Cara Pasang Morpheus TV di FireStick

>

Pengembang TV Terrarium mengumumkan hujung hari untuk aplikasi yang luar biasa yang kami telah berkembang begitu gemar. Ia adalah tamparan yang masih kita hadapi. Tetapi, dalam dunia penstriman, aplikasi yang tidak dihentikan bukan sesuatu yang baru. Banyak aplikasi datang ke perhatian, menjadi popular, dan pada suatu hari mereka diturunkan. Terrarium TV turun adalah kerugian besar buat masa ini, tetapi saya yakin kami akan mencari jalan untuk teruskan.

Syukurlah, terdapat banyak alternatif TV Terrarium yang anda boleh gunakan untuk menonton episod dan filem kegemaran anda. Dalam panduan ini, kami akan belajar untuk memasang Morpheus TV di FireStick / Fire TV / Fire TV Cube; salah satu alternatif TV Terrarium yang terbaik.

Morpheus TV adalah aplikasi atas permintaan, agak seperti Terrarium TV. Ia mempunyai perpustakaan media yang mengagumkan dan mempunyai beberapa pengikis yang berkualiti tinggi dan padat untuk membawa anda pautan yang boleh diselaraskan. Aplikasi ringan ini mudah di sumber FireStick anda, menawarkan prestasi yang lancar, dan mempunyai antara muka mesra pengguna.

Penafian: Pemaju TV Morpheus telah mengumumkan akhir sokongan untuk aplikasinya. Apabila anda menjalankan aplikasi kali pertama selepas pemasangan, anda akan melihat notis Projek Dihentikan. Walau bagaimanapun, ia juga mengatakan bahawa anda boleh menstrim filem dan pertunjukan sedia ada selagi pengikis tersedia. 

Jika anda tidak mahu pergi dengan aplikasi terbengkalai, saya cadangkan mendapatkan klonnya bernama Morph TV, yang sentiasa dikemas kini untuk kandungan segar dan pengalaman streaming yang lancar. 

Langkah-langkah untuk Pasang TV Morpheus pada FireStick

Morpheus TV hanya mengambil masa beberapa minit untuk dipasang pada FireStick, Fire TV atau Fire TV Cube. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memastikan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui dihidupkan ON dalam tetapan peranti untuk menerima APK aplikasi pihak ketiga seperti TV Morpheus. Inilah langkah-langkah berikut:

1. Kuasa di FireStick anda dan dari skrin utama pilih Tetapan di bahagian atas.

bagaimana untuk memasang Morpheus TV di firestick

2. Apabila anda melihat set pilihan berikut, teruskan dan buka Peranti

peranti dalam tetapan: tv morpheus

3. Seterusnya, klik Pilihan Pemaju

pilihan pembangun pada firestick

4. Jika Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui tidak aktif, klik untuk menghidupkannya

Morpheus TV

Anda kini boleh memulakan pemasangan. Biarkan saya menunjukkan kepada anda bagaimana.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.

Ingat bahawa anda tidak boleh memuat turun dan sideload fail APK secara langsung melalui penyemak imbas web di FireStick anda seperti halnya dengan peranti Android yang lain. Oleh itu, anda memerlukan aplikasi yang memudahkan muat turun sedemikian.

Downloader adalah aplikasi sideloading terbaik untuk FireStick. Jadi, teruskan dan pasang Muat turun pada peranti anda terlebih dahulu. Anda boleh melakukannya dari Amazon Store (dengan menggunakan fungsi carian di skrin utama FireStick).

Apabila anda mempunyai Downloader, buka dan ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1: Apa yang anda lihat sekarang ialah skrin muat turun Unduh dengan Rumah tab di sebelah kiri.

Klik medan URL di sebelah kanan

bagaimana untuk mendapatkan TV Morpheus menggunakan aplikasi pengundera

Langkah 2: Sekarang, masukkan URL berikut http://bit.ly/morp166 dan klik GO 

morpheus tv di firestick

Langkah 3: Anda akan dialihkan ke bahagian Pelayar apl Pengunduh di mana halaman web berikut terbuka. Tatal ke bawah dan klik MUAT TURUN MORPHEUS TV.APK butang.

muat turun morpheus tv apk pada firestick

Langkah 4: Tunggu APK TV Morpheus untuk dimuat turun di FireStick

memasang morpheus tv apk pada firestick

Langkah 5: Apabila fail APK telah dimuat turun, aplikasi Unduh akan memulakan pemasangan dengan sendirinya. Berikut adalah tetingkap seterusnya yang anda mesti lihat. Tatal ke bahagian bawah kanan skrin ini dan tekan Pasang

bagaimana memasang tv morpheus di firestick

Ia akan mengambil masa seminit untuk TV Morpheus untuk dipasang pada FireStick. Apabila ia selesai, App dipasang pemberitahuan ditunjukkan.

