Cara Pasang Kodi di Amazon FireStick

>

Dalam panduan langkah demi langkah ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang Kodi 18.5 Leia pada FireStick dalam masa 2 minit. Panduan yang sama juga akan berfungsi untuk Firestick 4K, Fire TV, dan Fire TV Cube. Sebelum kita memulakan langkah pemasangan, mari kita mulakan dengan pengenalan ringkas.

bagaimana untuk memasang kodi pada firestickAmazon Fire TV / Stick telah mengambil pasaran penstriman video oleh ribut. Sejak ia muncul di tempat kejadian, ia telah menjual seperti kek picek, terima kasih kepada kemudahan penggunaan dan sokongan yang luar biasa untuk perkhidmatan hiburan popular seperti Netflix, BBC iPlayer, Hotstar, Amazon Prime Video, dan banyak lagi. Di atas semuanya, Amazon FireStick dilengkapi dengan sokongan Alexa. Jadi hanya berbaring di sofa anda dan mula menavigasi melalui semua yang hanya menggunakan suara anda. Anda tidak perlu mengangkat jari anda sekarang. Bukankah sangat sejuk!!!

Walau bagaimanapun, seperti memikat kerana ia mungkin kedengaran, hanya ada sedikit masalah. Walaupun sejumlah besar kandungan multimedia tersedia secara percuma, kandungan premium datang dengan tag harga premium. Ini pasti mengganggu pengguna dan sebab terbesar mengapa pengguna memasang Kodi pada Firestick. Kodi adalah salah satu aplikasi Stick Fire Amazon yang terbaik, yang akan membuka dunia baru kandungan multimedia percuma yang mungkin tidak terdapat di rantau anda atau datang dengan tag harga yang terlalu tinggi.

Sekiranya anda sudah menggunakan Kodi di Fire TV atau Fire Stick anda dan mencari kemas kini mudah ke 18.5 Leia, anda harus membaca ini - bagaimana untuk mengemas kini Kodi pada FireStick.

Catatan: Kami tidak menggalakkan untuk menggunakan sebarang perisian / perkakasan / perkhidmatan untuk mengakses kandungan haram. Tolong menjadi hakim yang baik terhadap tindakan anda.

Cara Pasang Kodi pada FireStick

Kodi untuk Stick Kebakaran menawarkan banyak peluang penstriman. Kandungan multimedia yang ditawarkan oleh Kodi memang mengejutkan. Jika anda telah membuat keputusan jailbreak Amazon Fire Stick, anda berada di tempat yang betul. Anda akan belajar bagaimana untuk memasang Kodi pada FireStick dalam seberapa banyak cara yang mungkin.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca:
Bagaimana untuk memasang dan menggunakan VPN Terbaik untuk FireStick

LANGKAH 1: Sediakan FireStick anda untuk Pemasangan Kodi

Pertama sekali, jika anda baru membeli Fire TV atau FireStick, inilah cara untuk memasang Fire Stick buat kali pertama. Sekarang bahawa anda telah berjaya menetapkan Batang anda, menyediakannya untuk pemasangan Kodi. Anda perlu membuat empat tweak. Dayakan debugging ADB, Hidupkan Apl dari Sumber Tidak Diketahui, Matikan Data Penggunaan Peranti, dan Matikan Kumpulkan Data Penggunaan Apl. Anda boleh dengan mudah melakukan semua ini dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

# 1: Cuma arahkan ke Tetapan pada TV / Stick Kebakaran anda. Kemudian pilih TV / Alat Bomba Saya dan pilih Pilihan Pemaju

bagaimana untuk memasang kodi pada firestick

# 2: Sekarang anda perlu melakukan dua perkara. Pertama sekali, membolehkan debugging ADB (pilihan) dan kemudian hidupkan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui (mandatori)

firma kodi

# 3: Navigasi sekarang Tetapan dan terbuka Keutamaan > Tetapan privasi. Sekarang, buka OFF sahaja Data Penggunaan Peranti dan Kumpulkan Data Penggunaan Apl

amazon firangick kodi

TV Kebakaran Amazon anda kini sudah siap. Sekarang kita adalah langkah yang lebih dekat dengan pemasangan Kodi.

