6 FireStick-innstillinger du bør vite og endre akkurat nå

>

firestick-innstillingerI denne artikkelen vil jeg ta deg gjennom noen av FireStick-innstillingene som vil forbedre streamingopplevelsen din, forbedre personvernet ditt og bedre den generelle opplevelsen med enheten. Du kan bruke det samme på andre Fire TV-enheter, inkludert FireStick 4K og Fire TV Cube.

Når du konfigurerer Amazon FireStick for første gang, tildeles enheten standardinnstillingene (også kalt fabrikkinnstillinger). Du kan fortsette å bruke FireStick uten å føle behov for å endre noen av innstillingene. Endring av noen av innstillingene kan imidlertid tilpasse FireStick som er mer tilpasset dine behov.

Beste innstillinger for FireStick

Når du kommer opp neste, er listen over de forskjellige Firestick-innstillingene du kan endre. Selv om du alltid kan gå tilbake til standardinnstillingene, anbefaler jeg at du beholder disse innstillingene for å nyte Firestick til sin beste evne og også for å opprettholde ditt privatliv.

Vi vil snakke om de forskjellige innstillingene en etter en (ikke nødvendigvis i noen prioritert rekkefølge)

1. Aktiver apper fra ukjente kilder & ADB-feilsøking

Dette er sannsynligvis en av de første innstillingene du bør endre på Firestick / Fire-TV-en, spesielt muliggjør alternativet Apps fra Ukjente kilder.

Når apper fra ukjente kilder er aktivert, kan du laste ned og installere tredjepartsapper på FireStick. Ikke alle appene du ønsker er tilgjengelige i Amazon Store; mange av dem må lastes ned manuelt.

Når ADB Debugging er aktivert, kan du bruke visse apper som Mouse Toggle. Du ønsker at dette alternativet skal være slått på hvis du vil koble FireStick til en datamaskin.

Slik kan du gjøre det:

 • Få tilgang til innstillinger alternativet fra startskjermen til FireStick / Fire TV / Firestick 4K. Du finner den i menylinjen øverst

Beste eldsteinnstillinger for bedre streamingopplevelse

 • Velg alternativet Min Fire TV i neste vindu

beste innstillinger for amazon firestick

 • Nå vil du åpne Utviklermuligheter

Endre innstillinger for utvikleralternativer på amazon firestick

 • Forsikre deg om at begge appene fra ukjente kilder og ADB-feilsøking er PÅ

ukjente kilder installasjonsinnstillinger

2. Administrer personverninnstillingene og deaktiver dataovervåking

Amazon lanserte en oppdatering for FireStick sent i 2018 som muliggjorde datakontroll som standard og lot selskapet samle inn brukerdata relatert til appbruk og enhetsbruk.

Selv om Amazon er en kjent organisasjon, ønsker vi ikke at noen stjeler eller bruker dataene våre på noen måte som kan kompromittere personvernet ditt.

Mens FireStick-personverninnstillingene er ‘PÅ’ som standard, kan du enkelt slå dem av. Følg trinnene nedenfor:

 • Gå til FireStick innstillinger fra startskjermen

firestick-innstillinger for bedre ytelse

 • Åpen Preferanser på dette vinduet

innstillinger for firestick-preferanser

 • Klikk Personverninnstillinger når følgende sett med alternativer vises

personverninnstillinger på ildsted

 • Slå av følgende alternativer: Enhetsbruksdata & Samle bruksdata for apper

Merk: Det er helt opp til deg om du vil holde ‘Interessebaserte annonser’ PÅ eller AV. For å være på den tryggere siden, har jeg deaktivert dette alternativet

deaktiver innstilling av enhetsbruk

 • Nå trykker du på tilbake-knappen en gang for å gå til Innstillinger-menyen igjen (eller fra FireStick-startskjermbildet naviger til Innstillinger > Preferanser)
 • Klikk Dataovervåking

innstillinger for dataovervåking

 • Forsikre Dataovervåking er AV på neste skjermbilde

Beste innstillinger for ildsted

3. Endre Amazon Appstore-innstillingene

Det er noen få alternativer i Appstore-innstillingene du kanskje vil endre for å få en bedre opplevelse med FireStick. Dette er hva du kan gjøre:

 • Åpne FireStick innstillinger igjen fra hjemmevinduet

firestick-innstillingsmenyen

 • Velg og klikk deretter på alternativet applikasjoner

firestick applikasjoner innstillinger

 • Neste, gå foran og åpne App Store

amazon app store innstillinger

Slik ønsker du at de forskjellige innstillingene skal være:

 • Automatiske oppdateringer: Hold den PÅ slik at appene oppdateres automatisk når det er en oppdatering. Dette alternativet fungerer bare med appene som er installert fra Amazon Appstore, og ikke noen tredjepartsapper du kan ha sidelastet
 • Koblinger til det eksterne markedet: Enkelte apper har lenker som viderekobler deg til Amazon Appstore for installasjon av andre apper. Klikk på dette alternativet, og velg enten Spør før åpning (anbefalt) eller Ikke åpne.
 • Innkjøp i appen: Hold dette alternativet AV. Det vil sørge for at du ikke ender opp med å gjøre kjøp i appen ved et uhell. Dette vil også forhindre at barna kjøper apper.
 • Varsler: Du kan slå dette alternativet AV hvis du ikke vil bli plaget av Appstore-varslene
 • Skjul Cloud-apper: Forsikre deg om at dette alternativet er AV hvis du vil fortsette å se listen over appene du eier, men ikke har installert. Slike apper er i skyen og opptar ikke lagringsplass på FireStick

justering av appbutikkalternativer på ildsted

4. Endre appvarslingsinnstillinger

Varsler er ofte mer irriterende enn de er nyttige. Det er noen apper du trenger, men de kaster stadig irrelevant varsel. Dette kan bli litt frustrerende og kan til og med påvirke din generelle FireStick- og streamingopplevelse.

