Problemen met FireStick op afstand oplossen

>

Als uw Firestick-afstandsbediening niet werkt of koppelt, bent u op de juiste pagina.

Op een avond keek ik naar een van mijn favoriete films op mijn FireStick-apparaat. Ik was bijna halverwege de film toen ik besloot om een ​​korte pauze te nemen en een drankje uit de koelkast te halen. Ik stak de Fire Stick-afstandsbediening naar de tv om de film te pauzeren, maar er gebeurde niets. Ik drukte herhaaldelijk op de knoppen, maar het apparaat reageerde niet en de film bleef spelen. Ik haalde de stekker uit de voeding in de hoop dat opnieuw opstarten misschien voldoende zou zijn.

FireStick is normaal opnieuw opgestart, maar de afstandsbediening werkte niet. Het kostte me nog een paar minuten om te beseffen dat er iets mis was met de Fire Stick-afstandsbediening. Als je vergelijkbare problemen hebt gehad en je Amazon Fire Stick-afstandsbediening werkt niet, zou je het willen laten repareren. Dus, hier is een blik op de verschillende oorzaken en hun oplossingen die ik heb ontdekt. Blijf lezen! 

FireStick Remote werkt niet

Ik heb veelvoorkomende redenen uiteengezet die problemen veroorzaken met FireStick / Fire TV / Fire TV Cube remote. Doorloop ze één voor één en ik weet zeker dat uw afstandsbediening weer werkt.

firestick afstandsbediening werkt niet

1. Controleer de Fire Stick-batterijen op afstand

Amazon Fire Stick Remote is een accessoire dat veel stroom verbruikt. Na een tijdje FireStick te hebben gebruikt en problemen met het leeglopen van de batterij te hebben opgelopen, kan ik gerust zeggen dat als de afstandsbediening niet werkt, de kans groot is dat de batterijen leeg zijn.

De batterij raakt leeg zonder enige waarschuwing. Als je Fire Stick-afstandsbediening plotseling stopt met werken (vervelend in het midden van de nacht wanneer je geen reservebatterijen meer hebt), zet ik mijn weddenschap op de batterij.

Eerlijk gezegd weet ik nog niet zeker waarom de afstandsbediening zoveel batterijvermogen verbruikt. Soms is de batterij binnen een paar weken leeg. De Fire Stick-afstandsbediening maakt gebruik van Alexa, de spraakherkenning en spraakopdrachttechnologie. Sommigen willen misschien de schuld op Alexa leggen. Maar het is niet zo dat de afstandsbediening altijd luistert. Je moet de Alexa-knop op de afstandsbediening ingedrukt houden om te beginnen met luisteren.

Ondanks de redenen is de enige waarschijnlijke oplossing om alkalinebatterijen van goede kwaliteit te gebruiken en de reserveonderdelen bij de hand te houden. Alkalinebatterijen zijn veruit de beste en zorgen ervoor dat je Fire Stick-afstandsbediening het langst werkt. Koop echter niet zomaar alkaline. Koop het merk van een gerenommeerde fabrikant.

Een week geleden had ik de oplaadbare alkalinebatterij misschien zelfs alleen aanbevolen als ik geen probleem met de mijne had ondervonden. Een van de externe batterijen lekte en een wit residu zette zich af op de connector. Zelfs de gloednieuwe batterij werkte niet totdat ik het witte materiaal had afgeschraapt.

Dus vergeef me als ik niet zo zeker ben van de oplaadbare batterijen. Dit brengt me ook op het punt dat het een goed idee is om de batterijen te verwijderen en te controleren op eventuele resten van de batterijlekken op de connectoren. Als u ze schoonmaakt, kan uw Fire Stick-afstandsbediening mogelijk weer werken.

En er is nog iets dat ik bijna was vergeten te vertellen. Je zou waarschijnlijk al weten dat de batterijen de uiteinden ‘+’ (plus) en ‘-’ (minus) hebben. De connectoren in het batterijcompartiment hebben ook de + en - kanten. De + kant van de batterij moet worden uitgelijnd met de + van de connector (en de minnen worden automatisch uitgelijnd). Ik heb de batterijen op de verkeerde manier geplaatst en merkte dat ik een tijdje met de afstandsbediening worstelde.

Als uw Amazon Fire Stick-afstandsbediening nog steeds niet werkt, zelfs na het reinigen van de batterijconnectoren en het gebruik van nieuwe batterijen, lees dan verder voor meer oplossingen!

