Hoe uw IP-adres te verbergen

>

Hoe verberg ik mijn IP-adres? We hebben veel van dergelijke vragen ontvangen van onze lezers die willen weten hoe ze het IP-adres kunnen verbergen. Daarom dachten we dat het nu een goed moment zou zijn om dit bericht te schrijven. De methoden die in deze zelfstudie worden getoond, omvatten gratis en betaalde oplossingen. U kunt degene gebruiken die het beste bij u past.

Wat is precies een IP-adres??

IP staat voor Internet Protocol. Het is dit protocol dat bepaalt hoe de gegevensuitwisseling plaatsvindt tussen uw internetverbinding en het World Wide Web. In nog eenvoudiger woorden, IP helpt u uw apparaten met internet te verbinden.

Net zoals uw huisadres uniek is, is het IP-adres uniek voor uw internetverbinding. Wanneer u toegang probeert te krijgen tot een website, is het uw IP-adres dat de website vertelt naar welk apparaat de informatie moet worden verzonden.

Aangezien het IP-adres uniek is voor de internetverbinding, is het ook een identificatie van het netwerk en uiteindelijk u. Uw internetprovider heeft uw persoonlijke gegevens, zoals uw SSN, huisadres, e-mailadres, enz. Met uw IP-adres kan hij achterhalen welke websites u hebt bezocht en wat voor soort inhoud u hebt doorzocht.

Waarom moet ik mijn IP-adres verbergen??

Er zijn verschillende redenen waarom u uw IP-adres wilt verbergen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen waarom gebruikers het IP-adres willen verbergen.

1- Maak privé en anoniem verbinding met internet

Inbreuken op privacy zijn in deze tijden vaker voor dan ooit tevoren. We weten niet echt wie onze online activiteiten in de gaten houdt. We weten niet eens of onze internetprovider onze persoonlijke gegevens veilig houdt of deelt met de overheid of verkoopt aan de hoogste bieder. Het verbergen van uw IP-adres klinkt als een verstandige actie.

2- Verberg uw geografische locatie

Uw IP-adres is gekoppeld aan uw internetverbinding, die wordt verstrekt door uw ISP. Wanneer u internetservices koopt, moet u uw persoonlijke gegevens verstrekken, zoals SSN, thuisadres, e-mailadres, enz.

Het aan u toegewezen IP-adres is uniek en kan worden gebruikt om zowel uw persoonlijke informatie als uw locatie op te halen.

Wanneer ik mijn IP-adres verberg, verberg ik ook mijn locatie.

3- Blokkeer Geo-beperkte en IP-beperkte inhoud

Bepaalde websites en streaming inhoud zijn beperkt tot specifieke regio's. Ze zijn toegankelijk voor elk IP-adres dat afkomstig is uit die regio's. Elk IP buiten de regio heeft geen toegang daartoe.

Het verbergen van uw IP-adres en het verkrijgen van een IP-adres van de regio van waaruit u websites en andere inhoud wilt openen, is een geweldige manier om dergelijke beperkingen te omzeilen.

Dat is waar de noodzaak ontstaat om uw IP-adres te verbergen. Dus hier komen de vele manieren om dat te doen.

Hoe IP-adres te verbergen

Ik noem vier manieren (drie zijn gratis) waarmee je je originele IP-adres kunt verbergen en met een nep-adres op internet kunt surfen. De eerste methode is de meest veilige en aanbevolen voor de meeste gebruikers. U kunt uw keuze echter maken op basis van de aard van uw vereisten.

1. Gebruik een VPN-service - snelste en meest betrouwbare

Ik twijfel er absoluut niet aan dat het gebruik van een VPN de beste manier is om mijn IP-adres te verbergen. De beste VPN-serviceproviders bieden hoogwaardige beveiligingsprotocollen die uw internetverbinding volledig onkwetsbaar maken voor cyberdreigingen en hackpogingen.

hoe IP-adres te verbergen met een VPN

De VPN-services bieden ook IP-lekbescherming en zorgen ervoor dat uw oorspronkelijke IP-adres nooit wordt vrijgegeven wanneer u bent verbonden met internet.

De manier waarop een Virtual Private Network werkt, is vrij eenvoudig. Het maskeert uw IP-adres en wijst u een volledig nieuw IP-adres toe van de server waarmee u verbonden bent. Dit maakt totale online anonimiteit voor u mogelijk.