Heldigvis kan du deaktivere appvarsler universelt for alle apper eller velge å slå av varslene for spesifikke apper. Og du kan gjøre det for apper fra Amazon Store så vel som tredjepartsappene som er sidelastet på FireStick.

Følg disse instruksjonene:

 • Åpen ildsted innstillinger en gang til

Beste eldsteinnstillinger for bedre streamingopplevelse

 • Åpne alternativet Preferanser

innstillinger for justering av ildsted for rask forbedring

 • Klikk Varslingsinnstillinger

Varslingsinnstillinger

 • Hvis du vil deaktivere varsler fra alle appene, slår du på alternativet Ikke forstyrr

På den annen side, hvis du vil at varsling er deaktivert for bestemte apper, klikker du Applikasjonsnotifikasjoner og velg ønsket app

ikke avbryt og appvarsler på amazon fire tv

5. Deaktiver avspilling av video og lyd

Startskjermen til FireStick viser det "kjennetegnede innholdet" øverst, under menylinjen (og over raden Nylig).

Videoen og lyden og forhåndsvisningen av innholdet begynner å spilles automatisk når du lar startskjermen stå inaktiv, selv i noen sekunder. Jeg personlig synes det er litt irriterende, og i så fall gjør du det, slik kan du deaktivere det:

 • Gå til innstillinger Meny på FireStick

amazon fire tv-innstillingsmenyen

 • Klikk Preferanser

Firestick 4k-innstillinger

 • Klikk Utvalgt innhold på neste skjermbilde

Endre ildstedets innstillinger

 • Slå av følgende alternativer: Tillat videoautospilling og Tillat lydautospilling

deaktiver videoavspilling på brann-tv-pinne

6. Endre innstillingene for Firestick Display

Å velge riktige video- og skjerminnstillinger er viktig hvis du vil ha en jevn og dommerfri streamingopplevelse. Standardvisningsinnstillingene til FireStick fungerer ofte med de fleste strømningsapplikasjoner. På visse tidspunkter kan det å justere innstillingene gi deg mer tilfredsstillende strømningsresultater.

Følg trinnene nedenfor:

 • Åpen ildsted innstillinger

firestick 4k-skjerminnstillinger

 • Åpne alternativet Vise & lyder

visning og lydmeny på Amazon Fire TV

 • Klikk Vise på følgende skjermbilde

beste skjerminnstilling for amazon firestick

Her er alternativene du kan utforske:

 • Videooppløsning: Velg ønsket videooppløsning. Jeg anbefaler imidlertid Auto modus slik at FireStick velger den beste tilgjengelige oppløsningen for deg
 • Match original rammehastighet: FireStick fungerer vanligvis enten med 60Hz eller 50Hz bildefrekvens. Imidlertid blir mange videoer vanligvis tatt med 25 Hz eller lavere bildefrekvens. Hvis bildefrekvensene ikke stemmer, kan du se sporadisk dommer under avspillingen. Du kan slå Match original bildefrekvens for å la FireStick samsvare med bildefrekvensen for det opprinnelige innholdet, forutsatt at du bruker en støttet app. Innstillingen for videooppløsning må også være satt til 'Auto' for at dette alternativet skal fungere
 • Fargedybde: Velg mellom 8 (standard), 10 eller 12 biter. TV-en din må støtte fargedybdeinnstillingen du har valgt
 • Fargeformat: Sett den til "Auto", og la FireStick best velge det passende formatet for deg
 • Kalibrer skjerm: For den beste streamingopplevelsen, vil du at videoene skal vises fullt ut. Hvis ikke, kan du velge dette alternativet for å kalibrere skjermen og inneholde videoene på de fire sidene av TV-en
 • Innstillinger for dynamisk rekkevidde: Du kan velge mellom ‘Alltid HDR’ og ‘Adaptive’. Velg førstnevnte hvis TV-en din støtter HDR

endre visningsinnstillinger på ildstedet

#Bonus-tips

Når du strømmer med Kodi, gratis filmapper eller IPTV, bør din første bekymring være personvernet ditt. Selv om innstillingene ovenfor vil hjelpe deg med å ivareta personvernet ditt fra Amazon og dets partnere, er du fortsatt utsatt for din ISP, din regjering og hackere.

privat streamingFor å løse dette problemet bruker jeg alltid ExpressVPN på alle streamingapparatene mine. Det holder alle mine surfing- og streamingaktiviteter skjult for nysgjerrige øyne. Hvis du ikke allerede bruker VPN, foreslår jeg at du prøver det. En god VPN hjelper ikke bare til å beskytte personvernet ditt, men det blokkerer også geo-begrenset innhold, omgår forbruk av ISP og hjelper til med buffertfri streaming.

ExpressVPN er den øverste VPN-en for Firestick. Det kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti som lar deg fritt bruke tjenestene sine de første 30-dagene, og deretter kan du be om refusjon hvis du ikke vil fortsette. Takket være høytiden er det også et løpende tilbud der du kan spare 49% over den vanlige prisen.

Slik installerer og bruker du en VPN på Amazon Firestick og Fire TV-enheter.

Pakk inn

Så her er noen av de mest nyttige innstillingene for Firestick som, når du endrer, forbedrer den generelle opplevelsen din med enheten. Men hvis du føler at vi savnet noe viktig eller interessant, gi oss beskjed via kommentarfeltet nedenfor.

Flere interessante emner:

Hvordan Jailbreak en ildsted
Slik starter du en Firestick på nytt
Slik løser du Firestick-fjernproblemer
Beste kanaler for Firestick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me