Är Kodi lagligt och säkert att använda?

>

Kodi har vunnit mycket popularitet under det senaste tiden, tack vare dess förmåga att omvandla din enhet till ett mediecenter omedelbart. Jag har använt Kodi i flera år och skulle inte hugga mina ord och säga att det förmodligen är den bästa mediaspelaren jag har haft chansen att använda överlägset. Kodi spelar inte bara media från den lokala lagringen, utan dess verkliga kraft ligger i att underlätta online-strömning genom olika tillägg. Kodi ger dig tillgång till den bottenlösa poolen med innehåll på webben. Och det finns hundratals gratis tillägg som låter dig ta ett dyk i poolen.

Det är enastående! Är det inte? Visst är det. Kodi har emellertid också varit föremål för juridiska debatter eftersom det låter dig strömma händelse av det upphovsrättsskyddade innehållet gratis. Du kanske har frågat dig själv - är Kodi lagligt och säkert eller kan jag fastna i lagliga krångel med den här mediaspelaren? Vi har hört mycket om Kodi och jag förstår var dina bekymmer kommer ifrån. Därför skriver jag den här artikeln för att hjälpa till att svara på några av dina frågor och ge dig en klarhet om Kodis mediaspelares lagliga ställning.

är kodi legal

Vad jag ska dela med dig är inte avgörande, men det måste hjälpa dig med några av dina tvivel.

Är Kodi Legal?

Legalities kring Kodi förblir i stort sett tvetydiga eftersom det ännu inte har lagts några tydliga lagar mot strömning av upphovsrättsskyddat innehåll, nästan ingenstans i världen. Men det råder inget tvivel om att Kodi själv är en laglig mediaspelare. Nedladdning och installation av Kodi orsakar inga överträdelser. Faktum är att Kodi redan är tillgängligt via de officiella appbutikerna som Android: s Google Play och Microsoft Store. Dessa butiker kommer aldrig att vara värd för en olaglig app.

Kodi som en fristående ansökan är laglig. Det är några Kodi-plugins som tillåter åtkomst till upphovsrättsskyddat innehåll gratis som tenderar att dra användarna inom räckvidden för den lagliga radaren. Som jag redan sa finns det naturligtvis inga svartvita lagar som strömmar mot upphovsrättsskyddat innehåll. Men det betyder inte att spela gratis, licensierat innehåll är lagligt; i själva verket kan det vara mycket olagligt och landa dig i problem. Många har fått juridiska meddelanden för att strömma upphovsrättsskyddat innehåll olagligt. Det jag försöker säga är att lagarna är mer entydiga för dem som lagrar och distribuerar det piratkopierade / upphovsrättsskyddade innehållet.

Kodi-plugins kallas mer populärt Kodi-tillägg och det finns hundratals av dem. De flesta av dessa tillägg är gratis och låter dig strömma det licensierade innehållet, som filmer och show, också gratis. Kodi-tillägg laddas ner via förvar som är värd för flera tillägg. Det finns ett officiellt arkiv, som kallas Kodi Add-on Repository. Den officiella butiken har alla lagliga tillägg som antingen ger tillgång till det kostnadsfria innehållet i det allmänna området eller har det prenumerationsbaserade innehållet.

Om du laddar ner och använder ett tillägg från det officiella arkivet har du inget att oroa dig för när det gäller laglighet. Det är emellertid tredjepartslagren med tredje parts tillägg som lovar gratis strömning av upphovsrättsskyddat innehåll som gör saker lite svåra.

Att streama det licensierade innehållet gratis bryter mot upphovsrättslagarna. Frågan som ber om svaret är dock - hur straffbara är dessa gratis online-strömningsaktiviteter?

Är Kodi Legal i USA?

Låt mig försöka svara på din fråga - Är Kodi lagligt i USA? Upphovsrättslagarna mot online-strömning av gratis innehåll i USA är inte exakt vad jag skulle vilja kalla "tydligt". Men jag har sett många människor trassla in i det rättsliga röran på grund av att se gratis, upphovsrättsskyddat innehåll. Till exempel har jag hört talas om att flera användare skickas meddelanden och varnar dem för olagliga strömningsaktiviteter.

En sak som är helt säker är att sälja och distribuera det upphovsrättsskyddade innehållet är intrång i upphovsrättslagarna och gärningsmännen kan också få tunga böter och fängelse. Så om det finns ett tillägg från tredje part som erbjuder gratis strömning av det upphovsrättsskyddade innehållet, är det ett olagligt tillägg och utvecklarna kan bli inkriminerade.

Det är förmodligen bäst att lämna gissningen ute och hålla sig säker. Använd ExpressVPN och se till att alla dina onlineaktiviteter inte kan spåras.

Är Kodi Legal i EU och resten av världen?

