Hur man installerar Plex på FireStick och Android TV Box

>

I den här tutorialen kommer jag att visa dig hur du installerar Plex på FireStick, hur du registrerar dig för ett Plex-konto och hur du installerar en Plex-server på din dator.

Plex är ett klient-server-medieverktyg som låter dig få åtkomst till alla dina centralt lagrade media via olika externa enheter. Låt mig göra detta enklare för dig med ett exempel. Med Plex kan du skapa en mediaserver på din dator. Du kan komma åt alla media (t.ex. videor, musik, bilder) på din dators hårddisk med klientapparna för externa enheter som FireStick, Mobiler, surfplattor, TV-lådor och datorer.

Plex har klientappar för nästan alla enheter som stöder uppspelning av media. Du kan ladda ner klientappen från de officiella appbutikerna. Till exempel för Android kan du ladda ner appen från Google Play Store. För FireStick är det tillgängligt i Amazon Store.

Det bästa med Plex är att servern (din dator) och klienter (säger FireStick eller mobil) inte behöver anslutas till samma trådlösa nätverk. Du kan lämna din dator hemma och fortfarande spela videoklipp lagrade på hårddisken på din mobil från din väns hus.

Viktig!! Din dator måste vara på och ansluten till internet när du försöker ansluta till den via klientappen på distans

Plex behöver dock inte nödvändigtvis bara spela medierna som lagras på din dator (server). Det finns olika Plex-kanaler (både officiella och inofficiella) som ger dig tillgång till en mängd olika onlinemedier. Dessa kanaler är installerade på servern och tillgängliga för alla anslutna klienter.

Dessutom har Plex-klientappen också en del onlineinnehåll. Du kan strömma detta innehåll även om du inte är ansluten till Plex-servern. Med andra ord är den oberoende av servern.

Observera FireStick-användare: Läs innan du fortsätter

Regeringar och internetleverantörer över hela världen övervakar sina användares onlineaktiviteter. Om du hittar strömmande upphovsrättsskyddat innehåll på din Fire TV Stick kan du få allvarliga problem. För närvarande är din IP synlig för alla. Jag rekommenderar dig starkt att få en bra FireStick VPN och dölja din identitet så att din filmvisningsupplevelse inte tar en dålig tur.

jag använder ExpressVPN vilket är den snabbaste och säkraste VPN i branschen. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon Fire TV Stick. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras tjänst kan du alltid be om återbetalning. ExpressVPN har också en speciell affär där du kan få tre månader gratis och spara 49% på årsplanen.

Här är orsakerna till att du måste använda ett VPN hela tiden.


Läsa:
Hur man installerar det bästa VPN på FireStick

Hur man installerar Plex på FireStick

Innan du installerar Plex på FireStick, vill du registrera dig för ett konto om du inte redan har ett. Så låt oss först skapa ett Plex-konto.

Registrera dig för ett Plex-konto

Här är stegen:

1- Gå till https://www.plex.tv på din dator eller mobil (du kan också använda en webbläsare som stöds av FireStick som Silk Browser eller Firefox) och klicka Bli Medlem

hur man installerar plex på eldsten

2- Du kan registrera dig med dina befintliga Facebook- eller Google-referenser eller skapa ett nytt konto med en e-postadress

plex registrering för eldstick

3- När du är inloggad kan du köpa en av Plex Pass-planerna för extra fördelar. Planerna kostar $ 4,99 varje månad, $ 39,99 per år och $ 119,99 för en livstid. Vi kommer att prata om fördelarna med att köpa ett Plex Pass senare i den här guiden.

Notera: Du kan fortsätta utan ett Plex Pass och fortfarande njuta av många funktioner

hur man får plex för eldstick

Det är så du registrerar dig för ett Plex-konto.

