Sådan skjules din IP-adresse

>

Hvordan skjuler jeg min IP-adresse? Vi har modtaget adskillige sådanne spørgsmål fra vores læsere, der ønsker at vide, hvordan man skjuler IP-adressen. Derfor troede vi, at det ville være en god tid nu at skrive dette indlæg. Metoderne, der er vist i denne tutorial, inkluderer gratis såvel som betalte løsninger. Du kan bruge den der passer bedst til dine behov.

Hvad er nøjagtigt en IP-adresse?

IP står for Internet Protocol. Det er denne protokol, der bestemmer, hvordan dataudvekslingen sker mellem din internetforbindelse og World Wide Web. I endnu enklere ord hjælper IP dig med at forbinde dine enheder til internettet.

Ligesom din husadresse er unik, er IP-adressen unik for din internetforbindelse. Når du prøver at få adgang til et websted, er det din IP-adresse, der fortæller webstedet, hvilken enhed informationen skal sendes til.

Da IP-adressen er unik for internetforbindelsen, er den også en identifikator for dets netværk og til sidst dig. Din internetudbyder har dine personlige oplysninger, såsom din SSN, husadresse, e-mail-adresse osv. Med din IP-adresse kan den finde ud af, hvilke websteder du har besøgt, og hvad slags indhold du har gennemsøgt.

Hvorfor skal jeg skjule min IP-adresse?

Der er forskellige årsager til, at du ønsker at skjule din IP-adresse. Her er nogle af de mest almindelige årsager til, at brugere vil skjule IP-adresse.

1- Opret forbindelse til internettet privat og anonymt

Overtrædelse af privatlivets fred er blevet mere almindeligt i disse tider end nogensinde før. Vi ved ikke rigtig, hvem der måske holder øje med vores online aktiviteter. Vi ved ikke engang, om vores internetudbyder holder vores personlige oplysninger sikre eller deler dem med regeringen eller sælger dem til den højeste byder. At skjule din IP-adresse lyder som en fornuftig handling.

2- Skjul din geografiske placering

Din IP-adresse er bundet til din internetforbindelse, der leveres af din internetudbyder. Når du køber internettjenester, skal du give dine personlige oplysninger såsom SSN, hjemmeadresse, e-mail-adresse osv.

IP-adressen, der er tildelt til dig, er unik og kan bruges til at hente dine personlige oplysninger såvel som din placering.

Når jeg skjuler min IP-adresse, skjuler jeg også min placering.

3 - Fjern blokering af geobegrænset og IP-begrænset indhold

Visse websteder og streamingindhold er begrænset til specifikke regioner. De kan fås adgang til enhver IP-adresse med oprindelse i disse regioner. Enhver IP uden for regionen er begrænset fra at få adgang til den.

Skjul din IP-adresse og erhvervelse af en IP-adresse i det område, hvor du ønsker at få adgang til websteder og andet indhold, er en fantastisk måde at omgå sådanne begrænsninger.

Det er her behovet for at skjule din IP-adresse opstår. Så her kommer de mange måder at gøre det på.

Sådan skjules IP-adresse

Jeg viser fire måder (tre er gratis) du kan skjule din originale IP-adresse og surfe på internettet med en falsk en. Den første metode er den mest sikre og anbefalede for de fleste brugere. Du kan dog foretage dit valg baseret på arten af ​​dine krav.

1. Brug en VPN-service - hurtigst og mest pålidelig

Jeg er absolut ikke i tvivl om, at brug af VPN er den bedste måde at skjule min IP-adresse på. De øverste VPN-tjenesteudbydere tilbyder sikkerhedsprotokoller i topklasse, der gør din internetforbindelse fuldstændig sårbar for cybertrusler og hackingforsøg.

hvordan man skjuler ip-adresse med en vpn

VPN-tjenesterne tilbyder også beskyttelse mod IP-lækage og sørg for, at din originale IP-adresse aldrig frigives, når du er tilsluttet internettet.

Den måde, et virtuelt privat netværk fungerer på, er temmelig enkel. Det maskerer din IP-adresse og tildeler dig en helt ny IP-adresse fra den server, du er tilsluttet. Dette giver total online anonymitet til dig.

