Hur du åtgärdar FireStick-fjärrproblem

>

Om din Firestick-fjärrkontroll inte fungerar eller kopplar ihop, är du på rätt sida.

En natt såg jag på en av mina favoritfilmer på min FireStick-enhet. Jag var nästan halvvägs genom filmen när jag bestämde mig för att ta en snabb paus och välja en dryck från kylen. Jag höll fram Fire Stick-fjärrkontrollen till TV: n för att pausa filmen, men ingenting skulle hända. Jag tryckte på knapparna upprepade gånger men enheten svarade inte och filmen fortsatte bara att spela. Jag tog ut stickkontakten från strömförsörjningen i hopp om att omstart bara kan göra susen.

FireStick startade normalt, men fjärrkontrollen fungerade inte. Det tog mig några minuter att inse att det var något fel med Fire Stick-fjärrkontrollen. Om du har stött på liknande problem och din Amazon Fire Stick-fjärrkontroll inte fungerar, skulle du vilja fixa den. Så här är en titt på de olika orsakerna och deras lösningar jag har upptäckt. Fortsätt läsa! 

FireStick Remote fungerar inte

Jag har beskrivit vanliga orsaker som orsakar problem med FireStick / Fire TV / Fire TV Cube-fjärrkontrollen. Gå igenom dem en efter en och jag är säker på att din fjärrkontroll kommer att fungera igen.

firestick-fjärrkontroll fungerar inte

1. Kontrollera Fire Stick-fjärrbatterierna

Amazon Fire Stick Remote är ett kraftfullt tillbehör. Efter att ha använt FireStick ett tag och har stött på problem med batteriladdning mer än bara några gånger, kan jag säkert säga att om fjärrkontrollen inte fungerar finns det en stor chans att batterierna har slut.

Batteriet tappar utan varning. Om din Fire Stick-fjärrkontroll slutade att fungera plötsligt (irriterande mitt på natten när du inte ens har några extrabatterier) kommer jag att satsa på batteriet.

Ärligt talat är jag ännu inte säker på varför fjärrkontrollen förbrukar så mycket batterikraft. Ibland går batteriet torrt på bara ett par veckor. Fire Stick-fjärrkontrollen använder Alexa, röstigenkänning och röstkommandoteknologi. Vissa kanske vill lägga skylden på Alexa. Men det är inte så att fjärrkontrollen alltid lyssnar. Du måste hålla ner Alexa-knappen på fjärrkontrollen för att den ska börja lyssna.

Trots skälen är den enda troliga lösningen att använda alkaliska batterier av god kvalitet och hålla reservdelarna till hands. Alkaliska batterier är överlägset de bästa och håller din Fire Stick fjärrkontroll längst. Men köp inte bara alkaliskt. Köp märket från en välrenommerad tillverkare.

För en vecka sedan kanske jag till och med rekommenderade det laddningsbara alkaliska batteriet bara om jag inte hade stött på något problem med mitt. En av fjärrbatterierna läckte ut och en vit rest sattes på kontakten. Till och med det helt nya batteriet fungerade inte förrän jag skrapade bort det vita materialet.

  Hur man installerar Morpheus TV på FireStick

Så förlåt mig om jag inte är så säker på de laddningsbara batterierna. Detta leder mig också till att det skulle vara en bra idé att ta bort batterierna och kontrollera om det finns rester från batteriläckorna på anslutningarna. Att rengöra dem kanske bara får din Fire Stick-fjärrkontroll att fungera igen.

Och det finns en sak till som jag nästan glömde att berätta. Du skulle antagligen redan veta att batterierna har "+" (plus) och "-" (minus) slut. Anslutningarna i batterifacket har också + och - sidorna. Batteriets + sida bör vara i linje med + på anslutningen (och minuserna kommer automatiskt att justeras). Jag har lagt batterierna på fel sätt och befunnit mig kämpa med fjärrkontrollen ett tag.

Om din Amazon Fire Stick-fjärrkontroll fortfarande inte fungerar även efter rengöring av batterikontakterna och användning av nya batterier, fortsätt att läsa för fler lösningar!

