Cara Pasang HQ FreeFlix pada FireStick

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang FreeFlix HQ pada FireStick. Saya akan membawa anda melalui proses pemasangan langkah demi langkah dan membantu anda membuat sideload aplikasi di Fire TV atau Stick Fire anda.

FreeFlix HQ adalah aplikasi streaming kandungan percuma yang membolehkan anda menonton Filem, Rancangan TV, Anime, TV Live dan banyak lagi. Aplikasi ini mempunyai tajuk perpustakaan yang mengagumkan, termasuk yang baru dan yang lama. Anda juga akan mendapati filem terkini yang dikeluarkan dan baru-baru ini menyiarkan episod rancangan TV popular di sini.

Apa yang paling saya sukai mengenai FreeFlix HQ ialah antara muka tanpa bau. Susun atur aplikasunya direka sesuai dengan sempurna pada skrin besar, seperti TV, menjadikannya aplikasi yang sempurna untuk FireStick atau Android TV. Ia adalah seratus peratus jauh-mesra dan oleh itu anda tidak akan mengalami sebarang kesulitan berinteraksi dengan aplikasi menggunakan remote FireStick atau mana-mana peranti input lain.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Baca:
Cara Pasang VPN di Amazon FireStick

Bagaimana Memasang FreeQlix HQ pada TV / Stick Kebakaran

: FreeFlix HQ bukan pilihan streaming yang boleh dipercayai lagi. Anda boleh meneroka aplikasi lain dalam senarai Apps Terbaik untuk FireStick

Marilah kita belajar bagaimana untuk mendapatkan FreeFlix HQ di FireStick supaya anda boleh mula menonton kandungan kegemaran anda tanpa sebarang kelewatan! Proses pemasangan keseluruhan tidak boleh mengambil masa lebih daripada 5 minit.

Sediakan FireStick untuk Pemasangan Aplikasi Pihak Ketiga

Perkara pertama yang anda ingin lakukan ialah memastikan FireStick diaktifkan untuk memasang aplikasi pihak ketiga seperti FreeQlix HQ. Inilah yang perlu anda lakukan:

Langkah 1: Pergi ke skrin rumah api TV kayu. Gunakan jarak jauh dan pilih pilihan 'Tetapan' pada bahagian atas

  APK-alternativer for beste kino (2020)

bagaimana untuk memasang freeflix pada firestick

Langkah 2: Kini, teruskan dan pilih 'Peranti' dalam menu Tetapan

tetapan peranti pada firestick

Langkah 3: Klik 'Opsyen pemaju' di tetingkap seterusnya

pilihan pembangun tongkat api

Langkah 4: Jika 'Apps dari Sumber Unknown' OFF, klik untuk menghidupkannya

membolehkan sumber yang tidak diketahui di firestick

Langkah 5: Apabila anda melihat petikan / amaran berikut, teruskan dan klik 'Hidupkan'. FreeFlixHQ selamat dan tidak akan membahayakan peranti FireStick anda
  cara memasang freeflix

Langkah-langkah untuk Pasang HQ PercumaFlix pada FireStick

Kami kini akan memuat turun dan memasang aplikasi FreeQlix HQ di FireStick menggunakan aplikasi Unduh. Downloader adalah aplikasi yang paling popular digunakan untuk memuatkan APK pihak ketiga pada FireStick.

Teruskan dan pasang apl dengan mengikuti pautan di atas jika anda belum melakukannya. Jika anda tidak dapat mencari aplikasi Unduh di kedai aplikasi, anda mungkin perlu mengubah rantau ini dalam tetapan akaun Amazon.

Setelah anda memasang Pengunduh, jalankan dan ikuti langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Pada skrin utama Unduh klik 'Tetapan' pada bar sisi kiri dan pilih 'Enable JavaScript'

sideload freeflix hq on firestick

Langkah 2: Klik 'Dayakan JavaScript' dan anda akan melihat mesej amaran berikut.

Jadi, klik 'Ya' untuk meneruskan (anda boleh menyahdayakannya selepas memuat turun APK dan membolehkannya kemudian apabila diperlukan)

muat turun apk freeflix pada batang api tv

Langkah 3: Sekarang, teruskan dan klik Rumah pilihan di sebelah kiri atas. Gunakan jarak jauh dan tunjuk kursor ke medan URL di sebelah kanan dan klik di dalamnya.

Cara Pasang HQ FreeFlix pada FireStick

Langkah 4: Apabila papan kekunci pada skrin muncul, ketik https://www.firesticktricks.com/ffhq

Tekan butang 'Pergi' setelah selesai (anda juga boleh tekan butang Main di jauh)

freeflix hq pada firestick

Langkah 5: APK Harian FreeFlix kini akan dimuat turun di FireStick. Biarkan ia selesai.

