Bagaimana Sideload Apps pada FireStick dengan App Pengesan

>

Dalam artikel ini, kami akan mempelajari segala-galanya yang perlu tahu tentang aplikasi Pengehadungan untuk FireStick. Ia adalah salah satu aplikasi terbaik untuk FireStick yang sudah berjalan pada beberapa juta peranti dan telah menjadi penting untuk aplikasi sideload pada FireStick. Itulah sebabnya, ia lebih daripada sekadar subseksyen - terletak di dalam menulis lain sebagai sebahagian kecil - menggeliat perhatian. Kami bermula dengan pengenalan ringkas kepada aplikasi (seolah-olah ia memerlukan apa-apa), diikuti dengan langkah-langkah untuk memasangnya dan kemudian bagaimana untuk menggunakan aplikasi sideload menggunakannya. Pada akhirnya, kami juga mengetahui cara memasang aplikasi Unduh pada peranti FireStick yang tidak tersedia di Amazon Store. Teruskan membaca!

Bahagian I: Apakah App Unduh untuk FireStick?

Seperti namanya yang diberikan, Downloader oleh AFTVnews adalah aplikasi yang membolehkan anda memuat turun fail dari web ke peranti Stick Fire dan Fire TV anda. Jika anda mempunyai URL yang menunjuk ke fail di internet, anda boleh memasukkan URL tersebut dan memuat turun fail secara langsung tanpa harus membuka halaman web apa pun. Aplikasi ini juga mempunyai pelayar terbina dalam yang anda boleh gunakan untuk memuat turun fail dari laman web atau laman web. Anda juga boleh menggunakan pelayar untuk melayari internet seperti yang anda lakukan dengan mana-mana pelayar web yang lain. Ia membolehkan anda menambah kegemaran, halaman penanda buku juga.

cara sideload aplikasi pada firestick

Semasa Downloader boleh memuat turun sebarang fail untuk anda, ia digunakan secara meluas untuk muat turun dan memuatkan fail APK untuk aplikasi pihak ketiga yang anda tidak dapati di Amazon Store. Sebaik sahaja anda memuat turun fail APK, Downloader memulakan pemasangan secara automatik dari dalam aplikasi. Anda tidak perlu keluar dari aplikasi dan mencari APK dengan mana-mana pengurus fail. Selepas memasang APK, ia juga memberi anda pilihan untuk memadamkan APK dari dalam aplikasi dan membebaskan ruang peranti. Dalam kata yang mudah, Downloader membuat sampingan yang sangat mudah untuk anda.

Aplikasi ini membolehkan anda menavigasi dan berinteraksi dengan antara muka menggunakan alat kawalan jauh FireStick, menghapuskan keperluan untuk menyambungkan papan kekunci atau tetikus. Antara muka adalah intuitif, dibuat khusus untuk peranti jauh membolehkan kemudahan navigasi dan penggunaan. Ia tidak mengambil masa untuk digunakan pada antara muka aplikasi Unduh.

Downloader adalah aplikasi ringan dengan saiz tidak melebihi 2MB (berdasarkan versi terkini yang tersedia pada masa menulis artikel ini.) Ia tidak menggunakan banyak ruang peranti terhad atau sumber.

Muat turun adalah percuma untuk dimuat turun dan digunakan. Anda tidak akan mengalami apa-apa pembelian dalam aplikas tersembunyi. Apa yang membuat Unduhan lebih hebat adalah walaupun ciri ini kaya, ia bebas daripada iklan. Apa yang anda boleh jangkakan adalah pengalaman lancar dan lancar.

Daripada, kursus Downloader adalah sumbangan yang disokong. Tetapi, sumbangan adalah pilihan. Menyumbang atau tidak tidak mengubah fungsi, ciri atau pengalaman aplikasi. Saya suka aplikasi dan menggunakannya dengan kerap. Oleh itu, sebagai isyarat muhibah, saya menyumbangkan sedikit saya. Ia adalah pilihan anda!

Sebelum kita masuk ke sideloading apps di FireStick, mula-mula periksa bagaimana cara mendapatkan aplikasi Unduh di Stick Fire TV anda.

