Apps op Android TV Box sideloaden

>

In deze gids zal ik demonstreren hoe apps op Android TV Boxes sideloaden. Ik heb afzonderlijke methoden verstrekt voor True Android TV OS-boxen en Stock Android TV-boxen. Het verschil tussen deze Android-boxen wordt uitgelegd in het eerste gedeelte van dit bericht. 

U vindt een breed scala aan Android TV Boxes op de markt. Er zijn echter slechts twee brede categorieën waarin u al deze boxen kunt plaatsen: echte Android TV OS Boxes en Stock Android TV Boxes.

Beide soorten dozen bieden ondersteuning voor Google Play Store. Je kunt veel officiële apps downloaden uit de Play Store, zoals Netflix, Hulu, Plex, enz. Maar het echte potentieel van elk streamingapparaat wordt verkend met apps van derden die niet beschikbaar zijn via de officiële Store. Dergelijke apps moeten sideloading of handmatig op uw apparaat worden geïnstalleerd. Dat is precies waar deze gids over gaat.

Dit is wat we in dit bericht zullen doornemen:

- Onbekende bron inschakelen (om sideloading toe te staan)
- Inzicht in verschillende soorten Android TV Boxes
- Apps sideloaden op echte Android TV OS-boxen
- Hoe apps op Stock Android TV Boxes sideloaden
- Apps op uw Android Box sideloaden met behulp van een pc (werkt voor beide typen boxes)

Opmerking: ‘True’ Android TV OS is geen officiële term. Ik heb het woord ‘Waar’ gebruikt om u te helpen een duidelijk onderscheid te maken tussen de twee soorten vakken. 

Schakel Onbekende bron in om apps op Android TV Box te sideloaden

Ja, u kunt geen derde applicatie op uw Android-box installeren totdat u de onbekende bronnen in de beveiligingsinstellingen hebt ingeschakeld. Dit geldt voor beide typen boxen - echte Android TV OS Boxes en Stock Android Boxes.

De volgende afbeeldingen zijn genomen uit de Mi Box. De stappen voor het inschakelen van Onbekende bronnen zijn echter vrijwel hetzelfde op beide typen Android TV-boxen. Dit is wat u moet doen:

1- Klik instellingen op het startscherm van je Android TV Box (rechtsboven op Mi Box)

hoe apps op Android TV-boxen te laden

2- Scroll naar beneden en klik Veiligheid & beperkingen (sommige apparaten zeggen misschien gewoon Veiligheid)

downloader-app op Android TV Box

3- Klik Onbekende bronnen

Opmerking: als uw apparaat op een ouder Android-besturingssysteem draait, vindt u op dit scherm een ​​schakelaar om Onbekende bronnen universeel in te schakelen voor alle apps. Schakel gewoon Onbekende bronnen in. Klik op JA op de prompt die volgt. U hoeft de volgende stappen niet te volgen.

installeer downloader op android tv

4- Nu kunt u onbekende bronnen afzonderlijk inschakelen voor elke app die u wilt gebruiken voor sideloading.

In deze handleiding hebben we bijvoorbeeld apps voor Downloader, browser en bestandsbeheer gebruikt

hoe apps op Android TV-boxen te laden

Inzicht in verschillende soorten Android TV Boxes

Het is belangrijk om de verschillende typen Android TV Boxes te begrijpen om de sideload-methoden te bepalen die op elk van hen moeten worden toegepast. Er zijn slechts 2 soorten Android-boxen waar we ons zorgen over moeten maken:

1. Echte Android TV OS
2. Voorraad Android Box

Laten we er wat meer over leren:

1. Echte Android TV OS: Dit zijn de apparaten die worden uitgevoerd op het Android-besturingssysteem dat volledig is aangepast voor de tv-ervaring. Het echte tv-besturingssysteem is meestal te vinden in de smart tv's met de ingebouwde Android-interface. Ze komen ook veel voor bij de meer populaire merken die Android TV Boxes verkopen, zoals Mi Box en Nvidia Shield.

