Hur man installerar Google Play på Fire TV Stick (Aptoide)

>

I den här guiden ska jag prata med dig om att få Google Play på FireStick och Fire TV-enheter. Google Play Store är det mest använda appförvaret med tusentals appar, spel och verktyg. Den enorma samlingen av appar och användarvänligheten är dess största drag. Men Play Store är inte tillgängligt på alla Android-plattformar. Till exempel har Amazon FireStick och Fire TV-enheter Amazon Store och de stöder inte Play Store. Tyvärr är Amazons app-inventering inte lika stor och det är därför som FireStick-användare ofta söker efter andra alternativ.

Play Store är inte officiellt tillgängligt på dessa Amazon-enheter. Så finns det ett sätt att sidlasta det? Svaret är ja! Men här kommer jag att berätta om något som är mycket bättre än Google Play på FireStick. I den här guiden kommer jag att presentera dig för den tredje partens appbutik, Aptoide TV, som är det bästa Play Store-alternativet och optimerat för Fire-enhetens plattformar.

firestick aptoide lekbutik

Hur man installerar Google Play på Fire Stick (alternativ)

Processen för att ladda Play Store på FireStick är långtråkig, långvarig, benägna att misslyckas och fungerar ofta inte. Du skulle ha tillbringat en och en halv timme till ingen nytta. Jag vill inte slösa bort din tid. Du kan få allt från Aptoide som du kan från Google Play och ännu mer. Aptoide TV fungerar för det mesta felfri på FireStick. Den har också en anständig samling appar för FireStick som du någonsin kommer att behöva. Så låt oss nu lära dig hur du installerar och använder Aptoide app store.

Är du orolig för din integritet online?

Innan vi fortsätter är det en viktig sak som jag vill fästa er uppmärksamhet på. Sekretess är ett stort problem i World Wide Web-landskapet. Du blir förmodligen bevakad och spåras av hackare och identitetsstealers och till och med din egen regering och ISP. Därför är det mycket meningsfullt att hitta ett sätt att förbli anonymt och upprätthålla din integritet i internetets digitala spännvidd.

Skaffa dig ett VPN nu och njut av sinnesfrid. VPN krypterar all trafik från dina enheter och erbjuder fullständig anonymitet. VPN säkerställer också att du inte blir offer för internetregistrering, en praxis som snabbt blir vanligare om dagen.

Läsa: Hur du installerar och använder VPN på FireStick

Förbered FireStick för Sideloading Aptoide TV

Aptoide, det mest lovande alternativet av Google Play på FireStick, är en app-butik från tredje part och ingen överraskning att den inte är värd på Amazon Store. Eftersom vi kommer att hämta appen utanför den officiella butiken måste vi instruera FireStick att tillåta installationen. Alternativet Appar från okända källor är som standard inaktiverat.

Här är de snabba stegen för att aktivera tredjepartsappinstallation

Steg 1: Använd dina fjärrriktningstangenter för att välja Inställningar på FireStick-startskärmen. Det här alternativet finns på den översta menyraden. Nu navigerar du till Enhet som visas på bilden nedan:

öppna enhetsinställningar eldstick

Steg 2: Välj utvecklaralternativ på nästa skärm som följer

utvecklaralternativ eldstick

Steg 3: Markera alternativet Appar från okända källor i avsnittet Utvecklare och tryck på knappen Välj på fjärrkontrollen

Hur man installerar Google Play på Fire TV Stick (Aptoide)

Steg 4: När du ser följande meddelande ignorerar du varningen och trycker på 'Slå på'. Det är sant att vissa tredjepartsappar kan skada din enhet. Men appar som Aptoide är välrenommerade och helt säkra. Det finns ingen anledning att oroa sig.

tillåta appar från okända källor eldstick

Nu är du inställd på att installera Aptoide (eller för den delen någon app från tredje part) på din enhet.

