A Kodi hibanaplójának ellenőrzése további információkért és a gyors javításért

>

Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan lehet ellenőrizni a Kodi naplófájlt a Kodi 18.5-en & Kodi 17.6. Ez az útmutató a népszerű Kodi által támogatott eszközök kézi folyamatát ismerteti. Ezenkívül részletes utasításokat kap a vonatkozó Kodi kiegészítők telepítéséhez. 

Miért van szükségem a Kodi naplófájljára, amelyet kérdezhet? A Kodi nagyszerű médialejátszó, világszerte milliók használják. De nem tökéletes. Időnként olyan hibákba ütközhet, amelyek nem tűnnek eltűnőnek. Ezután segítséget kérhet a Kodi hivatalos fórumain, vagy egy esetleges Kodi szakértőtől. Aki elhárítja a problémát, valószínűleg a Kodi naplófájlját kéri tőled. Lehet, hogy észrevette az „Ellenőrizze a napló további információit” üzenetet, valamint a Kodi hibáit. A naplófájl a hibára jellemző információkat tartalmaz, ezáltal lehetővé téve relevánsabb és pontosabb megoldások megtalálását.

Ebben az útmutatóban megtanulja, hogyan kell ellenőrizni a Kodi naplóját. Először megtudhatja, hogyan lehet manuálisan megtalálni az eszköz tárolójában található Kodi naplófájlt. Később bemutatom Önt két Kodi-kiegészítővel, amelyek lehetővé teszik a Kodi-napló helyének elérését a Kodi-alkalmazáson belül. Olvass tovább!

Figyelem a KODI felhasználók számára: Olvassa el a folytatás előtt

A Kodi Addons / build-ek korlátlan streaming tartalmat kínálnak, de jogi problémákba is kerülhetnek, ha ingyenes filmek / TV-műsorok / sport streaming-t észlelnek. A Kodi felhasználóinak erősen javasoljuk, hogy mindig csatlakoztasson egy VPN-t online streaming közben. Egy jó Kodi VPN elrejti személyazonosságát, megkerüli a kormányzati megfigyelést, a földrajzilag blokkolt tartalmat és az ISP fojtását (ami szintén segít a puffermentes streamingben)..

Az ExpressVPN-t használom, amely a leggyorsabb és legbiztonságosabb VPN. Nagyon könnyű telepíteni bármilyen eszközre, beleértve az Amazon FireStick alkalmazást. 3 hónap ingyenes, és 49% -ot spórol meg éves terveiben. Ugyancsak 30 napos pénz-visszafizetési garanciával jár. Ha nem elégedett, akkor mindig kérhet visszatérítést.

Kattintson a HERE gombra, hogy 3 hónapot ingyenesen kapjon, és 49% -ot spóroljon meg az ExpressVPN-en

Olvassa el: A Kodi VPN telepítése és használata

Hogyan ellenőrizze a Kodi Log kézi ellenőrzését

A Kodi naplófájlt manuálisan is ellenőrizheti. A naplófájl egy egyszerű szöveges fájl. Ezért bármilyen alapvető szövegszerkesztővel / megjelenítővel, például a Jegyzettömb segítségével megnyitható.

Manuálisan meg kell navigálnia az eszköz tárolójának mappájába, ahol a naplófájl található. A mappa elérési útja eszközönként eltérő.

Itt található a Kodi-napló helye az eszközök szerint. Ebben az esetben nem találja a fájlt, használja a Kodi naplófájl-feltöltő kiegészítőt.

Ellenőrizze a Kodi naplófájlt a Windows rendszeren

A Windows felhasználók követhetik az alábbi utat.