LANGKAH 2: Dapatkan apl Muat Turun

Ini adalah kaedah yang paling popular, paling mudah, dan terpantas untuk memasang Kodi pada Stick TV Kebakaran. Jika anda mengikuti semua langkah dengan teliti, ia tidak akan mengambil masa lebih daripada 2 minit. Downloader adalah aplikasi yang menakjubkan dan boleh didapati secara percuma di Amazon App Store. Ia menjadikan proses pemasangan Kodi sangat lancar dan mudah.

Hanya pergi ke Amazon App Store dan cari "Muat turun" untuk ia. Untuk pergi ke Kedai Amazon, pilih Carian pilihan di sudut kiri atas skrin utama FireStick anda.

bagaimana untuk memasang kodi pada api amazon

Sebaik sahaja anda telah memuat turun dan memasang aplikasi Unduh di Fire TV atau Stick Fire, kami hanya satu langkah untuk memasang Kodi.

LANGKAH 3: Pasang Kodi pada FireStick

Dalam langkah ini, kami akan belajar untuk memuat turun dan memasang Kodi 18.5 Leia pada Stick Amazon Fire TV anda. Bagi mereka yang tidak sedar, Leia 18.5 adalah versi terkini stabil seperti pada tarikh.

# 1. Lancarkan aplikasi Unduh yang baru anda pasang dan klik kotak URL (tempatnya dikatakan http: //)

INSTALL KODI ON FIRESTICK

# 2: Kini papan kekunci timbul akan muncul

Untuk memasang Kodi Leia 18.5, masukkan https://www.firesticktricks.com/kapk klik 'GO'.

# 3: Ini akan memulakan proses muat turun.

bagaimana untuk memasang kodi pada firestick

# 5: Setelah muat turun selesai, klik "Pasang"

melancarkan kodi 18.o di firestick

# 6: Tunggu muat turun selesai

bagaimana untuk memasang kodi 18.0 pada firestick

# 7: Anda dapat melihat mesej App Installed sekali Kodi dipasang. Klik BUKA untuk memulakan aplikasi Kodi. Jika anda mahu membukanya kemudian, klik DONE

memasang kodi pada firestick

Anda tidak akan menemui aplikasi Kodi pada skrin utama anda, jadi hanya pergi ke Tetapan -> Permohonan -> Urus Aplikasi Dipasang -> Kodi -> Pelancaran

Anda juga boleh menekan ke bawah Rumah kunci / butang pada jarak jauh anda selama 5 saat dan klik Apps pada skrin pop timbul untuk mengakses Kodi.

Bagaimana Menggunakan Kodi pada FireStick

Sekarang bahawa anda telah memasang Kodi, ini adalah masa yang anda tahu bagaimana menggunakannya di Fire Stick untuk hiburan yang selamat dan selamat. Dengan Kodi, anda akan mendapat akses ke dunia bebas kandungan percuma dari filem ke rancangan TV dan banyak lagi.

Tetapi, sebelum anda mula menggunakan Kodi di TV / Stick Fire anda, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa apa sahaja yang anda jalankan di Kodi dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Jika ditangkap menonton kandungan yang dilindungi hak cipta (filem percuma, rancangan TV, Sukan), anda mungkin menghadapi beberapa masalah undang-undang yang serius.

Syukurlah, ada cara untuk terus menikmati kandungan kegemaran anda melalui Kodi tanpa perlu risau tentang siapa yang mungkin mencari. Apa yang anda perlu gunakan adalah perkhidmatan VPN yang dipercayai, yang akan menutup semua aktiviti internet anda dari pengintip web. VPN membantu anda melangkau Throttling Internet, pengawasan dalam talian, dan geo-larangan kandungan.

Saya secara peribadi menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN. Ia adalah VPN terpantas, yang merupakan perkara yang paling penting untuk pengalaman streaming yang lancar.