Steg för att installera Play Store Alternativ (Aptoide Store) på FireStick

Jag kommer nu att visa dig hur du installerar Google Play Store på din Amazon Fire Stick-enhet (alternativet Aptoide för att vara mer exakt). Du kommer att kunna installera den här appen med Downloader-appen och ES Explorer-appen (med och utan dator)

Varför två appar, kanske du frågar. Downloader är den mest populära appen för att ladda tredjepartsappar på Fire Stick. Men appen finns inte överallt på Amazon Store och måste laddas i sidorna för några regioner. Å andra sidan kan ES File Explorer laddas ner från Amazon Store oavsett land eller region.

Hur man installerar Aptoide med hjälp av Downloader (metod 1)

Det första du behöver göra är att hämta Downloader-appen om du inte redan har den. Du hittar det i Amazon Store, och om du inte gör det, kolla in hur du installerar Downloader.

När du har installerat Downloader-appen kan du använda den här för att installera Aptoide på Fire Stick eller Fire TV.

Steg 1: Kör Downloader-appen från Star Stick-skärmen (om du har flyttat appikonen här).

använd nedladdningsapp för att installera google play

Om du inte kan se appen på hemskärmen håller du ner hemknappen på fjärrkontrollen och väljer "Apps". Du kommer att se listan över alla dina appar. Rulla ner till Downloader och kör det.

Steg 2: Kontrollera att Hem-alternativet på vänster sidofält är valt från hemskärmen för Downloader

ladda ner google play apk fire stick

Steg 3: Du kommer att se markören blinka i URL-fältet. Tryck på 'Välj' -knappen på din fjärrkontroll för att få fram skärmens knappsats. Ange webbadressen https://www.firesticktricks.com/store och tryck på "Gå" -knappen på knappsatsen (eller Spela-knappen på fjärrkontrollen). Titta på bilden nedan. Det här är länken för att få Aptoide, alternativ till Google Play på FireStick.

google play apk nedladdning

Steg 4: Aptoide APK-fil börjar nu ladda ner automatiskt till din enhetslagring

hur man installerar aptoide on fire stick

Steg 5: När nedladdningen är klar ser du följande skärm. Fortsätt trycka på ned-knappen på fjärrkontrollen tills knappen 'Nästa' längst ner till höger ändras till 'Installera'; och markera sedan knappen "Installera" och klicka på den.

aptoide på eldstick

Steg 6: Installationsförloppsskärmen visas därmed. När installationen är klar får du meddelandet 'App installerad' tillsammans med knapparna 'Klar' och 'Öppna'.

google play butik på eldsten

Steg 7: Klicka på knappen 'Klar' eftersom vi inte vill öppna appen ännu (men om du verkligen vill öppna appen direkt, fortsätt och klicka på 'Öppna'; ditt samtal!)

Steg 8: Nu ser du följande dialogruta. Behöver inte klicka på knappen "Installera" eftersom appen redan är installerad. Klicka istället på knappen 'Radera' för att ta bort APK-filen. Vi behöver det inte längre och det tar onödigt lagringsutrymme.

google play butik på eldsten

Det är allt! Du har installerat Aptoide-appen, ett Google Play-alternativ på FireStick.

Installera Aptoide på FireStick med ES File Explorer UTAN Dator (metod 2)

: Detta är en alternativ metod. Du behöver inte följa dessa steg om du redan har installerat Aptoide med appen Downloader. Dessutom kostar ES File Explorer nu $ 9,99 per månad om du vill använda dess sidladdningsfunktion.

Om du inte kan hämta Downloader eller inte vill ladda den eller helt enkelt föredra ES File Explorer bättre, kommer jag att visa dig hur du använder den senare för att installera Aptoide-appen på Fire TV Stick.

ES File Explorer är också mycket populärt och som jag redan har sagt är den mer tillgänglig än Downloader, därför är det bara meningsfullt att inkludera den här metoden.

Det finns två sätt att installera Google Play på Fire Stick-alternativet, ett med datorn och det andra utan.

Metoden utan datorn är enklare och snabbare (men kräver ett premiumabonnemang på $ 9,99 per månad). Vi kommer att prata om den här metoden först. Om du råkar ha laddat ner Aptoide APK på din dator, kanske du vill titta på den andra metoden senare.

