Cara Betulkan Masalah Buffering Firestick

>Dalam siaran ini, kami akan membincangkan pelbagai pilihan untuk memperbaiki buffering pada FireStick. Langkah penyelesaian masalah yang disediakan dalam panduan ini berfungsi di FireStick 4K, Fire TV Cube, serta peranti TV Kebakaran yang lebih lama.

bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestickFireStick adalah salah satu peranti penstriman yang paling popular di seluruh dunia. Ia amat mudah untuk digunakan dan digunakan. Ia menyokong banyak aplikasi hebat dari Amazon Store serta beberapa aplikasi pihak ketiga. Semuanya, FireStick menjadikan pengalaman penstriman yang luar biasa.

Walau bagaimanapun, ramai pengguna juga mengalami masalah penimbunan dengan FireStick mereka. Peratusan pengguna sedemikian kecil. Walau bagaimanapun, memandangkan berjuta-juta pengguna mempunyai FireStick, bahawa peratus kecil adalah sejumlah besar.

Sekiranya FireStick anda menyimpan buffering sepanjang masa, artikel ini membincangkan pelbagai sebab dan penyelesaian yang mungkin.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Baca: Bagaimana untuk memasang dan menggunakan VPN pada Stick Kebakaran

Apa yang menyebabkan buffering pada FireStick

Terdapat beberapa faktor yang boleh menyebabkan masalah penimbunan. Berikut adalah beberapa sebab yang paling umum mengapa buffering berlaku pada FireStick:

 • Sambungan internet lambat: Adalah disyorkan bahawa anda mempunyai sekurang-kurangnya 10 Mbps untuk 1080p dan 20 Mbps untuk streaming 4K. Jika sambungan internet anda perlahan, anda akan mengalami masalah penimbunan
 • Throttling ISP: ISP anda mungkin melambatkan kelajuan sambungan anda dari semasa ke semasa jika mereka mengesan aktiviti penstriman terlalu banyak
 • Modem jauh dari FireStick: Jika FireStick anda diletakkan terlalu jauh dari modem Wi-Fi anda, kekuatan isyarat anda akan lemah dan akan menyebabkan masalah penimbangan
 • Bergerak rendah pada RAM: Tidak biasa untuk FireStick kehabisan RAM. Mungkin terdapat banyak aplikasi yang tidak perlu berjalan di latar belakang
 • Bergerak rendah pada storan: Sekali lagi, ia adalah perkara biasa di kalangan pengguna FireStick. Peranti ini hanya mempunyai ruang 8GB, banyak yang telah digunakan oleh OS
 • FireStick terlalu panas: Jika FireStick anda terlalu panas, ia mungkin menyebabkan masalah penimbunan
 • OS Firedick yang lapuk: Anda mungkin mengalami masalah penimbunan pada FireStick jika ia berjalan pada OS yang sudah ketinggalan zaman

Bagaimana untuk membaiki isu-isu buffer FireStick

Sekarang kita melihat beberapa faktor yang paling umum yang menyebabkan penimbangan pada FireStick, mari kita mencari penyelesaian. Di sini mereka datang.

1. Restart FireStick

Sekiranya anda tidak boleh meletakkan jari dengan tepat kerana menyebabkan masalah buffer FireStick, silap, semudah memulakan semula, boleh menjadi penyelesaian.

Sebenarnya, memulakan semula adalah salah satu kaedah penyelesaian masalah yang paling asas dan ia harus menjadi salah satu yang pertama untuk dicuba. Ia dapat menyelesaikan banyak masalah.

Inilah langkah-langkah berikut:

 • Pergi ke FireStick Tetapan

Isu buffer firestick

 • Klik TV Kebakaran saya

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Klik Mula semula

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Klik Mula semula untuk mengesahkan

Betulkan buffering api

2. Perhatikan Kelajuan Internet

Anda mungkin mempunyai jalur lebar berkelajuan tinggi dan kelajuan internet tidak menjadi masalah untuk anda. Walau bagaimanapun, saya masih mengesyorkan anda untuk memeriksa kelajuan internet sebagai langkah penyelesaian masalah pertama.

Jika ternyata anda sebenarnya mendapat kelajuan internet yang diingini di FireStick, anda akan mengambil perhatian ini.

Dan, jika ia adalah sambungan internet yang lambat di belakang masalah buffering, anda boleh menjangkau ISP anda untuk mengetahui alasannya atau anda mungkin mendapat sambungan baru sama sekali.

Sebarang kelajuan melebihi 10 Mbps cukup baik untuk streaming sehingga resolusi 1080p

Jika anda menstrim video 4K, sekurang-kurangnya 20 Mbps disyorkan.

