10 Alternatif TV Terrarium Terbaik (2020)

>

Dalam panduan ini, kami akan bercakap tentang alternatif TV Terrarium yang popular dan terbaik untuk Stick TV Stick, Android TV Box, dan telefon pintar Android. Saya juga akan menghubungkan panduan pemasangan FireStick untuk semua aplikasi ini supaya anda boleh mendapatkannya tanpa sebarang masalah.

Salah satu aplikasi penstriman yang paling popular dan paling dipercayai, Terrarium TV akhirnya mengumumkan ia ditutup. Pemaju tidak lagi akan memberikan sokongan aplikasinya. Itu berita yang menyedihkan untuk komuniti streamer dalam talian yang sangat bergantung pada Terrarium TV untuk keperluan hiburan mereka. Sudah tentu, saya adalah sebahagian daripada komuniti ini. Saya sangat kecewa.

Ia bukan sesuatu yang baru. Banyak aplikasi yang popular hanya keluar dari perniagaan tanpa sebarang amaran. Tetapi, kita teruskan. Walaupun dengan Terrarium TV hilang, pengguna FireStick tidak boleh dibiarkan gosong. Anda masih mempunyai banyak pilihan untuk menyiarkan filem dan rancangan TV pada peranti anda.

Disyorkan: Sekiranya anda pengguna Fire TV / Stick / Cube, baca cara jailbreak FireStick untuk menikmati banyak kandungan percuma.

Alternatif TV Terrarium Terbaik

Dalam artikel ini, saya akan memperkenalkan anda kepada beberapa alternatif terbaik untuk Terrarium TV. Saya mengesyorkan aplikasi ini selepas menguji dan menggunakannya secara peribadi. Saya berharap anda akan mendapat pengganti yang sesuai untuk Terrarium TV dalam salah satu pilihan yang saya telah disenaraikan di sini.

alternatif terarium tv teratas

1. APK Cinema

APK Cinema, dahulunya dikenali sebagai HDMovies, telah wujud selama beberapa bulan dan kini ia adalah salah satu aplikasi yang paling popular di atas untuk menonton filem dan rancangan TV. Walaupun Terrarium TV masih hidup hari ini dalam kemuliaan penuh, APK Cinema pasti telah memberikannya untuk wangnya. Apabila saya mula-mula berlari ke dalam aplikasi ini, saya tahu ia telah menjadi popular. Aplikasi ini berjalan hampir tanpa kesilapan, memperoleh puluhan aliran kerja, dan menawarkan kualiti penstriman teratas.

alternatif terarium tv teratasSudah lama sejak Terrarium TV ditutup secara rasmi dan jika anda masih mencari aplikasi seperti itu, Cinema APK adalah yang anda mahu pertimbangkan yang pertama. Sama seperti Terrarium TV, Cinema APK adalah aggregator kandungan yang tidak menjadi tuan rumah apa-apa kandungan sendiri dan masih memberikan anda akses ke perpustakaan besar-besaran dan rancangan TV. Ia menarik pautan streaming dari pelbagai pelayan dan menyusunnya untuk anda memilih dan mengalir.

Walaupun aplikasinya mendapat pautan yang berkualiti, perkara boleh menjadi lebih baik jika anda mengintegrasikan akaun Real-Debrid anda dengannya. Real-Debrid akan memastikan lebih banyak aliran HD penuh dan pautan yang lebih sihat.

APK Cinema telah mengekalkan antara muka minimum. Oleh itu, jangan mengharapkan banyak rayuan visual. Tetapi, jika anda mencari aplikasi atas permintaan yang melakukan tugas utamanya (membiarkan anda menonton filem dan pameran) dengan baik, ini adalah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan.

Bagaimana untuk memasang APK Cinema di FireStick

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca:
Bagaimana untuk memasang dan Menggunakan VPN terbaik pada Stick Kebakaran

2. Titanium TV

alternatif tv terrariumTitanium TV mudah mendapat tempat kedua di kalangan alternatif Terrarium TV terbaik untuk beberapa sebab. Bagi permulaan, ia adalah klon Terrarium TV. Ia kelihatan dan berfungsi sama seperti Terrarium TV. Aplikasi hiburan ini mempunyai katalog filem dan pertunjukan yang besar menjadikannya pilihan sempurna untuk menonton pesta. Apa yang mengagumkan saya, lebih banyak lagi, ialah ia mengambil pautan berkualiti dari web untuk video yang anda ingin tonton.

Titanium TV menawarkan integrasi dengan Debrid Tanah. Maksudnya, jika anda mempunyai akaun Debrid Nyata, anda mendapat pilihan streaming yang lebih baik dalam HD penuh. Titanium TV sangat mudah dipasang pada FireStick. Dan, mudah digunakan juga. Sama ada anda telah menggunakan Terrarium TV atau aplikasi lain seperti itu, anda akan mendapat sekitar Titanium TV dalam beberapa minit. Aplikasi ini adalah mesra jauh yang membolehkan interaksi yang lebih lancar di FireStick, TV Kebakaran, Cube Fire TV dan juga Android TV Boxes.

