Hoe Firestick-bufferproblemen te verhelpen

>In dit bericht zullen we de verschillende opties bespreken om buffering op FireStick te verhelpen. De stappen voor probleemoplossing in deze handleiding werken op FireStick 4K, Fire TV Cube en oudere Fire TV-apparaten.

hoe buffering op firestick te verhelpenFireStick is een van de populairste streaming-apparaten wereldwijd. Het is ongelooflijk eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Het ondersteunt tonnen geweldige apps van de Amazon Store en verschillende apps van derden. Al met al zorgt FireStick voor een geweldige streaming-ervaring.

Veel gebruikers ervaren echter ook bufferproblemen met hun FireStick. Het percentage van dergelijke gebruikers is klein. Gegeven dat miljoenen gebruikers FireStick hebben, komt dat kleine percentage neer op een aanzienlijk aantal.

Als uw FireStick altijd blijft bufferen, bespreekt dit artikel verschillende mogelijke redenen en oplossingen.

Aandacht FireStick-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Overheden en ISP's over de hele wereld monitoren de online activiteiten van hun gebruikers. Als wordt vastgesteld dat auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt gestreamd op je Fire TV Stick, kun je in ernstige problemen komen. Momenteel is uw IP zichtbaar voor iedereen. Ik raad je sterk aan om een ​​goede FireStick VPN te krijgen en je identiteit te verbergen, zodat je kijkervaring geen slechte wending neemt.

ik gebruik ExpressVPN dat is de snelste en veiligste VPN in de branche. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon Fire TV Stick. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als je de service niet leuk vindt, kun je altijd om terugbetaling vragen. ExpressVPN heeft ook een speciale deal waar u kunt ontvang 3 maanden gratis en bespaar 49% op jaarplan.

Dit zijn de redenen waarom u altijd een VPN moet gebruiken.

Lezen: Hoe een VPN op Fire Stick te installeren en gebruiken

Wat veroorzaakt buffering op FireStick

Er zijn een aantal factoren die het bufferprobleem kunnen veroorzaken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom buffering op FireStick gebeurt:

 • Langzame internetverbinding: Het wordt aanbevolen dat u minimaal 10 Mbps voor 1080p en 20 Mbps voor 4K-streaming hebt. Als uw internetverbinding traag is, ondervindt u problemen met bufferen
 • ISP-beperking: Uw ISP kan uw verbindingssnelheid van tijd tot tijd vertragen als ze te veel streamingactiviteiten detecteren
 • Modem ver van FireStick: Als uw FireStick te ver van uw wifi-modem is geplaatst, is uw signaalsterkte zwak en veroorzaakt dit problemen met bufferen
 • Bijna leeg op RAM: Het is niet ongewoon dat FireStick geen RAM meer heeft. Er kunnen veel onnodige apps op de achtergrond draaien
 • Weinig opslagruimte: Nogmaals, het is gebruikelijk bij FireStick-gebruikers. Het apparaat heeft slechts 8 GB ruimte, waarvan een groot deel al door het besturingssysteem wordt gebruikt
 • FireStick oververhit: Als uw FireStick oververhit raakt, veroorzaakt dit waarschijnlijk problemen met bufferen
 • Verouderde Firestick OS: U kunt bufferproblemen ondervinden bij FireStick als deze op een verouderd besturingssysteem wordt uitgevoerd

Hoe FireStick-bufferproblemen te verhelpen

Nu we hebben gekeken naar enkele van de meest voorkomende factoren die buffering op FireStick veroorzaken, laten we de oplossingen vinden. Hier komen ze.

1. Start FireStick opnieuw

Als je niet echt een vinger kunt leggen op de exacte reden voor het probleem met de FireStick-buffer, kan een truc, zo eenvoudig als opnieuw opstarten, de oplossing zijn.

In feite is herstarten een van de meest elementaire methoden voor probleemoplossing en zou dit een van de eerste moeten zijn die u kunt proberen. Het kan veel problemen oplossen.

Dit zijn de stappen:

 • Ga naar FireStick instellingen

Probleem met firestickbuffering

 • Klik Mijn Fire TV

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Klik Herstarten

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Klik Herstarten bevestigen

Herstel buffering van firestick

2. Zorg voor internetsnelheid

U hebt waarschijnlijk breedband met hoge snelheid en internetsnelheid is geen probleem voor u. Ik zou je echter nog steeds aanraden om de internetsnelheid te controleren als de eerste stap voor het oplossen van problemen.