Juga Baca: Bagaimana untuk Jailbreak FireStick

Bahagian II: Cara Pasang App Unduh pada FireStick

Aplikasi pengundera secara rasmi tersedia di Amazon Store. Anda tidak perlu memasangkannya ke peranti anda. Berikut adalah cara anda boleh memasang aplikasinya:

# 1. Pergi ke skrin utama Fire TV / Stick jika anda sudah tidak berada di sana

# 2. Gunakan jarak jauh anda untuk menavigasi ke Ikon carian pada bar menu di bahagian atas skrin. Anda akan mencari ikon carian di sebelah kiri yang jauh

# 3. Kini taip dalam 'Downloader' (tanpa petikan kursus) menggunakan papan kekunci pada skrin (gunakan jarak jauh untuk menavigasi huruf-huruf.

aplikasi pengundera

# 4. Anda harus melihat cadangan aplikasi pada senarai yang muncul semasa anda mula menaip. Apabila anda melihat 'Downloader' dalam senarai, pilih dan bukanya

# 5. Anda kini perlu melihat 'Pemuat turun' muncul di bawah 'APPS & Seksyen GAMES '. Teruskan dan klik

# 6. Sekarang klik butang 'Dapatkan' untuk memuat turun dan memasang aplikasinya. Anda harus mempunyai aplikasinya tidak lebih daripada beberapa minit

memasang batang api tv pemadam

Sebaik sahaja apl dipasang, anda akan melihatnya semula dalam Apl & Bahagian permainan dan mungkin pada skrin utama di antara aplikasi yang baru dipasang.

Bagaimana Sideload Apps pada TV Kebakaran / Stick Menggunakan App Downloader

Sekarang bahawa anda telah memasang aplikasinya, saya akan menunjukkan bahawa anda boleh sideload apps di Fire TV atau FireStick anda dalam beberapa minit. Tetapi, sebelum itu, berikut adalah beberapa tambahan untuk menjadikan hidup anda lebih mudah.

Di mana saya boleh mencari Icon App?

Aplikasi Muat turun mungkin atau tidak muncul di skrin utama. Anda boleh pergi ke senarai Apps dan buka aplikasi dari sana. Tetapi, mempunyai aplikasi di skrin utama lebih mudah. Saya perlu menggunakan aplikasi ini dengan kerap dan saya ingin melakukannya dengan hanya beberapa klik.

Jika aplikasi tidak berada di skrin utama, inilah cara anda boleh memindahkannya di sana:

 • Tekan dan tahan butang Utama di FireStick jauh sehingga menu muncul
 • Buka 'Apl' dari menu
 • Anda kini perlu melihat senarai semua apl yang dipasang
 • Ikon aplikasinya yang baru dipasang di bahagian bawah. Tahan kekunci 'Bawah' pada jarak jauh anda untuk menatal ke bawah
 • Pilih apl 'Downloader'
 • Sekarang tekan Pilihan di jauh dan apabila menu muncul di bahagian bawah kanan pilih 'Pindah'
 • Tekan kekunci 'Atas' pada jarak jauh dan seret ikon Pengemudi sepanjang jalan ke baris atas
 • Tekan 'Pilih' pada jauh anda untuk melepaskan ikon sebaik sahaja anda memilih kedudukan yang dikehendaki untuk aplikasinya
 • Kini anda boleh kembali ke skrin utama. Apl 'Downloader' ada di sini!

Bermula dengan Downloader- Dayakan JavaScript

Apabila anda membuka aplikasi buat kali pertama, anda mungkin melihat 'Kemas Kini Nota untuk Pengesan' pop timbul. Teruskan dan baca jika anda mahu, atau hanya klik 'OK' untuk meneruskan.

Sekarang, sebelum kita memulakan dengan Downloader, ada satu tweak kecil untuk aplikasi yang saya cadangkan anda buat - Membolehkan JavaScript. Jika pilihan ini tetap tidak ditandai, beberapa laman web tidak akan dimuatkan dengan betul dalam Pengunderaitan.

Juga Semak: VPN Terbaik untuk FireStick

Berikut adalah cara anda mengaktifkan JavaScript:

# 1. Open Downloader

# 2. Di bar sisi kiri anda harus melihat pilihan 'Tetapan'; pilihnya

tetapan penyemak api api

# 3. Tandakan kotak di sebelah Mengaktifkan JavaScript dalam Tetapan.

bagaimana untuk membolehkan javascript dalam muat turun

# 4. Klik 'Ya' apabila anda melihat mesej amaran. Sekali lagi, jangan bimbang tentang amaran itu. Saya sentiasa menyimpan pilihan ini dan tidak pernah mengalami sebarang masalah. Sebenarnya, kebanyakan pelayar menyimpan JavaScript diaktifkan secara lalai

membolehkan pemuat api javascript firestick

Menggunakan Downloader untuk Sideload Apps pada FireStick - Akhirnya!

