Bagaimana Memasang Mobdro di Amazon FireStick

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang Mobdro pada FireStick. Arahan yang sama juga akan berfungsi pada versi Amazon Fire TV yang lain termasuk Fire Stick 4K dan Fire TV Cube. Mobdro adalah perkhidmatan IPTV yang menawarkan anda akses untuk menyiarkan saluran TV dari seluruh dunia secara percuma. Saya telah memuat turun dan menggunakan berpuluh-puluh aplikasi TV secara langsung, tetapi Mobdro adalah satu-satunya yang saya kekal setia untuk masa yang paling lama. Jika anda suka menonton TV secara langsung di FireStick (atau untuk apa-apa perkara di mana-mana peranti Android), saya sangat mengesyorkan anda memberi Mobdro satu pukulan.

bagaimana untuk memasang mobdro pada firestick

Mobdro mempunyai perpustakaan saluran satelit lengkap. Anda boleh menonton Berita, Rancangan, Filem, Sukan, Muzik, Kandungan pendidikan, dan hanya kira-kira semua yang anda boleh fikirkan. Aplikasi ini disokong dengan baik dan dikemas kini secara kerap untuk memastikan ia bebas daripada pepijat dan gangguan.

Satu-satunya cabaran kecil yang saya alami dengan aplikasi ini adalah berkaitan dengan navigasi. Walaupun sebahagian besarnya, ia jauh-mesra, apabila anda membuka senarai saluran, skrol kiri ke kanan serta atas ke bawah. Itu menjadikan perkara-perkara yang agak menyusahkan. Syukurlah, ia mempunyai pilihan carian yang berkesan, yang menemui apa sahaja yang anda cari. Cukup ketik nama kandungan atau saluran TV dan aplikasinya akan melihatnya untuk anda dalam perpustakaan media yang besar. Hakikat bahawa saya mendapat akses kepada hampir setiap saluran yang saya mahu tonton di satu tempat, dan aplikasi itu adalah pantas, menayangkan video dalam kualiti yang tinggi, hampir tanpa penimbunan, jelas membayangi kelemahan kecilnya.

Langkah-langkah untuk Memasang APK Mobdro di FireStick

Mobdro menyediakan perkhidmatan TV langsung percuma. Dan, itu cukup untuk anda meneka bahawa itu bukan sebahagian dari Amazon Store. Ia adalah aplikasi pihak ketiga, yang akan disamping pada Amazon FireStick anda.

Tetapan keselamatan FireStick tidak akan membiarkan anda memuat turun aplikasi sebegini secara lalai melainkan anda telah mengaktifkan pilihan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui. Jadi, inilah cara anda boleh melakukannya:

 1. Kuasa pada Stick Kebakaran anda dan dari skrin utama pilih Tetapan pilihan dari bar menu di bahagian atas

bagaimana untuk memasang mobdro pada firestick

 1. Apabila menu berikut muncul, tatal ke kanan dan terbuka TV / Alat Bomba Saya

mobdro firestick

 1. Pilih sekarang dan klik Pilihan pemaju

bagaimana untuk mendapatkan aplikasi mobdro di tongkat api tv amazon

 1. Jika Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui OFF, teruskan dan klik untuk menghidupkannya

aplikasi dari sumber yang tidak diketahui di firestick

 1. Apabila diminta, klik Hidupkan. Ini adalah mesej amaran tetapi jangan risau. Mobdro adalah aplikasi yang dicuba dan diuji. Ia selamat.
  Sådan installeres og bruges FileLinked på FireStick

hidupkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui

Apabila anda telah menghidupkan Aplikasi dari sumber Unknown, anda boleh meneruskan dan memasang aplikasi Mobdro pada FireStick. Ia mudah. Tetapi, anda memerlukan aplikasi yang boleh memuat turun APK Mobdro dari web.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca: Cara Pasang dan Menggunakan VPN Terbaik untuk FireStick

FireStick boleh melakukan banyak perkara tetapi tidak akan membiarkan anda memuat turun fail APK secara langsung dari pelayar web. Saya telah mencuba Pelayar Sutera, FireFox, tiada kerja.