I EU och andra delar av världen är upphovsrättslagarna lika oklara som i USA. Det är lagligt att använda Kodi i de flesta länder eftersom denna programvara i sig inte bryter mot lagar. Att använda Kodi-tillägg för att titta på upphovsrättsskyddat innehåll kan dock lätt få dig i juridiska problem oavsett vilken del av världen du bor i.

Lagarna är striktare när det gäller lagring och distribution av det licensierade innehållet. Att marknadsföra och marknadsföra verktygen för gratis online-streaming lockar till sig tunga påföljder (hundratusentals dollar) och många år i fängelse.

Till exempel är det ett brott i många länder att sälja strömmande set-top-lådor eller enheter (till exempel FireStick) med Kodi och dess tillägg. En europeisk domstol avgav nyligen mot en holländare som hade sålt förladdade Kodi-lådor. Det som är anmärkningsvärt är att det inte var olagligt att sälja lådan i sig. Det som gjorde det olagligt var det faktum att Kodi hade förinstallerat och främjat piratkopiering.

Så här strömmar du på Kodi säkert

Din regering, din internetleverantör och till och med vissa tredje parter kanske håller ett öga på vad du gör på webben. Men du kan alltid hålla dina online-aktiviteter dolda från de nyfikna ögonen. Den enklaste lösningen på detta är att använda en VPN för Kodi.

VPN maskerar din internetanslutning och förhindrar att dina onlineaktiviteter spåras eller spåras. Med VPN kan du använda Kodi säkert och utan några bekymmer.

Jag rekommenderar personligen att använda ExpressVPN för att skydda din internetanslutning. Jag har använt den länge och har märkt att det är den snabbaste VPN-tjänsten. Express VPN är också Kodi-vänligt.

Förutom att maskera dina internetaktiviteter låter ExpressVPN dig också strömma geo-begränsat innehåll och hjälper dig att undvika internetregler.

Du kan också kolla in dessa allvarliga skäl att använda ett VPN hela tiden.

Notera: Jag accepterar inte praktiken av olaglig strömning av upphovsrättsskyddat innehåll. Jag rekommenderar att du använder en VPN-tjänst för att behålla din integritet.

Är Kodi-appen säker att använda?

Om du menar att vädret Kodi är juridiskt säkert eller inte förblir den frågan delvis obesvarad på grund av de vaga upphovsrättslagarna. I stort sett, om du är en användare som bara använder Kodi för underhållningsändamål och inte distribuerar eller marknadsför försäljningen av det piratkopierade innehållet, är Kodi ganska mycket säkert för dig. Men ta inte mitt ord för det och håll utkik efter nya beslut i ditt land eller din region.

Om du menade om Kodi är en säker applikation utan skadlig programvara eller virus är det mycket lättare att svara på frågan. JA! Kodi är en säker applikation. Det innehåller inga skadliga program. Det kommer inte att skada din enhet.

Som jag redan har sagt är Kodi värd i många officiella appbutiker som Google Play och Microsoft Store. Dessa butiker är kända för att sätta valfri app genom allvarlig granskning och flera tester innan de är värd för dem. Vad jag menar att säga är att Kodi i sig är en helt säker applikation som inte utgör något hot mot enheten som den är installerad på.

Tänk dock på de tillägg du installerar på Kodi. Det finns hundratals tillägg där ute. Även om många av dem är säkra är det inte fallet med alla. Installera alltid tillägget från en pålitlig källa. Det officiella Kodi Add-on Repository har alla säkra tillägg. Men när du laddar ner eventuella tillägg från tredje part är det bäst att gå efter de som är populära och som redan har stått tidens test. Du kan ta en titt på de övre Kodi-tillägg som jag tyckte säkert att installera från och med detta skrivande.

Slutsats

Det är tydligt fastställt att Kodi själv är en laglig mediaspelare. Att installera och använda Kodi för att titta på upphovsrättsskyddat innehåll via de auktoriserade källorna är lagligt. Det är gratis online-strömning av det licensierade innehållet som ofta leder till svåra situationer. Som användare är det troligt att du inte får straff eller straff för att strömma det licensierade innehållet. Men de som distribuerar, säljer eller marknadsför piratkopierat innehåll eller verktygen för att erbjuda tillgång till sådant innehåll strider klart mot lagarna och utsätts för tunga påföljder och fängelse. Jag accepterar inte brott mot upphovsrätten och uppmuntrar dig att titta på gratis innehåll som är tillgängligt endast i den offentliga domänen. Men jag rekommenderar att du använder en VPN-tjänst för att maskera dina onlineaktiviteter från din regering eller ISP.

Relaterad:

Är VPN: er lagliga?
Är det olagligt att Jailbreak en FireStick?
Är Terrarium TV lagligt och säkert att använda?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me