Bagaimana untuk memasang IPTV TV SET pada FireStick

>

Dalam artikel ini, kami akan mempelajari cara memasang Set TV pada peranti FireStick dan Fire TV dan meliputi semua yang perlu anda ketahui tentang aplikasi ini untuk bermula. Teruskan membaca!

PENTING: Tetapkan TV tidak berfungsi lagi. Saya akan menambah alternatif terbaik tidak lama lagi. Sementara itu, ikut pautan di bawah untuk jailbreak Anda Amazon Fire TV Stick untuk kandungan percuma tanpa had.

Bagaimana untuk Jailbreak Fire Stick

Set TV IPTV adalah aplikasi TV langsung yang membawa kepada anda lebih daripada 500+ saluran dari Amerika Syarikat dan UK. Koleksi saluran satelit yang hebat ini ditawarkan pada harga yang berpatutan mulai dari $ 20. Walaupun terdapat banyak aplikasi IPTV lain di luar sana, tiada siapa yang datang walaupun dekat dengan Set TV sejauh bilangan saluran berkenaan. Tetapkan TV disokong oleh pelbagai peranti Android dan memberi anda kebebasan untuk menonton saluran kegemaran anda di mana saja, walaupun ketika anda tidak berada di rumah sebelum TV anda ditetapkan. Tetapi, jika anda adalah seseorang yang ingin menonton saluran satelit di televisyen tanpa perlu membeli langganan TV kabel mahal atau sambungan satelit, anda beruntung! Anda boleh mendapatkan TV Set pada peranti Firestick atau Fire TV anda.

Menggunakan perkhidmatan IPTV ini di peranti Amazon FireStick dan Fire TV anda adalah sangat mudah. Walau bagaimanapun, anda perlu mendaftar untuk perkhidmatan TV Set melalui portal web rasmi mereka.

Apakah itu IPTV??

Cara tradisional menonton saluran TV adalah untuk duduk di sofa, hidupkan TV dan lagu ke saluran. Di sinilah IPTV membawa perubahan paradigma. IPTV bermaksud Internet Protocol Television dan dalam kata-kata mudah, ia menyampaikan saluran TV melalui internet. Saluran yang kami tonton di TV kami dihubungkan ke satelit dari sumber dan kemudian turun ke antena sama ada dipasang di rumah kami atau di lokasi pengendali kabel kami.

IPTV adalah seperti aliran digital biasa dalam cara ia membolehkan anda menonton kandungan melalui internet. Tetapi, satu perbezaan besar antara keduanya ialah IPTV mengalir saluran satelit hidup yang sedang disiarkan dan bukan kandungan yang dimuat naik ke pelayan. IPTV memberikan anda kebebasan untuk menonton saluran TV secara langsung pada bila-bila masa, di mana sahaja selagi anda mempunyai aplikasi seperti Set TV, peranti yang boleh menjalankan aplikasi dan sambungan internet.

IPTV bukan hanya dapat menonton saluran kegemaran anda pada peranti mudah alih semasa dalam perjalanan. Terdapat penduduk pemotong kord yang semakin ramai yang lebih suka IPTV melalui TV kabel tradisional walaupun ketika mereka berada di rumah. Perkhidmatan IPTV membawa lebih banyak saluran di satu tempat berbanding dengan langganan TV satelit dan pada harga yang jauh lebih rendah.

Mendaftar untuk Perkhidmatan IPTV TV SET & Harga

Untuk mendapatkan IPTV SET TV pada FireStick, anda perlu mendaftar untuk perkhidmatan di laman web ini terlebih dahulu. Berikut adalah cara anda boleh melakukannya.