Kami tidak pernah mempromosikan atau menggalakkan pelanggaran hak cipta. Tetapi, kami tidak mahu anda berakhir dengan kesulitan undang-undang sama ada. Lebih-lebih lagi, kami percaya hak privasi dan penyokong kuatnya.

Jadi, sebelum anda mula menggunakan Kodi di Fire TV / Stick, mari kita lihat cara menggunakan ExpressVPN untuk memastikan aktiviti penstriman anda tersembunyi dari mata prying.

Langkah 1: Klik DI SINI untuk melanggan perkhidmatan ExpressVPN. Terdapat 30 hari, lengkap, tidak ada soalan yang diminta jaminan wang balik. Jika anda tidak berpuas hati dengannya (yang saya tidak dapat melihat sebab mengapa), anda boleh meminta bayaran balik sepenuhnya dalam tempoh 30 hari pertama.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan navigasi ke kaca pembesar (ikon Cari). Anda akan mendapati ia di sebelah kiri yang melampau. Sekarang mula menaip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

memasang firewall expressvpn

Langkah 3: Klik "Dapatkan" untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN di Fire TV / Stick anda

dapatkan firetick vpn jailbroken

Langkah 4: Sebaik sahaja dipasang, lancarkan aplikasi ExpressVPN dan masuk dengan ID / kata laluan E-mel yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN.

login expressvpn pada firestick

Langkah 5: Sekarang klik ikon Kuasa untuk menyambung ke pelayan VPN (lihat imej di bawah). Anda juga boleh menukar lokasi pilihan anda dengan mengklik "Pilih Lokasi" seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai menggunakan ExpressVPN dengan FireStick.

Sekarang aktiviti dalam talian anda adalah peribadi, sudah tiba masanya untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan seterusnya dengan Kodi pada Stick TV Kebakaran. Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, anda tidak akan menemui apa-apa kandungan di Kodi kerana ia adalah pemain media mudah. Untuk menstrim filem, Rancangan TV, atau Sukan, anda perlu memasang Kodi Addons / Builds yang berbeza. Jika anda benar-benar newbie, inilah panduan pemula langkah demi langkah saya untuk menggunakan Kodi.

Tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan Addict Kodi terbaik atau Bina pada TV / Stick Kebakaran anda? Lihat pautan di bawah yang akan membantu anda memasang Addons dan binaan yang popular yang berfungsi dengan baik dan menarik aliran berkualiti.

 • Bagaimana untuk memasang Exodus Redux
 • Bagaimana untuk memasang Venom Addon
 • Cara Pasang FEN Addon
 • Bagaimana untuk memasang Titanium Build
 • Bagaimana untuk memasang No Limits Magic Build

Baca juga: Panduan Pemotongan Kord FireStick untuk Filem Percuma, TV, Sukan & Lebih banyak

Panduan Video Untuk Memasang Kodi di Amazon FireStick

Anda telah berjaya memasang Kodi pada Batang Api. Sekiranya kaedah ini tidak berfungsi, anda boleh mencuba kaedah lain yang diberikan di bawah.

Cara Dapatkan Kodi pada FireStick Menggunakan Kaedah Alternatif

Downloader adalah aplikasi yang boleh dipercayai dan anda biasanya tidak menghadapi kesukaran memasang Kodi di FireStick menerusinya. Tetapi, jika anda mempunyai langganan premium aplikasi pengurus fail yang popular yang disebut ES File Explorer, anda mungkin mahu menggunakannya sebaliknya.

ES File Explorer tidak menyokong sideloading percuma dari aplikasi pihak ketiga lagi. Anda memerlukan langganan premium yang akan dikenakan bayaran sebanyak $ 9.99 sebulan. Sebaliknya, Downloader adalah seratus peratus percuma. Jika anda telah memasang Kodi pada FireStick menggunakan kaedah Unduh (seperti yang disediakan di atas), anda boleh melangkau bahagian ini).

