Како инсталирати Гоогле Плаи на Фире ТВ Стицк (Аптоиде)

>

У овом водичу разговарам са вама о добијању Гоогле Плаи-а на уређајима ФиреСтицк и Фире ТВ. Гоогле Плаи продавница је најчешће коришћено складиште апликација са хиљадама апликација, игара и услужних програма. Огромна колекција апликација и једноставна употреба највећи су изгледи за њу. Али, Плаи Сторе није доступан на свим Андроид платформама. На пример, уређаји Амазон ФиреСтицк и Фире ТВ имају Амазон Сторе и не подржавају Плаи Сторе. Нажалост, Амазонов инвентар апликација није толико велик и зато корисници ФиреСтиц-а често траже друге опције.

Плаи Сторе није званично доступан на овим Амазон уређајима. Дакле, постоји ли начин да се то утовари? Одговор је Да! Међутим, овде ћу вам рећи о нечему што је пуно боље него Гоогле Плаи на ФиреСтицку. У овом водичу упознаћу вас са апликацијом треће стране под називом Аптоиде ТВ, која је најбоља алтернатива Плаи Сторе-а и оптимизована за платформе уређаја Фире.

фирестицк аптоиде плаи сторе

Како инсталирати Гоогле Плаи на Фире Стицк (алтернативно)

Процес преузимања Плаи Сторе-а на ФиреСтицку је напоран, дуготрајан, склон пропадима и често не функционира. Потрошили бисте сат и по безуспјешно. Не желим да губим време. Аптоиде можете добити све што можете од Гоогле Плаи-а и још више. Аптоиде ТВ већином ради без грешака на ФиреСтицку. Такође има пристојну колекцију апликација за ФиреСтицк које ће вам икада требати. Дакле, сада научимо како инсталирати и користити апликацију Аптоиде.

Да ли сте забринути због своје приватности на мрежи?

Пре него што наставимо, желим да вам скренем пажњу на једну важну ствар. Приватност представља велику забринутост у пејзажу Ворлд Виде Веб. Вјероватно вас прате и прате хакери и дилери идентитета, па чак и ваша влада и ИСП. Стога има пуно смисла пронаћи начин да останете анонимни и сачувате своју приватност у дигиталном распону интернета.

Набавите себи ВПН одмах и уживајте у миру. ВПН шифрира сав промет с ваших уређаја и нуди потпуну анонимност. ВПН такође обезбеђује да не постанете жртва интернет дрољања, што пракса која брзо постаје превладава из дана у дан.

Читати: Како инсталирати и користити ВПН на ФиреСтицку

Припремите ФиреСтицк за Сиделоадинг Аптоиде ТВ

Аптоиде, најперспективнија алтернатива Гоогле Плаи-а на ФиреСтицку, је апликација трећих произвођача и не чуди што није домаћин на Амазон Сторе-у. Пошто ћемо набавити апликацију изван службене продавнице, мораћемо да упутимо ФиреСтицк-у да дозволи инсталацију. Опција Аппс из непознатих извора подразумевано је онемогућена.

Ево кратких корака за омогућавање инсталације апликација треће стране

Корак 1: Употребите своје даљинске смерне тастере да бисте изабрали Сеттингс са почетног екрана ФиреСтицк-а. Ова опција се налази на горњој траци менија. Сада, идите на Уређај као што је приказано на слици испод:

отворити фирестицк за подешавања уређаја

2. корак: Изаберите Опције за програмере на следећем екрану који следи

опције за програмере фирестицк

Корак 3: У одељку Опције за програмере означите опцију Апликације из непознатих извора и притисните дугме Селецт на даљинском управљачу

Како инсталирати Гоогле Плаи на Фире ТВ Стицк (Аптоиде)

Корак 4: Када видите следећи промпт, занемарите упозорење и притисните „Укључи“. Тачно је да неке апликације других произвођача могу наштетити вашем уређају. Али, апликације попут Аптоиде-а имају велику репутацију и потпуно су сигурне. Нема потребе за бригом.

дозволи апликацијама из непознатих извора фирестицк

Сада сте спремни да на свој уређај инсталирате Аптоиде (или у ту сврху било коју трећу апликацију).