Windows meghajtó (általában C 🙂 > felhasználók > {felhasználónév} > App adatok > csomagok > XBMCFoundation.Kodi_4n2hpmxwrvr6p > LocalCache > Roaming > Kodi > Kodi.log

Keresse meg a Kodi Log alkalmazást Mac rendszeren

Ha MacBook felhasználó, akkor a Kodi naplófájlt a következő helyen kell megtalálnia.

felhasználók > {felhasználónév} > Könyvtár > Alkalmazás támogatás > Kodi > Kodi.log

Keresse meg a Kodi Log helyét az Androidon

Eszköz tárolása > Android > Adat > org.xbmc.kodi > fájlok > .kodi > temp > kodi.log

Android-eszközökön a “.kodi” mappa rejtett. Először le kell fednie a naplófájl eléréséhez. Minden fájlkezelő alkalmazásnak lehetősége van a beállításokban a rejtett mappák és fájlok elrejtésére. Ha például az ES File Explorer programot használja, akkor a rejtett mappákat és fájlokat láthatóvá teheti a Beállítások „Rejtett fájlok megjelenítése” funkciójának bekapcsolásával. > Megjelenítési beállítások.

ellenőrizze a naplóban további információt a kodi hibáról

Ellenőrizze a Kodi Bejelentkezés iOS rendszeren

magán> var > Mobil > Könyvtár > preferenciák > Kodi > kodi.log

Kodi naplófájl Linux rendszeren

A Linux felhasználók az alábbi útvonal követésével ellenőrizhetik a naplót-

Gyökérkönyvtár > .kodi > kodi.log

A Kodi naplójának ellenőrzése a FireStick-en

Bármely fájlkezelővel megtekintheti a Kodi naplófájlt, amelyet a FireStick tárolóba mentett. Jobban szeretem az ES File Explorer alkalmazást, amely az egyik legjobb FireStick alkalmazás a FireStick tárhely felfedezéséhez.

 • Szerezze be az ES File Explorer programot - A FireStick kezdőképernyőn válassza a jobb felső sarokban lévő keresési ikont, és írja be az „ES File Explorer” parancsot (idézőjelek nélkül). Válassza ki az ES File Explorer elemet a keresési eredmények között, és kattintson rá a távirányító választógombjának megnyomásával. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az alkalmazás telepítéséhez.

hogyan lehet ellenőrizni a Kodi bejelentkezési lapját

 • Futtassa az alkalmazást a „Saját alkalmazások” részben & A Játékok szakasz, miután telepítette. Most nyissa meg a bal oldali Beállítások lehetőséget

tűzoltó kodi napló

 • Kattintson a „Megjelenítési beállítások” elemre.

ellenőrizze a naplót további információkért

 • Görgessen le a „Rejtett fájlok megjelenítése” elemhez, és engedélyezze a mellette lévő négyzet bejelölésével

kodi naplófájl helyének tűzjelzője

 • Visszatérés az ES File Explorer kezdőképernyőjéhez. Jelölje ki a „Helyi” opciót a bal oldali oszlopban, bontsa ki és kattintson a második „Otthon” opcióra (az mellette lévő otthon ikon nélkül)

firestick kodi naplófájl helye

 • Most nyissa meg az Android mappát

kodi hiba napló tűzjelző

 • Keresse meg az adatokat > org.xbmc.kodi > fájlok >  temp. Itt láthatja a 'kodi.log' fájlt.

hogyan lehet ellenőrizni a Kodi bejelentkezési lapját

Tehát így ellenőrizheti a Kodi naplót FireStick vagy Fire TV eszközén. Ha kapott egy új Fire TV Stick-et, és nincs rajta Kodi, akkor kövesse az alábbi források linket.

 • Hogyan lehet a Jailbreak FireStick-et használni
 • A Kodi telepítése a FireStick-en

Tekintse meg a Kodi-naplót a 'Log Viewer For Kodi' Addon segítségével

Ha valamilyen okból nem tud navigálni az eszköz tárolójában található naplófájlhoz, akkor mindig használhat egy Kodi kiegészítőt, melynek neve: "Log Viewer for Kodi". Ez a kiegészítő lehetővé teszi a naplók megtekintését a Kodi-n belül, anélkül, hogy meg kellene keresnie a mappát.