Här kommer ES Explorer-metoden som inte kräver någon dator.

Steg 1: Öppna ES File Explorer, navigera till Verktyg på den vänstra sidofältet och expandera den. Välj "Download Manager" i undermenyn Verktyg och klicka sedan på knappen "+" längst ner

aptoide på eldstick

Steg 2: Nu bör du se dialogrutan Hämta

google play butik på eldsten

Steg 3: Ange webbadressen i fältet Sökväg https://firesticktricks.com/store. Ange namnet du vill ha i avsnittet Namn men gör det relevant för appen vi har installerat. Jag gav det namnet Aptoide TV som namnet på appen jag installerar.

firestick aptoide lekbutik

Steg 4: Klicka nu på knappen Ladda ner nu och vänta tills APK laddas ner

När du har laddat ner klickar du på knappen 'Öppna fil' för att köra APK-filen. Detta kommer att starta installationsprocessen.

google play butik på eldsten

Steg 5: När du ser följande meddelande klickar du på "Installera"

firestick aptoide lekbutik

Steg 6: På nästa skärm trycker du på knappen "Ner" på fjärrkontrollen flera gånger tills en knapp längst ner markeras. Knappen "Nästa" längst ner till höger kommer att ändra till "Installera" -knappen. Klicka på den för att fortsätta

installera google play utan root

Steg 7: Så ser du när appen installeras. Om du vill starta appen omedelbart klickar du på knappen 'Öppna'. Annars klicka på knappen "Klar". Du kan köra appen senare från Apps & Spelavsnitt

hur man kan ladda aptoide på brand tv-stick

Det var allt! Låt oss nu se hur du installerar Google Play på FireStick-ersättningsapp, Aptoide med ES File Explorer och dator.

Hur man installerar Aptoide på FireStick med ES File Explorer MED dator

Du behöver en dator. Windows, Mac eller Linux - vilket som helst kommer att göra!

Och se till att din dator och FireStick båda är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

Nu kör vi!

På din dator: Ladda ner först Aptoide APK-filen på din dator från https://www.firesticktricks.com/store

På FireStick: Hämta nu ES File Explorer-appen från Amazon Store på din FireStick-enhet. Välj bara sökalternativet uppe till vänster på Fire Stick-hemskärmen, leta efter ES File Explorer och följ de enkla instruktionerna på skärmen för att installera det.

Steg 1: Kör ES File Explorer från dina appar & Spelavsnitt. Rulla ner till Nätverksmenyn på vänster sidofält och expandera den. Välj nu Fjärrhantering från tillgängliga nätverksalternativ (bild nedan)

Använd nätverk för att ladda brandsticksappar

Steg 2: Klicka nu på den stora knappen "Slå på". Du ska nu se en FTP-adress. Min är ftp://192.168.1.7:3721/

Din adress kommer att vara annorlunda. Ange den här adressen. Du måste ange det på din PC. Det låter dig hantera alla dina FireStick-filer och mappar från din dator

hur man använder ftp-adress för att installera appar på brand-tv-stick

Steg 3: På din dator: Gå tillbaka till din dator och öppna valfri mapp. Skriv FTP-adressen för din Fire TV Stick som du ser på ES Explorer-skärmen i adressfältet i mappfönstret på din dator och tryck på Enter. Det öppnar ES File Explorer-innehållet på din PC.

Bilden nedan har tagits i Windows 10. Men detta fungerar lika bra på din Mac och Linux.

hur man installerar google play on fire stick med hjälp av en dator

Steg 4: Kopiera nu Aptoide APK för Fire Stick som du har laddat ner tidigare på din dator. Och klistra in den i valfri ES File Explorer-mapp som du öppnade med FTP-adress i föregående steg. Du kan till och med skapa en ny mapp om det behövs.

