Cara Pasang HD Filem Terbaru pada FireStick

>

Dalam tutorial ini, anda akan belajar untuk memasang APK HD Filem Terbaru pada FireStick. Filem Terbaru HD adalah aplikasi hiburan untuk filem dan rancangan TV yang dikehendaki.

Pada masa ini, terdapat peluang yang adil yang anda sudah tahu bahawa Terrarium TV tidak lagi tersedia secara rasmi. Anda boleh menggunakan versi Terrarium TV yang ditambal, tetapi ia tidak akan dikemas kini dengan kandungan baru. Itulah beberapa kejadian yang tiba-tiba dan sedih dalam sebuah aplikasi yang luar biasa. Tetapi, semuanya tidak hilang. Saya telah berusaha mencari alternatif Terrarium TV yang baik dan telah menemui sekumpulan pilihan yang berdaya maju.

Filem Terbaru HD menawarkan pelbagai Filem dan Rancangan TV. Ia adalah aplikasi ringan yang mudah di FireStick anda. Oleh itu, saya fikir saya mungkin memberi peluang itu sebagai alternatif TV Terrarium. Aplikasi ini tidak sepenuhnya sesuai dengan jarak jauh FireStick. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakannya dengan Toggle Mouse, anda akan mempunyai pengalaman yang baik. Sekarang mari kita lihat cara memasang HD Filem Terbaru pada FireStick.

Filem Terbaru HD: Arahan Pemasangan untuk FireStick

Sebelum anda boleh memasang sebarang aplikasi di FireStick dari luar Amazon Store, anda perlu membenarkan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui. Jadi, untuk memasang apl Filem HD terkini, berikut adalah perkara yang perlu anda lakukan:

1. Hidupkan peranti FireStick anda dan apabila ia dimuatkan, pilih Tetapan pilihan dari bar menu di atas (pada skrin utama FireStick)

Cara Pasang HD Filem Terbaru pada FireStick

2. Sekarang, navigasi ke pilihan Peranti dan membukanya

Pasang HD Filem Terbaru pada FireStick

3. Seterusnya, klik Pilihan Pemaju 

Filem Terbaru HD pada FireStick

4. Jika Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui kini dimatikan, anda perlu menghidupkannya. Klik pilihan untuk menghidupkannya

klik apl dari sumber yang tidak diketahui di firestick

5. Sekarang pilih Hidupkan apabila tetingkap berikut muncul dengan amaran bahawa aplikasi pihak ketiga dari sumber yang tidak diketahui boleh menyebabkan kemudaratan pada peranti anda. Itu benar untuk aplikasi yang belum diuji tetapi bukan untuk Filem HD Terbaru. Ia adalah aplikasi yang selamat.

bagaimana untuk mendapatkan HD filem terkini di FireStick

Anda telah berjaya menyediakan peranti FireStick anda untuk membenarkan aplikasi pihak ketiga daripada sumber yang tidak diketahui. Marilah kita meneruskan proses pemasangan.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Pemuatan sampingan mana-mana aplikasi di FireStick adalah proses dua bahagian - di bahagian pertama anda memuat turun APK apl, di bahagian kedua yang anda pasang APK itu. Langkah-langkah berikut akan meliputi kedua-dua bahagian bersama-sama untuk APK HD Filem Terbaru.

Di sini kita pergi:

6. Teruskan dan pasangkan Aplikasi pengundera dari Amazon Store. Anda memerlukan aplikasi ini kerana ia akan membantu anda memuat turun dan menyusun APK HD Filem Terbaru ke dalam peranti FireStick anda. Anda tidak boleh memuat turun APK terus dari pelayar web di Fire TV atau FireStick.

Hanya diperlukan beberapa minit untuk memasang aplikasi ini. Hanya pilih pilihan carian di skrin utama FireStick dan cari aplikasi Unduh

7. Jalankan aplikasi Unduh apabila anda memasangnya. Ini adalah apa yang skrin utama aplikasi ini kelihatan seperti.

Seperti yang anda lihat, sebelah kiri mempunyai bar sisi dengan banyak pilihan. Pilihan utama Rumah sudah dipilih. Anda hanya perlu menavigasi ke sebelah kanan dan klik medan teks untuk URL

muat turun filem terbaru hd pada firestick

8. Anda kini melihat tetingkap baru dengan huruf dan nombor. Gunakan papan kekunci ini untuk menaip URL berikut: https://www.firesticktricks.com/nmhd

Apabila anda selesai, tekan GO butang atau hanya tekan butang Main / Jeda di jauh FireStick anda

filem terbaharu hd apk muat turun

9. Pemuat turun akan mula menubuhkan sambungan dengan pelayan yang mana URL tersebut menunjuk. Dalam beberapa ketika, APK Filem HD Terbaru akan mula dimuat turun di FireStick anda

filem terbaru hd apk muat turun di firestick

Muat turun tidak boleh mengambil lebih daripada satu minit sebagai Filem Terbaru HD adalah aplikasi kecil.

10. Seterusnya, klik Pasang untuk mula memasang apl pada FireStick

bagaimana untuk memasang hd filem terbaru pada firestick

Apabila apl HD Filem HD dipasang, anda akan dimaklumkan dengan tetingkap berikut yang mengatakan: App dipasang

Di bahagian bawah, terdapat dua pilihan. Seperti yang dijangka, Buka butang akan melancarkan apl Filem HD Terbaru. Walaupun, saya akan mengklik Selesai. Ini akan membolehkan saya pergi ke aplikasi Pengendali dan memadam fail APK HD Filem Terkini.