Inilah cara untuk memeriksa kelajuan internet di Firestick

Jika Firestick anda tidak menerima kelajuan internet yang diingini, inilah yang perlu anda lakukan seterusnya-

Periksa dan tingkatkan kekuatan isyarat Wi-Fi

Kekuatan isyarat memainkan peranan penting dalam pengalaman streaming yang lancar. Kekuatan isyarat lebih kuat apabila modem berada berhampiran dengan FireStick anda dan lemah apabila ia jauh.

Berikut adalah cara anda boleh menyemak kekuatan isyarat pada FireStick dan bertindak dengan sewajarnya:

 • Pergi ke Tetapan dari skrin utama FireStick

Isu buffer firestick

 • Klik Rangkaian pada tetingkap seterusnya

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Sorot alamat / nama Wi-Fi anda
 • Di sebelah kanan, anda akan mendapati status di bawah Kekuatan isyarat

Isu buffer firestick

Jika dikatakan Sangat Bagus, anda mendapat isyarat Wi-Fi yang betul. Jika dikatakan miskin atau lemah, ada masalah.

Biasanya, modem harus berada dalam jarak 20-30 kaki dari peranti untuk kekuatan isyarat yang terbaik. Jika modem anda lebih jauh daripada ini, anda mungkin mahu mempertimbangkan untuk membeli Wi-Fi Extender. Seperti namanya, Wi-Fi Extender memperluas kawasan liputan modem anda yang membolehkan ia berkesan di kawasan yang lebih besar.

Anda juga perlu memastikan bahawa tidak terdapat terlalu banyak peranti elektrik berhampiran modem anda yang mungkin menyebabkan gangguan pada isyarat.

Dan, jika boleh, letakkan modem sedikit lebih tinggi (6ft atau lebih tinggi) untuk liputan isyarat yang lebih baik.

Gunakan kabel Ethernet untuk Sambungan Berwayar

gunakan amazon ehternet adapter untuk mencegah penimbangan pada firestickSambungan berwayar biasanya lebih cepat daripada sambungan wayarles. Pertama, ia tidak perlu bergantung pada jarak penghala dari peranti. Kawat Ethernet dipasang terus ke FireStick anda.

Kedua, tiada halangan di antara penghala dan peranti itu. Banyak elektrik, serta halangan mekanikal tertentu, cenderung melemahkan isyarat Wi-Fi.

Anda boleh mengawal atau menetapkan buffering pada FireStick dengan sambungan berwayar. Untuk sambungan kabel pada FireStick, anda boleh membeli Amazon Ethernet Adapter untuk Amazon Fire TV Devices dari Amazon.com.

Wayar internet / LAN dan kabel kuasa dari penyesuai kuasa FireStick anda akan masuk ke penyesuai Ethernet. Dan kemudian, satu kabel dari penyesuai Ethernet akan dipasang ke dalam FireStick anda.

Ambil perhatian bahawa anda TIDAK perlu membeli Penyesuai Ethernet jika anda sudah mendapat kelajuan rangkaian yang besar melalui sambungan Wi-Fi anda.

3. Gunakan VPN untuk mencegah penimbangan

Disyorkan untuk kelajuan yang lebih baik serta privasi

streaming peribadi

Penjejakan internet adalah amalan biasa di kalangan ISP. Pembekal internet anda mungkin melambatkan sambungan internet anda apabila aktiviti streaming melebihi tahap tertentu dikesan. Hasilnya, anda mungkin mengalami buffering pada FireStick.

Syukurlah, ini boleh dengan mudah dielakkan dengan menggunakan VPN untuk FireStick. Yang baik  VPN bukan sahaja akan menghentikan ISP anda dari kelajuan pendikit tetapi akan mendapat manfaat dalam beberapa cara seperti:

 • Sembunyikan aktiviti penstriman dari pengawasan Kerajaan dan ISP
 • Muat turun torrent tanpa nama
 • Melindungi maklumat peribadi daripada penggodam
 • Buka kandungan geo-terhad (termasuk Netflix, BBC iPlayer, Perdana Video, Hulu, HBO, dll.)

Dalam pengalaman saya, ExpressVPN adalah VPN terbaik untuk FireStick. Ia menggunakan teknologi penyulitan terbaik dan juga VPN terpantas.

Pada masa ini, ExpressVPN menawarkan diskaun 49% ke atas pelan tahunannya. Selain itu, anda mendapat 3 bulan percuma dengan pelan ini. Dan, ia juga menawarkan jaminan wang balik 30 hari tanpa syarat.