Pasang Kodi pada FireStick Menggunakan ES File Explorer

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai aplikasi ES Explorer Explorer dalam panduan Cara Pasang & Gunakan ES File Explorer pada FireStick.

Inilah langkah-langkah untuk memasang Kodi di Amazon Fire TV Stick:

 1. Kuasa di Stick Fire TV Amazon anda
 2. Pergi ke Tetapan > TV Kebakaran saya
 3. Buka Pilihan Pemaju
 4. Hidupkan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui
 5. Pergi ke halaman utama Fire Stick dan navigasi ke "Carian"Ikon di kiri atas skrin anda.
 6. Taipkan "ES File Explorer"Dan klik apabila ia dipaparkan dalam hasil carian.
 7. Ikut arahan pada skrin untuk memasang aplikasi ES File Explorer pada FireStick
 8. Sebaik sahaja aplikasi dipasang, lancarkannya. Sekarang, pergi ke bahagian kanan di mana anda melihat beberapa ikon. Pilih dan klik ikon Pengundera
 9. Klik +Baru di bawah
 10. Pop timbul akan muncul. Masukkan https: // www.firesticktricks.com/kapk dalam bahagian Laluan dan nama pilihan anda di bahagian Nama
 11. Klik Muat turun sekarang
 12. Tunggu sementara Kodi dimuat turun di FireStick
 13. Klik Buka fail
 14. Klik Pasang apabila digesa
 15. Klik Pasang sekali lagi
 16. Itu sahaja. Kodi kini dipasang pada FireStick / Fire TV anda.

Cara Pasang Kodi di FireStick Menggunakan AppStarter

Sekiranya anda tidak dapat memasang APK Kodi di Amazon Fire TV Stick menggunakan kaedah yang disebutkan di atas, anda harus memberikan yang satu ini. AppStarter membolehkan pemasangan aplikasi pihak ketiga dan oleh itu menjadikan proses pemasangan Kodi agak mudah dan lancar.

Tidak perlu dikatakan, anda akan sekali lagi dikehendaki untuk menghidupkan Apl dari sumber yang tidak diketahui dan mematikan Data Penggunaan Data Mengambil Alih seperti yang dinyatakan dalam kaedah pertama. Sebaik sahaja anda telah melakukan ini, pasang aplikasi Unduh seperti yang ditunjukkan di atas dalam kaedah pertama.

Selepas itu ikuti langkah-langkah ini dengan mudah memasang Kodi pada Stick Fire anda menggunakan AppStarter:

LANGKAH 1: Lancarkan aplikasi Unduh

LANGKAH 2: Klik kotak URL di mana ia berkata http: //

firman kodi bantuan

LANGKAH 3: Sekarang tetingkap baru akan muncul. Masukkan https: //firesticktricks.com/as4.apk dan klik GO

bagaimana untuk memuat turun kodi pada firestick

LANGKAH 4: Setelah AppStarter dimuat turun, klik "Pasang."

cara memasang kodi 18 leia pada firestick

LANGKAH 5: Selepas AppStarter dipasang, lancarkannya.

LANGKAH 6: Untuk memasang Kodi, pertama, pergi ke "Kemas kini"Di menu sebelah kiri AppStarter. Sekarang klik "Pasang"Di sebelah kanan di mana ia memaparkan Kodi.

cara memasang kodi di tv api amazon

Kudos kerana anda telah berjaya membuang kayu api Amazon anda dan memasang Kodi di atasnya menggunakan AppStarter. Walau bagaimanapun, jika helah ini juga tidak berfungsi dan anda tidak dapat menjejaki Amazon Fire Stick, maka anda boleh pergi ke kaedah seterusnya.

Pasang Kodi di Amazon Fire TV Stick With FileLinked

FileLinked adalah alat perkongsian fail yang berkesan, yang anda juga boleh menggunakan untuk aplikasi sideload di FireStick. Berikut adalah cara anda boleh memasang Kodi pada FireStick menggunakan aplikasi FileLinked.

