Bagaimana Menaikkan Isu Buffering Kodi

>

Pengalaman hiburan lancar dan berterusan adalah apa yang kita semua nikmati. Gangguan, dalam bentuk apa pun, adalah menjengkelkan, untuk mengatakan paling sedikit. Kodi adalah alat hiburan yang digunakan oleh berjuta-juta di seluruh dunia untuk menyalurkan permintaan atas, kandungan berkualiti tinggi secara percuma. Walaupun platform ini merapatkan jurang antara berjuta-juta penghantar dalam talian dan beribu-ribu sumber penstriman, isu-isu buffer Kodi tidak begitu luar biasa. Oleh kerana lebih banyak lagi aliran yang tidak disemak, masalah buffer Kodi menjadi semakin berleluasa. Mujurlah, terdapat beberapa penyelesaian yang boleh membetulkan isu-isu buffer Kodi pada Kodi 18.5 dan Kodi 17.6, atau sekurang-kurangnya mengurangkan keadaan. Dan, perbaikan ini mudah diterapkan juga. Teruskan membaca!

Kodi adalah pemain media yang popular di kalangan pemotong tali di seluruh dunia. Dibangunkan oleh XBMC, aplikasi ini serta-merta menukar peranti anda ke pusat media. Bukan sahaja ia membolehkan anda bermain dan menghantar media yang disimpan secara tempatan, melalui pelbagai add-ons dan membina, ia juga membolehkan anda menstrim kandungan percuma dan banyak tersedia di web. Apa yang lebih mengagumkan ialah perkhidmatan ini disokong oleh pelbagai platform termasuk Stick Fire TV, Android, iOS, Windows Mobile, Windows PC, Mac OS, dan Linux.

Kodi tidak dapat dinafikan hebat tetapi mempunyai masalah sendiri. Ada yang lebih sukar untuk didirikan berbanding dengan perkhidmatan lain seperti Plex. Apa yang saya fikirkan ialah apabila anda membungkus kepala anda di sekitar Kodi, terdapat peluang yang adil anda tidak akan menyukai pemain media lain.

Walaupun, itu bukan satu-satunya aspek yang saya fikirkan semasa bercakap mengenai masalah platform ini. Apa yang malapetaka Kodi adalah masalah buffering. Tidak ada yang lebih mengecewakan daripada gangguan yang kerap semasa menonton filem kegemaran anda atau rancangan TV.

Nasib baik, terdapat beberapa cara untuk membetulkan masalah penolakan Kodi atau meminimumkannya. Dalam panduan ini, kami akan belajar bagaimana untuk memperbaiki penampungan Kodi Leia 18 dan Kodi Krypton 17.6. Teruskan membaca!

Bagaimana Menaikkan Isu Buffering Kodi

bagaimana untuk menghentikan masalah buffering kodi

Membolehkan Sumber Tidak Diketahui di Kodi

Sebelum kita meneruskan, ada satu perkara yang perlu dijaga.

Kodi direka untuk memberikan pengalaman hiburan yang selamat. Ia menggunakan banyak ciri keselamatan dan protokol untuk tujuan ini.

Untuk menghalang binaan dan add-on yang tidak selamat dari menyelinap masuk, secara default Kodi tidak membenarkan pemasangan daripada sumber pihak ketiga yang tidak diketahui. Tetapi, tidak semua add-on pihak ketiga tidak selamat, terutama yang tidak kita pelajari dalam panduan ini di hadapan.

Untuk dapat memasang add-on ini, kami perlu mengaktifkan Sumber yang Tidak diketahui buat sementara waktu. Berikut adalah cara anda boleh melakukannya:

Langkah 1: Klik Tetapan (ikon cog) di bahagian atas kanan pada skrin utama Kodi.

tetapan kodi

Langkah 2: Seterusnya, klik ikon ‘Tetapan Sistem’ (atau hanya ‘Sistem’ jika anda menggunakan Kodi Leia 18)

tetapan sistem kodi
Langkah 3: Klik ‘Pengaya’ di sebelah kiri dan kemudian pindahkan ‘Sumber Tidak Diketahui’ togol / beralih ke kanan untuk membolehkannya.

membenarkan sumber yang tidak diketahui kodi

Itu akan menjadi! Pastikan anda melumpuhkan Sumber Tidak Diketahui sebaik sahaja anda memasang semua add-on yang dikehendaki.

  Kā novērst Kodi “Neizdevās instalēt atkarību”

Platform yang Melakukan Kaedah-Kaedah ini Berfungsi?

