Fire TV Cube áttekintés – valóban mit vártál?

>

A Fire TV Cube egyszerűen egy Fire TV 2017, kissé korszerűsített hardverrel és beépített Echo Dot-dal, az Amazon tulajdonosa, Alexa hangszóró-cum-virtuális asszisztens.

Mi a jó:

  • Megnövelt tárhely (a 8 GB-os Fire TV 2017-től most 16 GB-ig)
  • Nincs dobozban az Ethernet adapter
  • Echo Dot integráció

Mi nem jó:

  • Ugyanaz a hardver specifikáció, mint a Fire TV 2017 esetén, kivéve a további tárolóhelyeket
  • Nem tartalmazza a HDMI kábelt. Külön kell megvásárolni
  • Drágább, mint a Fire TV 2017 & Echo Dot combo

Nyilvánvaló, hogy az Amazon megpróbálja Alexát háztartási névvé tenni. Az Alexa integrációja számos legnépszerűbb audio- és videoeszközzel nem titok. A Tűz TV & A FireStick eszközsor már rendelkezik az Alexa képességekkel. Most a dolgok várhatóan izgalmasabbá válnak, mivel az Amazon feleségül veszi a Fire TV-t, Alexát és Echo Dotot egy csomagban, mely Fire TV Cube néven szerepel, és olyan áron szállítja el neked, amelyet nem hívna olcsón. 119 dollárra elérhető, amíg ezt az értékelést írom, és úgy tűnik, hogy a Cube lassan esik összhangban az Apple TV-vel. De bár csak 60 USD értékű felzárkózást lehet megtenni áron (mivel az Apple TV ára 179 USD), a funkciókkal és a hardver specifikációival rengeteg dolgot kell lefedni.

Méltánytalan lenne összehasonlítani a Cube-ot az Apple TV-vel, mivel ezek két különféle eszközosztályt képviselnek. A Fire TV Cube ezen áttekintésében ismertetjük a családiasabb eszközöket, a Fire TV-t (2017) és az Echo Dot-t..

Tűz tv-kocka áttekintés

Először a hardver! 

Először a hardver, mert erre épül a teljes felhasználói élmény. Összehasonlításul az Amazon Fire TV 2017-et fogom venni, mivel ez volt az utolsó iteráció a Fire TV-készülékek sorában a Cube előtt.

A Fire TV Cube az Echo Dot-ot, a már népszerű intelligens hangszórót csomagolja, amelyet a 2017. évi Fire TV nem. Most azonban félrehúzzuk az Echo Dot-ot, és médiaeszközként vizsgáljuk meg a Fire TV Cube alapvető hardveres képességeit..

A Fire TV Cube pontosan az Ön 2017. évi Fire TV verziója, de több tárhellyel rendelkezik. Ez a készülék 16 GB-os belső tárolóhelyet kínál a Fire TV-hez képest, amelynek csak 8 GB-ja van. Annak ellenére, hogy a Cube megduplázza a tárolókapacitást, a 16 GB-os mennyiség nem sok azok számára, akik szeretnének videókat letölteni és menteni. Ugyanúgy, mint a többi Fire TV eszköz, az OTG adapterrel kibővítheti a tárolást.

A megnövekedett tárolás mellett az összes többi hardver specifikáció változatlan marad. A Cube ugyanazon 1,5 GHz-es processzorral rendelkezik, mint a Fire TV, a 2 GB RAM és a MIMO Wi-Fi. Ez az eszköz támogatja a HDR10-et is, és nem kompatibilis a HDR10 + -rel, csakúgy, mint a Fire TV, 4K-s videókat játszik le, és a Dolby Atmos térhatású hangminőségét kínálja..

A kocka HDMI-n keresztül csatlakozik a TV-hez. De nehéz elhinni, hogy nem szállítja a HDMI kábelt a dobozból. Ha 120 dollárt fizet egy ilyen eszközért, akkor ez a legkevesebb, amit elvárhat. Nagyon csalódott voltam, amikor felfedeztem ezt a tényt, amikor kicsomagoltam a Cube-ot. Ha még nem rendelkezik HDMI-kábellel, akkor nem kezdheti el azonnal a videók megtekintését. Még a FireStick, a médiaeszközök Fire TV sorozatának legolcsóbb, HDMI-bővítménnyel rendelkezik. Tehát vegye fel a HDMI-kábelt a kosárba, amikor Fire TV Cube-t vásárol.

Majdnem elfelejtettem megemlíteni. A Cube Ethernet adaptert szállít a dobozba a vezetékes csatlakoztatáshoz. Ez egy újabb frissítés a Fire TV-hez képest, amelyhez további 14,99 USD-es Ethernet adapter szükséges a vezetékes internetkapcsolathoz.

Mind a Cube, mind a Fire TV 2017 ugyanazzal a távirányítóval rendelkezik. Reméltem, hogy az Amazon végre hozzáadja a hangerőszabályzó gombot, bár nem.

Most Echo Dot

A Fire TV és az Echo Dot (két különálló eszköz) együttesen csak mindent meg tud tenni, amit a Fire TV Cube képes. Valójában 94,99 dollárért megvásárolhatja a kombót az Amazonon. A Cube mintegy 22 dollárba kerül, és további 8 GB-ot és beépített Ethernet portot ad.

Ha már rendelkezik valamelyik Echo Dot eszközzel, a Fire TV Cube-nak nincs sok értelme. Az Echo Dot külön eszközként mindent megtehet, amit a kocka Echo Dot képes. Az Alexa integrációjával számos intelligens eszközt és háztartási készüléket vezérelhet, beleértve a TV-t, a játékkonzolokat, a világítást és még sok minden mást..