Bagaimana untuk memasang Titanium TV pada FireStick

3. CyberFlix TV

alternatif tv terrariumSama seperti Titanium TV, CyberFlix TV juga merupakan klon Terrarium TV yang dihentikan. Semasa membuat perbandingan, terdapat sedikit pilihan antara Cyberflix TV dan Titanium TV. Walau bagaimanapun, saya telah melihat sekumpulan kali bahawa Titanium TV menarik pautan kualiti yang lebih baik. Tetapi, perbezaannya hanya sekali-sekala dan tidak semestinya menentukan pilihan satu sama lain.

CyberFlix TV mempunyai repositori besar video atas permintaan, kebanyakannya filem, dan rancangan TV. Perpustakaan kandungan dikemas kini secara kerap untuk menampung siaran baru. Antara muka aplikasi adalah sama dengan Terrarium TV dengan set pilihan dan item menu yang sama. Semua perkara yang dipertimbangkan, CyberFlix TV adalah pengganti yang sesuai untuk Terrarium TV.

Bagaimana untuk memasang CyberFlix TV pada FireStick

4. CatMouse APK

CatMouse adalah salah satu aplikasi yang paling menarik pada permintaan yang saya jumpa baru-baru ini untuk FireStick. Seperti yang anda jangkakan, aplikasi ini mempunyai perpustakaan filem dan rancangan TV yang luas. Dari episod terkini untuk siaran filem baru, CatMouse memberikan anda semua. Apa yang lebih baik ialah perpustakaannya sentiasa dikemas kini dengan episod dan filem baru.

Aplikasi ini juga memastikan anda mempunyai banyak pautan penstriman berkualiti tinggi. Pilih kandungan yang ingin anda tonton dan ia akan menyusun beberapa aliran aktif sehingga resolusi 1080p. CatMouse juga membolehkan integrasi dengan Debrid Sebenar. Dengan itu, anda boleh merawat diri anda dengan pautan kualiti yang lebih baik.

Dengan log masuk Trakt, CatMouse membolehkan anda menyegerakkan aktiviti penstriman anda merentas peranti dan platform. Anda juga boleh menukar pemain video lalai kepada yang anda suka jika anda tidak suka menggunakan pemain terbina dalam. Semua perkara yang dipertimbangkan, CatMouse adalah salah satu alternatif TV Terrarium yang terbaik.

Pasang CatMouse pada FireStick

5. UnlockMyTV

UnlockMyTV adalah nama lain dalam dunia penstriman yang membuat sendiri didengar. Semasa saya menulis ini, aplikasi itu baru sahaja diperkenalkan. Walau bagaimanapun, ia sudah dianggap sebagai salah satu daripada arus perdana, aplikasi atas permintaan; dalam liga yang sama seperti Cinema HD APK, TeaTV, CyberFlix TV dan lain-lain.

Koleksi filem dan pertunjukan besar memastikan anda tidak pernah kehabisan pilihan hiburan. Jika anda seorang penonton pesta, UnlockMyTV adalah aplikasi streaming sempurna untuk anda. Apabila ia datang kepada kualiti penstriman, aplikasi ini setanding dengan alternatif Terarium teratas lain yang kami ada dalam senarai ini. Anda akan mencari berpuluh-puluh aliran berkualiti tinggi untuk kebanyakan filem dan episod. Di samping itu, anda boleh log masuk dengan Debrid Tanah dan mendapatkan akses kepada pautan penstriman terbaik di web.

Trakt masuk, pilihan sandaran, penapis genre yang bijak, dan banyak ciri lain menjadikan UnlockMyTV alat hiburan yang berdaya maju. Teruskan dan cuba.

Pasang UnlockMyTV pada FireStick

6. Kodi

Kodi mungkin pemain media paling popular di sekelilingnya. Ia menjadi pesaing terbesar di Terrarium TV. Tetapi, dengan yang terakhir hilang, tidak ada keraguan bahawa Kodi akan muncul sebagai pemimpin yang tidak terkecuali dalam dunia penstriman.

alternatif kepada tv terrariumTidak seperti Terrarium TV atau mana-mana apl streaming Android yang lain, Kodi jauh dari risiko ditutup atau dihentikan. Kodi tidak bergantung kepada pemaju tunggal. Ia adalah aplikasi sumber terbuka dan sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan yang betul boleh membuat penambahan streaming untuknya. Terdapat ratusan tambahan video untuk Kodi yang membolehkan anda menonton pertunjukan, filem, sukan, TV secara langsung dan mana-mana sahaja. Walaupun seorang pemaju memutuskan untuk menghentikan addon mereka, yang lain akan terus menyediakan perkhidmatan. Selain itu, tambahan baru hanya akan datang setiap sekarang dan kemudian.

