Ali je Kodi zakonit in varen za uporabo?

>

Kodi je v nedavni preteklosti pridobil veliko priljubljenost, zahvaljujoč svoji zmožnosti takojšnje pretvorbe vaše naprave v medijski center. Uporabljam Kodi že več let in ne bi spremenil svojih besed, da je verjetno najboljši medijski predvajalnik, ki sem ga do zdaj že imel priložnost uporabljati. Kodi ne predvaja samo medijev iz lokalnega pomnilnika, ampak njegova resnična moč leži v omogočanju spletnega pretakanja prek različnih dodatkov. Kodi vam omogoča dostop do baze brez vsebine na spletu. In obstaja na stotine brezplačnih dodatkov, s katerimi se lahko potapljate v tem bazenu.

To je izjemno! Kajne? Seveda je. Vendar pa je o Kodiju tudi predmet pravnih razprav, ker omogoča brezplačno pretakanje dogodkov z avtorsko zaščiteno vsebino. Ste se morda vprašali - ali je Kodi zakonit in varen ali me lahko s tem medijskim predvajalnikom ujamejo pravne težave? Veliko smo slišali o Kodiju in razumem, od kod prihajajo tvoje zaskrbljenosti. Zato pišem ta članek, da vam bom pomagal odgovoriti na nekatera vaša vprašanja in vam pojasnil pravno stanje medijskega predvajalnika Kodi.

je kodi zakonit

Kar bom delil z vami, ni prepričljivo, vendar vam mora pomagati pri nekaterih dvomih.

Ali je Kodi zakonit?

Zakonitosti v okolju Kodija ostajajo večinoma dvoumne, saj še niso sprejeti jasni zakoni proti pretakanju vsebin, zaščitenih z avtorskimi pravicami, skoraj nikjer na svetu. O tem, da je Kodi sam legalni medijski igralec, ni nobenega dvoma. Prenos in nameščanje Kodija ne povzroča nobenih kršitev. Pravzaprav je Kodi že na voljo v uradnih trgovinah z aplikacijami, kot sta Androidov Google Play in Microsoft Store. Te trgovine nikoli ne bodo gostile nezakonite aplikacije.

Kodi kot samostojna aplikacija je zakonita. Nekateri vtičniki Kodi omogočajo brezplačen dostop do vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, ki uporabnike ponavadi povleče znotraj dosega zakonitega radarja. Seveda, kot sem že rekel, ni črno-belih zakonov proti pretakanju avtorsko zaščitenih vsebin. Vendar to ne pomeni, da je predvajanje brezplačne, licenčne vsebine zakonito; v resnici bi lahko bilo zelo nezakonito in bi vas spravilo v težave. Veliko ljudi je prejelo pravna obvestila o nezakonitem pretakanju avtorsko zaščitenih vsebin. Poskušam reči, da so zakoni bolj nedvoumni za tiste, ki shranjujejo in distribuirajo piratsko / avtorsko zaščiteno vsebino.

Kodi vtičniki se bolj popularno imenujejo dodatki Kodi in na stotine jih je. Večina teh dodatkov je brezplačnih in vam omogoča brezplačno pretakanje licenčne vsebine, kot so filmi in oddaje. Kodi dodatki se naložijo skozi shrambe, ki gostijo več dodatkov. Obstaja eno uradno skladišče, ki se imenuje Kodi Add-on Repository. Uradna trgovina ima vse zakonite dodatke, ki omogočajo dostop do brezplačne vsebine v javni domeni ali pa imajo vsebino, ki temelji na naročnini.

Če nalagate in uporabljate dodatek iz uradnega skladišča, se vam glede zakonitosti ne bo treba bati. Vendar pa so skladišča drugih proizvajalcev z dodatki drugih proizvajalcev tista, ki obljubljajo brezplačno pretakanje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, ki stvari nekoliko zapleteno.

Brezplačno pretakanje licenčne vsebine očitno krši zakone o avtorskih pravicah. Vendar je vprašanje, na katero se zasliši odgovor, - kako kaznive so te brezplačne spletne pretočne dejavnosti?

Je Kodi Legal v ZDA?

Naj poskusim odgovoriti na vaše vprašanje - Ali je Kodi zakonit v ZDA? Zakon o avtorskih pravicah proti spletnemu pretoku brezplačne vsebine v ZDA ni ravno tisto, kar bi poimenoval "jasno". Vendar sem videl, da se mnogi ljudje zapletajo v pravni nered zaradi gledanja brezplačne vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami. Na primer, slišal sem, da je več uporabnikov pošiljalo obvestila in jih opozarjalo na nezakonite pretočne dejavnosti.

Povsem gotovo je, da prodaja in distribucija avtorsko zaščitene vsebine krši zakone o avtorskih pravicah in storilci se lahko soočijo tudi z velikimi globami in zapornimi pogoji. Torej, če obstaja dodatek tretjih oseb, ki ponuja brezplačno pretakanje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, je nezakonit dodatek in razvijalce je mogoče inkriminirati.

Verjetno je najbolje, da ugibanja pustite zunaj in ostanete varni. Uporabite ExpressVPN in poskrbite, da vse vaše spletne aktivnosti ne bodo mogoče spremljati.

Ali je Kodi zakonit v EU in tujini?

