Bagaimana Cara Pasang Neptune Rising pada Kodi

>

Dalam panduan ini, saya akan memberitahu anda bagaimana memasang Neptune Rising pada Kodi 18.3 / 18.2 Leia dan Kodi Krypton 17.6. Imej-imej dalam panduan ini adalah dari Kodi Krypton tetapi mereka juga berlaku untuk Kodi Leia. Perkara terbaik mengenai Kodi (dahulunya dikenali sebagai XBMC) adalah bahawa ia mempunyai antara muka yang sama pada semua platform. Jadi jika anda menggunakan PC, kotak Android TV, Nvidia Shield atau Stick Fire TV, panduan yang sama akan berfungsi untuk anda.

Neptune Rising adalah Kodi addon yang berfungsi seperti mesin carian untuk filem dan rancangan TV. Ia mempunyai bahagian yang berlainan untuk filem 80-an, filem terkini, filem gangster, dan lain-lain yang sangat berguna untuk mencari barangan yang sesuai yang anda cari. Ia adalah salah satu addons yang paling tua. Walaupun ia terus menyediakan aliran, Neptune Rising bukanlah yang paling dipercayai. Terdapat beberapa tambahan yang lebih baik di luar sana untuk diterokai. Anda mungkin mahu melihat senarai Kodi Terbaik kami.

Catatan: Trik Stick Fire tidak membenarkan pelanggaran hak cipta. Kami mencadangkan pengguna untuk menggunakan Add-on ini untuk menonton filem / Rancangan TV sahaja yang tersedia dalam domain awam. Menonton kandungan berhak cipta tanpa kebenaran adalah menyalahi undang-undang dan boleh membawa anda ke masalah undang-undang.

Sekarang anda tahu apa yang Neptune Rising Addon adalah, mari kita mulakan dengan panduan pemasangan langkah demi langkah.

: Neptune Rising adalah addon lama dan mungkin tidak dikekalkan oleh pemaju lagi. Anda boleh mencuba salah satu tambahan lain dari senarai kami Kodi Terbaik. 

Cara Pasang Neptune Rising Kodi Addon

Sebelum kita bermula dengan langkah-langkah sebenar, sila Hidupkan "Sumber Tidak Diketahui" dalam aplikasi Kodi anda. Jika anda tidak menyedari, ia boleh dilakukan dengan pergi ke Tetapan > Tetapan Sistem (atau Sistem dalam Kodi 18)> Add-ons > Sumber yang tidak diketahui. Setelah "Sumber Tidak Diketahui" dihidupkan, ikuti langkah-langkah di bawah.

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Langkah 1: Klik ikon Seting (cog) di bahagian atas sebelah kiri skrin utama Kodi anda.

penekanan kodi neptune yang semakin meningkat

Langkah 2: Buka Pengurus Fail dan kemudian klik dua kali "Tambah Sumber"

tambah sumber repo untuk neptune yang semakin meningkat kodi addon

Langkah 3: Kotak pop timbul akan dibuka. Di sini anda klik "Tiada" dan kemudian taip MRFreeWorld Reop download URL - http://legionworldtv.com/zips/ dan taip "freeworld"Dalam medan nama.

bagaimana untuk memasang neptun meningkat

Di sinilah anda akan memasuki nama itu

Neptune Rising repo

Langkah 4: Kembali ke halaman utama Kodi dan klik menu "Add-ons" di bar sisi kiri.

neptune naik filem addon

Langkah 5: Sekarang klik ikon bentuk kotak (pemasang pakej) di bahagian atas sebelah kiri laman utama Kodi.

pemasang pakej kodi

Langkah 6: Buka "Pasang dari fail Zip." Sekarang pilih "freeworld"Dan kemudian klik repository.mrfreeworld.zip seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah.

bagaimana untuk mendapatkan Neptune Rising

Neptune Rising kodi addon

Langkah 7: Tunggu beberapa lama dan anda akan mendapat pemberitahuan bahawa MR FREEWORLD Add-on dipasang. Sebaik sahaja diberitahu, anda boleh pergi ke langkah seterusnya.

kodi neptun meningkat

Langkah 8: Buka "Pasang dari Repositori" dan buka "MR FREEWORLD"

memasang neptun naik dari mr free world repo

Langkah 9: Buka folder "Tambah Video" dan pilih "Neptune Rising" Add-on.

Neptune Rising Video Add-ons

neptun meningkat

Langkah 10: Klik butang "Pasang".

bagaimana untuk memasang neptune naik kodi addon

Jika anda menggunakan Kodi Leia, klik OK apabila pop timbul dengan senarai 'add-on tambahan' yang akan dipasang dengan Neptune Rising.