A Kodi Log Viewer a Kodi kiegészítő hivatalos lerakatában érhető el. Megmutatom, hogyan kell telepíteni ezt a kiegészítőt. Itt vannak a lépések.

# 1. Az első lépés, amelyet meg kell tennie, kattintson a bal oldali sáv „Kiegészítők” opciójára. Megtalálja a Kodi kezdőképernyőjén.

Kodi hibanapló

# 2. Most kattintson a bal felső sarokban lévő nyitott doboz ikonra, amelyet más néven Csomagtelepítőnek hívnak.

Kodi napló néző

# 3. Nyissa meg a „Telepítés a leraktárból” lehetőséget

Kodi napló helye

# 4. A következő képernyőn kattintson a Kodi-kiegészítő tárolóra

kodi hibanapló

# 5. Görgessen le egy kicsit le és válassza a „Program-kiegészítők” lehetőséget.

hogyan lehet ellenőrizni a kodi naplót

# 6. Most görgessen le egészen az „L” szakaszig. Egy kis görgetésre lesz szükség. Válassza ki a „Log Viewer for Kodi” kiegészítőt

hogyan lehet ellenőrizni a bejelentkezést a kodi

# 7. A Kodi Log Viewer kiegészítő telepítéséhez egyszerűen kattintson a következő képernyő bal alsó részén található „Telepítés” gombra

Kodi napló néző

# 8. Várja meg a kiegészítő telepítését. Legfeljebb 30-60 másodpercig tarthat. Amikor a telepítés befejeződött, a jobb felső sarokban megjelenik egy értesítés, amelyben fel van tüntetve a „Kiegészítő telepítve”

Kodi napló helye

# 9. Most térjen vissza a Kodi kezdőképernyőjére, és keresse meg a Kiegészítőket  > Program-kiegészítők. Most látni fogja a „Log Viewer for Kodi” kiegészítőt a többi program-kiegészítő mellett. Kattintson rá a kiegészítő megnyitásához

ellenőrizze a naplóban további információt a kodi hibáról

# 10. Most három lehetőséget fog látni - Napló mutatása, Régi napló és Beállítások. A legfrissebb naplókat a „Napló mutatása” szakaszban tekintheti meg. Ha bármilyen Kodi hibára találtál, akkor ezt a részt kell megnyitni a legfrissebb Kodi-naplók eléréséhez.

Ha meg akarja nézni a régebbi naplókat, akkor azokat megtalálja a „Régi napló mutatása” szakaszban.

A „Beállítások” szakaszban módosíthatja néhány beállítást és testreszabhatja a napló megjelenítését. A Beállításokról később fogunk beszélni. Először nyissuk meg a "Napló megjelenítése" lehetőséget

hogyan lehet ellenőrizni a kodi naplót

# 11. Így fog kinézni a Kodi-napló. Nem tudom, miért, de a naplókat előbb az idősebb rendezi. A legfrissebb naplókhoz egészen lefelé kell görgetni. Megváltoztathatja a naplók rendezésének módját, és először a legfrissebbeket tekintheti meg.

kodi hibanapló

# 12. Futtassa újra a Kodi Log Viewer programját, és nyissa meg a „Beállítások” elemet.

hol található a kodi hiba naplófájl

# 13. Ezt látja a Beállítások szakasz. Engedélyezze az „Invert napló (legfrissebb az első)” lehetőséget, hogy rendezze a naplókat az újabb és az idősebb között. Ennek az opciónak a bekapcsolása a „Megjelenítendő sorok száma” lehetőséget is engedélyezi. Megjelenítheti az „Összes” sort, vagy kiválaszthatja a kívánt számot (a többi lehetőség 20, 50 és 100)

kodi hiba részletei

Ha azt szeretné, hogy a Kodi napló automatikusan megjelenjen, amikor a hiba bekövetkezett, engedélyezze a "Napló mutatása hiba esetén" lehetőséget..