Omdat het Android TV OS specifiek is ontworpen voor tv-schermen, hebben ze ook hun eigen versie van de Google Play Store. U kunt de tv-versie van de populaire streamingdiensten zoals Netflix en Hulu downloaden.

Apparaten met echte Android TV OS zijn blijkbaar duurder. Ze gebruiken echter hoogwaardige ontwerpmaterialen, reageren volledig op de afstandsbediening en hebben een gebruiksvriendelijkere gebruikersinterface.

2. Voorraad Android Box: Dit is het type vak dat op het Android-besturingssysteem wordt uitgevoerd, vergelijkbaar met (of zelfs hetzelfde als) wat wordt gebruikt in de Android Mobiles and Tablets. Nougat, Oreo en de meest recente Pie zijn enkele van de codenamen die zijn toegewezen aan verschillende versies van Android OS.

Als u een Android-telefoon en een standaard Android TV Box gebruikt, hoeft u niet verrast te zijn als u beide op dezelfde Android OS-versie vindt. TV Boxes gebruiken meestal echter niet de nieuwste versies.

Slechts een handvol apparaten wordt geleverd met de nieuwste Android 9 Pie-versie. Android 8 Oreo is eigenlijk ook vrij zeldzaam. De meeste tv-apparaten draaien op Android 7 Nougat terwijl ik dit schrijf.

De meeste Android Boxes gebruiken de aangepaste versie van Android OS voor een betere oriëntatie met het grotere scherm van uw tv. In de kern zijn ze echter vrijwel hetzelfde.

Hoewel deze dozen het basiswerk doen, zijn ze vaak slecht ontworpen met goedkope materialen. De interface reageert ook niet zo snel op de afstandsbediening als u zou willen. Ze zijn ook niet geschikt voor degenen die graag streamen via de populaire en officiële streamingdiensten zoals Netflix, Hulu, enz. Dat komt omdat ze de mobiele versie van deze apps downloaden van de Google Play Store. De mobiele apps zijn bedoeld voor touch-apparaten. Ze zijn niet erg afstandsbedieningvriendelijk.

Desondanks zijn ze nog steeds erg populair vanwege hun lage kosten en eenvoudige beschikbaarheid.

Aandacht: Lees voordat u doorgaat

Overheden en ISP's over de hele wereld monitoren de online activiteiten van hun gebruikers. Als wordt vastgesteld dat auteursrechtelijk beschermde inhoud op uw apparaat wordt gestreamd, kunt u ernstige problemen krijgen. Momenteel is uw IP zichtbaar voor iedereen. Ik raad je sterk aan om een ​​goede VPN te krijgen en je identiteit te verbergen zodat je kijkervaring geen slechte wending neemt.

ik gebruik ExpressVPN dat is de snelste en veiligste VPN in de branche. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon Fire TV Stick. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als je de service niet leuk vindt, kun je altijd om terugbetaling vragen. ExpressVPN heeft ook een speciale deal waar u kunt ontvang 3 maanden gratis en bespaar 49% op jaarplan.

  • Hoe VPN op FireStick / Fire TV te installeren
  • Hoe VPN op andere streaming-apparaten te installeren

Hoe Sideload Apps op echte Android TV OS Boxes

Een beetje intro eerst.

Beide, True Android TV OS Box en Stock Android TV Box ondersteunen Google Play Store. Beide hebben echter verschillende versies van de Store.

Er zijn veel apps die niet gemeenschappelijk zijn tussen deze twee apparaten. Een van hen is:

downloader

Downloader is een tool voor sideloading die is ontworpen voor Android-apparaten zoals Android TV Boxes, FireStick, enz. Deze app is beschikbaar via Play Store voor echte Android TV OS-apparaten, zoals Mi Box en Nvidia Shield.

Het is NIET beschikbaar op Stock Android inclusief Stock Android TV-apparaten, mobiele telefoons en tablets. Voor Stock Android TV-apparaten heb ik de installatiemethode van de browser afzonderlijk in deze handleiding verstrekt.