Steg för att installera Plex på FireStick

Nu tar jag dig igenom stegen för att installera Plex på FireStick. Det är tillgängligt i Amazon App Store. Här är vad du behöver göra:

1- Du hittar FireStick-sökalternativet på hemskärmen i det övre vänstra hörnet. Välj det

hur man installerar plex på brand tv-stick

2- Skriv in Plex och klicka på den i sökresultaten. Du kan också hålla ner Alexa-knappen på fjärrkontrollen för röstkommandot

installera plex på eldsten

3- När du ser Plex appikonen i apparna & Spelavsnitt, klicka på det

plex på eldstick

4- Gå vidare och klicka Skaffa sig (eller om du har laddat ner det tidigare, klicka på Ladda ner istället)

firestick plex app

5- Vänta tills Plex-appen laddas ner och installeras på FireStick

hur man installerar plex på eldspaken

6- Klicka Öppen att köra Plex när det har installerats

installera plex på eldsten

Hur man installerar Plex på Android TV OS & Android TV Box

Det finns två typer av Android TV-lådor där ute - en med Android-operativsystemet och den andra med äkta Android TV-operativsystem. De är liknande på vissa sätt och olika på andra.

Det som är vanligt mellan de två är att de båda stöder Google Play-tjänster. Du kan installera appar direkt från Google Play Store. Plex är tillgängligt i Google Play Store.

Här är stegen för att installera Plex på Android TV Box (fungerar mer eller mindre på samma sätt på båda typerna av lådor):

1- Öppna Google Play Store

steg för att installera plex på Android tv-box

2- Leta upp Plex genom att antingen skriva in eller använda röstkommando (om det stöds)

plex på Android-tv

3- Klicka på Plex-ikonen när den visas i sökresultaten

hur man installerar plex på Android tv-box

4- Klicka på Installera

klicka på Installera för att installera plex på Android TV

5- Klicka på Öppna för att köra appen

Hur du ställer in och använder Plex på FireStick och Android TV Box

Om du använder en FireStick kan du köra appen från Dina appar & kanaler sektion. Håll ner Hem -knappen på din Amazon FireStick-fjärrkontroll i några sekunder och klicka på Apps på popup-fönstret för att komma åt alla dina installerade appar.

Om du använder en Android TV Box kan du besöka avsnittet "Apps" för att komma åt Plex.

Obs! Gränssnittet för Plex-appen är samma på FireStick och äkta Android TV OS-rutor. Det kan variera lite på lager för Android TV. Men totalt sett är det ungefär samma.

Följ nu dessa steg:

1- När du kör appen för första gången visas följande fönster. Jag antar att du redan har registrerat dig. Så, klicka Logga in

Obs! Medan du kan klicka på Hoppa över och fortsätta utan att logga in rekommenderar jag att du skapar ett konto och loggar in

hur man använder plex på firestick och Android tv-box

2- En kod visas på din FireStick-skärm

hur man använder plex på eldsten

3- Använd din dator, mobil eller annan enhet än din FireStick och gå till https://plex.tv/link och ange koden

Du måste logga in med dina Plex-kontouppgifter för att länken ska bli framgångsrik

Klicka på Länk efter att du har angett koden

hur man ställer in plex på firestick och Android-tv

4- Du borde se Kontokopplat bekräftelse på din dator, mobil eller annan enhet som du angav koden på. Du kan nu återgå till FireStick

länk plex konto på amazon firestick och Android tv box

5- Du guidas till följande skärm när länken har lyckats. Klick Prenumerera om du vill köpa en Plex Pass. Du kan använda ett av de betalningsmetoder som är länkade till ditt Amazon-konto för köpet

Om du inte vill köpa passet klickar du på Inte nu

prenumerera på plex pass on firestick eller Android TV box

6- Om du inte har konfigurerat Plex-servern ännu med ditt Plex-konto, bör du se meddelandet "No Servers Found". Vi kommer att prata om att ställa in servern senare. För nu klickar du på Fortsätta

plex-server hittas inte på firestick och Android TV-rutan

7- Det här är startskärmen för Plex-appen på FireStick efter installationen. Även om du inte har synkroniserat appen med någon server kan du fortfarande strömma det visade gratisinnehållet. Det finns webbshower, nyhetsfilmer, podcast och mer

plex app firestick android tv hemskärm

Det är ganska mycket det. Så här ställer du in Plex och använder det på FireStick.