Egy másik kihívás az, ha a két visszhangpontot egymás mellett tartjuk. Ha ugyanazt a figyelmeztető szót használja, akkor lehet, hogy mindkettő ugyanazokra a parancsokra reagál egyszerre, sok zavart okozva, különösen, ha mindkettőt egymás közelében tartják. A legjobb, ha mindkét Alexa készüléket külön helyiségben tartja, vagy megváltoztathatja egyiküknél a figyelmeztető szót, ha ugyanabban a helyiségben kívánja használni őket.

Ennek megfelelően a Fire TV Cube Echo Dot jó hallgatni és végrehajtani a parancsokat. De egy ilyen eszköz valódi ereje abban rejlik, hogy nem túl ideálisan hallható körülmények között hallja-e. Itt igazán ragyog az Echo Dot. Hallja és felismeri a parancsokat a helyiség egészében, még hangos zene mellett is. Személy szerint teszteltem az Echo Dot-ot a házimozirámmal, és az eredmények elképesztőek voltak. Több mint öt lábnyira és elég hangos zenelejátszásból hallhatott és végrehajthatott parancsokat.

“Alexa, fokozzon a hangerőt”

“Alexa, csökkentsd a hangerőt”

“Alexa, játssza le az előző számot”

“Alexa, játssza le a következő számot”

Próbáljon meg ne tartani a kockat túl közel a fülhallgató hangszóróhoz, különben ki kell kiabálnia a tüdejét, hogy az Echo Dot meghallja.

Kíváncsi voltam, hogy az Echo Dot hogyan működik együtt a Fire TV Cube felülettel, mivel az Alexa on Fire TV 2017 korlátozott funkcionalitást kínál. Az Echo Dot gyorsan megnyitotta az összes alkalmazást, amelyre kértem, elvitt a Beállításokba, alkalmazásokat kerest nekem, segített letöltni az alkalmazásokat és egy csomó más dolgot. Kicsit csalódott voltam a kezemben lévő alkalmazások listáján való navigálás iránti kérelmeim, valamint a Saját alkalmazások kezelése során. & Csatorna szegmens. Sokkal jobban jártam a távirányítóval, mint hogy összezavarodtam, és parancsokat adtam, amiket Alexa nem tudott végrehajtani.

De nem volt kedvtelen. Tudtam, hogy az Echo Dots képességek messze túlmutatnak a Cube interfészén, és ez sokkal többet tehet nekem.

Újabb kihívásba kerültem Alexával. Amikor arra kértem, hogy nyissa meg a Netflix, Hulu, Downloader vagy ES File Explorer programot, azonnal elindította ezeket az alkalmazásokat. Amikor megparancsoltam neki, hogy futtassa a Kodi, a Mobdro és a Tea TV-t, zavartan zavart és nem tudta megnyitni ezeket az alkalmazásokat. Mi a különbség? Az alkalmazásokat, amelyeket az Alexa gyorsan megnyithatott, az Amazon App Store áruházból töltik le. Azokat az alkalmazásokat, amelyeket nem lehetett volna letölteni a FireStick oldalra. Azonban Alexa elég okos ahhoz, hogy megnyissa az App Store alkalmazásokat, de nem elég okos ahhoz, hogy harmadik féltől származó, oldalra töltött alkalmazásokat futtasson..

A Fire TV Cube ugyanolyan 0,6 hüvelykes Echo Dot hangszóróval rendelkezik, mint az 50 dolláros Echo Dot hangszóró. Ez egy alapvető hangszóró, mélysugárzók és Dolby támogatás nélkül. A hangminőség akkor elfogadható, ha alacsony hangerő mellett szeretne élvezni a zenét, és nem akarja bekapcsolni a nagyobb hangszórókat, mivel ezek több energiát fogyasztanak.

Csomagolás - Fire TV Cube áttekintés

Ha a Fire TV 2017 programja van, a Fire TV Cube vásárlásának nincs sok értelme. Inkább vásárolnék egy 50 dolláros Echo Dot és 15 dolláros Ethernet adaptert, és mégis megtakarítanám több mint 50 dollárt. Ha további tárhelyet szeretne, akkor mindig külön vásárolhat egy OTG-adaptert. Egy jó minőségű OTG adapter bárhol 5 és 10 dollárba kerülhet. És ne felejtsük el, hogy a Cube nem szállít HDMI kábelt a dobozba. Külön kell megvennie. A 6 méteres kábel körülbelül 8 dollárba kerül.

Úgy gondolom, hogy az Amazon csomagolhatott volna egy húsosabb eszközt, mint amit 120 dollárért szállít. Valójában nem bánnék, ha további 10 dollárt fizetnék egy erősebb processzorért. Az összes Fire TV eszköz kissé lassú.

Ha még nem rendelkezik Fire TV-vel, úgy gondolom, hogy a Fire TV Cube jó kezdete lehet. Mivel két eszközt egybe masszíroz, a beállítás kevésbé lesz rendetlen. Az Echo Dot ugyanolyan jó a Cube-nal, mint külön. Vezérelheti okos készülékeit, TV-jét, házimozi rendszereit és az intelligens eszközök széles skáláját.

Összefüggő:

Hogyan lehet a Jailbreak FireStick-et használni
A legjobb Fire Stick alkalmazások
A legjobb VPN Fire Stick-hez
A Google Play telepítése a Fire TV Stick-re
A Terrarium TV telepítése a Fire Stick-re

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me