Akhir sekali, kami dapat ke titik di mana kita melihat bagaimana aplikasi Unduh membantu muat turun APK dan memuatkan aplikasi di Fire TV Stick. Ia mudah dan mudah.

Pertama, kita belajar untuk memuat turun dari URL langsung untuk fail. Kemudian, kami belajar bagaimana untuk memuat turun fail dari laman web.

Sideload / Pasang APK pada FireStick dengan URL Langsung

Marilah kita terlebih dahulu menggunakan pilihan 'Home', yang membolehkan kita memuat turun fail dengan menggunakan URL yang menunjuk pada fail tersebut.

# 1. Klik 'Home' di bar sisi kiri. Pilihan ini duduk di atas.

# 2. Di sebelah kanan, anda akan melihat kursor sudah berkelip dalam medan URL. Tekan butang 'Pilih' pada jarak jauh anda untuk menyerlahkan medan. Papan kekunci pada skrin akan muncul. Sekiranya kotak URL sudah dihuni, kosongkan dahulu.

pemetik kayu api

# 3. Kini cukup masukkan URL fail dan tekan Pergi ke papan kekunci pada skrin (ambil perhatian bahawa URL mesti menunjuk terus ke fail yang disimpan pada pelayan dan bukan halaman web. Kami mempunyai bahagian seterusnya untuk memuat turun fail dari laman web).

# 4. Muat turun secara automatik akan bermula. Sebaik sahaja fail telah dimuat turun, jika ia adalah fail APK, klik 'Pasang' di bahagian bawah.

memasang kodi pada firestick

# 5. Ini akan mula memasang aplikasi. Setelah apl dipasang, anda akan melihat mesej pemberitahuan mengesahkan status. Anda juga akan melihat dua butang di bahagian bawah - Selesai & Buka.

# 6. Pilih 'Selesai' jika anda mahu membuka apl yang dipasang kemudian. Klik 'Buka' untuk membuka aplikasinya dengan segera.

# 7. Apabila anda mengklik 'Selesai' anda akan melihat pop timbul pada antara muka Unduhan. Tekan butang 'Padam' untuk memadam fail APK dari storan anda. Anda tidak memerlukannya lagi. Oleh itu, inilah cara anda boleh memadam fail APK dari dalam Downloader tanpa perlu menggunakan mana-mana pengurus fail.

# 8. Untuk mengesahkan bahawa fail telah dipadamkan, pilih 'Fail' dari pilihan di sebelah kiri. Fail yang baru sahaja dipadam tidak akan muncul di sini. Sekiranya anda tidak mempunyai sebarang fail, bahagian ini akan mengatakan 'Tiada fail yang ditemui dalam folder muat turun'.

Muat turun Fail / Pasang APK dari Laman Web

Anda mungkin tidak mempunyai pautan terus ke fail yang anda ingin muat turun. Itu bukan masalah. Apl pemuat turun mempunyai pelayar terbina dalam yang membolehkan anda melawat tapak web dan memuat turun dari pautan muat turun di halaman web.

# 1. Pilih pilihan 'Penyemak Imbas' di menu kiri pada antara muka Unduhan

pelayar firestick

# 2. Sekarang, tekan kekunci 'Pilih' pada alat kawalan jauh untuk memaparkan papan kekunci pada skrin. Jika bar alamat telah dihuni, tekan 'Jelas' pada papan kekunci pada skrin. Sekarang, ketik alamat laman web / laman web dari mana anda berhasrat untuk memuat turun fail dan tekan Go (papan kekunci pada skrin). Saya telah menaip URL laman web Kodi.

cara menggunakan pemadam kayu api

# 3. Jika halaman tidak dipaparkan dengan betul dalam penyemak imbas, klik menu Hamburger di sebelah kanan atas (tiga baris mendatar yang diletakkan secara menegak di atas yang lain). Menu Hamburger bersebelahan butang Go bar alamat (dan bukan pada papan kekunci pada skrin). Sekarang pilih 'Mod Fullscreen' dari pilihan.

