Hoe FireStick / Fire TV oververhitting probleem te verhelpen

>

In deze handleiding vindt u meerdere oplossingen om te voorkomen dat FireStick oververhit raakt. Deze technieken voor probleemoplossing zijn eenvoudig en elke leek zoals ik kan ze volgen. De oplossingen werken op FireStick, FireStick 4K, Fire TV Cube en andere apparaten van Amazon Fire TV.

firestick oververhit

Niet alle FireStick-apparaten zouden oververhit raken. Als u hier echter bent, heeft de uwe waarschijnlijk dat gedaan. Je bent niet alleen. Ik ben talloze klachten op internet tegengekomen. Daarom besloot ik dat het een goed idee zou zijn om een ​​gids te schrijven.

Door oververhitting loopt de FireStick het risico op permanente schade als deze niet wordt verzorgd. Het heeft ook invloed op de prestaties van het apparaat. Het vertraagt ​​niet alleen de navigatie, maar u ondervindt ook meer buffering, vertragingen en zelfs verbindingsproblemen.

TIP - Gebruik een VPN om uw streamingactiviteiten privé te houden op Fire Stick of andere streamingapparaten. Ik gebruik persoonlijk en beveelt ExpressVPN aan. Hier is hoe te installeren & gebruik een VPN op Fire Stick.

FireStick-oplossingen voor oververhitting

Ik heb enkele van de beste werkwijzen samengesteld die waarschijnlijk het probleem met oververhitting van FireStick kunnen oplossen. Blijf lezen!

1. Gebruik de HDMI-extender

Uw FireStick wordt geleverd met een HDMI-extender verpakt in de doos. Het is daar voor een doel. Het zou een goed idee zijn om de HDMI-extender te gebruiken om uw firestick op uw tv aan te sluiten.

Zonder de extender blijft uw Firestick te dicht bij de tv, waardoor de luchtstroom wordt geblokkeerd. Uw tv genereert ook warmte. Dit voorkomt verder dat de FireStick afkoelt. Het draagt ​​zelfs bij aan oververhitting van FireStick.

HDMI-extender helpt bij het creëren van enige afstand tussen de twee waardoor de FireStick meer wordt blootgesteld aan de luchtstroom. Dit zal op zijn beurt enorm helpen om te voorkomen dat FireStick oververhit raakt.

2. Plaats FireStick in het zijpaneel van de tv

Dit is een ander belangrijk ding om in gedachten te houden. De meeste tv's hebben meerdere HDMI-ingangen (minstens twee). U vindt ingangen aan de achterkant en aan de zijkant van de tv.

U kunt uw FireStick op het achterpaneel aansluiten. Maar het zal te vol zijn en minder worden blootgesteld aan luchtstroom. Aan de andere kant zijn zijpanelen meer blootgesteld en dus is er meer luchtstroom.

Zelfs als u de HDMI-extender gebruikt, is deze kort genoeg om uw FireStick achter de tv verborgen te houden. De nette en overzichtelijke look zal niet worden geruïneerd.

3. Wis onnodige cache voor zware apps

Wanneer u een app op FireStick uitvoert, maakt deze een cache op de apparaatopslag. Hoe groter de app, hoe groter de cachegrootte. Ook al wordt deze cache tijdelijk opgeslagen, hij verbruikt je beperkte opslagruimte.

Streaming-apps zoals Kodi hebben de neiging om grotere caches te maken dan andere apps. Het zou een goed idee zijn om het cachegeheugen van tijd tot tijd te wissen.

