Cara Pasang TVZion pada TV / Stick Kebakaran

>

Dalam panduan ini, saya akan membawa anda melalui panduan pemasangan TVZion pada FireStick. Kaedah yang dinyatakan dalam panduan ini juga berfungsi pada Fire Stick 4K, Fire TV, dan Fire TV Cube.

TVZion adalah salah satu aplikasi baru yang dikehendaki untuk Android yang membolehkan anda menonton media percuma termasuk filem kegemaran anda dan rancangan TV. Aplikasi ini menawarkan antara muka yang mudah dan sangat mudah untuk digunakan. TVZion adalah seratus peratus jauh-jauh, menjadikannya pilihan yang tepat untuk peranti FireStick anda. Aplikasi ini mempunyai kandungan kandungan pepejal, menawarkan anda beratus jam hiburan percuma.

Tidak seperti banyak aplikasi atas permintaan lain, TVZion membolehkan anda memulakan streaming dengan hanya satu klik. Ia biasanya tidak memaparkan senarai pautan untuk anda pilih. Sebaliknya, ia memilih pautan yang paling sihat dan mula memainkan kandungan serta-merta.

Saya sentiasa mencari alternatif TV Terrarium yang terbaik sejak perkhidmatan tersebut dihentikan. Saya gembira saya dapati beberapa pilihan yang baik. TVZion pasti akan senarai apl penstriman teratas.

TVZion bukan hanya untuk FireStick tetapi juga untuk peranti TV Android yang lain, seperti Android TV dan Android TV Boxes. Anda juga boleh menggunakannya pada telefon pintar dan tablet Android anda. Malah, jika anda mempunyai emulator Android, anda boleh memasang aplikasi ini pada komputer Windows dan Mac anda juga.

Pengguna FireStick Perhatian: Bacalah sebelum anda meneruskan

Kerajaan dan ISP di seluruh dunia memantau aktiviti dalam talian pengguna mereka. Sekiranya didapati streaming kandungan yang dilindungi hak cipta pada Stick Fire TV anda, anda boleh menghadapi masalah yang serius. Pada masa ini, IP anda dapat dilihat oleh semua orang. Saya sangat mengesyorkan anda untuk mendapatkan FireStick VPN yang baik dan menyembunyikan identiti anda supaya pengalaman menonton filem anda tidak mengambil giliran yang tidak baik.

saya guna ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat dalam industri. Ia sangat mudah dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon Fire TV Stick. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka, anda boleh meminta bayaran balik. ExpressVPN juga mempunyai perjanjian khusus di mana anda boleh dapatkan 3 bulan percuma dan simpan 49% pada pelan tahunan.

Inilah sebab-sebab mengapa anda perlu menggunakan VPN sepanjang masa.


Petua:
Ketahui cara memasang dan menggunakan VPN pada Stick TV Kebakaran

TVZion on FireStick: Langkah-Langkah Pemasangan

FireStick membolehkan anda memuat turun dan memasang aplikasi pihak ketiga seperti TVZion. Tetapi, untuk itu, anda mesti menukar satu tetapan keselamatan. Aplikasi seperti TVZion dianggap 'pihak ketiga' kerana mereka tidak berasal dari Amazon Store.

Berikut adalah penetapan yang perlu anda ubah:

1. Menyalakan peranti FireStick atau Fire TV anda dan dari skrin utama menavigasi ke bar menu di atas dan pilih Tetapan

bagaimana untuk memasang TVZion pada firestick

2. Dari pilihan dalam Tetapan, klik TV Kebakaran saya atau Peranti

Cara Pasang TVZion pada TV / Stick Kebakaran

3. Seterusnya, buka Pilihan Pemaju

tvzion tongkat api

4. Sekarang, semak sama ada Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui didayakan (ON) atau dilumpuhkan (OFF). Sekiranya ia dilumpuhkan, klik ia dan hidupkannya

membolehkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui di firestick

5. Apabila mesej berikut muncul, teruskan dan klik Hidupkan

tvzion pada firestick

Dengan melakukan ini, anda menyediakan FireStick anda untuk memasang aplikasi pihak ketiga, seperti TVZion.