Кораци за инсталирање алтернативе Плаи Сторе (Аптоиде Сторе) на ФиреСтицку

Сада ћу вам показати како да инсталирате Гоогле Плаи продавницу на свој Амазон Фире Стицк уређај (алтернатива Аптоиде да будем прецизнија). Моћи ћете инсталирати ову апликацију помоћу апликације Довнлоадер као и ЕС Екплорер апликације (са рачунаром и без њега)

Зашто две апликације, можете питати. Довнлоадер је најпопуларнија апликација за пребацивање апликација трећих страна на Фире Стицк-у. Али, апликација није доступна свуда на Амазон Сторе-у и мора је бити учитана у неколико региона. С друге стране, ЕС Филе Екплорер се може преузети из Амазон Сторе-а без обзира на вашу земљу или регион.

Како инсталирати Аптоиде користећи Довнлоадер (Метода 1)

Прво што треба да урадите је набавити апликацију Довнлоадер ако је већ немате. Наћи ћете је у Амазон Сторе-у, а ако не, погледајте како инсталирати Довнлоадер.

Након што инсталирате апликацију Довнлоадер, ево како је можете користити за инсталирање Аптоиде-а на Фире Стицк или Фире ТВ.

1. корак: Покрените апликацију Довнлоадер са почетног екрана Фире Стицк (ако сте икону апликације овде преместили).

користите апликацију за преузимање да бисте инсталирали гоогле плаи

Ако не можете да видите апликацију на почетном екрану, држите притиснуто дугме Хоме на даљинском управљачу и изаберите „Аппс“. Видећете листу свих ваших апликација. Померите се према Довнлоадер и покрените га.

Корак 2: На почетном екрану Довнлоадер провјерите је ли одабрана опција Хоме на лијевој бочној траци

преузми гоогле плаи апк фире стицк

Корак 3: Видећете да курсор трепери у пољу УРЛ-а. Притисните дугме „Селецт“ на даљинском управљачу да бисте приказали тастатуру на екрану. Унесите УРЛ адресу хттпс://ввв.фирестицктрицкс.цом/сторе и притисните тастер 'Иди' на тастатури (или дугме Плаи на даљинском управљачу). Погледајте слику испод. Ово је веза да бисте добили Аптоиде, алтернативу Гоогле Плаи-у на ФиреСтицку.

гоогле плаи апк довнлоад

Корак 4: Аптоиде АПК датотека ће се сада аутоматски преузимати у складиште вашег уређаја

како инсталирати аптоиде на ватрени штап

Корак 5: Када је преузимање завршено, видећете следећи екран. Држите притиснути тастер за доле на даљинском управљачу док се тастер „Даље“ у доњем десном углу не промени у „Инсталирај“; а затим истакните дугме „Инсталирај“ и кликните га.

аптоиде на фирестицу

Корак 6: Екран за напредак инсталације ће се тако приказати. Када се инсталација заврши, добит ћете обавештење „Инсталирана апликација“, заједно са тастерима „Готово“ и „Отвори“.

гоогле плаи сторе на ватри

Корак 7: Кликните дугме „Готово“ јер не желимо да отворимо апликацију још увек (али ако заиста желите да отворите апликацију, идите напред и кликните „Отвори“; ваш позив!)

Корак 8: Сада ћете видети следећи дијалошки оквир. Не треба да кликнете на дугме „Инсталирај“ јер је апликација већ инсталирана. Уместо тога, кликните на дугме „Избриши“ да бисте уклонили АПК датотеку. Не треба нам више, а непотребно ће заузети складишни простор.

гоогле плаи сторе на ватри

То је то! Успешно сте инсталирали апликацију Аптоиде, алтернативу Гоогле Плаи на ФиреСтицк-у.

Инсталирајте Аптоиде на ФиреСтицк користећи ЕС Филе Екплорер БЕЗ рачунара (метод 2)

: Ово је алтернативна метода. Нема потребе да следите ове кораке ако сте Аптоиде већ инсталирали помоћу апликације Довнлоадер. Штавише, ЕС Филе Екплорер ће сада коштати 9,99 УСД месечно ако желите да користите његову функцију бочног пребацивања.

Ако не можете да преузмете Довнлоадер или не желите да га пребаците или једноставно више волите ЕС Филе Екплорер, показаћу вам како да га користите како бисте инсталирали апликацију Аптоиде на Фире ТВ Стицк.

ЕС Филе Екплорер је такође широко популаран и као што сам већ рекао, широко је доступан од Довнлоадер-а, стога има смисла само укључити ову методу.

Постоје два начина инсталирања Гоогле Плаи-а на Фире Стицк алтернативу, један без рачунара, а други без.

Метода без рачунара је лакша и бржа (али захтева 9,99 УСД месечне претплате). Прво ћемо разговарати о овој методи. У случају да сте преузели Аптоиде АПК на свој рачунар, можда ћете пожељети да погледате други метод касније.