Alle internetverkeer dat afkomstig is van uw met VPN verbonden apparaat, wordt eerst gecodeerd door de VPN-app. Het verkeer wordt vervolgens gerouteerd via de VPN-server waarmee u verbinding wilt maken. Wanneer uw verkeer de VPN-server raakt, heeft het de identiteit van de server nodig en wordt uw IP-adres verborgen. Wanneer het verkeer naar uw apparaat terugkeert, gaat het opnieuw via dezelfde server. De codering zorgt ervoor dat zelfs uw internetprovider niet snapt wat uw online activiteiten zijn.

Of u nu privé wilt streamen, websites en inhoud met geografische beperkingen wilt deblokkeren, uw torrent-activiteiten wilt beveiligen of uw online activiteiten wilt verbergen voor bewaking, VPN is de perfecte manier om te gaan.

Ik heb een reeks VPN-toepassingen gebruikt. ExpressVPN is degene die zich duidelijk onderscheidt van de massa. Het staat bekend als de snelste VPN. Dat is echter niet de enige reden waarom ik het aanbeveel. ExpressVPN heeft een enorm netwerk van 3000+ servers op 160 locaties en 90+ landen.

Elke server is een uniek IP-adres. Dit betekent dat ExpressVPN meer dan 3000 unieke opties heeft om mijn IP te verbergen. Je kunt mijn Expressvpn-recensie lezen voor meer informatie over de functies.

2. IP verbergen met een proxyserver - langzaam en onbetrouwbaar

Je kunt een proxyserver beschouwen als een mini-VPN of waarschijnlijk de zwaar gestripte versie van een VPN.

Net als een VPN kanaliseren ze uw online verkeer via hun server, zodat u uw IP-adres kunt verbergen. Het goede is dat de meeste proxy-servers zoals hide.me gratis zijn. Veel van hen zijn webgebaseerd. U hoeft geen enkele app op uw apparaat te downloaden. Ga naar de proxy-website en voer de URL in waartoe u toegang wilt.

verberg uw ip-adres met een proxy-server

Wat het tunnelen van uw verkeer betreft, is de manier van werken van de proxy heel anders dan een VPN. Hoewel VPN in staat is om al uw uitgaande internetverkeer via zijn server om te leiden, verbergt de proxy-service alleen specifieke activiteiten. Laat me u een voorbeeld geven dat de zaken duidelijker zou moeten maken:

Een VPN-client geïnstalleerd op uw apparaat neemt de controle over uw internetverkeer volledig met behulp van de robuuste coderingsprotocollen. Aan de andere kant moet u met een proxy aangeven welke specifieke online activiteit u wilt omleiden via de proxy-server. Stel dat er een website is waarop u uw originele IP-voetafdrukken niet wilt. Je gaat naar de proxy-service, kiest de server en geeft ze de website-URL. De proxyservice stuurt uw aanvraag door via de server en laadt de website in uw browser. Uw internetprovider weet alleen dat u een proxysite heeft bezocht (wat volledig legaal is). Het zou niet weten welke site u daadwerkelijk heeft bezocht via de proxy.

Een proxy kan een ongelooflijk hulpmiddel zijn om toegang te krijgen tot de geo-beperkte website of zelfs om regio-beperkte inhoud te deblokkeren. Top streaming-platforms zoals Netflix geven echter veel geld uit aan het opsporen en blokkeren van proxy- en VPN-servers. Hoewel de betaalde VPN-providers het zich kunnen veroorloven om nieuwe servers op te nemen, kan hetzelfde niet worden gezegd voor de gratis proxy-services.

Proxyservices hebben ook enkele andere ernstige nadelen. Op het gebied van beveiliging zijn ze niet de meest betrouwbare. IP-lekken, IP-blootstellingen zijn niet ongewoon. Ze gebruiken zelfs niet dezelfde hoogwaardige coderingsprotocollen. En we weten niet hoe veilig uw persoonlijke gegevens bij hen zijn.

Zoals ik al zei, verbergt proxy mijn IP meestal alleen voor de specifieke websites die via hen worden bezocht. Het codeert niet uw hele internetverkeer. Daarom bent u nog steeds blootgesteld aan bedreigingen en kwetsbaar voor online monitoring en surveillance. Hoewel de meeste VPN-services een no-log-beleid hanteren, kunnen de proxy-services uw activiteiten registreren en registreren.  