# 1. Lawati laman web www.setvnow.com dan klik 'Order Now' pada halaman

bagaimana untuk memasang tv set pada firestick

Seperti yang dapat anda lihat, Set TV menawarkan percubaan 24 jam, penuh dengan ciri, yang anda boleh dapatkan tanpa sebarang kad kredit. Sebaik sahaja anda telah mendaftar, e-mel akan dihantar kepada anda dengan kelayakan untuk menggunakan percubaan percuma TV Set untuk satu hari.

tetapkan ujian percuma tv

Setelah percubaan 24 jam selesai, anda boleh mendaftar untuk salah satu pelan premium yang tersedia. Rancangan bermula pada $ 20 sebulan, yang memberikan anda akses kepada semua 500+ saluran selama 30 hari.

Terdapat satu lagi, pelan bulanan khas Sepanyol berharga $ 25, yang menawarkan akses kepada saluran 70+ Sepanyol berserta saluran 500+ Inggeris.

Catatan: Semua pelan premium menyokong sehingga 3 peranti

Mereka juga mempunyai rancangan jangka panjang seperti berikut:

 1. Pelan 3-Bulan berharga $ 55 (menjimatkan $ 5)
 2. Pelan 6-Bulan berharga $ 110 (menjimatkan $ 10)
 3. Pelan 12-Bulan berharga $ 200 (menjimatkan $ 40)

Sebaik sahaja anda telah mendaftar untuk perkhidmatan (sama ada secara percuma atau berbayar), anda akan membuat akaun IPTV SET TV. Anda boleh log masuk ke akaun anda dengan mengklik 'Akaun Saya' di bahagian atas kanan laman utama.

Selepas membeli salah satu pelan premium anda juga menerima PIN, yang anda boleh gunakan untuk log masuk ke Set TV FireStick atau mana-mana aplikasi mudah alih TV Set.

Cara Pasang SET TV di FireStick

Selepas mendaftar untuk perkhidmatan TV Set, anda perlu memasang aplikasinya pada peranti anda. Sekarang kita akan belajar cara memasang Set TV pada FireStick. Bahagian ini mudah. Pastikan anda mengikuti setiap langkah dengan teliti.

Sambungkan FireStick ke TV anda dan menghidupkannya. Pastikan ia disambungkan ke internet.

LANGKAH 1: Dayakan Sumber Tidak Diketahui

# 1. Navigasi ke dan buka Tetapan dari menu di atas

# 2. Klik 'Peranti'Dari pilihan yang tersedia pada skrin seterusnya

tetapan firestick

# 3. Klik 'Pilihan Pemaju'

# 4. Pilih 'Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui'Dan menghidupkannya. Ini akan membolehkan anda memasang aplikasi dari sumber pihak ketiga. Ia adalah untuk aplikasi yang tidak terdapat di Amazon App Store atau kedai aplikasi rasmi lain.

membenarkan aplikasi dari firestick sumber yang tidak diketahui

Catatan: Pilihan Sumber Tidak Diketahui hanya perlu dihidupkan apabila anda benar-benar yakin dengan sumber pemasangan. Set TV FireStick adalah aplikasi yang dipercayai dan anda boleh memasangnya secara percuma pada peranti tanpa sebarang kebimbangan.

Sekarang kembali ke skrin utama FireStick.

LANGKAH 2: Pasang apl 'Downloader'

Jika anda sudah mempunyai aplikasi Unduh di TV / Stick Kebakaran anda, anda boleh pergi ke Langkah 3. Jika anda belum memilikinya, ikuti langkah-langkah di bawah.

Downloader adalah aplikasi yang sangat popular di FireStick dan ia akan membantu anda mendapatkan Set TV IPTV pada peranti. Aplikasi ini boleh didapati secara percuma di Amazon App Store.

Ikuti langkah di bawah untuk memuat turun dan memasang apl Muat Turun:

# 1. Pada skrin utama FireStick, tuding di atas ikon carian di kiri atas

# 2. Taip istilah 'Unduh' (tanpa petikan)

memasang aplikasi muat turun pada firestick

# 3. Pilih 'Downloader' dari senarai yang dikepulikan semasa anda menaip

# 4. Pilih butang Dapatkan dan lengkapkan pemasangan

memasang batang api tv pemadam

Ini tidak mengambil masa lebih daripada beberapa saat (bergantung kepada kelajuan internet).