Al internettrafik, der stammer fra din VPN-tilsluttede enhed, krypteres først af VPN-appen. Trafikken dirigeres derefter gennem den VPN-server, du har valgt at oprette forbindelse til. Når din trafik rammer VPN-serveren, tager den identiteten af ​​serveren, og din IP-adresse er skjult. Når trafikken vender tilbage til din enhed, går den igen gennem den samme server. Krypteringen sørger for, at selv din internetudbyder ikke får noget af dine onlineaktiviteter.

Uanset om du vil streame privat, fjerne blokering af geobegrænsede websteder og indhold, sikre dine torrentaktiviteter eller holde dine online aktiviteter skjult for overvågning, er VPN den perfekte måde at gå.

Jeg har brugt en række VPN-applikationer. ExpressVPN er den, der tydeligt skiller sig ud fra mængden. Det er kendt for at være den hurtigste VPN. Skønt det ikke er den eneste grund til, at jeg anbefaler det. ExpressVPN har et enormt netværk på 3000+ servere i 160 lokationer og 90+ lande.

Hver server er en unik IP-adresse. Dette betyder, at ExpressVPN har mere end 3000 unikke muligheder for at skjule min IP. Du kan læse min Expressvpn-anmeldelse for at få flere oplysninger om dens funktioner.

2. Skjul IP med en proxyserver - langsom og upålidelig

Du kan tænke på en proxyserver som en mini-VPN eller sandsynligvis den stærkt afdækkede version af en VPN.

Ligesom en VPN kanaliserer de din online trafik gennem deres server, så du kan skjule din IP-adresse. Den gode ting er, at de fleste proxy-servere som hide.me er gratis. Mange af dem er webbaserede. Du behøver ikke at downloade nogen app på din enhed. Besøg blot proxywebstedet og indtast den URL, du vil have adgang til.

skjul din ip-adresse med en proxyserver

Hvad angår tunneling af din trafik er proxyens måde at arbejde meget forskellig fra en VPN. Mens VPN er i stand til at omdirigere al din udgående internettrafik gennem sin server, skjuler proxy-service kun specifikke aktiviteter. Lad mig give dig et eksempel, der skal gøre tingene klarere:

En VPN-klient, der er installeret på din enhed, tager kontrol over din internettrafik fuldstændigt ved hjælp af de robuste krypteringsprotokoller. På den anden side skal du med en proxy fortælle, hvilken specifik online aktivitet du vil omdirigere gennem proxyserveren. Lad os sige, der er et websted, hvor du ikke vil have dine originale IP-fodaftryk. Du går til proxy-tjenesten, vælger serveren og giver dem webstedets webadresse. Proxy-tjenesten omdirigerer din anmodning via dens server og indlæser webstedet i din browser. Din internetudbyder ved kun, at du har besøgt et proxy-sted (hvilket er fuldstændigt lovligt). Det ved ikke, hvilket sted du faktisk besøgte via proxy.

En proxy kan være et utroligt værktøj til at få adgang til det geobegrænsede websted eller til og med fjerne blokering af regionbegrænset indhold. Top streaming-platforme som Netflix bruger dog en masse penge på at spore og blokere Proxy- og VPN-servere. Mens de betalte VPN-udbydere har råd til at inkorporere nye servere, kan det samme ikke siges for de gratis proxy-tjenester.

Proxy-tjenester har også nogle andre alvorlige ulemper. På sikkerhedsfronten er de ikke de mest pålidelige. IP-lækager, IP-eksponeringer er ikke ualmindelige. De bruger ikke engang de samme krypteringsprotokoller i topklasse. Og vi ved ikke, hvor sikre er dine personlige oplysninger med dem.

Som sagt skjuler proxy normalt kun min IP for de specifikke websteder, der er besøgt gennem dem. Det krypterer ikke hele din internettrafik. Derfor er du stadig udsat for trusler og sårbar over for online overvågning og overvågning. Mens de fleste VPN-tjenester opretholder en politik, der ikke er log-ind, kan proxy-tjenesterne muligvis registrere og logge dine aktiviteter.  