Als blijkt dat u de gewenste internetsnelheid op FireStick krijgt, hebt u deze zorg uit de weg geruimd.

En, als het de trage internetverbinding is achter problemen met bufferen, kunt u altijd contact opnemen met uw internetprovider om de reden te achterhalen, of misschien krijgt u zelfs een nieuwe verbinding.

Elke snelheid boven 10 Mbps is goed genoeg voor streaming tot 1080p resolutie

Als u 4K-video's streamt, wordt ten minste 20 Mbps aanbevolen.

Zo kunt u de internetsnelheid op Firestick controleren

Als uw Firestick niet de gewenste internetsnelheid ontvangt, moet u het volgende doen-

Controleer en verbeter de sterkte van het wifi-signaal

Signaalsterkte speelt een sleutelrol in een soepele streamingervaring. De signaalsterkte is sterker wanneer de modem in de buurt van uw FireStick is en zwakker wanneer deze ver weg is.

Hier is hoe u de signaalsterkte op FireStick kunt controleren en dienovereenkomstig kunt handelen:

 • Ga naar de instellingen vanuit het startscherm van FireStick

Probleem met firestickbuffering

 • Klik Netwerk in het volgende venster

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Markeer uw wifi-adres / naam
 • Rechts vindt u de status onder De signaalsterkte

Probleem met firestickbuffering

Als er Zeer goed staat, krijg je behoorlijke wifi-signalen. Als er slecht of zwak staat, is er een probleem.

Gewoonlijk bevindt de modem zich binnen 20-30 voet van het apparaat voor de beste signaalsterkte. Als uw modem verder is, kunt u overwegen een wifi-extender te kopen. Zoals de naam al doet vermoeden, breidt een wifi-extender het dekkingsgebied van uw modem uit, zodat deze in een groter gebied effectief is.

U moet er ook voor zorgen dat er niet te veel elektrische apparaten in de buurt van uw modem zijn die het signaal kunnen storen.

En, indien mogelijk, plaats de modem een ​​beetje hoger (6ft of hoger) voor een betere signaaldekking.

Gebruik Ethernet-kabel voor bekabelde verbinding

gebruik een Amazon ehternet-adapter om buffering op firestick te voorkomenEen bekabelde verbinding is meestal veel sneller dan de draadloze verbinding. Ten eerste hoeft het niet te vertrouwen op de nabijheid van de router van het apparaat. De Ethernet-draad wordt rechtstreeks op uw FireStick aangesloten.

Ten tweede zijn er geen obstakels tussen de router en het apparaat. Veel elektrische, evenals bepaalde mechanische obstakels, hebben de neiging het wifi-signaal te verzwakken.

U kunt buffering op FireStick beheren of zelfs herstellen met de bekabelde verbinding. Voor de bekabelde connectiviteit op FireStick, kunt u de Amazon Ethernet-adapter voor Amazon Fire TV-apparaten kopen bij Amazon.com.

De internet / LAN-draad en de voedingskabel van uw FireStick-voedingsadapter gaan naar de Ethernet-adapter. En dan wordt een enkele kabel van de Ethernet-adapter op uw FireStick aangesloten.

Merk op dat u de Ethernet-adapter NIET hoeft te kopen als u al een aanzienlijke netwerksnelheid krijgt via uw Wi-Fi-verbinding.

3. Gebruik een VPN om bufferen te voorkomen

Aanbevolen voor betere snelheid en privacy

privé streaming

Internetbeperking is een gangbare praktijk bij ISP's. Uw internetprovider kan uw internetverbinding vertragen wanneer streamingactiviteiten boven een bepaald niveau worden gedetecteerd. Als gevolg hiervan ondervindt u mogelijk buffering op FireStick.

Gelukkig kan dit eenvoudig worden vermeden door een VPN voor FireStick te gebruiken. Een goede  VPN zal niet alleen uw ISP stoppen met het vertragen van de snelheid, maar zal op verschillende manieren profiteren, zoals:

 • Streamingsactiviteiten verbergen voor overheidstoezicht en ISP
 • Anonieme torrent-downloads
 • Beschermt persoonlijke informatie tegen hackers
 • Deblokkeer geo-beperkte inhoud (inclusief Netflix, BBC iPlayer, Prime Video, Hulu, HBO, etc.)

In mijn ervaring is ExpressVPN de beste VPN voor FireStick. Het maakt gebruik van de beste coderingstechnologie en is ook de snelste VPN.