Az „Egyéni szövegmező használata” engedélyezése esetén a naplók teljes képernyő módban jelennek meg

Engedélyezze a hibakeresést, ha további információt szeretne a hibáról

Ha a Kodi vagy egy kiegészítő hibásan viselkedik, és segítséget keres a szakértőktől, akkor érdemes biztosítani, hogy a lehető legtöbb információval szolgáljon a hibáról. Ez elősegíti a Kodi Támogatási Fórum bajlódóinak jobb megértését a problémáról és relevánsabb megoldások felkínálásáról.

A hibakeresési naplózás, ha engedélyezve van, a hibával kapcsolatos további információkat ad a Kodi naplókhoz. Ez a kiegészítő információ létfontosságú lehet a probléma megoldásában. Tehát, mielőtt létrehozná a naplófájlt a „Log Viewer for Kodi” vagy bármilyen más kiegészítő használatával, érdemes megtenni a hibakeresési naplózás engedélyezését..

Így teheti meg ezt:

# 1. Nyissa meg a Beállítások menüt a Kodi kezdőképernyő bal felső sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva

kodi beállítások

# 2. Most nyissa meg a „Rendszerbeállítások” elemet a Kodi 17.6-as opciók listájából, vagy csak a „Rendszer” menüpontot a Kodi 18-on

kodi rendszerbeállítások

# 3. Válassza a „Naplózás” lehetőséget a bal oldali sávon, és a kapcsolódó opciókat a jobb oldalon látja. Mint az alábbi képen látható, kapcsolja be a „Hibakeresés engedélyezése” funkciót a kapcsoló mozgatásával. Abban a pillanatban, amikor megteszi, további naplóinformációk jelennek meg a Kodi ablak bal felső részén.

kodi hiba naplófájl helye

Nem kell aggódnia ezen információkkal. De hozzáad néhány igazán hasznos adatot a Kodi naplóba, amelyet a Kodi Támogatási Fórum fejlesztői vagy szakértői felhasználhatnak a jelenlegi probléma megoldására. Csak annyit kell tennie, hogy újraindítja a Kodi-t, miután engedélyezte ezt az opciót, és reprodukálja a hibát. Rengeteg új részletet adunk hozzá a naplófájlhoz.

Tudom, hogy ez a kiegészítő overlay minden Kodi képernyőn nagyon bosszantó lehet. Előfordulhat, hogy egy film vagy bármilyen más tartalom megtekintésekor elvonja a figyelmet a tartalomtól. De nem kell folyamatosan bekapcsolni az „Ellenőrizze a hibakeresést” funkciót. Miután helyreállította a hibát és további részleteket adott a naplóba, újra ki tudja kapcsolni.

Hogyan lehet feltölteni a Kodi hibanaplót közvetlenül a szerverre a Kodi LogFile Uploader segítségével

A Log Viewer for Kodi plugin segítségével megtekintheti a naplókat. Az jó! De mi van, ha meg kellett volna osztania a naplókat a támogatási fórumon vagy egy szakértőnél? Természetesen az egyik módszer a naplófájl megkeresése az eszköz tárolóhelyén, és feltöltése a Kodi támogatási fórumra. Ez hosszú időnek tűnik, és a felhasználók gyakran nem tudják megtalálni a naplómappát. Szerencsére van egy könnyebb út.

Töltse fel naplóit közvetlenül a szerverre, és megoszthatja az URL-t az érintett személyekkel a „Kodi naplófájl-feltöltő” kiegészítő használatával. Ez a kiegészítő elérhető a hivatalos Kodi kiegészítő tárolóban is.

Megmutatom, hogyan kell telepíteni és használni a Kodi Logfile Uploader alkalmazást. Letiltottam a Hibakeresést, mivel az elrejti a tetején található ikonokat, és a képek nem lesznek nagyon világosak. Tehát feltétlenül kapcsolja be a Hibakeresést, mielőtt végrehajtja az alábbi lépéseket.

