Cara Pasang TeaTV pada FireStick

>

Ketika saya pertama kali berlari ke TeaTV beberapa waktu lalu, saya suka aplikasinya tetapi tidak banyak memberi perhatian kerana saya telah menggunakan Terrarium TV di Stick TV Kebakaran saya. Saya seratus peratus berpuas hati dengan TV Terrarium dan dengan itu merasakan sedikit keperluan untuk sebarang pilihan lain. Walau bagaimanapun, selama ini, saya terus mendengar tentang Teh TV dari rakan-rakan saya dan dalam forum dalam talian.

Walaupun TeaTV bekerja dengan lancar pada telefon pintar Android, ia tidak begitu sangat mesra dengan FireStick. Itu mungkin salah satu sebab yang paling besar mengapa saya tidak berpegang kepadanya. Beberapa hari yang lalu, apabila saya mengetahui bahawa Terrarium TV sedang membida aduan terakhir, saya segera mula mencari alternatif. Ia tidak memerlukan saya lama untuk mengingati TeaTV dan saya gembira saya lakukan.

Saya memasang versi terbaru TeaTV pada FireStick dan gembira dapat mengetahui bahawa aplikasi itu telah diubahsuai dan kini sepenuhnya serasi dengan alat kawalan jauh. TeaTV menawarkan antara muka yang kelihatan profesional, ketidakstabilan navigasi dan kemudahan penggunaan yang luar biasa. Aplikasi ini sentiasa mempunyai perpustakaan media padat dan sekarang saya gembira saya boleh menggunakannya sebagai alternatif Terrarium TV.

Saya cadangkan TeaTV pada FireStick sebagai salah satu alternatif TTV yang paling sesuai. Ia adalah rumah media lengkap. Dalam panduan ini, kami belajar memasang TeaTV di FireStick atau Fire TV atau Fire TV Cube. Teruskan membaca!

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca: Cara memasang VPN terbaik di FireStick

TeaTV on FireStick: Kaedah Pemasangan

TV Teh adalah aplikasi pihak ketiga dan bukan sebahagian daripada Kedai Amazon. Ia perlu dikompromi dengan peranti FireStick anda. Tidak seperti telefon bimbit Android atau tablet biasa, FireStick tidak membiarkan anda memuat turun APK apl secara langsung melalui pelayar popular. Sideloading pada FireStick memerlukan aplikasi khas. Berikut adalah dua aplikasi yang akan kami gunakan dalam panduan ini:

 1. Muat turun
 2. ES File Explorer

Dayakan Apl daripada Sumber Tidak Diketahui

Saya akan meneruskan dengan kaedah pemasangan. Tetapi, sebelum itu, anda mesti mengaktifkan FireStick untuk menerima aplikasi pihak ketiga dengan menghidupkan Apl dari Sumber Tidak Dikenalpastian. Inilah yang perlu anda lakukan:

1. Buka Tetapan dari skrin utama FireStick (bar menu di bahagian atas)

bagaimana untuk memasang teatv pada firestick

2. Klik MyFireTV atau Peranti

Cara Pasang TeaTV pada FireStick

3. Terbuka Pilihan Pemaju

pilihan pembangun pada firestick

4. Jika Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui dinyahdayakan / matikan, hidupkannya dengan mengkliknya

bagaimana untuk mendapatkan teatv pada firestick

5. Klik Hidupkan untuk mengabaikan mesej amaran ini dan mengesahkan tindakan anda.

membolehkan sumber yang tidak diketahui di firestick

Menghidupkan Apl dari Sumber Tidak Diketahui akan mendedahkan peranti anda kepada ancaman hanya apabila anda cuba memuatkan APK buruk. Sumber APK Tea Tea yang akan saya kongsikan dengan anda selamat. Saya telah memasang aplikasi secara peribadi dari sumber ini.

Pasang TV Teh pada FireStick Menggunakan Pengundera

Downloader adalah aplikasi yang memudahkan sideloading pada FireStick. Saya menganggapnya salah satu daripada Essential FireStick dan ia adalah salah satu aplikasi pertama yang saya pasang semasa menyiapkan peranti saya.

Untuk memuat turun aplikasi ini, pergi ke skrin utama FireStick anda. Dari skrin utama pilih Carian di kiri jauh di atas. Sekarang cari aplikasi dan pasangkannya.

Sebaik sahaja anda mempunyai aplikasinya, ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1: Jalankan Downloader dan klik medan URL di sebelah kanan skrin utama (aplikasi dibuka dengan tab Rumah kiri dipilih secara lalai)

teatv pada firestick

Langkah 2: Ketik URL berikut apabila papan kekunci pada skrin muncul dan klik GO:

https://www.firesticktricks.com/tea

teatv pada firestick

Langkah 3: Apl pemuat turun akan menyambung ke URL pelayan yang menunjuk ke dan mula memuat turun APK TeaTV pada FireStick

teatv pada firestick

Langkah 4: Apabila muat turun APK selesai, aplikasi Unduh memulakan pemasangan. Apa yang anda perlu lihat sekarang adalah petua berikut yang meminta anda mengesahkan jika anda ingin memasang TeaTV pada FireStick.