Volg de onderstaande stappen om het cachegeheugen te wissen:

- Selecteer instellingen vanuit het FireStick-startvenster

firestick oververhitting fix

- Klik toepassingen

vuurstok oververhit

- Klik Geïnstalleerde applicaties beheren

amazon fire tv oververhitting

- Klik op de gewenste app (zeg Kodi)

firestick oververhitting oplossing

- Klik Cache wissen

 Opmerking: klik NIET op Gegevens wissen tenzij u de app wilt resetten naar de standaardinstellingen

hoe firestick oververhitting te voorkomen

4. Forceer apps sluiten om te voorkomen dat ze op de achtergrond worden uitgevoerd

Soms blijft de app op de achtergrond actief, zelfs als u hem hebt gesloten. Wanneer de app bijvoorbeeld bevriest of vastloopt, drukken we meestal op de starttoets op de afstandsbediening om terug te keren naar de FireStick-interface omdat de app niet op de terugknop zou reageren. In dit geval is het zeer waarschijnlijk dat de app nog steeds op de achtergrond draait.

De apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, verbruiken de apparaatbronnen, wat leidt tot oververhitting. Gelukkig kun je ze krachtig sluiten. Dit zijn de stappen:

- Open instellingen vanuit het startscherm van FireStick

- Klik toepassingen

Amazon Fire TV wordt warm

- Klik Beheer geïnstalleerde applicaties

hoe firestick oververhitting te voorkomen

- Klik op de app die u wilt beëindigen

waardoor een amazone vuurstick heet wordt

- Klik Forceer stop De volgende

amazon fire stick overheating fix

5. Koppel uw FireStick los om alles te vernieuwen

Door het cachegeheugen te wissen en de app geforceerd te sluiten, worden problemen met oververhitting van FireStick voorkomen. U moet dit echter voor elke app afzonderlijk doen. De kans bestaat dat meerdere apps op de achtergrond worden uitgevoerd met veel cachebestanden.

Een manier is om de cache van elke app te wissen en deze afzonderlijk te stoppen. Het kost echter veel tijd. De andere optie is om uw FireStick eenvoudig uit te schakelen.

Aangezien er geen ingebouwde optie is om uw FireStick af te sluiten, moet u dit handmatig doen.

Koppel het apparaat los van de stroombron. Houd de stekker een paar minuten uit het stopcontact totdat uw FireStick is afgekoeld. Sluit het apparaat nu weer aan.

Hiermee worden alle apps op de achtergrond beëindigd en wordt het cachegeheugen gewist.

6. Verwijder alle apps die u niet nodig hebt of gebruikt

Een van de grootste nadelen van FireStick-apparaten is hun extreem beperkte opslag. Zowel FireStick als FireStick 4K worden geleverd met 8 GB ruimte. Gezien de omvang van apps en bestanden van deze dag, zal dit soort opslag waarschijnlijk heel snel vol raken.

Wanneer het apparaat onvoldoende ruimte heeft, moet het harder werken, wat kan leiden tot oververhitting. Daarom wordt aanbevolen dat u apps verwijdert die u niet langer nodig hebt of gebruikt.

FireStick-apps verwijderen: methode 1

- Selecteer instellingen op het startscherm van FireStick

- Open toepassingen

amazone vuurstok oververhit

- Klik Beheer geïnstalleerde applicaties

Firestick wordt heet

- Klik op de app die u wilt verwijderen

firestick oververhit

- Klik Uninstall

firestick oververhit en crasht

- Klik Uninstall opnieuw wanneer daarom wordt gevraagd

amazon fire tv box oververhit

FireStick-apps verwijderen: methode 2

- Selecteer in het FireStick-startvenster de tweede rij met het label Uw apps & kanalen

- Ga helemaal naar links en klik Alles zien

amazon fire tv oververhitting

- Gebruik de navigatieknoppen op uw afstandsbediening om de app te selecteren die u wilt verwijderen

waardoor een amazone vuurstick heet wordt

- Druk op de menutoets op de afstandsbediening (3 regels) om het pop-upmenu in de rechteronderhoek te openen

- Klik Uninstall

firestick oververhitting oplossing

- Klik OK als daarom gevraagd wordt

firestick oververhit

7. Verwijder APK-bestanden na het installeren van apps van derden

Om apps van derden (zoals Cinema HD, Tea TV, Mobdro, etc.) te sideloaden, moet u hun APK-bestanden downloaden naar de opslag van uw FireStick-apparaat. Nadat de app is geïnstalleerd, zijn de APK-bestanden niet langer vereist. Ze worden echter niet automatisch verwijderd. U moet ze handmatig verwijderen om ruimte vrij te maken en te voorkomen dat FireStick oververhit raakt.