LANGKAH 1: Perkara pertama yang anda mahu lakukan adalah memasang FileLinked pada FireStick

LANGKAH 2: Pelancaran FailLinked

LANGKAH 3: Apabila anda melihat skrin berikut, masukkan kod itu 54780130 dan klik Teruskan

filelinked kodi kod untuk firestick

LANGKAH 4: Klik Muat turun ikon bersebelahan dengan versi Kodi yang anda ingin pasang

pemasangan kodi pada firestick

LANGKAH 5: Apabila muat turun selesai, klik butang Main di sebelah versi fail yang anda muat turun. Ikut arahan pada skrin untuk memasang Kodi pada FireStick

bagaimana untuk memasang kodi pada firestick

Soalan Lazim

Kodi selamat & undang-undang?

Kodi adalah seratus peratus selamat dan sah dalam dirinya sendiri. Anda boleh memuat turun Kodi dari kedai aplikasi rasmi pada pelbagai peranti, seperti Google Play Store untuk Android dan Microsoft Store untuk Windows 10. Kedai aplikasi ini tidak akan menjadi tuan rumah aplikasi yang tidak selamat dan tidak sah. Walau bagaimanapun, perlu diingati bahawa Kodi membenarkan tambahan pihak ketiga tertentu yang boleh membuat aliran kandungan berhak cipta. Streaming kandungan tersebut tidak sah.

Apa yang boleh anda tonton di Kodi?

Anda boleh menonton filem, rancangan TV, sukan, TV live, dokumentari, kandungan kanak-kanak, anime, dan apa sahaja yang anda boleh fikirkan.

Ingat bahawa Kodi tidak menganjurkan sebarang kandungannya sendiri. Anda dikehendaki untuk memberi kandungan melalui Kodi addons. Terdapat beratus-ratus addon untuk semua jenis video yang anda suka untuk streaming. Kodi menyokong kedua-dua addon rasmi serta tambahan pihak ketiga. Anda juga boleh menggunakan Kodi untuk mendapatkan pengalaman yang dipertingkatkan.

Bolehkah anda memasang Kodi pada Cube TV Kebakaran?

Ya, anda boleh memasang Kodi pada Cube TV Kebakaran. Semua peranti TV Kebakaran (FireStick 2nd Gen, Fire Stick 4K, dan Fire TV Cube) mempunyai sistem antara muka dan navigasi yang sama. Arahan pemasangan Kodi yang digunakan dalam panduan ini juga digunakan untuk Fire TV Cube.

Apakah versi terbaru Kodi untuk Firestick??

Kodi Leia 18.5 adalah versi terbaru Kodi. Versi ini dikeluarkan pada bulan November 2019 dan menawarkan beberapa perbaikan pepijat kecil dan perubahan kosmetik.

Kesimpulannya

Inilah dia. Saya berharap anda mempunyai pengalaman yang lancar dengan arahan yang disebut di atas. Kini duduk dan nikmati pelbagai kandungan multimedia luar biasa yang ditawarkan oleh Kodi. Bagaimanapun, kami akan mengesyorkan anda supaya berhati-hati mengakses kandungan cetak rompak atau tidak sah. Sekiranya anda baru kepada Kodi, inilah panduan pemula saya mengenai cara menggunakan Kodi. Juga, periksa cara menggunakan debrid sebenar untuk menarik pautan penstriman yang berkualiti dan elakkan daripada masalah penimbangan Kodi. Sekiranya anda menghadapi sebarang kesilapan pada masa akan datang, anda boleh menetapkan semula Kodi pada FireStick dan ia akan menjadi sebaik yang baru.

Semua kaedah untuk memasang Kodi telah diuji dan diuji oleh saya dan berfungsi dengan baik.

Sekiranya anda tahu cara lain yang lebih baik pasang Kodi pada FireStick atau mempunyai sebarang isu yang mengikuti mana-mana langkah ini, berasa bebas untuk menggugurkan pertanyaan anda di komen di bawah.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me