Kodi menggunakan antara muka yang sama di semua platform dan peranti (kecuali beberapa penambahan khusus platform). Sama ada anda sedang mencari untuk menetapkan masalah buffering Windows, Android, iOS atau Amazon Fire Stick Kodi, kaedah di bawah akan berfungsi dengan cara yang sama.

Perbaiki Buffer Kodi: Optimumkan Saiz Cache

Cache adalah memori tambahan yang membantu pengambilan kelajuan tinggi. Walaupun cache digunakan secara meluas dalam dunia komputer, dalam streaming video atau main semula, ia adalah cache video yang paling penting.

Apabila anda menyiarkan video melalui internet, keseluruhan video tidak dimuat turun dalam penyemak imbas atau aplikasi anda sekali gus. Sebaliknya, sebahagian kecil video disimpan dan disimpan di lokasi sementara (biasanya RAM peranti). Anda mesti menyedari bahawa semasa melancarkan video jika anda kehilangan sambungan internet, video terus dimainkan untuk sementara waktu sebelum berhenti. Video yang dimainkan walaupun selepas kehilangan internet adalah apa yang telah di-cache pada sistem tempatan.

Untuk mengurangkan masalah buffer Kodi, dua perkara perlu dijaga. Pertama, anda perlu memperuntukkan memori cache yang besar kepada Kodi dalam RAM. Kedua, anda mesti menyimpan cache Kodi dari video yang telah dimainkan sebelumnya kerana ia tidak perlu memakan ruang yang diperuntukkan.

Dalam teks berikut, kami akan belajar untuk menukar tetapan penimbal Kodi untuk menampung ruang Cache yang optimum dan juga memahami cara mengosongkan cache di Kodi. Terdapat lima kaedah untuk membetulkan masalah buffer Kodi. Kaedah 1 hingga 4 akan berfungsi pada semua peranti termasuk Amazon Fire TV / Stick, sedangkan kaedah 5 tidak berfungsi untuk FireStick.

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Kaedah 1: Bagaimana Menghentikan Penaburan Kodi Menggunakan Wizard Ares

Ares Wizard adalah salah satu alat pemeliharaan dan diagnostik Kodi yang paling banyak digunakan. Mari belajar cara menggunakan alat ini untuk menapis tetapan cache dan menyelesaikan masalah buffer Kodi. Tetapi sebelum kita pergi, sila pasang Wizard Ares di Kodi.

Sekarang bahawa anda telah memasang Ares Wizard, mari kita lihat bagaimana kita boleh membetulkan masalah buffer Kodi dengan mengoptimumkan cache.

Langkah 1: Luncurkan Wizard Ares dan klik butang ‘Tweak’ di bahagian atas

tetapan canggih penyusun kodi muncul wizard

Langkah 2: Sekarang klik butang ‘Tetapan Wizard Lanjutan’

tetapan lanjutan kodi

Terdapat butang ‘Seterusnya’ di bahagian bawah kanan anda perlu klik. Tetapi, sebelum anda lakukan, jangan lupa membaca perkataan ‘Awas’ daripada pemaju penambahan ini.

masalah penyebaran kodi adalah penyihir

Secara ringkasnya, apa yang anda perlu ketahui ialah:

– Tiada peruntukan saiz Cache tunggal yang sempurna untuk semua orang. Ia sebahagian besarnya bergantung kepada peranti di mana anda menggunakan Kodi dan spesifikasi sistem (terutamanya saiz RAM)

  Kopyala ve Yapıştır Kodi Eklentisi Nasıl Yüklenir

– Anda boleh meletakkan cache dalam storan peranti (seperti cakera keras) atau RAM (yang sangat disyorkan)

– Kodi menggunakan 60MB RAM untuk tujuan caching. Tetapi, jika anda mempunyai banyak RAM cadangan, anda boleh merangkak saiznya

Langkah 3: Sekarang bahawa anda memahami perkara di atas, klik ‘Seterusnya’

Sekarang Kodi akan memaparkan RAM yang tersedia pada masa ini dan mencadangkan saiz peruntukan yang sesuai untuk memori cache video (iaitu 1/3 dari RAM yang tersedia). Tetapi, ia juga disyorkan untuk mengekalkan margin 10% sekiranya program lain mengambil ingatan lagi.

Sebagai contoh, jika anda mempunyai memori 900 MB, 1/3 daripadanya akan menjadi 300 MB. Margin 10% ialah 30 MB. Oleh itu, peruntukan yang sesuai untuk memori cache video ialah 270 MB.

CATATAN: Peruntukan memori terlalu banyak terhadap cache Kodi boleh menjejaskan prestasi keseluruhan peranti.