# 1. A kezdőképernyőn ismét nyissa meg a Kiegészítőket, majd kattintson a bal felső sarokban található Csomag megnyitása ikonra

kodi addon telepítő

# 2. A következő képernyőn ismét nyissa meg a „Telepítés a lerakatból” lehetőséget, majd válassza a „Kodi kiegészítő lerakat” lehetőséget.

kodi naplófeltöltő

# 3. Most nyissa meg a Program-kiegészítőket

hogyan lehet feltölteni a kodi hibanaplót

# 4. Görgessen le a „K” szakaszhoz, és kattintson a „Kodi naplófájl feltöltő” kiegészítőre

kodi logfile feltöltő

# 5. Kattintson a következő képernyőn az „Install” gombra (a jobb alsó sarokban található gombra), és mint mindig, várja meg, amíg a kiegészítő települ. Amikor a képernyő jobb felső sarkában látja a telepített kiegészítő értesítést, ez azt jelenti, hogy jó vagy.

kodi hibanapló

# 6. Most térjen vissza a kezdőképernyőre, és keresse meg a Kiegészítőket > Programozzon kiegészítőket, és itt látnia kell a kiegészítő ikont

hogyan lehet ellenőrizni a kodi naplót

# 7. Nyissa meg a kiegészítőt. Először megjelenik egy prompt, amely megkérdezi, hogy meg szeretné-e nézni a naplófájlt, vagy feltölteni-e. A naplófájl megtekintéséhez kattintson a „Nézet” gombra. A feltöltéshez kattintson a „Feltöltés” ​​gombra.

A feltöltésre kattintás után megjelenik egy új felbukkanó URL-cím. A naplók megtekintéséhez hozzáférhet ehhez az URL-hez. Ossza meg ezt az URL-t a probléma leírásával a Kodi támogatási fórumon.

ellenőrizze a naplóban további információt a kodi hibáról

Mint láthatja, van egy QR-kód a naplófájlhoz. Csak beolvassa a kódot a mobiltelefonjával, és megkapja a linket a fájl letöltésére az eszközére.

Minden egyes alkalommal, amikor megnyitja ezt a kiegészítőt, új URL jön létre a frissített naplófájllal.

# 8. Így néz ki a Kodi hibanapló részlete, ha az URL-en keresztül tekintik meg:

kodi hibanapló

Kodi hibanapló: Összeállítás

Amikor belefut egy Kodi hibába, amellyel nem talál megoldást, kérjen segítséget a Kodi támogatási fórumtól vagy bármely más, a Kodi szakértőtől, akit esetleg ismeri. Nagyon esély van arra, hogy a rendszer felkéri a Kodi naplófájlját. Ez a fájl tartalmazza a Kodi hiba minden releváns részletét, és segít pontosabb megoldás megtalálásában. Navigálhat a kodi.log fájlhoz az általam megadott útvonalon. Ha azonban egy kicsit régóta találja, telepítheti a Kodi és a Kodi Logfile Uploader kiegészítőket a Naplómegtekintő alkalmazáshoz..

Mindkét kiegészítő megtalálható a hivatalos Kodi kiegészítő tárolóban. Nem kell minden nap a naplófájl. Amikor azonban a „Naplóban talál további információt” hibaüzenetet kap, akkor tudnia kell, hogyan kell beszerezni. Erről szól ez a cikk. Remélem hasznosnak találta. Kérjük, nyugodtan kommentálja az alábbiakat, ha bármilyen javaslata vagy kérdése van. Köszönöm hogy elolvastad!

Összefüggő:

 • Hogyan frissítsük a Kodi-t
 • A legjobb VPN a Kodi számára
 • Hogyan javíthatjuk a pufferolást a Kodi-on
 • Hogyan juthat el Real-Debrid-hez a Kodi-on
 • Hogyan állíthat vissza Kodi-t a FireStick-en

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me