2. Hebt u de FireStick-afstandsbediening al gekoppeld??

Gewoonlijk is de standaard FireStick-afstandsbediening vooraf gekoppeld met het apparaat. Als het niet is gekoppeld, moet u dit automatisch doen. Of, als uw nieuwe / vervangende FireStick-afstandsbediening niet werkt, is er een kans dat deze niet correct is gekoppeld.

Koppelen is eenvoudig. Volg onderstaande stappen.

  1. Sluit FireStick aan op de HDMI-poort van uw tv.
  2. Schakel zowel FireStick als uw tv in.
  3. Wanneer FireStick opstart, houdt u de ‘Home’ -knop op de afstandsbediening minstens 10 seconden ingedrukt.
  4. Hiermee wordt de Amazon FireStick-afstandsbediening gekoppeld en deze moet beginnen te werken.

Als het niet wordt gekoppeld, houdt u de startknop opnieuw gedurende 10-20 seconden ingedrukt. In veel gevallen moesten gebruikers het proces meerdere keren herhalen voor een succesvolle koppeling.

Amazon Fire Stick Remote

FireStick kan worden aangesloten op maximaal 7 Bluetooth-apparaten, waaronder de afstandsbedieningen. Als u al 7 apparaten hebt aangesloten, moet u ten minste een ervan ontkoppelen. Hier is hoe je dat kunt doen:

  • Selecteer Instellingen in het startscherm van FireStick. Instellingenoptie bevindt zich in de bovenste menubalk
  • Open controllers & Bluetooth-apparaten op het volgende scherm
  • U ziet de lijst met alle verbonden apparaten. Kies het apparaat dat u wilt ontkoppelen en volg de instructies op het scherm.

Houd er ook rekening mee dat als de afstandsbediening bij de eerste poging niet met uw FireStick-apparaat wordt gekoppeld, het opnieuw probeert. Meestal maakt het de eerste keer verbinding, maar in zeldzame gevallen kan het 2-3 pogingen kosten. Als het probleem zich blijft voordoen, moet u de volgende oplossing # 3 proberen voor het resetten en repareren van de afstandsbediening. Het heeft voor veel gebruikers gewerkt.

3: FireStick-knoppen werken niet

De knoppen werken meestal niet als de afstandsbediening niet correct is gekoppeld met uw FireStick-apparaat. Houd de ingedrukt Huis knop op de afstandsbediening gedurende minstens 10 seconden om hem opnieuw te koppelen.

Als het nog steeds niet werkt, volgt u de stappen om uw afstandsbediening te resetten en opnieuw te koppelen met FireStick:

Opmerking: De volgende stappen zetten uw FireStick NIET terug naar de fabrieksinstellingen. Ze resetten en ontkoppelen eenvoudig uw afstandsbediening en koppelen deze opnieuw met FireStick

1- Koppel uw FireStick los van de stroombron (haal de adapter uit het stopcontact of uit het FireStick-apparaat)

2- Houd nu de volgende knoppen (allemaal tegelijk) minstens 20 seconden ingedrukt:
- Terug knop
- Menuknop
- Linker deel van de navigatiering

firestick externe knoppen werken niet

3- Haal de batterijen uit de FireStick-afstandsbediening

4- Schakel uw FireStick in en wacht tot u het startscherm op uw tv ziet

5- Plaats de batterijen terug in uw FireStick-afstandsbediening

6- Wacht 1-2 minuten

7- Uw FireStick-afstandsbediening moet al zijn gekoppeld. Als het niet is gekoppeld, houdt u de toets ingedrukt Huis knop minimaal 10 seconden ingedrukt

4. Is uw Fire Stick-afstandsbediening compatibel??

Deze vraag is niet voor degenen die problemen hebben met hun out-of-the-box afstandsbediening. Ik heb het over de apart aangeschafte afstandsbedieningen. Er is een behoorlijke reeks interne en externe afstandsbedieningen die werken met FireStick & Fire TV-apparaten.

FireStick ondersteunt ook Amazon en spelbesturingen van derden die kunnen worden gebruikt als afstandsbedieningen voor interactie met het apparaat. Elk officieel Amazon-product dat duidelijk de compatibiliteit met FireStick aangeeft, werkt met uw apparaat. Maar als u overweegt een externe afstandsbediening of gamecontroller te kopen, zorg er dan voor dat deze is ontworpen om te werken met de Fire TV of FireStick-apparaat.

Er zijn ook enkele goedkope replica's van de afstandsbediening met hetzelfde ontwerp en dezelfde lay-out. Deze producten gaan gemakkelijk weg als origineel maar werken uiteindelijk niet. Controleer voordat u Amazon Fire Stick-afstandsbediening koopt de authenticiteit van de verkoper.