Momenteel biedt ExpressVPN 49% korting op zijn jaarplan. Bovendien krijg je 3 maanden gratis bij dit abonnement. En het biedt ook een onvoorwaardelijke 30-dagen geld-terug-garantie.

Dit is wat u kunt doen om ExpressVPN te krijgen en bufferen op FireStick te voorkomen:

 • Klik hier om u aan te melden voor ExpressVPN
 • Nadat u uw ExpressVPN-account hebt, schakelt u uw FireStick in en selecteert u de zoekoptie in de linkerbovenhoek van het startscherm

Herstel buffering van firestick

 • Zoek naar ExpressVPN en klik erop in de zoeksuggesties. Volg de instructies op het scherm om ExpressVPN te installeren

Probleem met firestickbuffering

 • Open ExpressVPN en log in met de inloggegevens van uw account die u tijdens de aanmelding hebt gemaakt

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Maak verbinding met een VPN-server en begin met streamen

Hoe firestick-buffering te verhelpen

4. Wis het FireStick-RAM

FireStick heeft een RAM-grootte - 1 GB op FireStick 2e generatie en 1,5 GB op FireStick 4K. Dat is niet heel veel, maar genoeg voor een streamingapparaat. Zulk een klein geheugen wordt echter nogal snel opgepakt.

Lage RAM-ruimte is een van de boosdoeners van de buffering die u ervaart op FireStick. Het zal je verbazen dat sommige apps het RAM-geheugen blijven vergroten, zelfs wanneer je ze sluit.

U kunt de RAM-ruimte vrijmaken door eenvoudig de achtergrondtoepassingen te sluiten. Maar hoe zou u vinden welke apps daadwerkelijk op de achtergrond worden uitgevoerd? Alle geforceerde apps afzonderlijk sluiten, is vervelend en tijdrovend.

Gelukkig is er een app die je kunt gebruiken om achter de achtergrondapplicaties te komen en ze te sluiten. Het heet de Achtergrondapps en proceslijst. Je kunt deze gratis app downloaden van de Amazon Store.

Hier zijn de stappen om de Achtergrond-apps te downloaden & Process List-app en om deze te gebruiken sluit u de achtergrond-apps:

 • Ga naar de Zoeken optie vanuit het FireStick-startscherm

Herstel buffering van firestick

 • Zoek naar de app Achtergrondapps en proceslijst en volg de instructies op het scherm om deze te installeren

Hoe firestick-buffering te verhelpen

 • Open de app. Deze prompt wordt de eerste keer weergegeven.
 • Schakel het selectievakje 'App openen bij opstarten' uit als u niet wilt dat de app automatisch wordt geopend telkens wanneer u uw FireStick opnieuw start
 • Klik Ik snap het! knop

Bufferen op Amazon Firestick

 • U ziet de lijst met alle apps die op de achtergrond worden uitgevoerd. Klik Sluit alle apps in de linkerbovenhoek

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • U ziet het volgende venster voor de eerste app in de lijst. Ga je gang en klik Forceer stop
 • Wanneer u klaar bent, drukt u op de knop Terug op de afstandsbediening.

Herstel buffering van firestick

 • U ziet dezelfde opties voor de volgende app in de lijst. Klik Forceer stop nog een keer.
 • Blijf dit herhalen totdat je alle achtergrond-apps hebt gedood

Opmerking: forceer geen nauwe ExpressVPN (of een andere VPN) die op de achtergrond wordt uitgevoerd. Een VPN wordt op de achtergrond uitgevoerd en biedt beveiliging. Als u de VPN-verbinding geforceerd sluit, kunt u de verbinding met de veilige VPN-server verliezen. VPN-apps nemen sowieso niet veel ruimte in beslag.

5. Wis de cache / gegevens van de streaming-app

Het wissen van het cachegeheugen van de streaming-apps kan u helpen bij het bufferen op FireStick. Veel gebruikers hebben gemeld dat apps van derden, zoals Cinema APK, Cyberflix TV, Ola TV, BeeTV, enz. Beter presteerden nadat ze hun cache hadden gewist.

U kunt ook de app-gegevens wissen om de app volledig te resetten naar de standaard fabrieksinstellingen.