2. Har du redan kopplat ihop FireStick-fjärrkontrollen?

Vanligtvis kommer FireStick-fjärrkontrollen utanför boxen förkopplad med enheten. Om det inte är ihopkopplat måste du göra det automatiskt. Eller, om din nya / ersättande FireStick-fjärrkontroll inte fungerar, finns det en chans att den inte är ihopkopplad korrekt.

Parning är enkelt. Följ stegen nedan.

  1. Anslut FireStick till HDMI-porten på din TV.
  2. Slå på både FireStick och din TV.
  3. När FireStick startar upp, håll ner "Hem" -knappen på fjärrkontrollen i minst 10 sekunder.
  4. Detta kommer att koppla ihop Amazon FireStick-fjärrkontrollen och det måste börja fungera.

Om det inte går ihop, tryck och håll in hemknappen igen i 10-20 sekunder. I många fall måste användare upprepa processen flera gånger för en framgångsrik parning.

amazon fire stick fjärrkontroll

FireStick kan anslutas till upp till 7 Bluetooth-enheter inklusive fjärrkontrollerna. Om du redan har anslutit sju enheter måste du koppla bort åtminstone en av dem. Så här kan du göra det:

  • Välj Inställningar på startskärmen för FireStick. Inställningsalternativet finns på den översta menyraden
  • Öppna styrenheter & Bluetooth-enheter på nästa skärm
  • Du kommer att se listan över alla anslutna enheter. Välj bara den enhet du vill koppla ihop och följ instruktionerna på skärmen.

Kom också ihåg att om fjärrkontrollen inte går ihop med din FireStick-enhet i första försöket, försök igen. Vanligtvis ansluter den första gången, men i sällsynta fall kan det ta 2-3 försök. Om problemet fortfarande kvarstår måste du prova nästa lösning nr 3 för att återställa och reparera fjärrkontrollen. Det har fungerat för många användare.

3: FireStick-knappar fungerar inte

Knapparna fungerar vanligtvis inte när fjärrkontrollen inte har anslutits korrekt till din FireStick-enhet. Håll ner Hem knappen på fjärrkontrollen i minst 10 sekunder för att para den igen.

  Hur man installerar Exodus Redux & Exodus Kodi Addon

Om det fortfarande inte fungerar, följ stegen för att återställa fjärrkontrollen och koppla ihop den igen med FireStick:

Obs! Följande steg återställer INTE din FireStick till fabriksinställningar. De återställer helt enkelt och kopplar bort din fjärrkontroll och kopplar ihop den igen med FireStick

1- Koppla bort din FireStick från strömkällan (antingen koppla ur adaptern från eluttaget eller från FireStick-enheten)

2- Håll nu ned följande knappar (alla tillsammans) i minst 20 sekunder:
- Tillbakaknapp
- Menyknapp
- Vänster del av navigationsringen

firestick fjärrkontrollknappar fungerar inte

3- Ta av batterierna från FireStick-fjärrkontrollen

4- Slå på din FireStick och vänta tills du ser startskärmen på din TV

5- Sätt tillbaka batterierna i din FireStick-fjärrkontroll

6- Vänta i 1-2 minuter

7- Din FireStick-fjärrkontroll måste redan ha parats ihop. Om det inte har parats ihop, håll ner Hem -knappen i minst 10 sekunder

4. Är din Fire Stick fjärrkompatibel?

Denna fråga är inte för de som upplever problem med sin fjärrkontroll. Jag talar om fjärrkontrollerna som köpts separat. Det finns ett anständigt utbud av interna såväl som tredjeparts-fjärrkontroller som fungerar med FireStick & Brand-TV-enheter.

FireStick stöder också Amazon och tredje parts spelkontroller som kan användas som fjärrkontroller för att interagera med enheten. Varje officiell Amazon-produkt som tydligt anger dess kompatibilitet med FireStick fungerar med din enhet. Men om du funderar på att köpa en tredje parts fjärrkontroll eller spelkontroll måste du se till att den är utformad för att fungera med Fire TV eller FireStick-enheten.

Det finns också några billiga kopior av fjärrkontrollen med samma design och layout. Dessa produkter går lätt som original men fungerar så småningom inte. Innan du köper Amazon Fire Stick-fjärrkontrollen ska du verifiera säljarens äkthet.

5. Är din FireStick-fjärrkontroll skadad? 