Walaupun anda boleh menjalankan aplikasi TV Morpheus secara langsung dari tetingkap ini dengan mengklik BUKA, Saya cadangkan anda klik DONE dan kembali ke antara muka Unduh untuk memadam APK TV Morpheus.

Apabila apl dipasang, fail APK tidak diperlukan lagi. Anda boleh menjimatkan ruang dengan memotongnya.

bagaimana untuk mendapatkan tv morpheus pada tongkat api

Klik Padam

morpheus tv untuk filem

Klik Padam sekali lagi

padamkan morpheus tv apk dari firestick

Anda telah berjaya memasang Morpheus TV di FireStick dan juga memadam fail APK.

Meneroka TV Morpheus

Teruskan dan buka aplikasinya. Jika anda tidak melihatnya di skrin utama FireStick, pergi ke Apl anda & Bahagian saluran. Anda akan mendapati aplikasi di sana.

Apabila anda menjalankan aplikasinya buat kali pertama selepas pemasangan, anda disambut dengan Projek Dihentikan mesej. Seperti yang telah saya nyatakan, aplikasi TV Morpheus telah dihentikan. Tetapi, ini hanya bermakna bahawa tiada bekas baru dan kandungan akan ditambah. Selagi pengikis sedia ada berfungsi, anda boleh terus menonton filem dan pameran yang ada sekarang.

Klik okey

morpheus tv turun

Tetingkap seterusnya menawarkan menu dengan pilihan Filem, Rancangan TV, Muat Turun dan Tetapan.

bagaimana menggunakan TV Morpheus

Apabila anda mengklik Filem, anda melihat satu set pilihan baru: Tren, Popular, Cari dan lain-lain.

Teruskan dan gali lebih mendalam dengan mengklik mana-mana pilihan pilihan anda. Anda akan menemui semua tajuk filem Morpheus TV host di sini.

bagaimana untuk menonton filem di TV Morpheus

Jika anda klik Rancangan TV di skrin utama aplikasinya, menu berikut akan muncul.

menonton rancangan tv di Morpheus TV

Mengakses Morpheus TV dari FireStick Home-screen

Anda sentiasa boleh mengakses aplikasi anda dari Apl Anda & Kawasan saluran, yang boleh anda akses dengan menekan lama Rumah butang pada jarak jauh anda dan kemudian klik Apps.

Dalam Aplikasi Anda & Bahagian saluran, anda akan melihat bahawa hanya aplikasi dalam baris atas muncul di skrin utama anda. Aplikasi yang telah dipasang baru diletakkan di baris bawah. Jadi, mereka mungkin tidak muncul di skrin utama.

Jika anda ingin memindahkan TV Morpheus ke skrin utama FireStick, inilah yang anda boleh lakukan:

  • Pilih ikon TV Morpheus dalam Apl Anda & Saluran
  • Tekan butang menu pada jauh FireStick anda. Ia adalah butang dengan tiga garisan mendatar
  • Di bahagian kanan bawah skrin TV anda, anda kini akan melihat menu. Klik Pindah dan bergerak secara manual ikon TV Morpheus ke salah satu baris teratas. Atau, klik Pindah ke Hadapan untuk meletakkan ikon di tempat pertama di baris pertama.

Wrap Up

Morpheus TV mudah menjadi salah satu alternatif yang paling berdaya maju untuk Terrarium TV. Aplikasi atas permintaan ini membawa kepada anda filem dan pertunjukan kegemaran anda dengan hanya beberapa klik butang. Saya telah menemui Morpheus TV lebih cepat daripada kebanyakan aplikasi lain dalam kategori yang sama. Ia juga menjalin hubungan dengan lebih cepat. Malangnya, TV Morpheus juga telah dihentikan kerana pemajunya tidak lagi dapat menyokongnya. Tetapi, perkara yang baik adalah bahawa ia akan terus mengambil aliran sehingga pengikis boleh didapati. Saya percaya aplikasinya seharusnya baik untuk beberapa bulan lagi.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Aplikasi Terbaik untuk FireStick
Bagaimana untuk memasang APK Cinema
Bagaimana untuk memasang Titanium TV

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me