Adakah Ia Haram untuk Jailbreak Amazon Fire Stick?

>

Sekiranya anda berada di sini, ia pasti bermakna dua perkara. Pertama sekali, anda telah membeli Stick Amazon Fire TV dan kedua, anda ingin jailbreak Fire Stick. Tetapi anda bimbang sama ada Jailbroken Fire Stick adalah haram dan mungkin mendarat di dalam beberapa jenis masalah undang-undang? Nah, anda tidak perlu bimbang lagi kerana anda berada di tempat yang betul. Kami akan memberitahu anda semua perkara yang perlu diketahui mengenai isu-isu undang-undang berkaitan dengan Amazon Fire Stick.

Catatan: Kami tidak menggalakkan untuk menggunakan sebarang perisian / perkakasan / perkhidmatan untuk mengakses kandungan haram. Tolong menjadi hakim yang baik terhadap tindakan anda.

Adakah Ia Haram untuk Jailbreak sebuah FireStick?

jailbreak api stick haram

Jailbreaking Fire Stick bukanlah sains roket dan mana-mana kanak-kanak dengan pengetahuan teknologi kecil boleh dengan mudah jailbreak / hack / unlock Fire Stick. Tetapi adalah jailbroken Fire Stick ilegal? Jawapannya ialah TIDAK. Jailbreaking atau hacking atau membuka kunci Amazon Fire TV Stick anda pasti tidak menyalahi undang-undang. Ia semata-mata undang-undang semata-mata kerana hakikat bahawa ia adalah harta peribadi anda. Anda boleh menikmatinya seperti yang anda mahu sehingga dan melainkan jika anda tidak mengganggu keseronokan orang lain terhadap harta mereka atau melanggar mana-mana undang-undang negara.

Jadi anda pasti boleh jailbreak Fire Stick tanpa mendapat masalah undang-undang. Anda juga boleh memasang Kodi pada Fire Stick tanpa sebarang masalah. Walau bagaimanapun, terdapat tangkapan kecil. Sebaik sahaja anda memasang Kodi bersama-sama dengan add-ons di Fire Bar jailbroken anda, ia akan membuka lautan kandungan multimedia percuma di Amazon Fire TV Stick anda yang digodam. Anda boleh mengakses beribu-ribu saluran dan video yang mungkin tidak tersedia secara percuma sebaliknya atau mungkin disekat di rantau anda.

Ini pada asasnya tangkapan. Jailbroken Fire Stick tidaklah benar-benar menyalahi undang-undang, tetapi apa yang anda lakukan seterusnya adalah sangat penting. Contohnya, jika anda melihat kandungan berhak cipta di Kodi, maka anda pasti akan mendapat masalah. Anda boleh mendapatkan masalah sama ada dengan Kerajaan anda bergantung kepada undang-undang Hak cipta negara anda atau dengan ISP anda. ISP anda mungkin mengeluarkan mogok ke atas akaun anda untuk mengakses kandungan cetak rompak / haram. Ia mungkin menyekat atau menggantung akaun internet anda.

Walau bagaimanapun, anda boleh dengan mudah mengelakkan ini. Apa yang anda perlu lakukan ialah menggunakan beberapa Rangkaian Peribadi Maya (VPN). Sekarang, sekali lagi marilah kita memberitahu anda bahawa semasa menggunakan VPN tidak sepenuhnya menyalahi undang-undang tetapi ia juga tidak sah sama sekali. Anda akan bertanggungjawab terhadap kandungan yang anda akses menggunakan VPN itu dan mungkin akan bertanggungjawab jika ada yang dikesan kembali kepada anda. Oleh itu, bungalah dengan risiko anda sendiri. Anda boleh menggunakan VPN sama ada mengakses kandungan yang disekat di rantau geografi anda atau tidak mahu dikenali. Saya sangat menyarankan untuk mendapatkan VPN terbaik untuk FireStick dan bukan pilihan percuma.

Bagaimana Menggunakan VPN di FireStick untuk Penyiaran Selamat

Saya secara peribadi menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN, yang merupakan VPN terpantas dan paling selamat. Ia adalah Kodi mesra dan sangat mudah dipasang pada Fire TV / Stick.

Jadi, sebelum anda mula menggunakan Stick Fire yang dipecah, mari kita lihat cara menggunakan ExpressVPN untuk memastikan aktiviti penstriman anda tersembunyi dari mata prying.

Langkah 1: Dapatkan ExpressVPN DI SINI. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

Langkah 2: Pergi ke pilihan 'Cari' pada TV / Stick Kebakaran anda. Ia berada di sebelah kiri yang melampau. Sekarang cari "Expressvpn" (tanpa petikan) di bar carian dan buka ExpressVPN apabila ia muncul dalam hasil carian

pasang expressvpn pada firefighter jailbroken

Langkah 3: Klik "Muat turun" dengan menggunakan butang 'Pilih' pada jarak jauh FireStick. Ia akan memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada TV / Stick Fire anda.

dapatkan firetick vpn jailbroken

Langkah 4: Buka aplikasi ExpressVPN dan log masuk dengan e-mel dan kata laluan yang anda gunakan semasa membeli langganan ExpressVPN. Klik "Log masuk"

login expressvpn pada firestick

Langkah 5: Gunakan ikon Kuasa (lihat imej di bawah) untuk menyambung ke pelayan VPN. Sekarang sambungan anda selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk FireStick.

sambung expressvpn pada batang api

Anda juga boleh membaca maklumat lebih terperinci tentang menggunakan ExpressVPN dengan Fire TV / Stick.

Kesimpulannya

Jadi perkara yang tertera. Hacking atau Jailbreaking Amazon Fire Stick tidak menyalahi undang-undang. Tidak ada yang akan menuntut anda untuk jailbreaking Stick Fire anda. Memasang Kodi atau mana-mana aplikasi FireStick yang lain juga tidak menyalahi undang-undang. Walau bagaimanapun, jika anda mengakses kandungan hak cipta menggunakan Kodi atau menambah add-ons, maka anda boleh mendarat dengan masalah dengan kerajaan atau ISP anda. Ia sangat menyerupai torrenting. Walaupun torrents sendiri tidak haram tetapi kandungan cetak rompak dan berhak cipta adalah.

Kami berharap kami membuat perkara yang jelas kepada anda. Sekarang anda boleh membuat keputusan sendiri sama ada anda ingin jailbreak Fire Stick atau tidak. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan lanjut, jangan lepaskan komen anda di bawah.

Panduan Berkaitan:

  • Bagaimana Menyediakan Amazon FireStick untuk Kali Pertama
  • Cara Pasang APK Cinema di Batang Api
  • Cara Pasang Titanium TV di FireStick
  • Cara Pasang CyberFlix TV di FireStick
  • Alternatif TV Terrarium Terbaik

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me