Hur man installerar och ställer in Plex Server

Medan Plex har gott om onlineinnehåll, ligger dess verkliga potential i att göra din dator till ett mediecenter genom att konvertera den till en Plex-server. Som jag redan sagt är Plex en klient-serverbaserad tjänst. Den har klientappar för nästan varje enhetsplattform du kan tänka på, inklusive FireStick, mobiler, datorer osv.

Du kan dock konfigurera servern endast på din dator (Windows, Mac och Linux) och vissa andra enheter (som NAS) som kan användas som server.

Viktig!! Datorn du använder som Plex-server måste vara påslagen för att tillåta mediatillgång från klientapparna som är installerade på enheter som FireStick eller mobil

Så här gör du:

1- Gå till https://www.plex.tv/media-server-downloads/ på din dator

2- Klicka på Plex Media Server rullgardinsmenyn och välj datorns operativsystem
Klicka nu på Ladda ner -knappen på samma webbsida

hur man installerar plex på eldsten

3- Gå till mappen där du laddade ner installationsinstallationsfilen och kör den. Följ instruktionerna specifika för ditt operativsystem för att installera servern. Till exempel, när jag körde filen på mitt Windows, dök följande pop-up upp. Nu måste jag klicka Installera och följ instruktionerna på skärmen för att installera Plex-servern på min dator

plex mediaserverinstallation för firestick android tv box

4- När installationen är klar ska du se följande fönster. Klick Lansera

plex firestick och Android tv-box

Nästa steg följs nu i en webbläsare

5- Du kommer nu att omdirigeras till en webbsida i din standardwebbläsare på datorn. Du kommer att behöva logga in på ditt Plex-konto om du inte redan har gjort det.

Nästa skärm ger dig en snabb överblick över hur Plex fungerar. Klick Jag fattar! knapp

ställa in plexserver för firestick android tv box

6- Du kommer nu att bli ombedd att namnge servern. Gör det till något relatabelt och identifierbart. Klick Nästa

Obs: Om du vill komma åt media på servern (din dator) från externa klienter (t.ex. din FireStick), se till att alternativet Låt mig få tillgång till mina medier utanför mitt hem är kontrollerad

plex-servernamn

7- Under installationsprocessen kan du lägga till mediebiblioteket genom att klicka Lägg till bibliotek. Detta låter dig lägga till filmer, program, videor, musik, bilder etc. till servern och låter dig få åtkomst till dem från externa enheter

Klick Nästa att fortsätta

plex-server mediebibliotek

8- Klicka Gjort för att avsluta serverinställningen

plex-serverinställningen är klar

Fördelarna med att köpa Plex Premium (Plex Pass)

Du kan använda Plex utan att köpa ett Plex Pass om allt du vill göra är att få tillgång till lokala medier på din dator på distans på dina klientenheter som FireStick. Att köpa ett pass ger dig dock vissa exklusiva fördelar. Här är en snabb titt:

plex pass fördelar

Plex erbjuder följande planer:

- 4,99 $ per månad
- 39.99 $ per år
- 119.99 $ livstid

Sista ord

Plex är ett oerhört användbart verktyg för medieorganisation som använder klient-serverarkitektur för att ge dig tillgång till lokala och onlinemedier. Oavsett om du är hemma eller borta, genom att ställa in servern på din dator, kan du komma åt det lokalt lagrade mediet från var du än vill så länge det finns en internetanslutning. Du kan installera Plex-kanaler på din dator du använder som server för att strömma onlinemedier från alla dina klientappar. FireStick själv har begränsad lagring. Med Plex på FireStick kan du komma åt media på din dator utan att använda lagringsutrymmet. Sammantaget är det ett bra verktyg att ha.

Relaterad:

Hur man jailbreak Amazon FireStick
Hur man installerar Stremio på FireStick
Hur du installerar Kodi på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me