LANGKAH 3: Muat turun dan Pasang App FireStick TV Set Menggunakan App Downloader

Sekarang kita akan menggunakan aplikasi Unduh untuk memasang apl TV IPTV Set.

Buka apl Muat Turun dari skrin utama. Ia akan muncul di bahagian 'Terkini' semenjak anda baru muat turunnya. Jika anda tidak melihatnya di sana, buka dari Laci App

Di sini, anda perlu memasukkan lokasi fail APK untuk IPTV Set TV. APK adalah fail aplikasi untuk platform Android yang digunakan untuk memasang dan menjalankan aplikasinya. Ia seperti fail EXE pada platform Windows dan DMG pada Mac OS. Masukkan URL berikut untuk memuat turun APK:

http://app.setv.ca/SET.apk

muat turun firefox tv set

Klik 'GO' sebaik sahaja anda memasukkan URL (pastikan anda telah menaip di alamat yang betul atau aplikasi tidak akan dipasang).

Fail APK kini akan dimuat turun pada peranti anda. Sekali lagi, ia tidak boleh mengambil masa lebih daripada satu minit.

muat turun aplikasi firestick tv set

Sebaik sahaja muat turun fail, mesej akan muncul di skrin yang meminta pengesahan anda untuk memasang aplikasi. Tekan kekunci bawah pada jarak jauh anda dua kali dan klik 'Pasang' di sebelah kanan bawah

bagaimana untuk memasang tv set pada firestick

Selepas selesai pemasangan, anda akan melihat mesej pengesahan yang menyatakan 'App Installed' dengan dua butang 'Selesai' & 'Buka.'

'Buka' akan melancarkan Set TV IPTV pada FireStick dengan segera. Sekiranya anda ingin menggunakan SET TV kemudian, klik 'Selesai'.

bagaimana untuk menggunakan tv set pada firestick

Inilah cara anda memasang IPTV pada Firestick.

Bermula dengan IPTV SET TV

Jalankan aplikasi sebaik sahaja anda memasangnya. Anda akan melihat skrin masuk. Terdapat dua pilihan untuk log masuk:

 • Anda boleh menggunakan kelayakan log masuk anda (nama pengguna dan kata laluan)
 • Anda boleh menggunakan PIN

tetapkan tv firestick

Kelayakan log masuk dibuat pada masa pendaftaran IPTV TV TV.

PIN biasanya dihantar melalui e-mel ke alamat e-mel berdaftar. Anda juga boleh mendapatkan PIN anda dari akaun dalam talian selepas log masuk di https://store.setvnow.com/index.php?route=account/login

Kini log masuk dengan pilihan yang dikehendaki.

SET TV di Interface FireStick

Sebaik sahaja anda telah melog masuk pada Set TV di FireStick, anda akan melihat skrin utama aplikasinya. Antara muka adalah mudah dan sangat intuitif. Ia mudah digunakan dan cepat difahami.

Bahagian besar antara muka akan kelihatan kosong semasa pertama kali membuka aplikasi. Walau bagaimanapun, apabila anda mula menggunakan Set TV, kosong akan dihuni oleh senarai saluran 'Paling Diperhati' dan 'Terakhir Ditonton'.

Di bahagian bawah terdapat lima tab berikut:

memasang tv set pada tongkat api

 1. TV: Ini adalah tempat anda mendapat akses kepada semua saluran langsung
 2. Wayang: Ini adalah bahagian yang membawa kepada anda kandungan apabila diminta. Tetapi, bukan sekadar filem yang ditawarkan oleh bahagian ini; ia juga mempunyai beberapa rancangan TV yang popular juga
 3. Catchup: Bahagian ini tidak berfungsi pada masa ini. Sebaik sahaja ia tersedia, ia akan memainkan semula kandungan yang disiarkan beberapa jam yang lalu
 4. EPG: Ia bermaksud Panduan Program Elektronik dan memberi anda maklumat tentang apa yang sedang dimainkan di pelbagai saluran TV di Set TV
 5. Maklumat: Tab ini memaparkan maklumat yang berkaitan dengan akaun Set TV anda

Kini kami akan menerokai bahagian TV, aplikasi ini yang paling terkenal.