Tidak mengapa! Jika anda ingin sideload apps pada FireStick, tidak ada yang lebih baik daripada itu Muat turun aplikasi. Ia adalah salah satu aplikasi pertama yang perlu anda pasangkan apabila anda mendapat peranti FireStick, Fire TV atau Fire Cube anda.

Downloader adalah sebahagian daripada Amazon Store. Oleh itu, anda tidak sepatutnya mempunyai masalah memasangnya. Yang perlu anda lakukan ialah mengaksesnya Carian pilihan FireStick dari skrin utama (pilihan ini adalah jauh di atas). Cari aplikasi Unduh dengan menaip nama aplikasinya. Ikut arahan pada skrin dan pasang Muat turun.

Sekarang bahawa anda mempunyai Downloader, mari kita pasang Mobdro pada FireStick. Inilah langkah-langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Unduh dan anda akan melihat bahawa ia dibuka dengan Rumah pilihan (di sebelah kiri) dipilih secara lalai.
 2. Di sebelah kanan skrin utama Unduh (dengan Rumah dipilih) adalah medan untuk memasukkan URL sumber fail APK yang anda ingin muat turun.

Klik medan dan papan kekunci pada skrin akan muncul.

muat turun mobdro di firestick

 1. Gunakan papan kekunci pada skrin dan masukkan URL berikut untuk APK Mobdro terkini - https://www.firesticktricks.com/mob
  Cara Pasang Pemutar MX di Amazon FireStick

Apabila anda selesai menaip, tekan GO 

muat turun apk mobdro pada firestick

 1. Apl pemuat turun direka untuk segera mula memuat turun fail APK. Jadi, benarkan masa yang diperlukan untuk memuat turun APK Mobdro di FireStick. Ia tidak akan mengambil masa yang lama. Mobdro adalah aplikasi yang ringan.

mobdro apk untuk tong tv api

 1. Sebaik sahaja APK Mobdro dimuat turun, Unduh akan melaksanakannya dan memulakan pemasangan aplikasinya. Anda kini mesti melihat arahan berikut dengan Seterusnya butang di bahagian bawah kanan

memasang mobdro pada firestick

 1. Navigasi ke kanan bawah dan Seterusnya butang akan berubah menjadi Pasang butang. Klik Pasang butang untuk meneruskan

bagaimana untuk memasang mobdro pada tv kebakaran

 1. Sekarang tunggu peranti FireStick anda untuk memasang Mobdro. Ia biasanya mengambil masa kurang dari dua minit.

mobdro untuk firestick

 1. Apabila Mobdro dipasang pada FireStick, anda akan dibentangkan dengan kata laluan yang berikut App dipasang.

Seperti yang anda lihat, ia mempunyai dua butang di bahagian bawah. Jika anda klik Buka, anda akan dapat menjalankan aplikasi Mobdro di FireStick dengan segera.

Tetapi, itu bukan apa yang kita mahu sekarang. Mari klik Selesai dan kembali ke antara muka Unduhan. Kami akan memadamkan fail APK Mobdro.

Fail APK ini tidak diperlukan selepas app dipasang. Memadam akan membersihkan ruang.

mobdro api

 1. Klik butang Padam

padamkan mobdro apk pada firestick

 1. Klik butang Padam sekali lagi untuk akhirnya memadam fail tersebut

padamkan mobdro apk dari firestick

Anda telah berjaya memuat turun, memasang Mobdro pada FireStick dengan bantuan aplikasi Unduh. Anda juga berjaya memadam fail APK Mobdro.