Langkah 6: Apabila muat turun selesai, Unduh secara automatik akan memulakan proses pemasangan. Apabila anda melihat petikan ini, teruskan dan tatal ke bawah untuk memilih butang 'Selanjutnya'.

FreeFlix HQ app untuk firestick

Langkah 7: Sebaik sahaja anda tatal ke bawah, butang 'Seterusnya' akan berubah ke butang 'Pasang'. Klik 'Pasang' untuk meneruskan

bagaimana untuk mendapatkan freeflix hq pada firestick

Langkah 8: Apabila FreeFlixHQ dipasang pada FireStick, anda akan melihat pemberitahuan 'Apl dipasang'. Klik 'Terbuka' jika anda ingin melancarkan aplikasi terus dari petikan ini. Klik 'Selesai' untuk kembali ke aplikasi Pengendali.

Kami akan mengklik 'Selesai' kerana terdapat satu lagi perkara yang perlu dilakukan

freeflix hq pada firestick

Langkah 9: Inilah yang akan anda lihat seterusnya. Teruskan dan klik 'Hapus' kerana anda tidak memerlukan fail APK FreeFlixHQ lagi. Anda tidak mahu ia memakan ruang yang tidak perlu pada simpanan yang terhad

pasang freeflix hq pada firestick

Langkah 10: Sahkan tindakan anda dengan mengklik 'Padam' sekali lagi

Kini, teruskan dan buka aplikasi FreeFlixHQ di FireStick dari 'Apps anda & Bahagian saluran.

Seperti yang dapat anda lihat, ikon aplikasi berada di bahagian bawah senarai. Anda boleh mengalihkannya ke barisan teratas supaya ia muncul di skrin utama FireStick. Pilih ikon aplikasi dan tahan butang 'Pilih' pada jarak jauh. Sekarang, gunakan butang arah di jauh untuk membimbing ikon ke tempat yang dikehendaki di baris atas.

bagaimana untuk mendapatkan freeflix hq pada firefighter amazon

Bagaimana Menggunakan HQ FreeFlix pada FireStick

Sebelum anda mula menstrim dengan FreeFlix HQ, saya ingin memberitahu anda bahawa semua yang kita lakukan di web dapat dikesan dan dijejaki kembali kepada kami, walaupun aktiviti penstriman dalam talian kami. Ramai orang telah menerima notis undang-undang dari pihak berkuasa untuk menonton kandungan dalam talian percuma melalui aplikasi seperti FreeQlix HQ.

  Beste Amazon FireStick / Fire TV-kanalen (2020)

Anda boleh mengelak daripada terlibat dalam masalah undang-undang tersebut dengan menggunakan perkhidmatan VPN. VPN menyulitkan aktiviti dalam talian anda dan topeng mereka dari sesiapa sahaja yang akan menonton, termasuk kerajaan dan ISP anda.

Saya tidak membiarkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, saya adalah penyokong privasi yang kuat. VPN memastikan privasi.

Saya secara peribadi menggunakan dan mencadangkan ExpressVPN perkhidmatan. ExpressVPN telah terbukti menjadi masa VPN terpantas dan kebolehpercayaannya tidak boleh dipersoalkan. Ia berfungsi pada FireStick dan banyak platform lain termasuk Android, Windows, iOS dan banyak lagi. 

Berikut adalah cara untuk memulakan menggunakan ExpressVPN di FireStick anda dan menyimpan aktiviti penstriman anda yang tersembunyi dari mata prying.

Langkah 1: Langgan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Kuasa di TV / Stick Kebakaran anda dan pergi ke pilihan "Cari" di sebelah kiri yang melampau. Sekarang taip "Expressvpn" (tanpa sebut harga) di bar carian dan pilih ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

bagaimana untuk memasang tv terrarium di tv

Langkah 3: Klik "Muat turun" untuk memasang aplikasi ExpressVPN untuk Fire TV / Stick.

tv terrarium di firestick

Langkah 4: Buka aplikasi dan masukkan kelayakan login anda yang anda buat semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

bagaimana untuk mendapatkan expressvpn pada batang tv api

Langkah 5: Klik ikon Kuasa untuk bersambung ke pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

Dengan mengandaikan bahawa anda menggunakan VPN dan aktiviti anda adalah peribadi, mari lihat cara menggunakan FreeQlix HQ pada TV / Stick Kebakaran.

FreeFlixHQ adalah aplikasi yang cukup mudah. Untuk bermula, semua yang anda perlu lakukan ialah membuka aplikasinya dan memilih tajuk yang ingin anda strim.

Secara lalai, skrin utama aplikasi menyenaraikan 'Filem'. Anda boleh mengklik menu hamburger di sebelah kiri atas dan pilih salah satu pilihan lain dari menu drop-down.