Langzame connectiviteit is ook een uitdaging die we niet over het hoofd konden zien. Aangezien de proxyservers gratis en gemakkelijk toegankelijk zijn, zijn hun servers meestal overbelast, waardoor ze aanzienlijk vertragen en vertragen. Ze kunnen gecensureerde of geo-beperkte inhoud deblokkeren; u kunt nog steeds bufferen ervaren. Veel hangt natuurlijk af van het tijdstip van de dag en de server waarmee u bent verbonden.

Als u op zoek bent naar volledige anonimiteit en beveiliging met behoorlijke verbindingssnelheden, is VPN de enige haalbare optie.

3. TOR-connectiviteit - veilig maar langzaam en riskant

TOR is een ander hulpmiddel voor het verbergen van IP-adressen dat u kunt gebruiken om anoniem te blijven op internet. TOR staat voor The Onion Router. Net zoals de ui veel lagen heeft, biedt TOR meerlaagse beveiliging via een keten van servers die worden beheerd door vrijwilligers en cyberactivisten.

Wanneer u verbinding maakt met een TOR-client, wordt uw online verkeer via meerdere servers geleid. Het maskeert uw IP-adres en laat u anoniem op internet surfen.

De veiligheid van TOR staat buiten kijf. Het heeft echter enkele ernstige tekortkomingen.

TOR is een parallel netwerk waarbij uw online verkeer door meerdere lagen van servers wordt geleid. Elke keer dat uw online verkeer door een extra server gaat, verliest het snelheid. En wanneer het via meerdere servers moet gaan, kan er een aanzienlijk snelheidsverlies zijn. Daarom ervaar je langzaam laden, streamen, bufferen.

verberg ip-adresFotocredits: hotspotshield.com

Toegankelijkheid en belofte van anonimiteit hebben TOR tot een toevluchtsoord voor criminelen gemaakt. Veel illegale transacties worden uitgevoerd via het TOR-netwerk, waaronder drugshandel, wapenverkoop en meer.

Hoewel verbinding maken met TOR in de meeste landen niet illegaal is, kunt u problemen ondervinden als u verstrikt raakt in onwettige transacties, zelfs onbedoeld.

Nogmaals, gezien snelheid, privacy en beveiliging, is een VPN een duidelijke keuze als u nadenkt over hoe ik mijn IP-adres kan verbergen.

4. Gebruik de openbare Wi-Fi-verbinding - niet de veiligste

Het gebruik van de openbare Wi-Fi-verbinding is een andere optie om anoniem op internet te surfen zonder uw IP-adres vrij te geven. Veel winkels, openbare plaatsen zoals luchthavens en eetcafés en coffeeshops bieden gratis Wi-Fi. Aangezien u de internetverbinding van iemand anders gebruikt, wordt uw IP-adres niet onthuld.

Dit betekent echter niet dat openbare Wi-Fi-services veilig zijn. Er zijn zelfs aanzienlijke risico's aan verbonden. U kunt uw apparaat blootstellen aan een hacker die hetzelfde netwerk gebruikt en in staat is uw persoonlijke gegevens binnen enkele minuten te stelen.

De volgende twee methoden verbergen uw IP niet echt. Ze worden hier voornamelijk toegevoegd voor het geval u gewoon uw IP wilt wijzigen zonder anonimiteit.

5. Gebruik uw mobiele hotspot - nauwelijks anoniem en traag

Alle mobiele telefoons worden geleverd met de Hotspot-functie waarmee u ze als Wi-Fi-netwerk kunt gebruiken. De hotspot werkt alleen als uw mobiele serviceprovider verbinding heeft met het datanetwerk.

ip hider

Het opzetten van het Hotspot-netwerk op uw mobiel is eenvoudig. Maar het proces kan per apparaat verschillen. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, Google het.

Net als gewone wifi, kunt u met Hotspot al uw apparaten verbinden, inclusief computers, andere mobiele telefoons, tablets, enz.

Dit is een geweldige optie als u voor sommige specifieke online activiteiten geen verbinding wilt maken met uw breedband wifi-netwerk. Hotspot verbergt mijn IP-adres niet echt. In plaats daarvan kan ik het IP-adres van mijn mobiele netwerk gebruiken.

Vergeet echter niet dat dit geen echte anonimiteit biedt. Uw online activiteiten kunnen nog steeds naar u worden herleid via het IP-adres van uw mobiele netwerk. Uw mobiele serviceprovider heeft veel van uw persoonlijke gegevens.