We gaan nu de Downloader-app installeren en gebruiken om een ​​app op een Android TV OS-box te sideloaden. Volg onderstaande stappen:

Opmerking: de volgende afbeeldingen zijn gemaakt met de Mi Box 

1- Start uw Android TV Box op en wacht tot het startscherm is geladen

2- Selecteer en open Google Play Store

installeer downloader op android tv

3- Klik op de optie Zoeken (vergrootglas) in de linkerbovenhoek

sideload apps op android tv box

4- Gebruik de spraakfunctie en zoek naar AFTVNEWS

Of typ gewoon AFTVNEWS in het zoekvak

Opmerking: om een ​​of andere reden zoekt uw tv-apparaat niet naar de app met de naam van de app

5- Markeer de rij die de apps in het zoekresultaat weergeeft. Selecteer Downloader in de rij en klik erop

Opmerking: Downloader is mogelijk de eerste app in de zoekresultaten. Zo niet, navigeer dan naar rechts totdat u het vindt

hoe apps op Android TV-boxen te laden

6- Klik Installeren in het volgende venster

installeer downloader op android tv

7- Wacht terwijl de Downloader-app wordt gedownload en op uw apparaat wordt geïnstalleerd

8- Klik Open om Downloader uit te voeren

Opmerking: u kunt het ook later uitvoeren vanaf de Apps in het startvenster van uw Android TV Box

sideload apps op android tv box

9- Wanneer de Downloader-app voor het eerst wordt geopend, kan deze u om toestemming vragen. Klik Toestaan

hoe apps op Android TV-boxen te laden

10- Het hoofdvenster van de Downloader-app wordt nu geladen. Als u de eerste keer een pop-up ziet, drukt u op de knop Terug om deze te sluiten
U zult merken dat het tabblad Start in het linkergedeelte standaard is geselecteerd
In het rechter gedeelte hoeft u alleen het gewenste in te voeren URL en klik GAAN

Belangrijk!!! Zorg ervoor dat de URL rechtstreeks naar het APK-bestand verwijst en niet naar een webpagina. Op browser gebaseerde downloads worden niet ondersteund op Android TV OS Boxes

11- Laten we de Cinema HD APK downloaden voor demonstratiedoeleinden. Voer de URL in https://www.firesticktricks.com/cinema en klik GAAN

downloader-app op Android TV Box

Opmerking: u kunt ook de kortere versie van de URL typen, bijvoorbeeld firesticktricks.com/cinema

sideload apps op android tv box

12- Wacht terwijl de Cinema HD APK wordt gedownload op uw Android TV-apparaat

hoe apps op Android TV-boxen te laden

13- Klik Installeren in de rechteronderhoek wanneer daarom wordt gevraagd

downloader-app op Android TV Box

14- Wacht op de App geïnstalleerd kennisgeving

Klik GEDAAN

Opmerking: we gaan terug naar het venster van de Downloader-app om het Cinema APK-bestand te verwijderen, dat niet langer nodig is. We zullen de app later uitvoeren vanuit het gedeelte Apps. Als u de app nu echter wilt uitvoeren, klikt u op OPENEN

sideload apps op android tv box

15- Klik Delete

hoe apps op Android TV-boxen te laden

16- Klik Delete nog een keer

downloader-app op Android TV Box

17 - Verlaat de Downloader-app en ga terug naar het startvenster van uw Android TV Box. Klik Apps

Opmerking: In Mi Box bevindt het zich in het linkerdeel, op de bovenste rij. Als het niet op dezelfde locatie op uw apparaat staat, zoek het dan. Het zal niet moeilijk zijn om het te vinden.

installeer downloader op android tv

18 - Open nu Cinema APK en bekijk je favoriete inhoud

sideload apps op android tv box

Dit is dus hoe je apps op Android TV OS Box sideloadt.

