Hoe Amazon Fire TV Stick voor de eerste keer in te stellen

>

Tv kijken verandert snel over de hele wereld met de aankondiging van videostreamingservices zoals Hulu, Netflix, Hotstar, Amazon Prime, enz. DTH is misschien heel snel verleden tijd en het zal voorgoed zijn. Videostreamingdiensten bieden niet alleen veel meer en betere inhoud, maar bieden de kijkers ook een echte keuze. Ze kunnen kiezen wat ze willen uit meer dan miljoenen tv-shows, films, documentaires, enz. Het nieuwste item in het videostreaming-segment is de Amazon Fire TV Stick.

FireStick is een exclusief Amazon-aanbod en biedt een groot aantal services zoals Amazon Prime Video, Hotstar, Netflix, Gaana en vele anderen. Maar dit is niet het enige hoogtepunt van de Fire Stick. Je raadt het goed. De Fire Stick-afstandsbediening wordt geleverd met Alexa-ondersteuning. U kunt dus nu gewoon achterover op uw bank zitten en alles bedienen met uw stem. Geweldig, toch??

hoe Amazon Fire TV-stick in te stellen

Als je de Amazon Fire TV Stick gaat kopen of al hebt gekocht en je zorgen maakt over hoe je hem moet instellen, leun dan achterover en ontspan. We zijn er om je voor het eerst op je tv te helpen met het instellen van Amazon Fire TV Stick. Volg deze stappen nauwkeurig en alles zal een cakewalk zijn.

Maar voordat we met deze zelfstudie beginnen, laten we u eerst enkele van de vereisten bespreken. Dit zijn de dingen die u zult moeten doen uw Amazon Fire TV Stick instellen en uitvoeren. Houd er rekening mee dat deze dingen duidelijk niet worden opgenomen in uw Fire Stick Box !!! Dit zijn:

  • Een compatibele tv: Dit is duidelijk de belangrijkste vereiste. U hebt minimaal HDTV met een HDMI-poort nodig om de Fire Stick te gebruiken.
  • Internetverbinding: De Fire Stick heeft geen eigen internetverbinding. U moet uw Fire Stick verbinden met een actieve en krachtige WiFi-verbinding zodat deze HD-video's correct kan streamen.
  • Amazon-account: Last but not least moet u uw Amazon Fire Stick registreren bij uw Amazon-account. Als u de Fire Stick bestelt via uw Amazon-account, is deze al geregistreerd bij dat account. Je kunt het zelfs op elk gewenst moment wijzigen.

Installatiehandleiding Amazon Fire Stick

Nu dat jullie allemaal voorbereid zijn, laten we beginnen. Hier ziet u hoe u uw Amazon Fire TV Stick voor het eerst instelt. Ik heb het installatieproces opgedeeld in 4 relevante delen om dingen gemakkelijker te maken.

Deel 1: Aan de slag

STAP 1: Neem je Fire TV-stickapparaat. Je vindt er een micro-USB-poort en een HDMI. Sluit nu het USB-netsnoer aan op de micro-USB-poort van uw Fire Stick en sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op de voedingsadapter.

sluit firestick aan op netsnoer en voedingsadapter

STAP 2: Sluit de stroomadapter nu aan op een stopcontact. (Opmerking: het wordt aanbevolen om de voedingsadapter te gebruiken en niet de USB-poorten met eigen voeding die door enkele tv's worden aangeboden).

STAP 3: Sluit de Fire Stick nu aan op een HDMI-poort op uw tv. Onthoud het HDMI-poortnummer, want u moet nu het bijbehorende HDMI-ingangskanaal op uw tv AAN zetten.

plaats firestick in hdmi-poort van tv

STAP 4: Schakel uw tv in en open het bijbehorende HDMI-ingangskanaal. U ziet een laadscherm met het Fire TV Stick-logo. Het kan enige tijd duren voordat het voor de eerste keer is geladen, dus maak je geen zorgen.

Stap 5: Nu is het tijd om uw Fire Stick-afstandsbediening in te stellen. Plaats eerst de twee AAA-batterijen uit de doos.

plaats externe batterijen

Nu moet de afstandsbediening automatisch worden gekoppeld met de Fire Stick. Als het echter niet automatisch wordt gekoppeld, houdt u de startknop op uw afstandsbediening 10 seconden ingedrukt. Hierdoor wordt je Fire Stick naar de ontdekkingsmodus gestuurd en is het koppelen voltooid.