Jag väljer alltid mappen 'Ladda ner' för att kopiera APK-filen från min dator. På något sätt är det mer meningsfullt för mig. Men det är bara jag! Valet är allt ditt!

ladda ner google play apk on fire stick

Steg 5: På FireStick: Gå tillbaka till FireStick och öppna ES File Explorer om det inte redan är det.

Navigera till "Lokal" -menyn till vänster och expandera den. Välj det andra alternativet Hem (inte det med hembilden). Se bilden nedan för mer tydlighet.

installera google play amazon fire tv

Steg 6: Använd nu fjärrkontrollen för att navigera till mappen 'Ladda ner' till höger på skärmen

app store för brand-tv-stick

Steg 7: Öppna mappen så ser du Aptoide APK-filen här (kom ihåg? Jag har sparat den här filen i mappen Hämta. Om du kopierade den till någon annan mapp, välj därefter)

installera aptoide på Amazon Fire Fire Stick

Steg 8: Tryck på knappen 'Välj' på din FireStick-fjärrkontroll för att köra denna APK-fil. Klicka på knappen "Installera" när du ser prompten "Egenskaper" (bild nedan)

installera aptoide tv på amazon fire tv-stick

Steg 9: Nu affärer som vanligt! Navigera till botten av nästa skärm och klicka på 'Installera' längst ner till höger för att bekräfta din åtgärd och installera appen.

Hur man installerar Google Play på Fire TV Stick (Aptoide)

Steg 10: När appen är installerad är det så du ser tidigare. Om du vill starta Aptoide TV direkt, klickar du på 'ÖPPEN' eller trycker på 'DONE' för att öppna det senare.

Hur man installerar Google Play på Fire TV Stick (Aptoide)

Hur man använder Google Play (alternativ) på Fire TV Stick

Du har installerat alternativet till Google Play på Fire TV utan root. Gå nu och kör det!

Du vet antagligen redan att du kan komma åt alla dina appar i 'Dina appar & Spelavsnitt. Håll helt enkelt ner "Hem" -knappen på fjärrkontrollen och när du ser följande meny väljer du "Apps"

hur man använder google play på eld tv-stick

Det är coolt! Men de nyligen installerade apparna dyker inte upp på hemskärmen och i applistan är de längst ner. Du vill flytta de ofta använda apparna till toppen istället för snabb åtkomst.

Som ni ser är Apptoide precis längst ner i listan. Men du kan flytta upp det enkelt. Bläddra ner och välj Aptoide.

hur man laddar ner appar på eldsten med aptoide tv

Tryck och håll ned knappen 'Välj' på fjärrkontrollen. Alternativt kan du trycka på Menyknappen (tre horisontella linjer) på fjärrkontrollen och välja 'Flytta' från menyn som visas längst ner till höger som visas på bilden nedan:

flytta aptoide-appen till toppen

Fortsätt trycka på riktningsknappen 'Upp' på din fjärrkontroll tills Aptoide-appen finns i den översta raden.

Tryck nu på knappen 'Välj' för att släppa Aptoide-appikonen i den översta raden. Gå tillbaka till startskärmen för FireStick så hittar du Aptoide-ikonen där!

Så här ser Aptoide hemskärm ut. Allt annat är ganska mycket enkelt. Du kan leta efter vilken app som helst med funktionen 'Sök' längst upp till vänster. Gå vidare och utforska Aptoide och ladda ner alla appar du behöver.

firestick aptoide lekbutik

Avveckling

Så här är hur vi laddar ner alternativet till Google Play på FireStick. Även om det finns en lösning att ladda ner Play Store på dina Fire-enheter, är den långdragen och fungerar inte för det mesta. Jag har provat det själv många gånger och har ofta varit frustrerad. Jag ser ingen mening med att försöka detta hårt för att få Google Play på FireStick när jag kan få alla de bästa apparna för FireStick jag någonsin skulle behöva från Aptoide. Dessutom är Play Store inte designad och optimerad för att fungera på Fire Stick-plattformen. Även de flesta av sina appar fungerar inte. Skaffa Aptoide och undvika alla krångel.

Klicka här för att få hemliga knivklipptricks direkt till din inkorg.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me