Овде долази метода ЕС Екплорер која не захтева ниједан рачунар.

1. корак: Отворите ЕС Филе Екплорер, идите на Алатке на левој бочној траци и проширите је. У подизборнику Алати изаберите „Менаџер преузимања“, а затим кликните на дугме „+“ на дну

аптоиде на фирестицу

Корак 2: Сада би требало да видите дијалошки оквир за преузимање

гоогле плаи сторе на ватри

Корак 3: У поље Патх унесите УРЛ хттпс://фирестицктрицкс.цом/сторе. У одељак Наме унесите било које име које желите, али учините то релевантним за апликацију на коју смо инсталирани. Дао сам му име Аптоиде ТВ, као што је име апликације коју инсталирам.

фирестицк аптоиде плаи сторе

Корак 4: Сада кликните на дугме Преузми одмах и сачекајте да се АПК преузме

Након преузимања притисните дугме „Отвори датотеку“ да бисте покренули АПК датотеку. Ово ће покренути поступак инсталације.

гоогле плаи сторе на ватри

Корак 5: Када видите следећи упит, кликните на „Инсталирај“

фирестицк аптоиде плаи сторе

Корак 6: На следећем екрану притисните дугме 'Доле' на даљинском управљачу више пута док се не истакне дугме на дну. Дугме „Следеће“ у доњем десном углу ће се променити у дугме „Инсталирај“. Кликните на то да бисте наставили

инсталирати гоогле плаи без роот-а

Корак 7: Ево шта ћете видети када је апликација инсталирана. Ако желите да одмах покренете апликацију, кликните на дугме „Отвори“. Иначе, кликните на дугме 'Готово'. Апликацију можете касније да покренете из Аппса & Одељак за игре

како попунити аптоиде на ватреном ТВ штапу

Да ће бити све! Сада, да видимо како инсталирати Гоогле Плаи на замјенску апликацију ФиреСтицк, Аптоиде помоћу ЕС Филе Екплорер-а и рачунара.

Како инсталирати Аптоиде на ФиреСтицк користећи ЕС Филе Екплорер СА рачунаром

Требаће вам рачунар. Виндовс, Мац или Линук - било шта ће учинити!

Уверите се да су и рачунар и ФиреСтицк повезани у исту Ви-Фи мрежу.

Дакле, ево нас!

На свом рачунару: Прво преузмите АПтоиде АПК датотеку на свој рачунар са хттпс://ввв.фирестицктрицкс.цом/сторе

На ФиреСтицку: Сада набавите апликацију ЕС Филе Екплорер из продавнице Амазон на свом ФиреСтицк уређају. Само одаберите опцију претраживања у горњем левом делу почетног екрана Фире Стицк, потражите ЕС Филе Екплорер и следите једноставна упутства на екрану да бисте га инсталирали..

1. корак: Покрените ЕС Филе Екплорер из својих апликација & Одељак за игре. Дођите до менија Мрежа на левој бочној траци и проширите га. Сада изаберите Ремоте Манаге из доступних опција мреже (слика доле)

користите мрежу за бочно постављање ватрогасних апликација

Корак 2: Сада кликните на велико дугме 'Укључи'. Сада би требало да видите ФТП адресу. Мине је фтп://192.168.1.7:3721/

Ваша адреса ће бити другачија. Запишите ову адресу. Морате га унијети на рачунар. Омогућиће вам да управљате свим датотекама и мапама ФиреСтицк са свог рачунара

како користити фтп адресу за инсталирање апликација на фире тв стицк

Корак 3: На свом рачунару: Вратите се на рачунар и отворите било коју фасциклу. Упишите ФТП адресу свог Фире ТВ Стицка који видите на екрану ЕС Екплорер у адресној траци прозора мапе на рачунару и притисните Ентер. Отвориће се ЕС Филе Екплорер садржај на рачунару.

Слика испод снимљена је у оперативном систему Виндовс 10. Али, ово ће функционисати једнако добро као на вашем Мац-у и Линуку.

како инсталирати гоогле плаи на фире стицк помоћу рачунара

Корак 4: Сада копирајте Аптоиде АПК за Фире Стицк који сте преузели раније на свом рачунару. И залепите је у било коју фасциклу ЕС Филе Екплорер коју сте отворили са ФТП адресом у претходном кораку. Можете чак и да креирате нову фасциклу ако је потребно.