Anda boleh melihatnya Seterusnya butang di bahagian bawah kanan. Navigasi ke butang ini menggunakan remote FireStick anda

memasang teatv apk pada firestick

Langkah 5: Butang Seterusnya berubah kepada Pasang butang. Jadi, kini klik Pasang

memasang teatv pada tongkat kebakaran

Langkah 6: Ia akan mengambil beberapa saat untuk memasang TeaTV pada FireStick. Apabila selesai, tetingkap berikut dipaparkan dengan App dipasang pengesahan

TeaTV dipasang. Jika anda mahu, anda boleh klik Buka di sudut kanan bawah dan jalankannya. Tetapi, saya cadangkan klik Selesai supaya anda boleh kembali ke aplikasi Unduh dan memadamkan APK TeaTV.

Mengapa memadamkan APK? Kerana APK tidak digunakan selepas pemasangan aplikasinya. Kosongkan penyimpanan FireStick dengan memadam fail yang tidak diperlukan.

panduan teatv firestick

 Langkah 7: Klik Padam

aplikasi teatv firestick

Langkah 8: Klik Padam sekali lagi

memasang teatv pada firestick

Inilah cara anda menggunakan aplikasi Unduh untuk menyerang TeaTV pada FireStick.

Bagaimana Menggunakan FireStick dengan TeaTV 'Selamat'

Sebelum anda mula menghidupkan TeaTV pada Stick Fire anda, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda jalankan di TeaTV dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma dan rancangan TV) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Syukurlah, anda boleh menyembunyikan aktiviti penstriman / pelayaran dalam talian anda dengan VPN. A VPN a.k.a Rangkaian Persendirian Maya membantu anda melangkau throttling ISP, Pengawasan Kerajaan, dan geo-larangan kandungan.

Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

saya menggunakan ExpressVPN pada Stick Kebakaran saya, mudah alih dan PC. Selepas mencuba beberapa VPN berbayar dan percuma, saya boleh mengatakan ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat. Berikut adalah cara untuk memulakan menggunakan ExpressVPN di FireStick anda dan menyimpan aktiviti penstriman anda yang tersembunyi dari mata prying.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan pergi ke pilihan "Cari" di sebelah kiri yang melampau. Sekarang taip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

gunakan expressvpn pada firestick untuk aliran selamat

Langkah 3: Klik "Muat turun" untuk memasang aplikasi ExpressVPN untuk Fire TV / Stick.

aplikasi teatv pada firestick

Langkah 4: Buka aplikasi dan masukkan kelayakan login anda yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

bagaimana untuk mendapatkan expressvpn pada batang tv api

Langkah 5: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

TeaTV pada Stick TV Kebakaran Menggunakan ES File Explorer

ES File Explorer adalah aplikasi lain yang digunakan secara meluas sebagai pengganti sampingan untuk FireStick. Sekali lagi, anda boleh memuat turun aplikasi ini dari Amazon Store. Lihat sahaja dalam pilihan Carian di skrin utama FireStick.

: ES File Explorer tidak menawarkan ciri sideloading secara percuma lagi. Anda perlu membayar $ 9,99 sebulan. Gunakan apl Muat Turun jika ia tersedia di rantau anda. Ia percuma.

Selepas memasang ES File Explorer, ikuti langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Pelancaran ES File Explorer. Anda akan melihat bar menu di sebelah kiri dengan pilihan yang boleh diperkembangkan. Tatal ke bawah dan klik Alat. Klik akan memperluasnya. Sekarang, klik pilihan pertama Pengurus muat turun

muat turun teatv pada firestick menggunakan explorer fail es

Langkah 2: Kini pergi ke sebelah kanan ES Explorer dan pada klik bawah +Baru

panduan pemasangan teatv

Langkah 3: Kotak dialog berikut mesti dipaparkan dengan kedua-dua bidang

 • Jalan
 • Nama

teatv untuk firestick

Langkah 4: Masukkan yang berikut dalam bidang di atas:

 • Laluan: https://www.firesticktricks.com/tea
 • Nama: teatv

Malah, dalam medan Nama, anda boleh memasukkan nama yang anda suka. Ia akan menjadi tidak penting. Klik Muat turun sekarang

muat turun teatv untuk firestick

Langkah 5: Tunggu Explorer File ES untuk menyambung ke pelayan dan muat turun APK TeaTV pada Stick atau Cube TV Kebakaran.

