Adakah Terrarium TV Undang-undang dan Selamat Penggunaan?

>

Aplikasi streaming media dalam talian bukan sesuatu yang baru untuk generasi dalam talian. Salah satu aplikasi popular seperti Terrarium TV yang merupakan pengganti yang hebat untuk Showbox, Mobdro, dan Playbox HD. Aplikasi berasaskan Android ini membantu anda mendapatkan akses ke seluruh perpustakaan filem terkini, rancangan TV dan juga secara percuma. Tetapi persoalan penting ialah, sama ada TV Terrarium sah dan selamat untuk digunakan?

Apl yang disebutkan di atas memberi anda akses kepada kandungan sebaliknya yang dibayar secara percuma seperti Kodi Addons pihak ketiga, maka masuk akal untuk tertanya-tanya apakah undang-undang untuk menyiarkan filem percuma di Terrarium TV. Selain itu, adakah ia menimbulkan sebarang ancaman keselamatan pada peranti anda dalam bentuk malware? Kami akan membincangkan secara terperinci bagaimana kedua-dua aspek aplikasi Terrarium mungkin atau mungkin tidak memberi kesan kepada anda, dan jika ia berlaku, bagaimana cara menanganinya.

adalah terrarium tv yang sah dan selamat digunakan

Adakah Terrarium TV Legal?

Walaupun terdapat beberapa sumber yang memberikan anda senarai besar pertunjukan dan filem yang asli seperti Netflix, Hulu, Amazon Prime, dan sebagainya, mereka mungkin terlalu berat untuk poket anda. TV Terrarium, sebaliknya, memberikan penyelesaian kos rendah kepadanya tetapi itu mungkin masalah undang-undang. Itulah yang tidak selalu berlaku. Negara yang berbeza mempunyai peraturan yang berbeza dan anda mungkin selamat atau menghadapi masalah bergantung pada lokasi anda. Selain itu, aplikasi TV Terrarium tidak tersedia secara rasmi di Gedung Google Play kerana Gedung Play tidak mempromosikan kandungan streaming daripada sumber yang tidak dibenarkan.

Anda mesti faham bahawa aplikasi seperti Terrarium TV menyediakan anda dengan kandungan yang dilindungi hak cipta secara percuma dan itu sendiri bertentangan dengan undang-undang, mudah-mudahan di mana-mana. Sebaliknya, seperti laman web Terrarium TV, perkhidmatan mereka tidak menyalahi undang-undang sama sekali kerana ia menggunakan teknologi aliran untuk menolak kandungan dan bukan P2P, seperti torrents. Seiring dengan itu, jika anda memasang aplikasi TV Terrarium, anda boleh melihat "Gunakan Terrarium TV pada risiko anda sendiri" yang dinyatakan dalam perkataan yang jelas.

Dalam keputusan baru-baru ini oleh Mahkamah Keadilan Eropah, dinyatakan bahawa memperoleh dan mengagihkan kandungan yang dilindungi hak cipta oleh pihak ketiga dengan apa-apa cara tanpa persetujuan pemegang hak cipta adalah benar-benar menyalahi (Press release of the same is available at bahagian bawah halaman ini). Jadi, bergantung kepada rantau ini anda menggunakan aplikasi TV Terrarium dari, anda mungkin atau mungkin tidak menghadapi masalah. Seperti yang dikatakan, ia lebih selamat daripada maaf.

Bagaimanakah saya menghalang diri daripada menghadapi masalah??

Sekarang anda mahu selamat daripada masuk ke dalam sebarang masalah undang-undang hanya untuk kandungan streaming dalam talian, maka anda perlu melakukan beberapa perkara. Juga, semua perkara yang disebut di sini akan terpakai kepada semua aplikasi yang serupa dengan Terrarium TV yang membolehkan anda menyiarkan kandungan secara percuma. Untuk memulakan, anda perlu mencari cara untuk menyembunyikan identiti dalam talian anda, iaitu alamat IP anda.

Dan apakah perkara terbaik untuk berbuat demikian? Ya, tentu saja, gunakan VPN. VPN yang baik akan membolehkan anda untuk mendapatkan kandungan dalam talian dan aliran dari Terrarium TV tanpa membiarkan dunia mengetahui alamat IP sebenar anda, tidak juga ISP anda. Selain itu, sambungan yang dibuat melalui VPN dienkripsikan yang membolehkan VPN mengekalkan identiti anda dengan selamat. Perkhidmatan VPN yang anda pilih akan mengarahkan lalu lintas dari komputer anda melalui pelayan mereka, memberikan anda lokasi tanpa nama. Ini adalah yang terbaik dan mungkin satu-satunya perkara untuk melindungi diri anda.

Selepas mencuba beberapa pembekal VPN sendiri, saya yakin mengatakan bahawa tidak ada yang lebih baik daripada ExpressVPN. Penyedia itu sendiri yakin bahawa ia menawarkan jaminan wang balik 30 hari. Inilah senarai cadangan VPN terbaik kami.

Jadi, sebelum anda memulakan streaming dengan Terrarium TV, inilah cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Tekan di sini untuk mendapatkan langganan VPN Ekspres.

Langkah 2: Tekan di sini untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Lancarkan aplikasi dan klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas.

sambung expressvpn untuk kodi

Jika anda pengguna Amazon Fire Stick, inilah cara memasang dan menggunakan VPN pada Stick TV Kebakaran.

Cara Pasang Terrarium TV di Batang ApiTerrarium TV di FireStick

Adakah Terrarium TV selamat digunakan?

Untuk perkara itu, anda mesti yakin bahawa TV Terrarium adalah benar-benar selamat untuk dipasang, dengan syarat app telah dipasang dari sumber yang boleh dipercayai. Oleh kerana aplikasi tidak tersedia dari Gedung Google Play, selalu disyorkan untuk memuat turunnya dari laman web rasmi Terrarium TV atau menggunakan kedai aplikasi pihak ketiga yang dipercayai seperti apkmirror.com. Aplikasi itu sendiri benar-benar bersih apabila ia berkaitan dengan malware, virus, dan ransomware.

Jika anda masih merasa sedikit ragu-ragu mengenai keselamatan peranti dan data anda, maka anda perlu tahu bahawa telefon Android anda sudah mengurus aspek itu. Google Play Protect dipasang pada semua telefon moden yang sentiasa memantau semua aplikasi yang dipasang pada peranti untuk sebarang perkara sedemikian. Juga, anda boleh menjalankan perisian anti-virus jika anda menggunakan PC untuk ketenangan pikiran anda.

Kesimpulannya

Terdapat beban besar-besaran kandungan yang terdapat di internet dan anda harus mengetahui tempat yang anda sedang streaming atau muat turun dari. Kandungan itu kemungkinan besar dilindungi oleh hak cipta dan mendapat akses ke sana melalui aplikasi seperti Terrarium TV tidak akan sah. Sekiranya anda melakukan siaran langsung filem / rancangan TV dari aplikasi ini, pastikan anda mengambil setiap langkah (yang paling penting ialah VPN) untuk melindungi diri anda. Melayari filem dalam talian tidak bernilai mendapat masalah undang-undang.

Berkaitan

  • Bagaimana untuk membetulkan Isyarat Buffer TV Terrarium
  • Adakah ia menyalahi undang-undang untuk Jailbreak FireStick?
  • Adakah VPN Undang-undang?
  • Adakah Kodi Undang-Undang?
  • Permainan Amazon Fire TV Terbaik

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me