5. Is uw FireStick-afstandsbediening beschadigd? 

Als u het originele product hebt, hebt u ook de nieuwe batterijen geplaatst en alle andere oplossingen geprobeerd, waarschijnlijk is dit het moment om de mogelijkheid te overwegen dat de afstandsbediening beschadigd is.

Als dat het geval is, is de enige optie om een ​​vervangende afstandsbediening te kopen. Het goede nieuws is dat de vervangende afstandsbedieningen niet veel kosten. Je kunt ze kopen voor ongeveer $ 10. Ga het opzoeken op Amazon. U zult tal van opties vinden. Mogelijk vindt u ook een aangepaste afstandsbediening met extra, speciale knoppen voor Netflix en andere apps. Sommige afstandsbedieningen hebben ook volumeregeling.

Vergeet niet dat aangepaste afstandsbedieningen niet noodzakelijk van Amazon zijn. Koop het product met een hoge rating (minimaal 4) en positieve beoordelingen.

6. Amazon Fire TV Remote App - uw back-up 

Amazon Fire TV-afstandsbediening werkt nog niet? Of je hebt net om middernacht geen batterijen meer en er zijn geen reservebatterijen.

Dit hoeft uw FireStick-apparaat niet onbruikbaar te maken. U kunt het apparaat nog steeds bedienen met de Amazon Fire TV Remote-app.

Amazon Firestick-afstandsbediening werkt niet

Deze app converteert uw smartphone in een afstandsbediening en laat u communiceren met FireStick net zoals u zou doen met de fysieke afstandsbediening.

De app Amazon Fire TV Remote is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-platforms. Ga je gang en download de app en stel deze in met je FireStick- of Fire TV-apparaat. Zorg er alleen voor dat uw smartphone en FireStick-apparaat zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

7. Andere generieke oplossingen

Er zijn ook andere redenen die problemen op afstand kunnen veroorzaken. Deze zijn meestal onwaarschijnlijk, maar het zou een afkeuring van mij zijn om ze niet te vermelden.

  • De afstand van de Amazon Fire Stick op afstand van het apparaat is een factor om te overwegen. De afstandsbediening werkt goed als deze zich binnen een straal van 10 m van het apparaat bevindt. Als u een grote kamer of hal heeft, brengt u de afstandsbediening dichter bij de tv, binnen het bereik.
  • De FireStick-afstandsbediening maakt verbinding met het apparaat via Bluetooth en geen infraroodstralen. Dit betekent dat de afstandsbediening en FireStick niet in het zicht van elkaar hoeven te staan. Maar als u het apparaat in een kast of in een behuizing houdt, kunnen de signalen worden geblokkeerd. Het is een goed idee om het naar buiten te brengen om te zien of dat het probleem heeft veroorzaakt
  • Probeer niet veel elektrische apparaten in de buurt van FireStick te houden, omdat dit storing in het signaal kan veroorzaken.

Aandacht FireStick-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Overheden en ISP's over de hele wereld monitoren de online activiteiten van hun gebruikers. Als wordt vastgesteld dat auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt gestreamd op je Fire TV Stick, kun je in ernstige problemen komen. Momenteel is uw IP zichtbaar voor iedereen. Ik raad je sterk aan om een ​​goede FireStick VPN te krijgen en je identiteit te verbergen, zodat je kijkervaring geen slechte wending neemt.

ik gebruik ExpressVPN dat is de snelste en veiligste VPN in de branche. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon Fire TV Stick. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als je de service niet leuk vindt, kun je altijd om terugbetaling vragen. ExpressVPN heeft ook een speciale deal waar u kunt ontvang 3 maanden gratis en bespaar 49% op jaarplan.

Dit zijn de redenen waarom u altijd een VPN moet gebruiken.

Conclusie

Alle Fire Stick-problemen op afstand die ik tot nu toe heb ondervonden, hebben altijd te maken met de batterijen. De afstandsbediening ontlaadt de batterij sneller dan ik leuk vind. Daarom houd ik altijd reserveonderdelen. Ik heb ook de Amazon Fire TV Remote-app op mijn telefoon geïnstalleerd als back-up. In dit artikel heb ik geprobeerd alle mogelijke oorzaken te behandelen die u op afstand tot problemen en alle mogelijke oplossingen kunnen brengen. Als je nieuwe of andere ervaringen hebt, zou ik heel graag willen dat je deze met ons deelt in de commentaren hieronder. Bedankt voor het lezen!

Verwant:

Hoe Jailbreak FireStick
Hoe Kodi op FireStick bij te werken
Beste VPN voor FireStick
Beste Amazon Fire Stick-apps

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me