Cara Pasang Togol Mouse pada FireStick / Fire TV

>

Aplikasi Android tertentu digunakan untuk peranti sentuh dan tidak berfungsi dengan betul pada peranti Stick TV Fire-controlled anda. Ini menghalang pengguna FireStick daripada beberapa aplikasi yang baik. Sebab utama mengapa anda tidak boleh menggunakan aplikasi sedemikian adalah kerana ia tidak sesuai dengan Amazon FireStick anda jauh. Walau bagaimanapun, jika ada cara anda boleh menggunakan tetikus dengan FireStick, anda boleh membuat beberapa aplikasi ini berfungsi.

Anda boleh mendapatkan penuding tetikus di muka FireStick anda tanpa menyambungkan tetikus fizikal kepadanya. Apa yang anda perlukan adalah aplikasi Toggle Mouse. Dalam panduan ini, kami akan belajar untuk memasang Toggle Mouse pada FireStick. Anda boleh bergerak penuding tetikus menggunakan butang navigasi pada alat kawalan jauh anda. Untuk mengklik objek, cuma hover penunjuk ke atasnya dan tekan Pilih butang pada jarak jauh.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca:
Bagaimana untuk memasang dan menggunakan VPN pada FireStick

Toggle App Mouse untuk Stick TV Kebakaran: Panduan Pemasangan

Mari kita mulakan peranti FireStick kami supaya ia membolehkan anda memasang aplikasi pihak ketiga. Aplikasi Togol Mouse yang akan kita pasang juga merupakan aplikasi pihak ketiga. Ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1: Kuasa pada peranti FireStick anda dan buka Tetapan dari skrin utama (pilihan Tetapan berada pada bar menu pada bahagian atas skrin)

  Cara Pasang Kodi di Amazon FireStick

togol tetikus untuk tv kebakaran

Langkah 2: Navigasi ke Peranti dan membukanya pada skrin seterusnya

togol tetikus di firestick

Langkah 3: Sekarang buka Pilihan Pemaju

bagaimana untuk memasang togol tetikus di firestick

Langkah 4: Lihat sama ada Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui adalah OFF atau ON. Jika OFF, klik untuk menghidupkannya.

toggle mouse firestick

Langkah 5: Mesej amaran muncul memaklumkan kepada anda tentang risiko mengaktifkan Apl daripada Sumber Yang Tidak Diketahui. Abaikan mesej ini. Anda akan memasang aplikasi Toggle Mouse, yang saya gunakan secara peribadi. Ia adalah aplikasi yang selamat.

Klik Hidupkan

aplikasi dari sumber yang tidak diketahui pada tongkat kebakaran

FireStick anda kini akan memasang mana-mana aplikasi pihak ketiga. Mari bermula dengan Toggle Mouse.

Langkah 6: Perkara pertama yang anda perlukan adalah aplikasi pemuat sampingan. FireStick tidak membenarkan muat turun penyemak imbas fail secara langsung. Saya cadangkan Muat turun aplikasi. Ia adalah alat pemuatan sampingan yang sangat berkesan untuk FireStick. Pasang Muat turun pada FireStick dan lancarkannya. Anda boleh dengan mudah mendapatkan aplikasi ini dari Amazon Store

Langkah 7: Skrin utama Pengesan kelihatan seperti ini. Seperti yang anda boleh lihat, Rumah pilihan di sebelah kiri sudah diklik. Di sebelah kanan, terdapat medan di mana anda boleh memasukkan URL sumber dari mana Toggle Mouse akan dimuat turun.

Klik medan URL ini

aplikasi pengundera

Langkah 8: Masukkan URL berikut (seperti peranti anda) apabila anda melihat papan kekunci pada skrin (lihat imej di bawah):

Untuk Kebakaran Stick Gen 1, Kebakaran Stick Gen 2, TV Kebakaran 1, TV Kebakaran 2, Kebakaran TV Cube – https://www.firesticktricks.com/mouse

Jika anda mempunyai FireStick 4K, Fire TV 3 atau Fire TV Edition menggunakan pautan ini – http://bit.ly/mousefire

Hit GO selepas memasuki URL

togol tetikus untuk apk apk tv

Langkah 9: Benarkan aplikasi Unduh untuk memuat turun fail APK Toggle Mouse. Ia mungkin mengambil masa beberapa minit.

muat turun apk togol tetikus pada firestick

Langkah 10: Perkara yang baik mengenai Downloader ialah anda tidak perlu melaksanakan APK yang dimuat turun secara manual. Ia menjalankan fail dan memulakan pemasangan secara automatik. Anda kini perlu melihat arahan berikut.

Klik Pasang

tetikus tetikus

Langkah 11: Sekarang tunggu untuk APK Toggle Mouse untuk dipasang pada peranti

Langkah 12: Anda akan mendapat pengesahan pemasangan dengan App dipasang tekankan menunjukkan itu.

  Cara Pasang Di Flix Kodi Addon

Apabila anda mengklik Buka di sini, anda melancarkan aplikasi Toggle Mouse dengan segera. Tetapi, kami akan menjalankan dan menggunakan aplikasinya kemudian.

Pertama, klik Selesai dan kembali ke aplikasi Pengendali. Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memadamkan APK Toggle Mouse yang anda baru muat turun. Fail APK tidak diperlukan selepas pemasangan. Mari lepaskan sedikit ruang.

togol tetikus untuk api api

Langkah 13: Klik Padam

togol tetikus

Langkah 14: Klik Padam sekali lagi

tetikus togol tetikus

Anda berjaya mengeluarkan fail APK daripada FireStick.

