Hur du åtgärdar problem med buffring av Terrarium TV

>

Många av våra läsare har frågat om vi hade någon lösning på Terrarium-TV-buffertproblemen. Det verkar som om buffringstillfällena har blivit mer regelbundna än tidigare. Jag har faktiskt också börjat uppleva dessa problem på sistone. Det förnekar inte att Terrarium TV är en av de bästa Amazon Fire Stick-apparna för att titta på filmer och TV-program på begäran. Det har nästan varje titel du kan begära. Men det är också sant att ibland kommer du att stöta på dessa buffertproblem. Om du för närvarande står inför buffring i Terrarium TV-app, fortsätt att läsa.


Hur du fixar buffertproblem på Terrarium TV

terrarium-tv-buffring

Det finns ingen fix som tar hand om Terrarium TV-frågor. Men efter flera tester och fel kunde jag mildra buffring och göra min erfarenhet med appen roligare. I den här artikeln delar jag med dig de olika sätten som fungerade för mig. Jag är övertygad om att de också kommer att arbeta för dig.

Notera: Om du är en ny användare och inte har Terrarium TV ännu, kolla den här länken - Hur installerar du Terrarium TV på FireStick

Kontrollera din Internetanslutningshastighet

Online-streaming i dessa dagar kräver minst 5 Mbps internethastighet, men för full HD-strömning minst 10 Mbps och för 4K-strömning rekommenderas minst 20 Mbps. De goda nyheterna är att de flesta mobila och bredbandsleverantörer av internet erbjuder högre internethastighet än så. I själva verket erbjuder vissa leverantörer hastighet så hög som 100 Mbps även för bostadsförbindelser. Med så hög hastighet kanske du tror att du aldrig bör uppleva problem med buffring av Terrarium TV. Men tyvärr är det inte alltid så.

Om du bara stöter på problem med Terrarium TV-buffring, finns det en chans att ditt internet upplever några intermittenta problem från leverantörens slut. I sådana fall tas problemet vanligtvis hand om i backend och är kortlivat.

Jag rekommenderar att du kontrollerar din internetanslutningshastighet för att avgöra om du har lägsta bandbredd. Det finns många appar och webbplatser som låter dig testa hastigheten gratis. Ookla är den mest populära tjänsten för hastighetstestning på internet. Du kan ladda ner Ookla-appen på din Android- eller iOS-enhet eller besöka deras webbplats http://www.speedtest.net/ för att testa hastigheten.

Om testresultaten visar konstant låg hastighet kan det vara problem med internetanslutningen. Du kan behöva uppgradera din plan eller din router. Kontakta i alla fall din internetleverantör och hitta lösningen.

Stream från Terrarium TV-rekommenderade servrar

Terrarium TV hämtar strömningslänkar från dussintals servrar stationerade över hela världen. Men det finns vissa servrar som denna app själv rekommenderar. Se bilden nedan för en lista över rekommenderade servrar.

terrarium-tv-buffring

Jag har personligen upplevt att dessa servrar är snabbare och jag upplever knappt några Terrarium-TV-buffertproblem.

Pop-up i bilden visas varje gång du klickar på titeln. Du kan markera alternativet "Visa inte igen" längst ner så att det inte visas nästa gång. Innan jag markerade detta alternativ noterade jag alla rekommenderade servrar eftersom jag visste att jag inte skulle kunna komma ihåg dem alla. Så jag föreslår att du gör samma sak.

Terrarium TV Server-problem

Om din internethastighet inte är ett problem och du fortfarande står inför Terrarium TV-problem verkar det som om det kan vara ett problem med servern där innehållet är värd.

Som ni kanske är värd för Terrarium TV inget eget innehåll. Denna app är en aggregator som hämtar flera länkar till ett visst innehåll från olika servrar. När du öppnar en länk börjar enheten försöka strömma innehållet från servern som länken pekar på.

Terrarium TV försöker få de bästa fungerande länkar. Men, ibland hamnar det med att visa de dåliga länkarna också. En dålig länk kan vara för servern som upplever stillestånd eller avmattning. Som ett resultat stöter du på problem med buffring av Terrarium TV.

När det finns ett problem med servern är det inte mycket du kan göra för att fixa buffringen. Men vad du kan göra är att öppna en ny länk till en annan server och det finns en rimlig chans att du har tagit hand om problemet.

Jag har lagt märke till att problem med Terrarium TV vanligtvis dyker upp när jag försöker strömma ett full HD-innehåll. Och det har inget att göra med min internethastighet eller min enhets förmåga att strömma HD-filmer eller program online; problemet är med servern som inte kan hantera flera streamingförfrågningar.

Använd rätt mediaspelare med Terrarium TV

Terrarium TV har ingen egen mediaspelare. Du måste ha lagt märke till att när du kör Terrarium TV ber den dig installera en föredragen mediaspelare för bättre strömprestanda. I själva verket säger appen till och med att utan den föredragna spelaren kan du uppleva buffrande problem.