Bagaimana Menggunakan Mobdro dengan selamat

Sebelum anda memulakan streaming dengan Mobdro, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda strim dalam talian dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Untuk mengelakkan sebarang masalah undang-undang, saya cadangkan menggunakan VPN FireStick yang baik seperti ExpressVPN.

Saya secara peribadi menggunakan ExpressVPN, yang merupakan VPN terpantas dan paling dipercayai dalam industri. Ia juga dilengkapi jaminan jaminan wang selama 30 hari sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan tersebut.

Biarkan saya menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mendapatkan dan menyambung ExpressVPN pada FireStick dengan cepat.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan pergi ke pilihan "Cari" di sebelah kiri yang melampau. Sekarang taip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

pasang expressvpn pada firefighter jailbroken

Langkah 3: Klik "Muat turun" untuk memasang aplikasi ExpressVPN untuk Fire TV / Stick.

  Легална и безопасна ли е за употреба Terrarium TV?

dapatkan firetick vpn jailbroken

Langkah 4: Buka aplikasi dan masukkan kelayakan login anda yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

login expressvpn pada firestick

Langkah 5: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

Panduan Video untuk Mobdro di FireStick

Bagaimana Mengakses Mobdro pada TV / Stick Kebakaran?

Apabila anda memasang sebarang aplikasi di FireStick, ia tidak akan muncul di skrin utama. Sebaliknya, ia akan pergi ke perpustakaan apl anda dipanggil Aplikasi anda & Saluran dan duduk di bahagian bawah.

Jadi, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mengakses Mobdro di FireStick, yang baru anda pasang. Saya juga akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membawanya ke skrin utama FireStick untuk akses pantas. Inilah langkah-langkah berikut:

 1. Tekan lama Rumah butang di jauh FireStick anda sehingga anda melihat skrin berikut pada TV anda:

Klik Apps pada skrin ini untuk pergi ke perpustakaan aplikasi anda

bagaimana menggunakan mobdro pada firestick

 1. Menggunakan butang navigasi bawah pada jarak jauh anda, tatal ke bawah ke bawah dan pilih Mobdro ikon aplikasinya

ikon mobdro di firestick

 1. Anda boleh mengklik aplikasi untuk membukanya.

Jika anda mahu memindahkan apl ke skrin utama FireStick, tekan Menu butang pada jarak jauh (ia adalah butang di sebelah kiri dengan tiga baris mendatar).

Menu munculan dipaparkan di penjuru kanan sebelah bawah.

Klik Pindah ke Hadapan untuk menggerakkan aplikasi dalam baris pertama di tempat pertama, di hadapan semua aplikasi lain.

Jika anda mahu meletakkan apl itu di mana-mana tempat tertentu, klik Pindah sebaliknya dalam menu pop timbul. Seret ikon aplikasi menggunakan butang navigasi pada jarak jauh anda ke tempat yang anda mahukan. Tekan butang Pilih butang pada jarak jauh untuk menjatuhkan aplikasinya

bagaimana menggunakan mobdro pada tongkat api

Itulah cara anda boleh memindahkan aplikasinya di barisan atas dan mengaksesnya dari skrin utama.

Mengakhiri

Mobdro adalah aplikasi TV secara langsung untuk Android yang berfungsi sebaik sahaja di FireStick. Pasang Mobdro di Fire Stick / Fire TV atau Fire TV Cube anda dan nikmati jam tanpa henti TV live. Sama ada anda sedang mencari saluran dari AS atau UK, anda akan dapati semuanya di sini. Teruskan dan cuba! Juga, periksa bagaimana anda boleh jailbreak Fire Stick anda dan mengakses banyak kandungan percuma menggunakan Kodi Addons and Builds.

Berkaitan:

Cara Pasang TV Bersih Secara Langsung di Batang Api
Cara Pasang Slaikan TV pada Stick TV Kebakaran
Cara memasang Redbox TV pada Firestick
Bagaimana untuk memasang Oreo TV pada Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me