Увек бирам директоријум „Преузми“ да копирам АПК датотеку са свог рачунара. Некако ми то има више смисла. Али то сам само ја! Избор је ваш!

преузми гоогле плаи апк на фире стицк

Корак 5: На ФиреСтицку: Вратите се на ФиреСтицк и отворите ЕС Филе Екплорер ако га већ нема.

Помакните се на мени „Локално“ на лијевој страни и проширите га. Изаберите другу опцију Почетна (не ону са кућном сликом). Погледајте слику испод за већу јасноћу.

инсталл гоогле плаи амазон фире тв

Корак 6: Помоћу даљинског управљача идите до директоријума „Преузми“ са десне стране екрана

продавница апликација за фире тв стицк

Корак 7: Отворите мапу и видећете овде АПтоиде АПК датотеку (сећате се? Сачувао сам ову датотеку у фасцикли „Преузимање“. Ако сте је копирали у било коју другу фасциклу, изаберите у складу са тим)

инсталирајте аптоиде на Амазон фире тв стицк

Корак 8: Притисните дугме 'Селецт' на даљинском управљачу ФиреСтицк-а да бисте покренули ову АПК датотеку. Кликните на дугме „Инсталирај“ када видите промпт под називом „Својства“ (слика доле)

инсталирајте аптоиде тв на Амазон фире тв стицк

Корак 9: Сада послујте као и обично! Дођите до дна следећег екрана и кликните „Инсталирај“ у доњем десном углу да бисте потврдили своју радњу и инсталирали апликацију.

Како инсталирати Гоогле Плаи на Фире ТВ Стицк (Аптоиде)

Корак 10: Када је апликација инсталирана, то вам се чини као и раније. Ако желите одмах да покренете Аптоиде ТВ, кликните на „ОТВОРЕНО“ или притисните „ДОБРО“ да бисте га касније отворили.

Како инсталирати Гоогле Плаи на Фире ТВ Стицк (Аптоиде)

Како се користи Гоогле Плаи (алтернатива) на Фире ТВ Стицк-у

Инсталирали сте алтернативу Гоогле Плаи на Фире ТВ без роот-а. Сада, само напред и трчи!

Вероватно већ знате да можете да приступите свим својим апликацијама у 'Вашим апликацијама & Одељак за игре. Једноставно притисните и држите тастер „Почетна“ на даљинском управљачу и када видите следећи мени, изаберите „Апликације“

како користити гоогле плаи на ватреном ТВ стицку

То је кул! Но, недавно инсталиране апликације се не приказују на почетном екрану, а на листи апликација налазе се при дну. Желели бисте да пребаците најчешће коришћене апликације на врх уместо брзог приступа.

Као што видите, Апптоиде се налази на дну листе. Али, можете је лако померити. Померите се према доле и изаберите Аптоиде.

како преузети апликације на фирестицк-у са аптоиде тв-ом

Сада притисните и држите дугме „Селецт“ на даљинском управљачу. Алтернативно, можете притиснути тастер „Мену“ (три хоризонталне линије) на даљинском управљачу и изабрати „Мове“ из менија који се приказује у доњем десном углу, као што је приказано на слици испод:

премјестити апликацију на врх

Држите притиснутим дугме за кретање нагоре на даљинском управљачу док апликација Аптоиде не буде у горњем реду.

Сада притисните дугме „Селецт“ да испустите икону апликације Аптоиде у горњем реду. Вратите се на почетни екран ФиреСтицк и тамо ћете пронаћи икону Аптоиде!

Ето, тако изгледа почетни екран Аптоиде. Све остало је прилично једноставно. Можете потражити било коју апликацију помоћу функције „Сеарцх“ у горњем левом делу. Само истражите Аптоиде и преузмите све потребне апликације.

фирестицк аптоиде плаи сторе

Завршавање

Дакле, ево како на ФиреСтицку преузимамо алтернативу Гоогле Плаи-у. Иако постоји решење за преузимање Плаи Сторе-а на вашим Фире уређајима, оно је дуго цртано и не ради већим делом. Пробала сам га већ много пута и често сам била фрустрирана. Не видим смисла да се толико трудим да добијем Гоогле Плаи на ФиреСтицку када од Аптоиде-а могу добити све најбоље апликације за ФиреСтицк које бих икада требао. Штавише, Плаи Сторе није дизајниран и оптимизован за рад на Фире Стицк платформи. Чак, већина његових апликација неће радити. Набавите Аптоиде и прекрижите све гњаваже.

Кликните овде да бисте добили тајне трикове за сечење каблова директно у примљено.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me