När jag först började använda Terrarium TV ignorerade jag pop-ups som bad mig att få en annan mediaspelare. Jag trodde att det inte skulle vara nödvändigt. Men sedan började jag märka att Terrarium TV inte fungerar korrekt och jag stöter på buffertproblem regelbundet. Det var när jag bestämde mig för att installera mediaspelaren för Terrarium TV: s plockning. Och även om jag visade mig fel, skulle jag erkänna att det var en märkbar skillnad i prestandan. Många länkar som buffrade tidigare körde smidigt efter installationen av den nya spelaren.

Medan Terrarium TV är kompatibelt med flera mediaspelare inklusive VLC och MX Player, kan det fortfarande be dig att installera en annan spelare. Faktum är att den senaste versionen av Terrarium TV strömmar inga länkar om du inte har YesPlayer (se bilden nedan).

terrarium-tv fungerar inte

Så installera YesPlayer så kanske du kan ta hand om Terrarium TV-buffertproblemen. Den här mediaspelaren finns tillgänglig i Play Store och Amazon Store.

Använd en VPN och undvik Internet-throttling

Vet du att många internetanvändare i USA blir offer för internetregleringen och att de aldrig ens är medvetna om det? Internet-throttling är en vana som är vanligt bland Internet-tjänsteleverantörer (ISP).

Om online-strömning förbrukar den största delen av din onlineaktivitet kan din internetleverantör sänka internethastigheten till mindre än vad som erbjuds med din internetplan. Jag säger inte att denna praxis är olaglig. Men jag känner att det är oetiskt. Vanligtvis har Internetleverantörerna en klausul i sina villkor & Förhållanden som anger att mängden dataanvändning på grund av online-streaming ökar under ett visst värde kan leda till att hastigheten minskar.

Tyvärr missar vi ofta de fintryck. Och även om jag läste klausulen skulle jag fortfarande vilja njuta av internet till fullo. Tack och lov finns det ett sätt att förhindra internetregleringen. Börja använda en VPN-tjänst och det kommer att maskera alla dina internetaktiviteter. På så sätt skulle din Internetleverantör aldrig veta om du tittar på en film online eller laddar ner datafiler.

Jag har använt ExpressVPN ett tag och rekommenderar detsamma till dig. Det är snabbt, pålitligt och Terrarium TV-vänligt.

 Rensa Terrarium TV-appdata

Det finns ytterligare en felsökning av Terrarium TV som du kan försöka undvika buffertproblemen. Du kan rensa Terrarium TV-data och återställa dem till standardinställningarna. Det skulle vara som om du använder Terrarium TV för första gången.

Naturligtvis betyder att rensa data betyder att du tappar alla dina personliga inställningar. Men det finns knappt några Terrarium TV-inställningar som måste behållas. Skriv bara alla ändringar du gjort och tillämpa ändringarna senare.

Medan vi håller på med det rekommenderar jag också att rensa Terrarium TV-cachen medan jag tar bort data. En app med cache bort kan börja göra underverk.

Om du använder Terrarium TV på Android öppnar du Inställningar och går till Apps-alternativet (sökvägen kan variera något mellan enheter). Välj Terrarium TV och tryck på knapparna för att rensa data och cache.

Om du använder Terrarium TV på FireStick är det här hur du rensar data och cache:

# 1. Välj Inställningar (på den övre fältet) på hemskärmen

# 2. Klicka på "Program"

# 3. Rulla ner och öppna "Hantera installerade applikationer"

# 4. Rulla ner hela vägen och klicka på 'Terrarium TV'. Som du ser på bilden nedan är datastorleken 40,82 MB och Cache 110 MB

terrarium-tv-frågor

# 5. Klicka nu på "Rensa data" (under detta är alternativet "Rensa cache". Men du behöver inte använda det eftersom rensning av data kommer också att rensa cachen som visas på bilderna nedan)

problem med buffring av terrarium-tv

# 6. Klicka på "Rensa data" igen på nästa skärm

Terrarium-tv fryser

# 7. Tryck nu en gång på bakåtknappen för att återgå till föregående skärm. Som du kan se på bilden nedan har Data och Cache tagits bort

felsökning av terrarium-tv

AVSLUTAR

Jag hoppas att den här artikeln hjälpte dig att ta hand om frågorna om buffring av Terrarium TV. Trots att Terrarium TV är en oerhört populär app för innehåll på begäran, kanske servrarna som hämtar strömmarna inte alltid är bra. Så om du står inför buffertproblem är det mer troligt att serverproblem är än något lokalt problem med din internetanslutning eller din enhet. För mig fungerar det att välja en annan ström. När allt kommer omkring är det skönheten i Terrarium TV - med flera länkar på en plats. Om du står inför liknande problem på Kodi, glöm inte att kolla in eventuella korrigeringar för Kodi-buffring.

Relaterad:

Hur du installerar Kodi på FireStick
Hur man installerar Exodus på Kodi
Hur man får undertexter på Kodi
Hur man återställer Kodi

Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me