Bagaimana untuk Mengakses dan Menggunakan Tetikus Togol pada FireStick

Semua aplikasi yang anda pasang pada FireStick boleh diakses dari Aplikasi anda & Saluran seksyen. Berikut adalah cara anda boleh pergi ke sana:

  • Tekan dan tahan Rumah butang di jauh FireStick anda selama 5 saat
  • Apabila skrin menu muncul, klik Apps
  • Di sana anda berada di Apl anda & Saluran

Kini tatal ke bawah menggunakan pangkalan jauh anda di mana anda akan mencari aplikasi Toggle Mouse. Ingat bahawa apabila anda memasang apl ikonnya muncul di bahagian bawah dalam Apl anda & Saluran. Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah aplikasi yang dipasang baru-baru ini tidak muncul di skrin utama FireStick anda.

Untuk menggerakkan sebarang aplikasi ke skrin utama, pilih ikonnya dalam Apl Anda & Bahagian saluran dan tekan kekunci menu pada alat kawalan jauh. Sekarang klik Alih dan alihkan ikon ke salah satu baris teratas.

Sekarang saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan Toggle Mouse.

Pertama, agar apl Togol Mouse berfungsi, penyahpepijat ADB mestilah ON. Berikut adalah cara anda boleh menghidupkannya: Skrin Utama FireStick > Tetapan > Peranti > Pilihan Pemaju > Debugging ADB

Buka apl dari Apl anda & Bahagian saluran. Inilah cara aplikasinya kelihatan seperti. Terdapat hanya satu skrin.

tetikus tetikus untuk batang tv api

Pastikan Dayakan perkhidmatan tetikus pilihan dihidupkan. Sekiranya anda ingin perkhidmatan tetikus untuk berjalan di FireStick start-up, pastikan pilihan kedua dihidupkan. Saya cadangkan menyimpannya. Toggle Mouse hanya aplikasi 2 MB dan memastikan ia pada setiap masa tidak menjejaskan prestasi peranti.

Apabila perkhidmatan tetikus diaktifkan, Status di sebelah kiri bawah skrin harus katakan bermula.

Jika Status tersekat bermula maka anda mungkin perlu menghidupkan ADB Debugging OFF dan kembali ON. Anda boleh mengklik butang ADB SETTINGS di dalam aplikasi untuk mematikannya. 

  Bagaimana Untuk Meningkatkan Masalah Terarium TV Terrarium

tetikus aplikasi tetikus tetikus pada api

Itulah yang paling penting tentang antara muka. Biarkan saya sekarang menunjukkan kepada anda cara menggunakan penunjuk tetikus dengan apa-apa permohonan.

Saya akan menggunakan HD Showbox sebagai contoh kerana aplikasi ini tidak dapat dilayari dengan remote FireStick. Berikut adalah skrin rumah HD Showbox:

cara menggunakan togol tetikus untuk tongkat api tv

Seperti yang anda lihat, terdapat menu di sudut kiri atas. Saya tidak dapat melakukannya tanpa togol tetikus. Tetapi, tiada penunjuk tetikus pada skrin TV saya lagi. Jadi, bagaimana saya membawanya?

Untuk memaparkan penunjuk tetikus, semua yang perlu anda lakukan adalah dengan cepat menekan Main / Jeda butang di Amazon FireStick anda jauh dua kali.

Saya melakukan itu dan menggerakkan penunjuk tetikus ke atas menu. Sekarang saya hanya perlu tekan Pilih butang pada alat kawalan jauh untuk mengklik menu.

bagaimana untuk menggunakan togol tetikus di firestick

Menu berikut muncul. Sekarang, saya boleh menggunakan penunjuk tetikus untuk melayang dan klik sebarang item yang saya mahu pada menu.

togol tetikus untuk tv kebakaran

Saya mengklik Filem dan saya diarahkan ke skrin yang mengandungi senarai filem. Sekali lagi, saya boleh menggunakan penunjuk tetikus untuk membuka mana-mana filem yang saya suka.

Sila ambil perhatian bahawa penunjuk tetikus hilang selepas beberapa saat apabila terbiar. Hanya tekan butang Main / Jeda pada jarak jauh dua kali untuk membawanya kembali.

Bagaimana untuk Skrol Halaman dengan Toggle Mouse?

Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah membawa kursor Toggle Mouse pada skrin dengan menekan butang Main / Jeda pada jarak jauh sebanyak dua kali.

Kini, tekan butang-butang berikut dengan cepat pada satu jauh anda dengan yang lain dalam susunan yang sama:

  • Main / Jeda
  • Down Navigation

Kursor akan menjadi lebih besar dan lebih cepat dan ia akan membolehkan anda menatal halaman.

Mengakhiri

Togol Mouse membolehkan anda menggunakan aplikasi seperti Showbox pada FireStick, yang sebaliknya tidak serasi. Apabila penunjuk tetikus muncul pada skrin, anda boleh menggerakkannya menggunakan butang navigasi pada jarak jauh. Anda boleh menjangkau item dalam apl yang tidak serasi dengan fungsi jauh tetap tidak boleh. Toggle Mouse adalah aplikasi yang ringan dan saya percaya setiap pengguna FireStick mesti memilikinya.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
Bagaimana untuk Menetapkan Kodi pada FireStick
Bagaimana untuk memasang APK Catmouse pada FireStick
Bagaimana untuk memasang Morphix TV di FireStick
Bagaimana untuk memasang UnlockMyTV pada FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me