Langsom forbindelse er også en udfordring, vi ikke kunne overse. Da Proxy-serverne er gratis og let tilgængelige, overbelastes deres servere normalt, hvilket medfører betydelige hastighedsfald og forsinkelser. De kan fjerne blokering af censureret eller geobegrænset indhold; du kan stadig opleve buffering. Naturligvis afhænger meget af tidspunktet på dagen og den server, du har oprettet forbindelse til.

Hvis du leder efter komplet anonymitet og sikkerhed med anstændige forbindelseshastigheder, er VPN den eneste levedygtige mulighed.

3. TOR-forbindelse - sikker, men langsom og risikabel

TOR er et andet IP-adressehiderværktøj, du kan bruge til at forblive anonym på nettet. TOR står for The Onion Router. Ligesom løg har mange lag, tilbyder TOR flerlags sikkerhed gennem en kæde af servere, der drives af frivillige og cyberaktivister.

Når du opretter forbindelse til en TOR-klient, kanaliseres din online trafik gennem flere servere. Det maskerer din IP-adresse og lader dig surfe på internettet anonymt.

TORs sikkerhed er uden tvivl. Det har dog nogle alvorlige mangler.

TOR er et parallelt netværk, hvor din online trafik styres gennem flere lag af servere. Hver gang din online trafik gennemgår en ekstra server, mister den hastigheden. Og når det skal gennem flere servere, kan der være et betydeligt hastighedstab. Derfor oplever du langsom indlæsning, streaming, buffering.

skjul ip-adresseFotokreditter: hotspotshield.com

Nem adgang og løfte om anonymitet har gjort TOR til et tilflugtssted for kriminelle. En masse ulovlige transaktioner gennemføres via TOR-netværket, herunder narkotikahandel, salg af våben med mere.

Selvom det ikke er ulovligt at oprette forbindelse til TOR i de fleste lande, kan du muligvis tiltrække problemer, hvis du bliver fanget af uekte transaktioner, selv utilsigtet.

Igen, i betragtning af hastighed, privatliv og sikkerhed, er en VPN et klart valg, hvis du tænker på, hvordan jeg gemmer min IP-adresse.

4. Brug den offentlige Wi-Fi-forbindelse - ikke den mest sikre

Brug af den offentlige Wi-Fi-forbindelse er en anden mulighed for at surfe på internettet anonymt uden at skulle udsætte din IP-adresse. Masser af butikker, offentlige steder som lufthavne, madfuger og kaffebarer tilbyder gratis trådløs internetadgang. Da du bruger en andens internetforbindelse, afsløres din IP-adresse ikke.

Dette betyder dog ikke, at offentlige Wi-Fi-tjenester er sikre. Faktisk er der betydelige risici involveret. Du kan ende med at udsætte din enhed for en hacker ved hjælp af det samme netværk og i stand til at stjæle dine personlige oplysninger inden for få minutter.

De følgende to metoder skjuler ikke din IP rigtigt. De tilføjes hovedsageligt her, hvis du bare ønsker at ændre din IP uden anonymitet.

5. Brug din mobile Hotspot - knap anonym og langsom

Alle mobiltelefoner leveres med Hotspot-funktionen, så du kan bruge dem som Wi-Fi-netværk. For at hotspotet skal fungere, skal du være tilsluttet datanetværket af din mobiludbyder.

ip hider

Det er let at konfigurere Hotspot-netværket på din mobil. Men processen kan variere på tværs af enheder. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du skal gøre det, Google det.

Ligesom med almindelig Wi-Fi giver Hotspot dig mulighed for at forbinde alle dine enheder, inklusive computere, andre mobiltelefoner, tablet osv.

Dette er en fantastisk mulighed, hvis du ikke ønsker at oprette forbindelse til dit bredbånd Wi-Fi-netværk til nogle specifikke online aktiviteter. Hotspot skjuler ikke rigtig min IP-adresse. I stedet lader det mig bruge IP-adressen på mit mobilnetværk.

Husk dog, at dette ikke giver nogen reel anonymitet. Dine online-aktiviteter kan stadig spores tilbage til dig via IP-adressen på dit mobilnetværk. Din mobiludbyder har masser af dine personlige oplysninger.

