Amazon spionerer på deg med New Fire TV Stick Update

>

Amazon lanserte nye oppdateringer for FireStick og Fire TV-serien med enheter for ikke så lenge siden. Ærlig talt, jeg hadde kanskje ikke en gang visst om at FireStick ble oppdatert, hadde jeg ikke lagt merke til at alternativet 'Enhet' i Innstillingene hadde fått nytt navn til 'Min Brann-TV'. Men det er ikke endringen vi er her for å snakke om.

Oppdateringen gjorde noen endringer i personverninnstillingene som som standard lar Amazon samle inn enhets- og appbruksdata for, hva selskapet sier, "Markedsføring og produktforbedringsformål." Oppdateringen lar også Amazon overvåke dataforbruket på FireStick og Fire TV-enheter. Med andre ord, uten å vite at du ikke intetaner deg, har Amazon tillatt seg å spionere på deg.

Oppdateringen påvirker alle de nylig oppdaterte eksisterende FireStick-enhetene, mens de nye enhetene kommer med oppdateringen forhåndsinstallert.

Jeg er ikke sikker på hvordan disse dataene vil bli brukt, og om jeg kunne stole på Amazon med enhetsbruksstatistikken. Det jeg er sikker på er at jeg ikke trives med å dele dataene mine med noen organisasjon uavhengig av status og anseelse.

Det er imidlertid gode nyheter. Amazon har kanskje rolig sklir disse innstillingene forbi deg, men de lar deg også slå dem av. Du kan deaktivere disse personverninnstillingene og forhindre at dataene blir delt med Amazon. Jeg vil fortelle deg hvordan.

Merk: Selv om du kan forhindre at Amazon samler inn bruksinformasjonen din, blir online aktivitetene dine fortsatt utsatt for Internett-leverandøren, regjeringen og flere tredjepartsenheter. Få en VPN og nyt hundre prosent privatliv.

amazon firestick spionering

Se etter FireStick-oppdateringen (hvis ikke allerede er oppdatert)

Som jeg sa før, påvirker de nye personverninnstillingene bare enhetene med de siste oppdateringene eller de splitter nye enhetene (for eksempel Fire TV Stick 4K).

Du ønsker å sjekke om enheten din er oppdatert med den siste firmwareversjonen. Slik gjør du det:

 • Gå til FireStick innstillinger

amazon spionerer på deg

 • Klikk Enhet (eller Min Fire TV)

firestick spionering brukere

 • Klikk Om

spionering firesick

 • Plukke ut Se etter systemoppdatering

amazon spionerer på deg

Hvis en ny oppdatering er tilgjengelig, fortsett og installer den. Ja, gjør det selv om det legger til de nye personverninnstillingene på enheten din. Vi kommer til å deaktivere disse innstillingene uansett. Det anbefales å ha de siste oppdateringene installert på FireStick eller Fire TV.

Hindre at Amazon spionerer på deg

La oss deaktivere personverninnstillingene og forhindre at Amazon samler inn bruksdata:

 • Åpen innstillinger fra FireStick-startskjermen
 • Klikk Preferanser

stoppe amazon fra å spionere på deg

 • Når du ser følgende alternativer, klikker du på Personverninnstillinger

varmt for å endre personverninnstillinger på ildsted

 • Du skal nå se de to alternativene - Bruksdata for enheten og Samle bruksdata for apper. Sving AV begge disse alternativene

slå av personvernet på ildstedet

 • Nå klikker du bare på tilbake-knappen på FireStick-fjernkontrollen en gang for å gå tilbake til forrige skjermbilde
 • Klikk Dataovervåking

deaktivere dataovervåking på ildstedet

 • Klikk Dataovervåking igjen og slå den AV (hvis den er PÅ)

slå av dataovervåking

Hold streamingaktivitetene dine private

Selv om du har slått av bruksdata for enhet / app og overvåking av data, er online aktivitetene dine fortsatt ikke private. Internett-leverandøren din og regjeringen kan lett finne ut hva du streamer og får tilgang til på nettet via Fire Stick eller andre enheter. Jeg kobler ExpressVPN på alle strømmenhetene mine, og jeg foreslår at du gjør det samme.

ExpressVPN er den raskeste og sikreste VPN-datoen. Den har dedikerte apper for alle enhetene inkludert Amazon Fire TV / Stick. Slik kan du få ExpressVPN raskt på Fire TV / Stick.

Trinn 1: Abonner på ExpressVPN HER. Det kommer med en 30-dagers pengene-tilbake-garanti. Dette betyr at du kan bruke den fritt de første 30 dagene, og hvis du ikke er fornøyd med ytelsen (som er svært usannsynlig), kan du be om full refusjon.

Steg 2: Slå på din Fire TV / Stick og gå til "Søk" alternativet ytterst til venstre. Skriv nå "Expressvpn" (uten anførselstegn) i søkefeltet og velg ExpressVPN når det vises i søkeresultatene

installer expressvpn firestick

Trinn 3: Klikk "Få" for å laste ned og installere ExpressVPN-appen for Fire TV / Stick.

få expressvpn på ildstedet

Trinn 4: Åpne appen og skriv inn påloggingsinformasjon som du opprettet mens du kjøpte ExpressVPN-abonnementet. Klikk på "Logg på"

logg inn expressvpn på ildsted

Trinn 5: Klikk på Power-ikonet for å koble til en VPN-server. Det er alt. Forbindelsen din er nå sikker med den raskeste og beste VPN for FireStick.

koble ExpressVPN på FireStick

Du kan også lese mer detaljert informasjon om bruk av ExpressVPN med Fire TV / Stick.

Ende opp

Jeg skulle ønske at Amazon var litt fremover med disse endringene. Men hvorfor ville personvern være en bekymring for oss hvis disse selskapene var så kommunikative om å plukke den personlige informasjonen vår rett under nesen. Heldigvis, når du på en eller annen måte har oppdaget at du blir spionert, gir Amazon deg muligheten til å forhindre at det skjer. Jeg vil gjerne høre hvordan du føler for disse endringene. Gi oss beskjed gjennom kommentarfeltet nedenfor.

Populære guider

Hvordan Jailbreak en FireStick
Beste Kodi Addons
Beste Kodi Builds
Kino APK
Beste apper for FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me