Dit zijn de stappen:

 • Ga naar de FireStick instellingen vanuit het startscherm

hoe u problemen met het bufferen van firestick kunt oplossen

 • Klik toepassingen

firestick buffering

 • Open Geïnstalleerde applicaties beheren

probleem met firestickbuffering opgelost

 • U moet nu deze lijst met geïnstalleerde apps zien
 • Ga je gang en klik op de streaming-app met bufferproblemen

klik op de app met het probleem van de firestickbuffering

 • U vindt de app-gegevens en cachegegevens in het rechtergedeelte van dit venster

U kunt een van de volgende handelingen uitvoeren:

 • Verwijder gegevens: Hiermee worden alle app-gerelateerde gegevens (inclusief eventuele aanmeldingsgegevens) gewist en wordt de app teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Het zal ook de cache wissen
 • Cache wissen: Als u alleen de cache wilt wissen en de resterende gegevens intact wilt houden, kiest u in plaats daarvan deze optie

wis het cachegeheugen om te stoppen met bufferen bij firestick

6. Pas uw privacy-instellingen aan

Amazon bewaakt en verzamelt uw gegevens onder het mom van marketing en verbetering. Dat zal waarschijnlijk uw privacy schaden. Maar dat is het niet alleen.

Om uw gegevens constant te controleren en te verzamelen, moet uw FireStick OS bepaalde processen op de achtergrond draaiende houden. Dit kan uw FireStick vertragen en uiteindelijk bufferproblemen veroorzaken.

Hier ziet u hoe u gegevensbewaking en gegevensverzameling kunt uitschakelen:

 • Open Firestick instellingen vanuit het startscherm

Probleem met firestickbuffering

 • Klik voorkeuren op het volgende scherm

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Klik Privacy instellingen

Herstel buffering van firestick

 • Schakel de volgende opties uit: Gegevens apparaatgebruik en Verzamel app-gebruiksgegevens

Hoe firestick-buffering te verhelpen

 • Druk nu eenmaal op de knop Terug en klik Gegevensbewaking

Bufferen op Amazon Firestick

 • Zet uit Gegevensbewaking

Probleem met firestickbuffering

7. Controleer en update het FireStick OS

Het is zeldzaam, maar niet ongehoord. Verouderde FireStick OS kan de reden zijn waarom u bufferproblemen ondervindt.

Gewoonlijk wordt uw FireStick automatisch bijgewerkt wanneer de nieuwe OS-versie beschikbaar is. Soms is dit echter niet het geval.

Dus hier zijn de stappen om te controleren op OS-updates en deze te installeren:

 • Ga naar FireStick instellingen

Probleem met firestickbuffering

 • Open Mijn Fire TV

Hoe buffering op firestick te verhelpen

 • Klik Over

Herstel buffering van firestick

 • Klik Controleer op updates

Bufferen op Amazon Firestick

 • Wacht enkele seconden. Uw FireStick vertelt u of er updates nodig zijn of dat uw apparaat al up-to-date is

Hoe firestick-buffering te verhelpen

8. Vermijd FireStick-oververhitting

Oververhitting kan storingen in het apparaat veroorzaken. Het kan ook problemen met bufferen of streamen op FireStick veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw FireStick niet oververhit raakt.

Hier is onze gedetailleerde gids over het probleem met de FireStick-verwarming oplossen.

Hoewel uw FireStick probleemloos meerdere uren kan werken, raad ik u aan hem van tijd tot tijd wat rust te gunnen.

Laat het niet 's nachts aanstaan. Koppel het los van de stroombron.

Als u denkt dat FireStick overbelast is, haal dan de stekker uit het stopcontact en laat het minstens 30 minuten afkoelen.

9. Gebruik Real-Debrid voor apps van derden

Real Debrid is een premium hoster die werkt met een breed scala aan FireStick-apps van derden, evenals Kodi-add-ons.

Normaal gesproken maken de apps en add-ons verbinding met de openbare servers. Dergelijke servers geven toegang tot vrijwel iedereen. Als gevolg hiervan hebben ze een hoge toestroom van verkeer. Dit op zijn beurt veroorzaakt problemen met de serververtraging, downtime en buffering op FireStick.

Real-Debrid is daarentegen een betaalde dienst. Het beperkt de servertoegang tot de premium gebruikers. Daarom zijn de streams van Real Debrid veel sneller en betrouwbaar.

U kunt Real-Debrid integreren met bijna alle populaire apps zoals Cinema HD APK, CyberFlix TV, BeeTV en meer.

Lees: Hoe Real Debrid in te stellen en te gebruiken

Afsluiten

Ik hoop dat dit artikel helpt als u problemen ondervindt met bufferen op FireStick. We hebben geprobeerd alle mogelijke scenario's en oplossingen op te nemen. Als u echter vindt dat we iets belangrijks hebben gemist, kunt u ons dit laten weten via het gedeelte Reacties hieronder.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me