Ligesom din bredbånd, Wi-Fi-forbindelse, er det mobile datanetværk heller ikke krypteret. Derfor er dine enheder lige så sårbare. Og mobilnetværk er meget langsommere end bredbåndsforbindelser.

6. Skift IP-adressen på din forbindelse

Dette er en anden vanskelig og kompliceret metode til at tildele din internetforbindelse en ny IP-adresse. Processen er forskellig for kablede og trådløse forbindelser. Endvidere varierer metoderne også på forskellige enheder.

IP-ændringsprocessen er teknisk, og ofte skal du vente i timer, før du får en ny. Du bliver nødt til at holde dit modem slukket i et stykke tid. Og hvis du tilfældigvis tænder den igen, før processen er afsluttet, vil den snap tilbage til den gamle IP-adresse, og du bliver nødt til at starte processen igen.

Jeg kommer ikke ind på de tekniske detaljer om processen her. Det er hverken meget praktisk eller anbefales. Hvis du dog stadig ønsker at gøre det, kan du muligvis søge efter modemet og enhedsspecifikke instruktioner på Google (eller en hvilken som helst anden søgemaskine efter dit valg).

Hvad med de gratis VPN-tjenester?

Lad mig starte med en tidsslidt sætning, "hvis det er gratis, er du produktet". Eller sandsynligvis "der er ingen gratis måltider"!

Men uanset om klichet disse ord kan lyde, har de stadig vægt i udbyder-forbrugerlandskabet.

Ja, det er sandt, at der er masser af gratis VPN-tjenester derude. Jeg har prøvet mange af dem personligt. Helt ærligt synes de meget lovende. Nogle af dem har endda professionelle design, der giver dem udseende som troværdighed. Men når det kommer til sikkerhed og privatliv, afsløres deres sande natur.

Du kan skjule din IP-adresse med en gratis VPN, men glem ikke, at der altid er en eller anden pris at betale.

Det kræver en masse penge og arbejdskraft at etablere og vedligeholde VPN-servere. Hvis en VPN er gratis, skal den stadig være racked dollars fra et eller andet sted. Mange gratis VPN-klienter er annoncerede. Af og til dukker en irriterende annonce op, når du prøver at bruge den gratis VPN-app. Så det er en måde, de tjener penge på. Der er ikke noget galt med det, så længe annoncerne vises ikke er ondsindede. Nogle gange er de dog.

Nogle gratis VPN'er har forsøgt at stille ind i malware og adware, som straks blev markeret af vores antivirus. Nogle har dog hurtigt sneket sig forbi antivirusbeskyttelsen. Sikkerhed betyder meget for mig, og den ene risiko, jeg aldrig vil tage, kommer med mange gratis VPN'er.

Men det er det ikke. Det er rapporteret, at mange gratis VPN'er har solgt deres personlige oplysninger til deres abonnenter til de bydende. I modsætning til mange betalte VPN-tjenester, der tilbyder nul-log-politik, vil de fleste gratis VPN'er holde rede på dine personlige oplysninger såvel som dine online aktiviteter. Det er et brud på tillid og privatliv. Du kan læse mere om, hvordan gratis VPN'er tjener penge.

Selvom gratis VPN'er ser ud til at være en god mulighed for at skjule IP, er de normalt ikke. Når det handler om sikkerhed og privatliv, ruller jeg ikke terninger. Derfor er mine penge altid på de betalte, anerkendte og pålidelige VPN-tjenester som ExpressVPN.

Afslutter

Dette opsummerer temmelig måderne at skjule din IP på og årsagerne til, at du gerne vil skjule din IP-adresse.

Hvis du leder efter helårsbeskyttelse og en næsten idiotsikker måde at skjule din IP-adresse på, er der ingen anden bedre måde end VPN. Det vinder både på sikkerheds- og hastighedsfronterne. De fleste VPN-udbydere tilbyder flere samtidige forbindelser. Dette betyder, at du kunne sikre alle dine enheder alle på samme tid.

Vi har forsøgt at dække eventuelt alle de relevante oplysninger i denne artikel, der kan være til hjælp for de ikke-tekniske lægfolk som mig. Hvis du har nogen feedback eller forslag, er du velkommen til at fortælle os det via kommentaredelen nedenfor.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me