Net als uw breedband, Wi-Fi-verbinding, is het mobiele datanetwerk ook niet gecodeerd. Daarom zijn uw apparaten net zo kwetsbaar. En mobiele netwerken zijn veel langzamer dan breedbandverbindingen.

6. Wijzig het IP-adres van uw verbinding

Dit is een andere lastige en gecompliceerde methode om uw internetverbinding een nieuw IP-adres toe te wijzen. Het proces is anders voor bedrade en draadloze verbindingen. Bovendien variëren de methoden ook tussen apparaten.

Het IP-wijzigingsproces is technisch en vaak moet u uren wachten voordat u een nieuwe krijgt. U moet uw modem een ​​tijdje UIT laten staan. En als u het weer inschakelt voordat het proces is voltooid, wordt het teruggekoppeld naar het oude IP-adres en moet u het proces opnieuw starten.

Ik ga hier niet in op de technische details van het proces. Het is niet erg praktisch noch aanbevolen. Als u het echter nog steeds wilt doen, kunt u zoeken naar de modem- en apparaatspecifieke instructies op Google (of een andere zoekmachine van uw keuze).

Hoe zit het met de gratis VPN-services?

Laat ik beginnen met een versleten zin: "als het gratis is, bent u het product". Of waarschijnlijk, "er zijn geen gratis maaltijden"!

Hoe cliché deze uitspraken ook klinken, ze blijven belangrijk in het landschap van aanbieder en consument.

Ja, het is waar dat er veel gratis VPN-services beschikbaar zijn. Ik heb velen van hen persoonlijk geprobeerd. Eerlijk gezegd lijken ze veelbelovend. Sommigen van hen hebben zelfs professionele ontwerpen waardoor ze de indruk van geloofwaardigheid hebben. Maar als het gaat om veiligheid en privacy, wordt hun ware aard onthuld.

U kunt uw IP-adres verbergen met een gratis VPN, maar vergeet niet dat er altijd een prijs moet worden betaald.

Het kost veel geld en mankracht om VPN-servers op te zetten en te onderhouden. Als een VPN gratis is, moet het toch ergens geld uit halen. Veel gratis VPN-clients zijn op advertenties gebaseerd. Zo nu en dan verschijnt er een irritante advertentie wanneer je de gratis VPN-app probeert te gebruiken. Dat is dus een manier om geld te verdienen. Daar is niets mis mee, zolang de advertenties niet verschijnen. Soms zijn ze dat wel.

Sommige gratis VPN's hebben geprobeerd stilletjes malware en adware in te glijden, die onmiddellijk werden gemarkeerd door ons antivirusprogramma. Sommigen zijn echter ook snel voorbij de antivirusbescherming gegaan. Beveiliging is erg belangrijk voor mij en dat ene risico dat ik nooit zal nemen, komt met veel gratis VPN's.

Maar dat is het niet. Van veel gratis VPN's is gemeld dat ze de persoonlijke informatie van hun abonnees aan de bieders hebben verkocht. In tegenstelling tot veel betaalde VPN-services die zero-log-beleid bieden, houden de meeste gratis VPN's zowel uw persoonlijke gegevens als uw online activiteiten bij. Dat is een inbreuk op vertrouwen en privacy. U kunt meer lezen over hoe gratis VPN's geld verdienen.

Hoewel gratis VPN's een goede optie lijken te zijn om IP te verbergen, zijn ze dat meestal niet. Als het om beveiliging en privacy gaat, gooi ik geen dobbelstenen. Daarom is mijn geld altijd op de betaalde, gerenommeerde en betrouwbare VPN-services zoals ExpressVPN.

Afsluiten

Dit is een samenvatting van de manieren om uw IP-adres te verbergen en de redenen waarom u uw IP-adres wilt verbergen.

Als u op zoek bent naar allround bescherming en een vrijwel waterdichte manier om uw IP-adres te verbergen, is er geen andere betere manier dan VPN. Het wint zowel op het vlak van veiligheid als snelheid. De meeste VPN-providers bieden meerdere gelijktijdige verbindingen. Dit betekent dat u al uw apparaten tegelijkertijd kunt beveiligen.

We hebben geprobeerd mogelijk alle relevante informatie in dit artikel te behandelen die de niet-technische, leken als ik zou kunnen helpen. Als u feedback of suggesties heeft, kunt u ons dit laten weten via het opmerkingengedeelte hieronder.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me