Als u de downloader gebruikt om apps te sideloaden, geeft dit u de optie om het APK-bestand te verwijderen. Dit is wat u kunt doen:

- Nadat de app is geïnstalleerd, klikt u op Gedaan (Klik NIET op Openen)

firestick oververhitting oplossing

- Klik Delete

hoe firestick oververhitting te voorkomen

- Klik Delete nogmaals om het APK-bestand te verwijderen van de app die u hebt geïnstalleerd

firestick oververhit en crasht

Als u een ander hulpmiddel gebruikt om apps op FireStick te sideloaden (zoals ES File Explorer of FileLinked), kunt u ook ES File Explorer gebruiken om de APK-bestanden te verwijderen. Hier is hoe:

- Installeer ES File Explorer vanuit Amazon Store (selecteer het lenspictogram in de linkerbovenhoek om naar de app te zoeken)

firestick oververhitting oplossing

- Open ES File Explorer. Klik lokaal > Home (2e zonder het startpictogram) in het linkermenu of Intern geheugen rond de top

firestick oververhitting oplossing

- Klik rechts op de map waarin de APK-bestanden zijn opgeslagen. Meestal zijn de APK-bestanden te vinden in de map Downloaden

firestick oververhitting oplossing

- Markeer de APK die u wilt verwijderen

firestick oververhitting oplossing

- Druk lang op kiezen op uw FireStick-afstandsbediening totdat het gewenste APK-bestand is geselecteerd

Zodra het is geselecteerd, ziet u een klein, cirkelvormig vinkje op het bestand

hoe firestick oververhitting te voorkomen

- Klik Delete op de onderste menubalk

hoe firestick oververhitting te voorkomen

- Schakel het selectievakje Verplaatsen naar prullenbak uit en klik OK

firestick oververhit en crasht

8. Reset FireStick als niets anders werkt

Als niets anders lijkt te werken, is de enige DIY-probleemoplossing die u nog hoeft te doen, uw FireStick opnieuw instellen. Resetten herstelt uw apparaat naar de fabrieksinstellingen. Alle geïnstalleerde apps worden verwijderd en alle aangepaste instellingen worden gewist. Met andere woorden, u moet uw FireStick helemaal opnieuw configureren; alsof je het net uit de doos hebt gehaald.

Hier is hoe je FireStick kunt resetten:

- Open instellingen vanuit het startvenster

- Ga naar Mijn Fire TV

firestick oververhit en crasht

- Scroll naar beneden, klik Reset naar fabrieksinstellingen

firestick oververhitting oplossing

- Klik Reset opnieuw wanneer daarom wordt gevraagd

firestick oververhit en crasht

Afsluiten

FireStick is ontworpen om warmtetolerant te zijn. Ik heb verschillende versies van deze gadget al enkele jaren gebruikt en oververhitting is zeldzaam. We kunnen echter niet ontkennen dat het wel gebeurt. Wanneer uw FireStick oververhit raakt, neemt zijn prestatie een duik. Ik heb enkele best practices gevolgd om te voorkomen dat mijn FireStick oververhit raakt. Ik ben ervan overtuigd dat de bovenstaande oplossingen voor oververhitting van FireStick ook voor u zullen werken. Aarzel niet om uw ervaringen te delen via het commentaar hieronder.

Verwant:

Hoe Firestick externe problemen op te lossen
Hoe Firestick opnieuw te starten
Hoe Kodi-bufferproblemen op te lossen

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me