Om du har originalprodukten har du också lagt i de nya batterierna och testat alla andra lösningar, förmodligen är det dags att överväga möjligheten att fjärrkontrollen är skadad.

Om så är fallet är det enda alternativet att köpa en ersättningsfjärrkontroll. Den goda nyheten är att ersättningsfjärrkontrollerna inte kostar mycket. Du kan köpa dem för cirka 10 dollar. Gå och leta upp det på Amazon. Du hittar många alternativ. Du kan också hitta en anpassad fjärrkontroll med ytterligare dedikerade knappar för Netflix och andra appar. Vissa fjärrkontroller har också volymkontroll.

Kom ihåg att anpassade fjärrkontroller inte nödvändigtvis kommer från Amazon. Köp produkten med högt betyg (minst 4) och positiva recensioner.

6. Amazon Fire TV Remote App - Din säkerhetskopia 

Amazon Fire TV-fjärrkontroll fungerar inte ännu? Eller så har du bara slut på batterier vid midnatt och det finns inga reservbatterier.

Detta behöver inte göra din FireStick-enhet värdelös. Du kan fortfarande styra enheten med Amazon Fire TV Remote App.

  Hur man installerar SportsDevil på Kodi

amazon firestick-fjärrkontroll fungerar inte

Denna app konverterar din smartphone till en fjärrkontroll och låter dig interagera med FireStick precis som du skulle göra med den fysiska fjärrkontrollen.

Amazon Fire TV Remote-appen är tillgänglig för både Android- och iOS-plattformar. Gå vidare och ladda ner appen och konfigurera den med din FireStick eller Fire TV-enhet. Se bara till att din smartphone och FireStick-enhet är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

7. Andra generiska lösningar

Det finns andra skäl som också kan orsaka fjärrproblem. Dessa är vanligtvis osannolika, men det skulle vara till mig att inte nämna dem.

  • Avståndet till Amazon Fire Stick-fjärrkontrollen från enheten är en faktor att tänka på. Fjärrkontrollen fungerar bra när den är inom 10 fot från enheten. Om du har ett stort rum eller hall, ta med fjärrkontrollen närmare TV: n, inom räckvidden.
  • FireStick-fjärrkontrollen ansluts till enheten via Bluetooth och inte med infraröda strålar. Detta innebär att fjärrkontrollen och FireStick inte behöver vara i varandra. Men att hålla enheten inuti ett skåp eller i ett skåp kan hindra signalerna. Det kommer att vara en bra idé att ta fram det utomhus för att se om det var vad som orsakade problemet
  • Försök att inte hålla många elektriska apparater nära FireStick eftersom det kan orsaka störningar i signalen.

Observera FireStick-användare: Läs innan du fortsätter

Regeringar och internetleverantörer över hela världen övervakar sina användares onlineaktiviteter. Om du hittar strömmande upphovsrättsskyddat innehåll på din Fire TV Stick kan du få allvarliga problem. För närvarande är din IP synlig för alla. Jag rekommenderar dig starkt att få en bra FireStick VPN och dölja din identitet så att din filmvisningsupplevelse inte tar en dålig tur.

jag använder ExpressVPN vilket är den snabbaste och säkraste VPN i branschen. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon Fire TV Stick. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras tjänst kan du alltid be om återbetalning. ExpressVPN har också en speciell affär där du kan få tre månader gratis och spara 49% på årsplanen.

Här är orsakerna till att du måste använda ett VPN hela tiden.

Slutsats

Alla Fire Stick-fjärrproblem som jag hittills har upplevt har alltid varit relaterade till batterierna. Fjärrkontrollen tappar ur batteriet snabbare än jag gillar. Därför har jag alltid reservdelar. Jag har också installerat Amazon Fire TV Remote-appen på min telefon som säkerhetskopia. I den här artikeln har jag försökt att täcka alla möjliga orsaker som kan få dig till fjärrproblem och alla möjliga lösningar. Om du har några nya eller olika upplevelser, skulle jag mycket gärna vilja att du delar det med oss ​​i kommentaravsnittet nedan. Tack för att du läste!

Relaterad:

Hur man Jailbreak FireStick
Hur du uppdaterar Kodi på FireStick
Bästa VPN för FireStick
Bästa Amazon Fire Stick-appar

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me