Langkah 11: Tunggu beberapa lama dan anda akan mendapat pemberitahuan "Neptune Rising Add-on installed". Sekiranya pemasangan gagal kerana ralat Dependensi, saya telah menyebutnya di bahagian seterusnya panduan ini. Teruskan membaca.

Neptunus Rising gagal memasang kebergantungan

Saya telah menerima beberapa pertanyaan mengenai Neptune Rising Add-on yang mereka menghadapi ralat "Gagal memasang kebergantungan." Saya membincangkan isu ini dengan beberapa pengguna dan mengetahui bahawa isu itu diselesaikan untuk hampir semua orang hanya dengan hanya memasang semula Add- pada. Apa yang perlu anda lakukan adalah - Keluarkan URL Repo Sumber, Keluarkan Repositori MrFreeWorld, keluar Kodi. Sekarang mulakan prosedur pemasangan dari Langkah 1 panduan ini.

Untuk mengalih keluar URL Sumber Repo pergi ke Tetapan > Pengurus fail. Pilih sumber dan klik kanan jika anda menggunakan komputer, tekan lama jika anda menggunakan peranti sentuhan, atau tekan butang menu pada remote FireStick anda. Sekarang klik Alih Keluar Sumber

Untuk mengeluarkan Repositori MrFreeWorld, pergi ke Kodi rumah > Add-ons > Tambahan saya >Repositori tambahan > Encik Freeworld > Nyahpasang

Satu lagi cara untuk membetulkan kesilapan pergantungan adalah dengan memasang addon Kovenan. Kovenan datang dengan beberapa kebergantungan yang biasanya hilang dalam tambahan lain.

Jika anda masih mendapat ralat, inilah panduan saya untuk memperbaiki gagal memasang kebergantungan pada Neptune Rising atau sebarang addon lain. Sekiranya anda masih tidak dapat membetulkannya, beritahu saya di dalam komen di bawah.

Terokai Neptune Rising Kodi Addon

Sekarang bahawa anda telah memasang Neptune Rising pada Kodi 17.6, anda boleh mengakses Add-on dengan pergi ke laman utama Kodi > Add-ons > Tambah Video.

bagaimana menggunakan neptune yang semakin meningkat kodi addon

Sebaik sahaja anda membuka Add-on, anda akan melihat folder yang berlainan untuk Filem, Rancangan TV, senarai IMDB dan lain-lain. Anda boleh menerokanya mengikut keutamaan anda.

neptune naik kodi

Sekiranya anda mendapat masalah penimbal, inilah cara untuk membetulkan masalah penimbunan di Kodi.

Ralat Tiada Neptunus Tidak Tersedia Stream

Seperti yang anda ketahui, Neptune Rising hanyalah enjin carian yang mencari aliran dari pelbagai sumber. Ada kemungkinan bahawa beberapa filem / rancangan TV tidak mempunyai aliran yang tersedia supaya dalam kes itu, anda tidak akan mendapat sebarang ralat aliran yang tersedia. Saya cadangkan anda cuba memainkan pertunjukan yang berbeza dan lihat jika anda masih mendapat ralat. Ia sepatutnya berfungsi dengan baik, tetapi jika anda masih tidak melihat aliran yang ada, anda harus membersihkan cache Addon.

Buka Neptune Rising Add-on, pergi ke "Tools" dan klik "Clear Cache." Klik "ya" apabila ia meminta pengesahan. Sekarang mulakan Kodi dan cuba main semula. Saya berharap ia perlu berfungsi sekarang.

cache yang jelas pada neptune yang semakin meningkat kodi

Sekiranya masih tidak berfungsi, cuba addon lain dari senarai Kodi Terbaik kami.

Isu Penimbunan Neptunus Meningkat

Buffering pada Kodi adalah isu biasa tetapi mengecewakan yang mesti diperbaiki untuk pengalaman streaming yang lancar. Beberapa pengguna telah melaporkan masalah penimbunan pada Neptune Rising Addon. Jadi jika anda salah seorang daripada mereka, saya mencadangkan anda mencuba untuk Debrid Tanah yang menawarkan banyak sumber penstriman baru yang berfungsi dengan lancar walaupun anda bermain 1080p penuh HD.

Juga, periksa bagaimana untuk mendapatkan sari kata dan sediakan Trakt dengan Kodi.

Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah dalam memasang Neptune Rising pada Kodi / Stick Fire, maklumkan kepada saya di dalam komen. Selamat untuk membantu ��

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me