi ke www.hotstar.com dan buka sebarang kandungan percuma (TIDAK diberi label sebagai 'Premium').
 • Jika anda menggunakan aplikasi Hotstar, buka aplikasi dan mula menonton kandungan percuma.

Ya! Ia mudah jika anda disambungkan ke VPN.

Jadual Kriket Hotstar 2020

Jika anda seorang peminat Cricket, Hotstar India adalah pertaruhan terbaik untuk aliran Cricket live. Berikut adalah jadual persembahan Cricket yang sedang berlangsung dan yang akan datang di Hotstar.

 • Ranji Trophy - 9 Disember - 13 Mac, 2020

Untuk maklumat terkini tentang kejohanan Cricket, anda boleh merujuk kepada halaman Hotstar ini.

Mengakhiri

Jadi, inilah cara kita menonton Hotstar di Amerika Syarikat, UK atau untuk perkara itu di mana-mana negara yang anda tinggalkan. Unsur yang paling penting dalam semua ini adalah VPN. Perkhidmatan VPN yang baik hampir boleh memindahkan sambungan internet anda, membolehkan anda mengakses aplikasi geo-terhad, laman web, filem, rancangan TV, dan nota. Saya menganjurkan ExpressVPN kerana saya menggunakannya untuk sementara waktu. Panduan ini akan membantu anda menggunakan Hotstar di Amerika Syarikat atau mana-mana negara lain seolah-olah anda menggunakannya di India. Berita baiknya adalah tidak seperti Netflix, Hotstar tidak menyekat mana-mana pelayan VPN. Anda boleh menggunakan mana-mana pelayan India dan menikmati kandungan kegemaran anda tanpa sebarang halangan.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me