Saya sekarang akan membawa anda melalui proses langkah demi langkah untuk memasang TVZion pada FireStick. Inilah yang perlu anda lakukan:

6. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah memasang aplikasi yang memudahkan pemuatan sebelah pihak aplikasi pihak ketiga di FireStick. Anda memerlukan aplikasi semacam itu kerana anda tidak boleh memuat turun fail APK secara langsung melalui penyemak imbas web di FireStick.

Saya mengesyorkan Downloader, aplikasi sideloading yang terbaik untuk FireStick Saya jumpa.

Anda boleh memuat turunnya dari Amazon Store. Cuma buka fungsi Carian FireStick dari skrin utama dan cari aplikasi Unduh. Dengan mengikuti arahan pada skrin, anda akan mempunyai Downloader dalam masa yang singkat.

Sekarang bahawa anda telah memasang aplikasi Unduh, ikuti langkah-langkah di bawah:

7. Teruskan dan jalankan aplikasi Muat Turun. Klik Rumah tab di bar sisi kiri aplikasi ini. Di sebelah kanan klik medan URL di mana URL sumber akan dimasukkan

muat turun apk tvzion pada firestick

8. Sekarang, menggunakan papan kekunci pada skrin dan jauh FireStick anda, ketik URL berikut dan klik GO: https://www.firesticktricks.com/tvz

tvzion firestick

9. Apl pengunderaun akan segera menyambung ke pelayan yang ditunjuk URL. Apabila sambungan ditubuhkan, aplikasi akan mula memuat turun APK TVZion pada FireStick. Tunggu muat turun selesai

Cara Pasang TVZion pada TV / Stick Kebakaran

10. Sebaik sahaja APK dimuat turun, Unduh segera memulakan pemasangan dengan melaksanakan fail. Berikut adalah tingkap yang anda lihat seterusnya.

Klik Pasang

bagaimana untuk memasang tvzion pada batang tv api

11. Sekarang, tunggu saja pemasangan itu selesai. Ia tidak boleh mengambil masa lebih daripada satu minit

memasang tvzion pada firestick

12. Apabila apl TVZion dipasang pada FireStick, anda diberitahu dengan mesej yang mengatakan App dipasang. The Buka butang di bahagian bawah kanan akan segera melancarkan aplikasi TVZion. Tetapi, kami tidak mahu melakukannya lagi.

Klik Selesai

bagaimana untuk mendapatkan TVZion pada firestick

13. Anda kini kembali ke antara muka aplikasi Pengendali. Anda mesti melihat petikan berikut. Klik Padam

Sebab mengapa saya mahu anda memadamkan APK TVZion adalah kerana ia akan membebaskan ruang pada storan peranti terhad. Apabila APK telah memasang aplikasi, ia tidak lagi diperlukan.

bagaimana untuk menambah TVZion pada tongkat api tv amazon

14. Klik Padam sekali lagi untuk memadamkan APK TVZion pada FireStick

padamkan TVZion apk

Nah, itu cukup banyak yang perlu anda lakukan. Anda telah berjaya memasang TVZion pada FireStick.

TVZion pada FireStick: Gambaran Ringkas

Sekarang anda tahu cara memasang TVZion pada peranti FireStick anda. Sekarang mari jelajahinya.

Perkara pertama yang anda mahu lakukan ialah membuka aplikasinya. Oleh kerana anda baru memasang aplikasi, anda tidak boleh melihatnya di skrin utama FireStick anda. Berikut adalah cara anda boleh mengakses aplikasinya:

 • Tahan Rumah butang di FireStick anda jauh untuk beberapa saat sehingga anda melihat tetingkap pop timbul baru
 • Klik Apps pada tetingkap baru ini
 • Anda kini melihat senarai semua apl yang dipasang. Navigasi ke bahagian bawah senarai dan di situlah anda akan menemui aplikasi TVZion.