Sebagai contoh, jika anda mahu menonton rancangan TV, klik menu hamburger dan pilih 'Rancangan TV' dari lungsur turun. Anime, Kartun, TV Live, Wrestling adalah beberapa pilihan lain.

Sama seperti aplikasi streaming kandungan percuma lain, semua pelayan FreeFlix HQ tidak berfungsi sepanjang masa. Perkara yang baik ialah aplikasi itu membolehkan anda menukar pelayan dengan mudah.

Klik ikon penapis di bahagian atas kanan (ikon yang kelihatan seperti corong) dan anda akan melihat tetingkap pop timbul berikut.

  Hvordan installere og bruke FileLinked på FireStick

bagaimana untuk memasang hf percuma

Di bahagian atas, anda boleh melihat bahagian 'Perubahan Pelayan' dengan senarai pelayan. Jika satu pelayan tidak berfungsi, pilih yang lain.

bagaimana untuk menggunakan freeflix hq pada firestick

Apabila anda mengklik ikon Penapis pada skrin utama FreeFlixHQ, anda juga melihat butang 'Status Pelayan' di bawah senarai pelayan. Klik butang dan anda akan melihat status pelayan dalam bentuk bar.

Semakin banyak bar yang mewakili pelayan yang dipenuhi dengan warna merah, semakin baiknya. Seperti yang anda lihat dalam imej di bawah ini, pelayan S3, S4, S8, dan S9 semuanya merah. Ini bermakna pelayan ini akan menawarkan aliran yang lebih baik.

Pelayan S1 melalui S5 adalah untuk filem dan S6 melalui S10 untuk rancangan TV.

freeflix hq servers

Bolehkah Saya Menggunakan Pemain Media Luar?

Ya awak boleh! Walaupun FreeFlixHQ dilengkapi dengan pemain media terbina dalam, anda boleh menggunakan pemain media luaran pilihan anda seperti VLC atau MX Player.

Saya perhatikan bahawa MX Player biasanya berfungsi dengan lebih baik dengan aplikasi streaming. Anda boleh memasang MX Player dalam beberapa minit.

Untuk menukar pemain media, klik menu hamburger di sebelah kiri atas skrin utama dan klik 'Tetapan' dari lungsur turun. Sekarang, tatal ke bawah ke 'Gunakan Pemain Video luaran' dan klik.

pemain media untuk freeflix hq

Anda akan melihat senarai pilihan. Pilih pemain yang diingini untuk menggunakannya sebagai pemain lalai untuk FireFlix HQ pada FireStick (klik MX Player atau 'Pilih dari Apl saya' untuk memilih salah satu pemain video yang dipasang pada peranti anda)

bagaimana untuk memasang pemain media luar untuk freeflix hq

Bolehkah saya Dapatkan FreeFlix HQ AD-Percuma?

Ya awak boleh! 

Anda akan melihat sedikit gangguan oleh iklan semasa menggunakan FreeFlixHQ. Aplikasi ini disokong oleh iklan dan itulah cara pemaju dapat mengikuti perbelanjaan dan perbelanjaan lain mereka.

Tetapi, anda boleh mempunyai pengalaman bebas iklan dengan membuat pembayaran PayPal dan membeli versi iklan percuma untuk $ 10.

Klik menu Hamburger di sebelah kiri atas skrin utama aplikasi dan klik 'Tetapan'. Tatal ke bawah ke bawah dan klik 'Keluarkan Iklan (PayPal)' pilihan.

Ikuti arahan untuk membuat sumbangan sebanyak $ 10 menggunakan PayPal.

bagaimana memasang hf freeflix pada firestick

Pemikiran Akhir 

FreeFlixHQ adalah aplikasi yang bebas daripada kekecohan dan menjadi peminat talian dalam talian, saya dapat menikmatinya. Saya tidak mengatakan bahawa aplikasi itu adalah sempurna, kerana tidak ada perkara seperti aplikasi yang sempurna. Tetapi, kerana ia mendapat kerja yang baik dan biasanya tidak bersusah-payah, saya telah menyukainya. Memang benar bahawa sesetengah pelayan tidak berfungsi dan itu membawa kita untuk berfikir bahawa aplikasi itu tidak baik. Itu boleh dengan mudah diselesaikan dengan memilih pelayan yang betul. Cuma semak status pelayan seperti yang telah saya tunjukkan di atas dan pilih yang terkuat. Selepas mencuba dan menguji berpuluh-puluh aplikasi streaming percuma, saya boleh mengatakan bahawa walaupun FreeFlixHQ bukan yang terbaik, ia adalah lebih baik daripada yang paling banyak. Teruskan dan cuba.

Berkaitan:

Bagaimana untuk Pasang Cinema HD pada FireStick
Cara Pasang BeeTV pada FireStick
Cara Pasang APK TV Morph
Cara Pasang APK Masa Popcorn

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me