Berikut adalah apa yang anda boleh lakukan untuk mendapatkan ExpressVPN dan mengelakkan buffering pada FireStick:

 • Klik di sini untuk mendaftar untuk ExpressVPN
 • Sebaik sahaja anda mempunyai akaun ExpressVPN anda, hidupkan FireStick anda dan pilih pilihan carian di sudut kiri atas skrin utama

Betulkan buffering api

 • Cari ExpressVPN dan klik pada cadangan carian. Ikut arahan pada skrin untuk memasang ExpressVPN

Isu buffer firestick

 • Buka ExpressVPN dan log masuk dengan butiran login akaun anda yang anda buat semasa pendaftaran

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Sambung ke pelayan VPN dan mula streaming

Bagaimana untuk menetapkan buffering api

4. Kosongkan RAM FireStick

FireStick mempunyai saiz RAM - 1 GB pada FireStick 2nd Gen dan 1.5 GB pada FireStick 4K. Itu tidak banyak tetapi cukup untuk peranti penstriman. Walau bagaimanapun, ingatan kecil itu cenderung untuk diambil terlalu cepat.

Ruang RAM yang rendah adalah salah satu penyebab penimbal yang anda alami di FireStick. Anda akan terkejut mengetahui bahawa sesetengah aplikasi terus memonetkan RAM walaupun anda menutupnya.

Anda boleh membersihkan ruang RAM dengan hanya menutup aplikasi latar belakang. Tetapi, bagaimana anda akan mencari aplikasi mana yang sebenarnya berjalan di latar belakang? Paksaan menutup semua aplikasi yang dipasang secara individu adalah membosankan dan memakan masa.

Syukurlah, terdapat aplikasi yang boleh anda gunakan untuk mengetahui aplikasi latar belakang dan untuk menutupnya. Ia dipanggil Aplikasi Latar Belakang dan Senarai Proses. Anda boleh mendapatkan aplikasi percuma ini dari Amazon Store.

Berikut adalah langkah-langkah untuk memuat turun Apps Latar Belakang & Senarai Senarai aplikasi dan menggunakannya menutup aplikasi latar belakang:

 • Pergi ke Carian pilihan dari skrin utama FireStick

Betulkan buffering api

 • Cari Apl Aplikasi Latar Belakang dan Proses dan ikut arahan pada skrin untuk memasangnya

Bagaimana untuk menetapkan buffering api

 • Buka aplikasinya. Petunjuk ini dipaparkan buat kali pertama.
 • Nyahtanda pilihan 'Buka aplikasi pada boot' jika anda tidak mahu aplikasi dibuka secara automatik setiap kali anda memulakan semula FireStick anda
 • Klik Got it! butang

Buffering pada firefighter amazon

 • Anda akan melihat senarai semua aplikasi yang berjalan di latar belakang. Klik Tutup Semua Aplikasi di sudut kiri atas

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Anda akan melihat tetingkap berikut untuk aplikasi pertama dalam senarai. Teruskan dan klik Berhenti secara terpaksa
 • Apabila selesai, tekan butang belakang pada alat kawalan jauh.

Betulkan buffering api

 • Anda akan melihat pilihan yang sama untuk aplikasi seterusnya dalam senarai. Klik Berhenti secara terpaksa sekali lagi.
 • Terus ulangi ini sehingga anda telah membunuh semua aplikasi latar belakang

Nota: Jangan paksa ExpressVPN (atau mana-mana VPN lain) yang berjalan di latar belakang. VPN berjalan di latar belakang sambil menyediakan keselamatan. Paksaan penutupan VPN boleh menyebabkan anda kehilangan sambungan ke pelayan VPN yang selamat. Aplikasi VPN tidak mengambil banyak ruang.

5. Kosongkan Cache / Data Streaming App

Mengosongkan cache aplikasi penstriman boleh membantu anda dengan buffering pada FireStick. Ramai pengguna telah melaporkan bahawa aplikasi pihak ketiga seperti Cinema APK, Cyberflix TV, Ola TV, BeeTV, dll dilakukan lebih baik selepas mereka membersihkan cache mereka.

Anda juga boleh mengosongkan data aplikasinya untuk mengeset semula aplikasinya sepenuhnya ke tetapan kilang lalainya.

Inilah langkah-langkah berikut:

 • Pergi ke FireStick Tetapan dari skrin utama

bagaimana untuk membetulkan isu buffer firestick

 • Klik Permohonan

buffering firestick

 • Buka Urus Aplikasi Dipasang

pembetulan isu buffering firestick

 • Anda kini mesti melihat senarai apl yang dipasang ini
 • Teruskan dan klik apl penstriman dengan isu penimbunan

klik aplikasinya dengan masalah buffering api

 • Anda akan menemui data aplikasi dan maklumat data cache pada bahagian kanan tetingkap ini

Anda boleh melakukan salah satu perkara berikut:

 • Kosongkan data: Ia akan mengosongkan semua data berkaitan aplikasi (termasuk sebarang maklumat log masuk) dan menetapkan semula aplikasinya kepada lalai kilang. Ia juga akan membersihkan cache
 • Kosongkan cache: Jika anda hanya mahu membersihkan cache dan menyimpan data yang masih utuh, pilih pilihan ini

cache yang jelas untuk menghentikan buffering pada firestick

6. Tweak tetapan privasi anda

Pemantau Amazon dan mengumpul data anda dengan dalih pemasaran dan penambahbaikan. Itu berkemungkinan berkompromi dengan privasi anda. Tetapi, itu bukan hanya itu.