Zodra de afstandsbediening is gekoppeld met FireStick, drukt u op Speel pauze knop om het installatieproces te starten

hoe Amazon Fire Stick 4k in te stellen

Stap 6: FireStick zal u nu vragen uw voorkeurstaal te kiezen. Markeer de gewenste taal met behulp van de navigatietoetsen op de afstandsbediening en druk op Selecteren / OK knop op de afstandsbediening om de taal in te stellen.

Notitie: Selecteer / OK is de ronde knop op de afstandsbediening die is ingesloten in de navigatieknoppen

Amazon Fire Stick installatie-instructies

Deel 2: verbind Amazon Fire Stick met Wifi

Stap 7: Uw FireStick zal nu zoeken naar de beschikbare Wi-Fi-netwerken binnen het bereik. Wanneer u de lijst met netwerken ziet, kiest u uw wifi en voert u uw SSID en wachtwoord (indien nodig) in om verbinding te maken

hoe Amazon Fire Stick met wifi te verbinden

Deel 3: Registreer Fire TV / Stick met een Amazon-account

Stap 8: Nu is het tijd om uw apparaat te registreren bij uw Amazon-account. Je Amazon Fire TV Stick wordt vooraf geregistreerd als je deze bij Amazon hebt besteld. Als dat echter niet het geval is of als u zich wilt registreren via een ander Amazon-account, kunt u gewoon de instructies op het scherm volgen om uw Fire TV te registreren of de registratie ongedaan te maken. (Je kunt er hier meer over lezen.)

Als uw FireStick niet vooraf is geregistreerd, zou u het volgende venster moeten zien. Als je een Amazon-account hebt, ga je gang en selecteer je de eerste optie. Als dit niet het geval is, maakt u eerst een Amazon-account door te klikken op Ik ben nieuw bij Amazon. 

Amazon Fire Stick installatie-instructies

Stap 9: Uw FireStick wordt nu geregistreerd. Wacht enkele seconden.

hoe Amazon Firestick in te stellen

Deel 4: Afronding van het installatieproces

Stap 10: Wanneer de registratie is voltooid, vraagt ​​FireStick of u uw Wi-Fi-wachtwoord wilt opslaan in uw Amazon-account.

Als u meerdere Amazon-apparaten gebruikt die zijn geregistreerd bij hetzelfde Amazon-account als FireStick, is het een goed idee om te kiezen Ja zodat deze apparaten snel verbinding kunnen maken met uw wifi-netwerk. Als je geen andere Amazon-apparaten hebt en zelfs niet van plan bent er in de toekomst een te kopen, kun je net zo goed selecteren Nee 

Amazon Fire Stick wifi wachtwoord

Stap 11: Als u Ouderlijk toezicht op uw FireStick wilt inschakelen, klikt u op Ouderlijk toezicht inschakelen op het volgende scherm. Als u dit doet, wordt u gevraagd om een ​​pincode in te stellen in het volgende venster. Voor de meeste activiteiten op FireStick moet u de pincode invoeren.

Als u Ouderlijk toezicht niet nodig hebt, klikt u gewoon op Geen ouderlijk toezicht verder gaan.

ouderlijk toezicht op Amazon Fire TV-stick 4k

Stap 12:  U kunt nu op Aan de slag klikken en de apps / streamingdiensten kiezen die u wilt installeren voordat u aan de slag gaat met FireStick. Klik op als u ze later wilt installeren Nee, dank u wel

hoe u Amazon Firestick en Fire TV-apparaten instelt

Als u een FireStick 2e generatie zonder tv-bedieningsknoppen (volume- en aan / uit-knoppen) op de afstandsbediening hebt, is dit alles wat u hoeft te doen om uw apparaat in te stellen.

Als u een nieuwere FireStick met tv-bedieningsknoppen hebt, gaat u verder met deel 5 hieronder

Deel 5: paar FireStick-afstandsbediening met tv

De volgende stappen zijn alleen voor afstandsbedieningen met tv-bediening. Als u geen afstandsbediening met volumeknoppen heeft, kunt u dit gedeelte overslaan en naar het volgende gedeelte gaan.

Stap 13: Wanneer u dit venster ziet, klikt u op De volgende

tv-besturing instellen op firestick

Stap 14: Druk op de knoppen Volume omhoog en Volume omlaag op uw afstandsbediening

Zorg ervoor dat de afstandsbediening naar de tv wijst. De tv-bedieningsknoppen gebruiken het IR-profiel van uw tv. Daarom moeten uw tv en afstandsbediening in de rij staan ​​om de tv-bedieningsfuncties te laten werken.