Langkah 4: Klik butang ‘Generate Settings’ di kiri bawah

arahkan wizard pengaturan lanjutan untuk mengoptimumkan cache kodi

Langkah 5: Pada skrin seterusnya, Saiz Video Cache adalah apa yang anda perlu ubah dengan menyeret slider ke kiri atau kanan (periksa imej di bawah)

tetapan penimbal maju kodi

Seperti yang dapat anda lihat, saya mempunyai 900 MB RAM. Oleh itu, Ares Wizard mengesyorkan 270 MB kepada saya.

Ares Wizard juga menawarkan 4 Mod Penampan seperti yang anda dapat lihat di bahagian bawah tepat di atas butang ‘Terapkan tetapan ini’. Inilah yang dilakukan oleh mod ini:

Mod 1: Dalam mod ini, Kodi akan menyumbangkan setiap aliran yang ada di internet termasuk yang berasal dari sumber awan dan FTP

Mod 2 (disyorkan): Ini adalah mod lalai. Dalam mod ini, Kodi akan cuba menimbulkan masalah sekadar segalanya. Ia juga akan menyumbangkan fail yang dimainkan dari storan setempat

Mod 3: Dalam mod ini, buffering hanya terhad kepada aliran laman web sahaja

Mod 4: Buffering dilumpuhkan sepenuhnya

Sekiranya anda mengalami isu-isu buffer Kodi walaupun memiliki saiz RAM yang besar maka pastikan Mode 2 dipilih. Inilah mod yang menawarkan main semula yang licin kerana ia caches sebahagian besar video terlebih dahulu.

Padam Files Temporary Kodi menggunakan Penyelenggaraan Wizard Ares

Jika Kodi terus membeku atau terhempas secara teratur, terdapat peluang yang adil yang anda kehabisan ruang penyimpanan. Ini biasanya berlaku dengan peranti dengan simpanan yang rendah. Sebagai contoh, jika anda mempunyai peranti Android pegang tangan dengan, katakan, penyimpanan 16 GB dan anda menggunakan Kodi secara teratur dengan pelbagai add-on, anda mungkin akan mendapati memori memori anda tidak lama lagi. Selain daripada mencari kod buffering Kodi, anda akan bernilai saat ini untuk menyelesaikan masalah ini serta mempunyai pengalaman hiburan yang lebih lancar dan lebih diinginkan..

Langkah 1: Untuk menghapuskan fail temp, pertama, klik butang Penyelenggaraan di bahagian atas. Anda harus melihat skrin seperti ini:

ares wizard penyelenggaraan kodi

Langkah 2: Sekarang, klik butang berikut satu demi satu:

– Padam Thumbnails

– Padam Pakej

Seperti yang saya telah baru-baru ini memadam Thumbnails dan Pakej, ruang yang mereka menduduki simpanan saya kurang. Tetapi, bersama-sama mereka makan hampir 1 GB ruang.

Jika anda mempunyai sebarang Cache yang tersimpan / disimpan, mereka juga mengambil banyak ruang. Anda boleh membersihkan cache Kodi dan membebaskan ruang storan dengan ketara. Jangan risau! Memadamkan cache tidak akan menjejaskan tetapan yang hanya dibincangkan dalam bahagian di atas.

Kaedah # 2: Betulkan Kodi Buffering dengan VPN

Kebanyakan Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) membuat tuntutan yang tinggi tentang menyediakan perkhidmatan internet berkelajuan tinggi yang tidak terhad kepada pelanggannya. Walaupun janji-janji mereka disimpan untuk kebanyakan pengguna purata, streamer berat sering dipengaruhi oleh pendaratan bandwidth. Itu mungkin atau mungkin tidak menyalahi undang-undang bergantung kepada negara anda. Juga, kadangkala mereka mempunyai beberapa klausa dalam cetakan baik Terma & Syarat-syarat yang kita terima tanpa melihatnya; baik itu yang kebanyakan kita lakukan.

  Jak nainstalovat doplněk Chronos na Kodi

Penjejakan ISP sebenarnya menyekat atau menyekat kelajuan internet apabila pengguna tertentu telah menyeberang had penggunaan data tertentu. Ini, seperti yang telah saya katakan, biasanya berlaku kepada pengguna berat. Sekiranya anda adalah seseorang yang suka menonton filem dan pertunjukan dalam talian menggunakan perkhidmatan seperti Kodi, anda mungkin saja jatuh ke dalam pendakap pengguna berat. Aspek undang-undang pendakian menjadi semakin tidak jelas sejak ia diisytiharkan beberapa bulan yang lalu bahawa Net Neutrality akan dibunuh di Amerika Syarikat pada masa akan datang.