Jadi, walaupun Terrarium TV tidak lama lagi akan menjadi masa lalu, selalu ada masa depan dengan Kodi. Apa yang perlu anda lakukan ialah memasang Kodi pada FireStick atau mana-mana peranti lain yang serasi dan mulakan. Sudah tentu, anda perlu mendapatkan tambahan Kodi untuk menyiarkan filem, pertunjukan, dan lain-lain. Anda juga boleh memasang Kodi yang dibina dengan beberapa tambahan yang dimuatkan. Jika anda belum menggunakan Kodi lagi, saya cadangkan anda mencubanya. Anda mungkin tidak memerlukan sebarang aplikasi streaming Android lagi. Dan sebelum anda bertanya, Kodi adalah aplikasi undang-undang dan juga disenaraikan di Gedung Google Play rasmi.

Bagaimana Menggunakan Kodi - Panduan Pemula

7. TeaTV

TeaTV mungkin dibebaskan pada masa yang sama seperti TV Terrarium. Walau bagaimanapun, ternyata Terrarium TV menjadi lebih popular daripada itu. Namun, TeaTV adalah aplikasi streaming yang banyak digunakan pada platform Android. Saya telah menggunakan aplikasi ini sebentar dahulu. Tetapi, kerana saya mempunyai alternatif yang lebih baik di Terrarium TV dan Kodi, saya tidak dapat mencari alasan untuk mengkaji semulanya.

alternatif tv terrariumApabila saya mendengar bahawa Terrarium Tv akan pergi, saya mula mencari pilihan dan fikir ia adalah idea yang baik untuk memberi TeaTV satu lagi peluang. Saya tidak kecewa dan sekurang-kurangnya saya boleh katakan. TeaTV sentiasa mempunyai perpustakaan media padat yang mudah menyaingi Terrarium TV. Tetapi, ia tidak mempunyai antara muka mesra paling jauh ketika itu dan saya mendapati sukar menggunakannya di FireStick saya. Walau bagaimanapun, kali ini lebih baik daripada sebelumnya. Ia kelihatan seperti pemaju TeaTV telah bekerja keras untuk menjadikan aplikasi ini lebih kompetitif.

Sekiranya anda telah menjadi peminat Terrarium TV, ia mungkin membawa anda sedikit untuk disesuaikan dengan aplikasi ini. Tetapi, saya percaya jika pemaju terus mengusahakannya, TeaTV tidak lama lagi akan mengambil tempat yang Terrarium TV telah mendakwa untuk sekian lama.

Bagaimana untuk memasang TeaTV pada FireStick

8. Morph TV

alternatif terarium tv untuk firestickTerdapat peluang yang baik bahawa anda mungkin tidak pernah mendengar tentang Morph TV. Ia adalah aplikasi streaming Android yang agak baru dan saya terjumpa hanya beberapa minggu lalu. Saya suka aplikasi ini kerana pelbagai sebab. Selain perpustakaan media yang layak, Morph TV tawarkan, saya juga kagum dengan kualiti pautan yang dapat diselaraskan yang diperoleh oleh aplikasi ini. Dengan TV Terrarium yang keluar dari perniagaan, TV Morph pasti penjaga.

Aplikasi atas permintaan ini mempunyai hampir semua perkara yang saya mahu tonton. Anda boleh menyiarkan episod rancangan TV kegemaran anda atau filem terkini. Ia memaparkan semua filem yang popular dan mendapat bahkan pautan HD untuk sesetengahnya.

Morph TV adalah aplikasi jauh-terpencil. Ini bermakna anda boleh memasang dan menggunakannya di Amazon FireStick anda juga. Ia juga mempunyai antara muka mesra pengguna yang membolehkan anda mencari filem dan rancangan kegemaran anda dalam masa yang singkat. Saya cadangkan anda mencubanya.

Bagaimana untuk memasang Morph TV pada FireStick

9. OneBox HD

OneBox HD juga telah wujud seketika. Tetapi, ia lebih popular di telefon Android daripada alat kawalan jauh seperti Amazon FireStick. Walaupun, berita baiknya ialah OneBox HD adalah mesra jauh dan menawarkan navigasi dan kawalan cecair pada FireStick. Saya suka aplikasi ini. Saya suka perpustakaan besar filem dan TV menunjukkan ia tuan rumah. Saya juga suka ia memainkan video dalam hanya beberapa klik.

alternatif tv terrariumOneBox HD adalah pantas untuk menawarkan pautan yang dapat diselaraskan. Itu juga bermakna ia tidak memberi anda banyak pilihan untuk dipilih. Hubungan penuh 1080 HD sukar dicari. Tetapi, apa yang saya perhatikan adalah bahawa hampir semua pautan aplikasi ini mendapat anda dimainkan. Itu lebih daripada yang saya boleh katakan untuk Terrarium TV.