Amazon Fire TV en Firestick 4K-installatie

Stap 15: Klik Ja als je het geluid hoorde. Zo niet, klik dan op NEE om het proces te herhalen

hoe firestick in te stellen 4k

Stap 16: Wanneer de Fire TV-afstandsbediening succesvol is gesynchroniseerd, ziet u het volgende bericht op het scherm

Hoe Amazon Fire TV Stick voor de eerste keer in te stellen

U hebt uw FireStick met succes ingesteld

Hoe u uw Fire Stick kunt gebruiken

Nu uw FireStick helemaal is ingesteld, wilt u meteen aan de slag. Hier zijn enkele spannende dingen die je graag zou willen weten en die zeker een veel betere FireStick-ervaring zullen bieden.

Jailbreak Your FireStick

FireStick is een geweldig apparaat voor mediastreaming. Hiermee kun je je favoriete afleveringen, films en zelfs live tv kijken via apps zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime en nog veel meer. Maar er is een ernstige beperking. Deze diensten kosten u geld, het soort dat gemakkelijk uw budget zou kunnen aantasten. Bovendien kun je niet alles krijgen wat je wilt bekijken vanuit één service. Je moet meerdere abonnementen hebben en dat kost nog meer.

Maar je kunt FireStick gemakkelijk jailbreaken en je nooit zorgen hoeven maken over het betalen van een cent om films, shows, live-tv en zo ongeveer alles wat je maar wilt te bekijken. Jailbreaking is een eenvoudig, snel, veilig en juridisch proces. Het installeert Kodi daadwerkelijk op uw Fire TV Stick en streamt vervolgens inhoud met behulp van Kodi Add-ons en Kodi-builds. Kortom, het geeft u toegang tot een bodemloze pool met gratis inhoud.

Hoe Jailbreak FireStick

Installeer FireStick-apps

Geen media-apparaat is goed zonder zijn apps en FireStick ondersteunt tientallen van hen. Er zijn tal van apps, zowel gratis als betaald, die u op uw FireStick kunt installeren en genieten van eindeloze uren streaming. Amazon Store is een enorme opslagplaats van coole apps zoals Netflix, Hulu en Amazon Prime is ingebouwd in je apparaat. Maar als dat niet genoeg is, kunt u tal van geweldige apps van derden krijgen waarmee u films en shows gratis kunt bekijken.

FireStick draait op een gemodificeerde Android, maar in de kern is het net als elk ander Android-apparaat. Daarom werken tal van Android-apps van derden probleemloos op uw FireStick. Velen van hen zijn afstandsbediening-vriendelijk en degenen die dat niet zijn, kunnen altijd worden gebruikt met Mouse Toggle op FireStick. Bekijk onze beste FireStick-apps en ga aan de slag.

Blijf beschermd met een VPN

Ik geloof dat ik nooit genoeg zou kunnen zeggen over hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn en de juiste maatregelen te nemen om uw online veiligheid te garanderen. Het internet stelt u bloot aan nieuwsgierige blikken van uw ISP, derden zoals hackers en zelfs uw eigen overheid. Al uw online activiteiten zijn eenvoudig tot u te herleiden. En wanneer u gratis films en shows streamt via apps van derden, is er een kans dat u in de problemen komt.

Ik accepteer geen auteursrechtschendingen. Maar ik sta strikt achter het concept van rechten op onze privacy en het mag nooit in gevaar worden gebracht. Daarom adviseer ik het gebruik van een VPN met FireStick.

Een VPN stuurt uw online activiteiten door via een gecodeerde server en zorgt ervoor dat uw aanwezigheid op internet privé en anoniem blijft. Ik raad ExpressVPN aan, omdat dit de snelste en meest betrouwbare VPN-service voor Fire TV Stick is. U kunt deze stapsgewijze handleiding voor installatie raadplegen & gebruik een VPN op Fire Stick.

Klik HIER om 3 maanden gratis te krijgen en 49% te besparen op ExpressVPN

Conclusie

Dat is het. U hebt voor het eerst uw Amazon Fire TV Stick ingesteld en kan nu genieten van de enorme oceaan van multimedia-inhoud met behulp van verschillende apps of jailbreak-processen zoals ik hierboven heb voorgesteld. Ik hoop dat dit heeft geholpen. Mocht u toch problemen ondervinden bij het instellen van Amazon Fire Stick, laat het me dan weten via de opmerkingen hieronder. Vergeet voordat je vertrekt niet om de beste instellingen voor Firestick te controleren waarvan ik denk dat elke gebruiker deze nu moet aanvragen.

Gerelateerde gidsen:

  • Problemen met FireStick op afstand oplossen
  • Hoe te voorkomen dat Firestick oververhit raakt
  • FireStick opnieuw opstarten / opnieuw opstarten
  • Hoe Mobdro op FireStick te installeren
  • Hoe Cinema APK op FireStick te installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me