Hoe apps op Stock Android TV Boxes sideload

Zoals ik al eerder zei, is de Downloader-app niet beschikbaar via de Google Play Store op het mobiele Android-platform. Daarom is het ook niet beschikbaar op Stock Android TV Boxes.

Gelukkig maken de stock-tv-apparaten browserdownloads mogelijk (zoals het geval is met Android-mobiele telefoons en tablets).

Om apps te sideloaden, hoeft u alleen de vooraf geïnstalleerde browser te gebruiken of een van de populaire apps zoals Google Chrome of Firefox te downloaden van Google Play Store.

Ik heb de volgende afbeeldingen gemaakt van de X96 Mini Android TV Box. Uw apparaat kan dezelfde, vergelijkbare of verschillende gebruikersinterface hebben. Desondanks blijft de methode min of meer hetzelfde.

1- De kans is groot dat u al een ingebouwde browser hebt. Het is meestal beschikbaar vanaf het startscherm van het apparaat. Als het niet op het startscherm staat, hebt u er toegang toe via Apps ladesectie

2- Sommige apparaten zijn vooraf geïnstalleerd met een of meer populaire browsers zoals Chrome of Firefox.

Als u de ingebouwde browser niet wilt gebruiken en de gewenste browser niet vooraf is geïnstalleerd, klikt u in het startvenster op Google Play Store, zoekt u naar de browser en installeert u deze.

3- Ga naar de Apps sectie en voer de browser uit

hoe apps op Android TV-boxen te laden

4- Selecteer de adresbalk van de browser en typ de URL https://www.firesticktricks.com/cinema

Sommige browsers accepteren ook de verkorte versie van de URL firesticktricks.com/cinema

sideload apps op android tv box

5- Wacht terwijl de APK wordt gedownload

6- Nadat de APK is gedownload en de browser u vraagt ​​om de APK uit te voeren, kunt u meteen beginnen met de installatie. Als dit niet het geval is, gaat u naar de volgende stap

7 - De meeste Android Boxes (zowel Stock als Android TV OS) zijn vooraf geïnstalleerd met een applicatie voor bestandsbeheer (of bestandsbrowser). Je kunt het op het startscherm vinden of je kunt naar het gedeelte Apps gaan.

Als u geen app voor bestandsbeheer heeft, kunt u er een installeren vanuit Google Play Store

8- Voer de app Bestandsbeheer uit en open de map in uw interne opslag waarin de APK is gedownload. Gewoonlijk worden APK-bestanden gedownload naar de downloads map standaard

hoe apps op Android TV-boxen te laden

9- Voer eenvoudig het APK-bestand uit om de installatie te starten

downloader-app op Android TV Box

10- Klik Installeren

installeer downloader op android tv

11- Klik op als de installatie is voltooid OPEN en voer de app uit. U kunt de app later ook openen vanuit de lade Apps

hoe apps op Android TV-boxen te laden

Dit is hoe je de apps op standaard Android TV Boxes sideloadt met een browser.

Sideload-apps op Android TV Box met behulp van een pc

Als de URL rechtstreeks naar de APK verwijst, kunt u eenvoudig apps op uw True Android TV OS-boxen sideloaden. Als de URL echter een webpagina opent waarop u op een koppeling moet klikken om de APK te downloaden, werkt deze niet op het Android TV OS-apparaat. Dat komt omdat deze apparaten geen browserdownload ondersteunen.