Untuk sentiasa memantau dan mengumpul data anda, OS FireStick anda mesti memastikan proses tertentu berjalan di latar belakang. Ini boleh melambatkan FireStick anda dan akhirnya menyebabkan masalah penimbunan.

Berikut adalah cara anda boleh menyahdayakan pemantauan data dan pengumpulan data:

 • Buka Firestick Tetapan dari skrin utama

Isu buffer firestick

 • Klik Keutamaan pada skrin seterusnya

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Klik Tetapan privasi

Betulkan buffering api

 • Matikan pilihan berikut: Data Penggunaan Peranti dan Kumpulkan Data Penggunaan Apl

Bagaimana untuk menetapkan buffering api

 • Sekarang, tekan butang belakang sekali dan klik Pemantauan Data

Buffering pada firefighter amazon

 • Matikan Pemantauan Data

Isu buffer firestick

7. Semak dan Kemaskini OS FireStick

Ia jarang, tetapi tidak pernah terdengar. OS FireStick yang sudah lapuk mungkin menjadi sebab mengapa anda mengalami masalah penimbunan.

Biasanya, FireStick anda akan mengemas kini dirinya secara automatik setiap kali versi OS baru tersedia. Bagaimanapun, kadang-kadang tidak mungkin.

Jadi, berikut langkah-langkah untuk menyemak dan memasang kemas kini OS:

 • Pergi ke FireStick Tetapan

Isu buffer firestick

 • Buka TV Kebakaran saya

Bagaimana untuk memperbaiki buffering pada firestick

 • Klik Mengenai

Betulkan buffering api

 • Klik Menyemak kemas kini

Buffering pada firefighter amazon

 • Tunggu selama beberapa saat. FireStick anda akan memberitahu anda sama ada kemas kini diperlukan atau jika peranti anda sudah terkini

Bagaimana untuk menetapkan buffering api

8. Elakkan FireStick Overheating

Pemanasan melampau boleh menyebabkan kerosakan peranti. Ia juga boleh menyebabkan masalah penimbangan atau aliran pada FireStick. Oleh itu, adalah penting untuk memastikan FireStick anda terlalu panas.

Berikut adalah panduan terperinci kami mengenai Bagaimana Untuk Membaiki Masalah Pemanas Api.

Walaupun FireStick anda boleh berlari selama beberapa jam tanpa sebarang masalah, saya mengesyorkan agar anda memberi rehat dari semasa ke semasa.

Jangan biarkan ia dihidupkan semalaman. Cabutnya dari sumber kuasa.

Jika anda fikir FireStick telah terlalu banyak kerja, cabutnya dari sumber kuasa dan biarkan ia sejuk selama sekurang-kurangnya 30 minit.

9. Gunakan Real-Debrid untuk Apps Pihak Ketiga

Debrid sebenar adalah hoster premium yang berfungsi dengan pelbagai aplikasi FireStick pihak ketiga serta tambahan Kodi.

Biasanya, aplikasi dan add-ons menyambung ke pelayan awam. Pelayan tersebut akan membenarkan akses kepada sesiapa sahaja. Akibatnya, mereka mempunyai peningkatan lalu lintas yang tinggi. Ini, seterusnya, menyebabkan kelembapan pelayan, downtime, dan masalah buffering pada FireStick.

Sebaliknya, Debrid Sebenar adalah perkhidmatan yang dibayar. Ia menyekat akses pelayan kepada pengguna premium. Oleh itu, aliran dari Debrid Tanah jauh lebih pantas dan boleh dipercayai.

Anda boleh menggabungkan Real-Debrid dengan hampir semua aplikasi popular seperti Cinema HD APK, CyberFlix TV, BeeTV, dan banyak lagi.

Baca: Cara membuat dan menggunakan Debrid Tanah

Mengakhiri

Saya berharap artikel ini akan membantu jika anda mengalami masalah penimbangan di FireStick. Kami telah cuba memasukkan semua senario dan penyelesaian yang mungkin. Walau bagaimanapun, jika anda merasakan kami terlepas sesuatu yang penting, sila beritahu kami melalui bahagian komen di bawah.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me