Cara terbaik untuk mengelakkan pendeteksan internet dan untuk mengelakkan masalah penimbulan kodi secara besar-besaran adalah menggunakan VPN yang boleh dipercayai. Perkhidmatan VPN yang baik tidak lebih daripada sekadar menyembunyikan identiti anda di dunia web. Ia juga menutup maklumat penggunaan data anda dari ISP anda. Dalam kata yang mudah, jika anda menggunakan VPN, ISP anda tidak lagi dapat melihat jenis data yang anda gunakan. Mereka hanya dapat menentukan jumlah data yang digunakan.

terbaik kodi vpn

Ia telah dilaporkan oleh beberapa pengguna di seluruh dunia bahawa pendakian memberi kesan kepada kebanyakan video streaming, muat turun dari torrents, dan berkongsi fail berat di web.

Dengan VPN di tempat, anda tidak akan mempunyai sebab untuk bimbang tentang pendambungan ISP. Berikut adalah jadual 5 VPN teratas dalam industri. Saya secara peribadi menggunakan ExpressVPN yang merupakan VPN terpantas pada tarikh itu.

 • Bagaimana untuk memasang & gunakan VPN pada FireStick
 • Bagaimana untuk memasang VPN pada mana-mana peranti penstriman

Di bawah: Kodi

Cari laman web ini

VPN Teratas

Bagaimana Menaikkan Isu Buffering Kodisidebar expressvpnBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiJaminan wang balik 30 hariVisit ExpressVPNRead ulasan
lekap sidebarBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiJaminan wang balik 7 hariVisit IPVanishRead review
nordvpn sidebarBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiBagaimana Menaikkan Isu Buffering KodiJaminan wang balik 7 hariVisit NordVPN

Isi Kandungan

 • 1 Bagaimana Menaikkan Isu Buffering Kodi
  • 1.1 Mengaktifkan Sumber Tidak Diketahui di Kodi
 • 2 Kodi Buffering Fix: Optimalkan Saiz Cache
  • 2.1 Kaedah 1: Bagaimana Menghentikan Penaburan Kodi Menggunakan Wizard Ares
   • 2.1.1 Padam fail sementara Kodi menggunakan Penyelenggaraan Wizard Ares
  • 2.2 Kaedah # 2: Betulkan Kodi Buffering dengan VPN
  • 2.3 Kaedah 3: Bagaimana Menghentikan Penaburan Kodi menggunakan Wizard Supreme Builds
  • 2.4 Kaedah # 4: Gunakan Real-Debrid untuk Menetapkan Kodi Buffering
  • 2.5 Kaedah # 5: Bagaimana Untuk Memperbaiki Isu-isyarat Buffering Kodi Menggunakan Kod
   • 2.5.1 Langkah-langkah untuk Windows PC / Laptop
   • 2.5.2 Langkah-langkah untuk Platform Lain
 • 3 Bagaimana Untuk Meningkatkan Kodi Buffering pada Kovenan / Exodus / Sportsdevil
  • 3.1 Menetapkan Penafsiran Kodi pada Tambah oleh Clearing Cache
 • 4 Sebab yang Mungkin untuk Streaming / Buffering Perlahan pada Kodi
  • 4.1 Alasan # 1: Sambungan Internet lambat
   • 4.1.1 Tips Penting untuk Meningkatkan Kelajuan Internet
   • 4.1.2 Bagaimana jika saya mempunyai internet yang cepat dan masalah masih berterusan?
  • 4.2 Alasan # 2: Sumber Streaming penuh sesak
 • 5 Kata-kata Akhir mengenai Isu Buffering Kodi

Panduan Garis Panduan

 1. VPN Terbaik untuk FireStick
 2. Bagaimana untuk Jailbreak FireStick
 3. Cara Pasang Kodi pada FireStick
 4. Best Kodi Addons
 5. Best Kodi Builds
 6. Aplikasi FireStick Terbaik
 7. IPTV
 8. APK Cinema
 9. Exodus Redux Addon
 10. Torrent Sites Terbaik

Recent Posts

 • 8 Alternatif Kotak Tegak Terbaik (2023)
 • Cara Jailbreak FireStick (Februari 2023)
 • Best Kodi Builds (Dikemaskini Februari 2023)
 • Best Kodi Addons to Win Over the World [2023]
 • Cara Pasang Debrid Sebenar Eksklusif Filem Kodi Addon

Penafian – Penyiaran atau memuat turun kandungan hak cipta adalah menyalahi undang-undang.

FireStickTricks.com tidak semestinya mengizinkan, menggalakkan atau menggalakkan penggunaan mana-mana keganasan Kodi, Stick Fire atau panduan kami. Pengguna bertanggungjawab terhadap tindakan mereka. Baca penafian penuh kami.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me