Klik pada tab 'TV' dan tekan butang 'Pilih' pada remote anda. Ia akan membuka panduan saluran.

Di sebelah kiri, anda dapat melihat pelbagai kategori di mana semua 500+ saluran dikelaskan. Pada masa menulis artikel ini, kategori berikut boleh didapati:

 • Semua
 • Bahasa Inggeris
 • Sukan
 • Sepanyol
 • USA
 • UK
 • Bahasa Filipina
 • Dewasa

Terdapat medan carian diletakkan di sebelah kiri tepat di atas kategori ini. Jika anda tidak dapat mencari saluran yang anda cari kerana senarai itu besar, anda boleh menggunakan fungsi carian untuk mencari dengan nama saluran.

Anda juga boleh mula menyalurkan saluran dari tab EPG. Cuma buka tab ini dan pilih saluran dari senarai.

Tetapkan TV IPTV untuk FireStick mempunyai koleksi saluran satelit yang hidup. CNN, MTV, HBO, Nat Geo, Discovery, Sky Sports, NBA, mereka hanya mempunyai semuanya. Skop artikel ini tidak membenarkan kami menyediakan senarai lengkap saluran yang tersedia di Set TV. Anda boleh melawat laman web rasmi dan tatal ke bawah untuk melihat senarai penuh.

Dapatkan VPN

Pernahkah anda tertanya-tanya mengapa walaupun sambungan internet yang sangat cepat pengalaman streaming anda masih kadang-kadang di bawah par? Apabila kita menghadapi masalah penstriman, kita sering mengandaikan bahawa terdapat masalah di akhir pembekal kandungan. Itu kerana kami tidak mempunyai sebab untuk mempercayai bahawa sambungan superfast itu boleh menyebabkan sebarang masalah menimbulkan masalah.

Jangan salah! Ada peluang yang baik Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda boleh memotong kelajuan internet anda ke tahap yang lebih rendah daripada yang mereka nyatakan. Anda boleh menjadi mangsa penyusutan Internet, fenomena yang lebih biasa daripada yang anda fikirkan.

ISP anda sedang menonton aktiviti internet anda dan terutama jika anda telah banyak menstrimkan kebelakangan ini, mereka mungkin mendahap kelajuannya. Dan, ia mungkin tidak semestinya menyalahi undang-undang kerana anda terlepas membaca cetakan Terma Perkhidmatan.

Jadi, apa yang kita buat? Mudah! Dapatkan VPN untuk FireStick sekarang. VPN menutup aktiviti internet anda dari ISP anda dan memastikan anda menikmati penstriman dalam talian dengan potensi penuh sambungan Internet anda.

firetick vpn terbaik

Kesimpulannya

Dalam artikel ini, kami belajar Cara Pasang IPTV ini di Amazon Fire TV dan peranti FireStick. Tetapkan TV dengan pantas menjadi aplikasi TV langsung popular di kalangan pemotong tali. Jika anda telah membaca sebarang ulasan TV Set, anda mungkin pernah mendengar banyak perkara positif mengenainya. Sesetengah mungkin mendapati harga permulaan $ 20 sebulan sedikit tinggi. Tetapi, pada harga ini, anda mendapat lebih daripada 500 saluran, sesuatu yang tidak pernah didengar. Dan, itu bukan! Langganan premium membolehkan anda menggunakan Set TV IPTV sehingga 3 peranti. Itu kurang dari $ 7 setiap peranti sebulan. Teruskan dan muat turun Set TV pada Firestick, langgan perkhidmatan premiumnya dan nikmati aliran langsung TV pada peranti anda yang lain, seperti mudah alih Android. Mencari lebih banyak hiburan? Lihat senarai 20 aplikasi Amazon Fire Stick yang akan menjadikan anda TV kabel.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me