Kenapa saya memadam fail ini? Kerana aplikasi kini dipasang. Fail APK tidak ada gunanya. Amalan yang baik untuk terus membersihkan simpanan FireStick setiap kali anda mendapat peluang. Dengan cara ini ia akan tetap rapi.

Dapatkan filem terbaru hd pada batang api

Apabila anda melihat perkara berikut di skrin FireStick anda, klik Padam

filem terbaru api hd

Sekali lagi, klik Padam

filem terbaharu hd tv kebakaran

Itupun dia! Apl HD HD terkini telah berjaya dipasang pada peranti FireStick anda. Seterusnya, kami belajar bagaimana untuk mengakses dan menggunakan aplikasi ini.

Filem Terbaru HD pada FireStick: Cara Akses

Anda mungkin sudah mengetahui jalan anda di sekitar peranti anda dan cara mengakses sebarang aplikasi yang telah anda pasang baru-baru ini. Tetapi, banyak pembaca saya menghadapi masalah mencari aplikasi selepas pemasangan. Oleh itu, berikan saya sekilas tentang bagaimana untuk mengakses HD Terbaru Filem (atau mana-mana aplikasi) di FireStick.

Semua apl yang dipasang dan awan boleh diakses dari bahagian yang dipanggil Aplikasi anda & Permainan. Untuk ke sana, ikuti langkah-langkah di bawah:

 • Tekan butang Utama di jauh pada peranti anda (kira-kira 3-4 saat)
 • Apabila tetingkap pop timbul dipaparkan, klik pilihan pertama Apps
 • Di sini, senarai semua aplikasi FireStick yang telah anda pasang
 • Pergi ke bahagian bawah senarai dan jalankan apl Filem HD Terbaru

Adakah anda sedar bahawa apl HD Filem Paling Baru yang baru anda pasang berada di bahagian bawah Aplikasi Anda & Senarai permainan? Inilah sebabnya mengapa anda tidak dapat mencari aplikasi di skrin utama FireStick.

Aplikasi dalam baris 2-3 teratas dipaparkan pada skrin utama. Jadi, jika anda ingin mengakses apl HD Filem HD dari skrin utama, inilah yang perlu anda lakukan:

 • Pilih apl Filem HD Terbaru dalam Aplikasi Anda & Permainan
 • Tekan lama Pilih butang pada jarak jauh atau hanya tekan kekunci menu pada alat kawalan jauh dan klik Pindah pilihan yang muncul pada menu pop timbul di sebelah kanan bawah skrin anda
 • Gerakkan aplikasi ke baris atas (atau mana-mana tiga baris pertama)
 • Tekan butang Pilih sekali lagi untuk melepaskan aplikasinya
 • Sekarang, kembali ke skrin utama FireStick dan jalankan apl Filem HD Terbaru dari sana

Bagaimana Menggunakan App HD Movies HD

Aplikasi Filem HD Terbaru mempunyai antara muka yang biasa dan biasa. Ini jenis antara muka yang lazim di kalangan aplikasi sedemikian. Oleh itu, jika anda menggunakan Terrarium TV atau suka, anda tidak perlu kesulitan sama sekali menggunakan aplikasi ini.

Jalankan aplikasi dan inilah yang anda lihat. Jika versi baru aplikasi tersedia, gerak untuk memasang versi baru akan muncul dengan jelas pada separuh teratas skrin utama aplikasinya. Saya mengesyorkan memasang kemas kini dengan cepat kerana ia bukan sahaja akan membiarkan anda menyingkirkan ganjaran yang menjengkelkan tetapi juga memberi anda versi terkini aplikasi.

cara menggunakan HD Filem Terbaru pada FireStick

Skrin utama aplikasi memaparkan tajuk tambahan terbaru dan juga tajuk yang ditampilkan dalam pelbagai kategori. Skrin lalai terbuka ke Rancangan TV.

Terdapat menu di sebelah kiri atas, yang boleh anda gunakan untuk bertukar di antara Filem & Rancangan TV. Menu ini juga mempunyai pilihan lain, termasuk Kemas Kini Baru, Kartun, Senarai Pantas, Siaran Terkini, Sejarah, dan banyak lagi.

Anda juga boleh pergi ke Tetapan apl dari menu

bagaimana menggunakan aplikasi hd filem terbarunya pada tongkat kebakaran

Di bahagian atas sebelah kanan aplikasinya ialah pilihan carian (ikon kanta). Klik ikon ini untuk mencari filem atau pertunjukan dengan kata kunci. Contohnya, anda boleh menaip nama filem atau pelakon untuk mencari kandungan video yang berkaitan

Terbaru HD Filem adalah aplikasi yang kompatibel dengan Amazon FireStick. Tetapi, saya perhatikan bahawa kadang-kadang ia tidak bertindak balas dengan baik kepada arahan jauh. Untuk melepaskan diri dari kekecewaan dan membuat perkara yang lebih lancar, saya cadangkan menggunakan Toggle Mouse dengan aplikasi ini. Toggle Mouse akan menjadikan hidup anda lebih mudah dengan HD Filem Terbaru.

Penggulungan

Filem Terbaru HD bukan aplikasi atas permintaan yang terbaik untuk FireStick kerana ia tidak benar-benar baik dengan jarak jauh. Walau bagaimanapun, ia mempunyai koleksi filem dan pertunjukan yang kukuh dan berfungsi dengan baik jika anda mempunyai Toggle Mouse. Oleh itu, saya telah meletakkannya sebagai salah satu alternatif kepada Terrarium TV. Jika anda tidak suka aplikasi ini, terdapat beberapa orang lain yang boleh anda cuba. Berikut senarai kami yang disyorkan:

 • FreeFlix HQ
 • Kodi
 • Morph TV
 • OneBox HD
 • Alternatif Kotak Papar

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me