# 4. Gunakan kekunci atas / bawah jauh untuk menatal halaman dan pergi ke pautan Muat turun. Klik pautan Muat turun. Fail akan mula dimuat turun. Jika ia adalah fail APK, klik 'Pasang' di sebelah kiri bawah

muat turun apk kodi untuk firestick

# 5. Apabila pemberitahuan 'Dipasang Apl' muncul, anda boleh menyentuh Selesai untuk kembali ke Pengundera atau klik Pasang untuk memasang apl yang anda muat turun.

memasang kodi pada firestick

Tidak Dapat Cari App Unduh di FireStick App Store?

Tidak dapat mencari aplikasi Unduh? Downloader tidak tersedia di Amazon Store di semua kawasan. Ini adalah kemungkinan terbesar mengapa anda tidak dapat melihat aplikasinya dan memuat turunnya dari kedai aplikasi rasmi.

Anda boleh membatalkan pendaftaran akaun Amazon sedia ada di rantau anda dan log masuk ke FireStick dengan akaun universal Amazon.com.

Juga Baca: Bagaimana untuk memasang Kodi pada FireStick

Deregister Akaun Amazon Anda dan Daftar dengan Yang Baru

Sebagaimana yang saya katakan tadi, jika Downloader tidak disenaraikan di Amazon Store di rantau anda, anda mungkin keluar dari akaun Amazon sedia ada di FireStick dan mendaftar semula dengan akaun Amazon.com baru.

Ini bermakna anda perlu membuat akaun baru di Amazon.com dengan alamat e-mel yang berbeza dari apa yang anda gunakan dengan akaun sedia ada. Dan, apabila anda mendaftar untuk akaun baru, jangan lupa untuk memilih Amerika Syarikat sebagai wilayah anda.

Saya tidak mengesyorkan kaedah ini. Deregistering akan mengalih keluar semua aplikasi, data, dan sejarah anda yang sedia ada. Anda akan bermula semula. Ia bukan masalah besar bagi mereka yang baru sahaja menggunakan FireStick. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi satu masalah besar jika anda telah menggunakan peranti ini seketika. Pilihan adalah semua milik anda sekalipun!

Sudah tentu, jika anda bermula dengan peranti baru, mendaftar dengan akaun Amazon.com baru dan bukan akaun domain Amazon tempatan anda.

Berikut adalah langkah-langkah untuk mendaftar atau membatalkan pendaftaran akaun Amazon:

 1. Pilih 'Tetapan' dari bar menu di bahagian atas skrin utama FireStick
 2. Sekarang pilih 'Akaun Saya' dan anda akan melihat salah satu daripada dua berikut:
  • Jika anda belum mendaftarkan FireStick dengan akaun Amazon anda, anda akan melihat pilihan untuk 'Daftar'. Pilih pilihan ini dan log masuk dengan akaun Amazon.com anda
  • Peranti yang telah didaftarkan akan menunjukkan nama yang dikaitkan dengan akaun Amazon. Pilih nama akaun dan klik pilihan 'Deregister'. Anda akan dilog keluar dari akaun sedia ada. Kini anda boleh mendaftar masuk dengan akaun yang berbeza.

Baca Juga: Bagaimana untuk memasang Terrarium TV di FireStick

Mengakhiri

Itu lebih kurang semua yang perlu kita ketahui mengenai aplikasi Unduh. Anda akan mendapati aplikasi ini di Amazon Store dan apabila anda tidak, anda boleh menyusunnya secara serentak atau menggunakan penyelesaian semula pendaftaran yang kami ceritakan. Aplikasi ini dengan cepat menjadi salah satu alat yang paling popular digunakan untuk memuat turun dan memasang apl dan perkhidmatan pihak ketiga pada FireStick. Downloader menawarkan kemudahan penggunaan dan kemudahan yang luar biasa. Dengan hanya beberapa klik, anda boleh mempunyai apa-apa aplikasi dimuatkan ke peranti FireStick anda. Anda juga boleh menggunakan Downloader untuk memasang jenis fail lain, seperti muzik, video dan banyak lagi. Semua dalam semua, Downloader mestilah mempunyai aplikasi pada setiap peranti FireStick.

Berkaitan:

Bagaimana untuk mengemaskini Kodi pada Batang Api
Bagaimana untuk memasang Durex Kodi Build
Bagaimana untuk membetulkan Buffering pada Kodi
Bagaimana untuk memasang Exodus Kodi

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me