In dat geval kunt u apps sideloaden op uw TV OS Box met behulp van een computer. Hiertoe moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

- Uw Android TV OS Box en uw computer moeten verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk
- U moet een applicatie voor bestandsbeheer op uw Android TV Box hebben met een pc-verbindingsfunctie

Hier zijn de stappen om apps op uw apparaat te sideloaden met behulp van een computer:

1- Ga naar de URL in uw browser op uw computer van waar u het APK-bestand wilt downloaden en de APK wilt downloaden

2- Zorg ervoor dat uw Android TV Box en computer verbonden zijn met dezelfde Wi-Fi

3- Open Google Play Store op uw TV Box en zoek naar een hulpprogramma voor bestandsbeheer met pc-connectiviteitsfunctie (zoals Bestandscommandant)

Installeer de bestandsbeheerder

sideload apps op android tv box

4- Open de app voor bestandsbeheer die u zojuist hebt geïnstalleerd. Zoek de functie PC-connectiviteit (of PC-bestandsoverdracht)

hoe apps op Android TV-boxen te laden

5- Geef het bestand toegang tot de app Bestandsbeheer

6- PC-connectiviteit inschakelen (sommige bestandsbeheer-apps schakelen deze functie automatisch in zodra u de pc-connectiviteitsfunctie opent)

installeer downloader op android tv

7- Je moet nu een zien http pad of ftp pad afhankelijk van de bestandsbeheerder die u op uw Android-box hebt

Schakel ook de optie Alle inkomende pc-verbindingen toestaan ​​onderaan in

sideload apps op android tv box

8.1- Als het bestandsbeheer wordt weergegeven http pad, open een browser op uw computer en open het pad
U hebt nu toegang tot alle mappen van de Android TV Box in uw browser op de computer

Je moet ook de optie vinden om uploaden bestanden ergens op de webpagina

Zoek het APK-bestand dat u eerder op uw computer hebt gedownload. Upload het in een van de mappen op uw Android TV Box

Apps op Android TV Box sideloaden

8.2- Als de bestandsbeheerder u een ftp pad open een map op uw computer en voer de ftp pad in de adresbalk van die map

U kunt nu al uw Android TV Box-mappen op de computer bekijken

U kunt nu het APK-bestand op uw computer naar een van de Android Box-mappen kopiëren

9- Ga nu terug naar je Android TV Box

Gebruik bestandsbeheer om toegang te krijgen tot de map waarin u het APK-bestand van uw computer hebt gekopieerd

Stel dat u het bestand naar de map Downloads heeft gekopieerd

hoe apps op Android TV-boxen te laden

10- Selecteer en klik op het APK-bestand

Opmerking: schakel onbekende bronnen in voor de app Bestandsbeheer met de methode die ik in het begin heb verstrekt. Als u dat nog niet hebt gedaan, ziet u enkele aanwijzingen waarmee u het vóór de installatie kunt inschakelen

installeer downloader op android tv

11- Klik Installeren als daarom gevraagd wordt

sideload apps op android tv box

12- Wacht tot de app is geïnstalleerd

hoe apps op Android TV-boxen te laden

Nou, dit is hoe we apps op Android TV Box sideloaden met behulp van een pc

Afsluiten

Omdat er twee soorten Android Boxes zijn met verschillende sideloadingtechnieken, worden dingen vaak een beetje lastig. Hoewel de standaard Android-box het downloaden van browsers mogelijk maakt, bieden de OS TV-boxen voor Android zoals Mi Box en Nvidia-schild geen ondersteuning voor browsers.

Op uw Mi Box, Nvidia Shield of tv's met ingebouwd Android-besturingssysteem kunt u de Downloader-app installeren vanuit Google Play Store. Met deze app kunt u apps van derden sideloaden vanaf de URL die rechtstreeks naar de APK verwijst.

Als u een URL voor een webpagina hebt met de link naar de APK, kunt u de APK eerst op uw computer downloaden. Later kunt u een Bestandsbeheerprogramma op uw Android TV OS Box of Android TV gebruiken om verbinding te maken met uw computer en het APK-bestand over te dragen naar het apparaat. Dit lijkt een beetje ingewikkeld, maar dat is alles wat we hebben totdat browserondersteuning wordt toegevoegd aan uw Android TV OS-boxen.

Dingen worden een beetje eenvoudiger met standaard Android TV-dozen, omdat u de bestanden rechtstreeks via de browser kunt downloaden, ongeacht of de URL direct naar de APK verwijst.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me