Walaupun aplikasi ini menawarkan navigasi lancar apabila anda menjelajah atau mencari kandungan, kawalan dalam video mengecewakan. Ia tidak membenarkan anda menjeda / merancang, mengundur atau meneruskan dengan jarak jauh anda sehingga anda mempunyai tetikus beralih. Ini boleh menjadi pemecah perjanjian bagi ramai orang.

Hakikat bahawa OneBox HD mempunyai koleksi kandungan yang besar, ia ringan dan mudah digunakan, dan memainkan video lebih cepat daripada mana-mana aplikasi lain menjadikannya bernilai dicuba.

Bagaimana untuk memasang OneBox HD pada FireStick

10. TVZion

Ini adalah aplikasi lain yang saya baru-baru ini tersandung semasa mencari aplikasi seperti Terrarium TV. TVZion adalah aplikasi yang direka dengan baik untuk filem dan rancangan TV. Terdapat katalog besar kandungan berkualiti tinggi untuk beratus-ratus jam menonton pesta. Apa yang saya sukai tentang TVZion adalah bahawa walaupun kandungan dimuatkan, ia agak ringan. Itulah sebabnya ia mudah di FireStick saya dan peranti penstriman lain.

TVZion menawarkan antara muka yang tidak selesa dan rapi dengan pelbagai unsur yang dibentangkan dengan kemas di skrin. Ia mempunyai tab berasingan untuk Rancangan TV dan Filem di bahagian atas yang membolehkan anda dengan cepat memilih apa yang anda mahu menonton. Daripada menggali mendalam untuk mencari kategori, apl itu meletakkannya tepat pada skrin Utama supaya anda dapat memulakan dengan cepat. Terdapat pilihan carian juga di bahagian atas yang membolehkan anda mencari kandungan dengan kata kunci.

Apl ini menghadkan main balik kepada 500 jam apabila anda mula memasang aplikasinya. Tetapi, dengan memasang aplikasi tertentu dari dalam aplikasi melalui Google Play Store, anda boleh mendapatkan tambahan 1000 jam. Ini mendapat sedikit rumit kerana FireStick tidak menyokong Play Store. Terdapat jalan penyelesaian walaupun. Jika anda kehabisan jam, anda boleh menyahpasang dan memasang semula aplikasi.

Bagaimana untuk memasang TVZion pada Batang Api

Bagaimana Menggunakan Alternatif TV Terrarium dengan selamat

Sekarang bahawa anda mempunyai beberapa pilihan untuk digunakan di tempat Terrarium TV, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda strim dalam talian dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma, rancangan TV) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Syukurlah, ada cara yang mudah untuk memastikan semua aktiviti penstriman anda tersembunyi daripada ISP dan Kerajaan anda. Apa yang anda perlukan adalah VPN yang baik. VPN membantu anda memintas Pengawasan Atas Talian, pendambungan ISP, dan larangan geo kandungan.

Saya secara peribadi menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN, yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat. Juga, ia sangat mudah dipasang pada Fire TV / Stick atau peranti lain seperti Windows PC, Mac, Android atau iPhone.

Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

Jadi, sebelum anda mula menggunakan aplikasi ini, mari lihat cara menggunakan ExpressVPN untuk memastikan aktiviti penstriman anda tersembunyi dari mata yang bersinar.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik dalam industri.

sambung expressvpn pada batang api

Penggulungan

Ya, berita buruk bahawa Terrarium TV tidak lagi tersedia. Tetapi, dunia penstriman terus bergerak ke hadapan dengan pilihan lain. Walaupun aplikasi yang saya telah disenaraikan di atas mungkin tidak sebaik TV Terarium kegemaran anda, buat masa ini, kita perlu membuat yang terbaik dari apa sahaja yang kita ada. Saya yakin bahawa tidak lama lagi akan terdapat satu lagi apl streaming yang akan mengambil tempat teratas yang Terrarium TV diadakan untuk masa yang lama. Dan, sebagai pengguna yang gemar Kodi dan penyokong kuat aplikasi ini, saya percaya anda tidak akan kehabisan pilihan untuk menonton kandungan kegemaran anda. Jika anda tahu apa-apa alternatif lain untuk TV Terrarium, jangan lupa menyebutkannya di dalam komen di bawah.

Berkaitan:

Alternatif APK Cinema Terbaik
Alternatif Site Putlocker
Alternatif kotak pilihan terbaik
Alternatif Kodi terbaik

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me