apk teatv

Langkah 6: Apabila itu selesai, klik Buka fail apabila digesa

teatv pada tongkat kebakaran dan kiub tv kebakaran

Langkah 7: Seterusnya, klik Pasang

bagaimana untuk memasang teatv pada firestick

Langkah 8: Kini anda berpandukan kepada prompt pemasangan. Tatal ke bawah ke sudut kanan bawah sehingga Seterusnya butang berubah menjadi Pasang. Klik Pasang untuk meneruskan

dapatkan teatv untuk kayu api

Sekarang, apa yang perlu anda lakukan ialah tunggu FireStick memasang TeaTV, yang tidak boleh mengambil lebih dari satu atau dua minit. Anda akan melihat mesej pengesahan berikut apabila aplikasi dipasang

Langkah 9: Klik Buka dan jalankan aplikasinya. Klik Selesai untuk kembali ke ES File Explorer. Anda boleh menjalankan aplikasinya kemudian dari Apl Anda & Saluran (yang saya akan memberitahu anda bagaimana di bahagian seterusnya)

aplikasi firefight teh tv

Bagaimana Menggunakan TeaTV pada Stick TV Kebakaran

Semua apl anda disimpan Aplikasi anda & Saluran. Berikut adalah cara anda boleh melawat bahagian ini:

 • Tekan dan tahan Rumah butang di jauh anda untuk beberapa saat
 • Apabila anda melihat menu pop timbul, klik Apps
 • Ini dibuka Aplikasi anda & Saluran

Apabila anda berada di sini, tatal ke bawah, pilih ikon aplikasi TeaTV dan klik untuk membuka aplikasi. Itulah cara anda mengakses apl dari Apl anda & Saluran.

Anda boleh mengakses TeaTV dengan lebih cepat jika ikonnya berada di skrin utama FireStick. Untuk memindahkan ikon ke skrin utama, inilah yang perlu anda lakukan:

 • Pergi ke Apl anda & Saluran
 • Sorot aplikasi TeaTV
 • Tekan dan tahan Pilih butang pada jarak jauh anda selama beberapa saat atau tekan butang menu di jauh dan klik Pindah di sudut kanan bawah menu yang muncul di TV anda
 • Sekarang gerakkan ikon TeaTV ke salah satu daripada dua baris teratas
 • Jatuhkan ikon pada lokasi yang dikehendaki dengan menekan butang Pilih butang yang FireStick jauh
 • Kembali ke skrin utama FireStick dan anda akan dapati ikon TeaTV di bawah Apl Anda & Kategori saluran

Sekarang kita jalankan aplikasi TeaTV di FireStick.

Apabila anda membuka aplikasi buat kali pertama, penafian berikut dipaparkan. Klik Terima untuk meneruskan.

bagaimana menggunakan teatv pada firestick

Anda sekarang diminta untuk memilih bahasa sarikata pilihan anda. Klik bahasa pilihan anda untuk meneruskan. Anda boleh mengubahnya kemudian dalam Tetapan aplikasi.

bagaimana untuk menggunakan teatv untuk firestick

Jika anda ingin melanggan TeaTV Subreddit klik Visit lain klik Batalkan

meneroka teatv pada batang api

Begini bagaimana skrin rumah TeaTV muncul di FireStick. Seperti yang dapat anda lihat, TeaTV menawarkan antara muka yang licin dan mudah digunakan. Anda akan mendapati kandungan tren pada skrin pembukaan. Untuk menonton lebih banyak, anda boleh menggunakan pilihan penapis untuk memilih daripada pelbagai genre dan kategori. Anda juga boleh menggunakan fungsi carian di sudut kiri atas untuk mencari mana-mana filem dengan nama, artis, pengarah dan lain-lain. Anda juga boleh mencari rancangan TV dan episod.

cara memasang dan menggunakan teatv pada firestick

Wrap Up

TeaTV adalah aplikasi hiburan yang sangat popular yang membawa kepada anda tayangan filem dan pertunjukan secara percuma. Ia mungkin aplikasi yang paling dekat dengan mengambil tempat Terrarium TV telah dibiarkan terbuka selepas penutupannya. TeaTV menawarkan banyak pengikis aktif dari beberapa pelayan berkualiti tinggi. Aplikasi ringan ini hanyalah penyelesaian yang tepat untuk semua keperluan atas permintaan anda. Dalam panduan ini, anda belajar memasang TeaTV pada FireStick. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau komen, sila beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Berkaitan:

Bagaimana untuk memasang Morph TV pada FireStick
Bagaimana untuk jailbreak Fire TV Stick
Bagaimana untuk memasang Mobdro pada FireStick
Bagaimana untuk memasang Kodi pada Batang Api

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me