Sebelum kita meneruskan, saya juga dengan cepat memberitahu anda bagaimana untuk memindahkan TVZion ke skrin utama FireStick:

 • Pilih ikon aplikasi TVZion
 • Tekan butang Menu kunci pada Amazon FireStick anda jauh
 • Menu baru muncul di bahagian bawah sebelah kanan skrin
 • Klik Pindah
 • Sekarang gerakkan ikon dan jatuhkannya di salah satu daripada dua baris teratas

Mari kita jelajahi aplikasi ini.

Apabila anda menjalankan apl TVZion buat kali pertama, inilah pop timbul yang anda dialu-alukan. Pop timbul mengatakan bahawa TVZion bebas iklan dan menggalakkan anda membuat sumbangan. Jika anda ingin menderma, klik Derma. Untuk pergi ke antara muka aplikasi TVZion, klik OK.

 Anda juga boleh mencari pilihan Donate dalam menu utama kemudian.

bagaimana menggunakan apk TVZion pada batang api

Berikut adalah cara skrin TVZion di FireStick kelihatan seperti. Seperti yang dapat anda lihat, terdapat dua tab di bahagian atas untuk TV & Wayang. Tab TV dipilih secara lalai.

Kategori di sebelah kiri dan pertunjukan yang ditampilkan dalam kategori di sebelah kanan. Begitu juga dengan Filem. Jika anda mencari sesuatu yang spesifik, anda boleh mengklik pilihan Carian di sebelah kanan atas.

Apabila anda mengklik menu di sudut kiri atas, anda dapat melihat pilihan berikut. Seperti yang saya katakan, terdapat pilihan Donate di sana. Ia juga mempunyai pilihan rumah TVZion dan TV & Pilihan wayang bersama dengan Senarai Tontonan.

tvzion app on firestick

Klik Tetapan pilihan dalam menu dan anda akan melihat pilihan berikut. Walaupun TVZion adalah aplikasi percuma, ia menyekat masa main semula awal hingga 500 jam. Anda boleh menambah masa main semula dengan mengklik pilihan Tambah lebih banyak masa main balik. 

Tetapi, saya perhatikan bahawa Tambah masa main balik tidak berfungsi pada FireStick. Ia adalah untuk pengguna Android yang mempunyai akses ke Gedung Google Play.

Masa yang diperuntukkan 500 jam sebenarnya adalah banyak masa tontonan. Saya dapat menonton 250 filem 2 jam setiap satu. Saya dapat menonton episod 600, 50 minit. Ia akan membawa saya beberapa bulan untuk menghabiskan 500 jam. Walau bagaimanapun, jika anda kehabisan masa main semula, anda sentiasa boleh menyahpasang dan memasang semula aplikasi.

Untuk mendapatkan lebih banyak masa main balik, anda juga boleh membuat sumbangan menggunakan Amazon Card atau Bitcoins.

tetapan apk tvzion pada firestick

Penggulungan

Jadi, itu mungkin semua yang anda perlu tahu tentang TVZion di FireStick. Hanya pasang apl dan mula menonton kandungan kegemaran anda. TVZion APK adalah ringan dan hanya mengambil masa beberapa minit untuk dipasang. Selain itu, saiz kecil juga memastikan bahawa aplikasi mudah pada peranti anda. Teruskan dan berikan cubaan aplikasi ini.

Berkaitan:

 • Bagaimana untuk memasang APK Cinema
 • Bagaimana untuk memasang Kodi
 • Bagaimana untuk memasang APK TV Morph
 • Bagaimana untuk memasang Solex TV
 • Bagaimana untuk memasang Theatre Plus APK

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me