V Evropski uniji in drugih delih sveta so zakoni o avtorskih pravicah enako nejasni kot v ZDA. V večini držav je Kodi zakonito uporabljati, saj ta programska oprema sama po sebi ne krši nobenih zakonov. Vendar pa bi uporaba Kodi addon-ov za gledanje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, zlahka povzročila pravne težave, ne glede na to, v katerem delu sveta živite.

Zakoni so strožji, ko gre za shranjevanje in distribucijo licenčne vsebine. Spodbujanje in oglaševanje orodij za brezplačno spletno pretakanje pritegne težke kazni (sto tisoč dolarjev) in več let zapora.

Na primer, prodaja pretočnih sprejemnikov ali naprav (kot je FireStick) skupaj z Kodi in vnaprej naloženimi dodatki je kaznivo dejanje v mnogih državah. Pred kratkim je evropsko sodišče razsodilo proti Nizozemcu, ki je prodajal že naložene kutije Kodi. Zdaj je pomembno, da prodaja škatle sama po sebi ni bila nezakonita. Nezakonito je bilo dejstvo, da je Kodi vnaprej namestil in promoviral piratstvo.

Kako varno pretakati Kodi

Vaša vlada, vaš ponudnik internetnih storitev in celo nekatere tretje osebe lahko na spletu spremljajo, kaj počnete. Vendar pa lahko svoje spletne aktivnosti vedno ohranite skrite pred radovednimi očmi. Najenostavnejša rešitev tega je uporaba VPN-ja za Kodi.

VPN zakriva vašo internetno povezavo in preprečuje sledenje ali sledenje vašim spletnim dejavnostim. Z VPN lahko Kodi varno in brez skrbi uporabljate.

Osebno priporočam uporabo storitve ExpressVPN za zaščito internetne povezave. Uporabljam ga že dolgo in opazil sem, da gre za najhitrejšo storitev VPN. Express VPN je tudi Kodi prijazen.

Poleg prikrivanja internetnih aktivnosti vam ExpressVPN omogoča tudi pretakanje geo-omejene vsebine in vam pomaga, da se izognete internetnemu zatiranju.

Prav tako lahko preverite te resne razloge, da ves čas uporabljate VPN.

Opomba: Ne odobravam prakse nezakonitega pretakanja avtorskih pravic. Za vzdrževanje zasebnosti priporočam uporabo storitve VPN.

Je Kodi App varna za uporabo?

Če mislite, da je vreme Kodi pravno varno ali ne, to vprašanje zaradi nejasnih zakonov o avtorskih pravicah ostaja delno neodgovorjeno. V glavnem, če ste uporabnik, ki Kodi uporablja samo za zabavne namene in ne distribuira ali promovira prodaje piratske vsebine, je Kodi precej varen za vas. Vendar ne sprejemajte moje besede in ne bodite pozorni na morebitne nove odločitve v vaši državi ali regiji.

Če bi mislili, ali je Kodi varna aplikacija brez zlonamerne programske opreme ali virusov, je veliko lažje odgovoriti na vprašanje. DA! Kodi je varna aplikacija. Ne vsebuje zlonamernih programov. Ne bo škodovala vaši napravi.

Kot sem že povedal, Kodi gostuje v številnih uradnih trgovinah z aplikacijami, kot sta Google Play in Microsoft Store. Znano je, da te trgovine pred gostovanjem pripravijo katero koli aplikacijo s strogim pregledom in večkratnimi testi. Hočem reči, da je sam Kodi popolnoma varna aplikacija, ki ne ogroža naprave, na katero je nameščena.

Vendar pa bodite pozorni na dodatke, ki jih namestite na Kodi. Tam je na stotine dodatkov. Čeprav jih je veliko na varnem, pa z vsemi ni tako. Vedno namestite dodatek iz zanesljivega vira. Uradno skladišče dodatkov Kodi vsebuje vse varne dodatke. Ko pa nalagate dodatke drugih proizvajalcev, je najbolje, da se prijavite za tiste, ki so priljubljeni in so že prestali test časa. Oglejte si zgornje dodatke Kodi, ki so se mi po pisanju zdeli varni za namestitev.

Zaključek

Jasno je ugotovljeno, da je Kodi sam zakoniti medijski igralec. Namestitev in uporaba Kodija za gledanje vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, prek dovoljenih virov je zakonita. Težke razmere pogosto vodijo v brezplačnem spletnem pretoku licenčne vsebine. Kot uporabnik verjetno ne boste pritegnili kazni ali kazni za pretakanje licenčne vsebine. Vendar pa tisti, ki distribuirajo, prodajajo ali promovirajo piratske vsebine ali orodja za dostop do takšne vsebine, očitno kršijo zakone in so zanjo stroge kazni in zaporne kazni. Ne odobravam kršitev avtorskih pravic in vas spodbujam, da si ogledujete brezplačno vsebino, ki je na voljo samo v javni domeni. Kljub temu priporočam uporabo storitve VPN za prikrivanje vaših spletnih aktivnosti pri vladi ali ponudniku internetnih storitev.

Sorodno:

Ali so VPN-ji zakoniti?
Je nezakonito Jailbreak FireStick?
Je Terrarium TV zakonit in varen za uporabo?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me