Cara Menggunakan Kodi | Panduan Pemula Terbaik untuk Kodi (2020)

>

Kodi adalah pemain media yang mudah tetapi tidak tepat. Tetapi, kerana ia digunakan oleh berjuta-juta di seluruh dunia, kita pasti percaya ia mestilah alat mudah digunakan. Apa yang boleh saya katakan dengan pasti adalah bahawa Kodi tidak sombong. Untuk memberitahu anda kebenaran, ketika saya mula-mula menggunakan Kodi, sepertinya tidak masuk akal, dan agak mengagumkan kepada saya juga. Ini mungkin kerana ia mempunyai susun atur unik untuk pemain media dan beberapa ciri yang berbeza. Tetapi, saya mengambil sedikit masa untuk menyedari bahawa Kodi lebih mudah daripada yang dilihat pada pandangan pertama.

Ia tidak mengambil apa-apa pengetahuan teknikal khas, atau lengkung pembelajaran untuk memahami dan mula menonton filem atau pertunjukan di Kodi. Ia telah direka untuk orang awam seperti saya. Walau bagaimanapun, saya bersetuju bahawa jika saya mempunyai sedikit bantuan ketika saya diperkenalkan kepada Kodi, saya akan mendapat sedikit lebih cepat. Banyak pembaca saya telah bertanya sama ada saya boleh membimbing dengan panduan untuk membantu pemula Kodi mempercepatkan bahagian 'berkenalan'. Jadi, di sini saya bersama panduan Kodi untuk pemula. Dalam panduan ini, saya akan membawa anda melalui prinsip-prinsip yang paling asas Kodi. Di sini, saya meliputi semua yang anda perlu tahu mengenai Kodi untuk memulakan streaming kandungan kegemaran anda dalam hampir tidak ada masa.

bagaimana untuk menggunakan kodi

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Apa itu Kodi?

Izinkan saya berkongsi takrif ringkas Kodi:

Kodi adalah Pemain Media

Pemain media adalah perisian yang boleh memainkan media pada peranti anda. Media adalah apa-apa yang Video, Audio atau Imej. Tetapi, kebanyakan pemain media, termasuk Kodi, lebih banyak digunakan untuk memainkan video dan audio. VLC adalah contoh klasik pemain media, yang digunakan secara meluas untuk main balik video dan audio.

Kodi membolehkan anda menonton kandungan video, seperti filem dan rancangan TV, dan main audio seperti lagu.

Kodi seperti VLC dalam banyak cara, tetapi dengan beberapa perbezaan utama. Walaupun VLC lebih popular digunakan untuk memainkan media yang disimpan secara tempatan di storan peranti, Kodi adalah terutamanya untuk media streaming melalui internet. Kodi juga boleh digunakan untuk main balik media tempatan, tetapi itu bukan apa yang begitu popular.

Kodi adalah sumber terbuka, pemain media percuma. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2002 sebagai XBMC (Xbox Media Center) dan, aplikasi Xbox sahaja. Di bahagian bawah, alat ini mendapat rechristened sebagai Kodi dan menjadi tersedia pada pelbagai peranti dan platform OS. Pada masa ini, Kodi berfungsi pada Android, iOS, Windows PC, Mac, Windows telefon, Linux, Amazon FireStick, Raspberry Pi, Android Boxes dan banyak lagi.

Apabila Kodi adalah XBMC, ia mengambil sedikit usaha untuk menubuhkannya di Xbox dan memerlukan keluk pembelajaran. Sekarang, lebih mudah untuk memasang Kodi pada hampir semua platform dan mempunyai aplikasi yang mesra pengguna, mudah digunakan untuk kebanyakan peranti.

Kodi lebih popular sebagai pemain media dalam talian. Ia membolehkan anda menstrimkan kandungan kegemaran anda secara percuma. Ia memberi anda akses kepada filem, rancangan TV, TV live, sukan, berita, dokumentari, dan banyak lagi. Tetapi, Kodi tidak dapat melakukannya dengan sendirinya. Ia memerlukan integrasi pemalam tertentu ke hujung itu. Plugin ini lebih dikenali sebagai 'Kodi addons'.

Kami akan mempelajari lebih lanjut mengenai Kodi addons sedikit kemudian. Pertama, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang Kodi pada pelbagai peranti. Lagipun, anda mesti mempunyai Kodi dan siap dan berjalan sebelum anda beralih ke langkah seterusnya. Jadi, buat masa ini, berpegang kepada pemikiran bahawa "tambahan adalah aspek yang paling penting dalam Kodi."

Cara Pasang Kodi pada Pelbagai Peranti

Kodi disokong pada pelbagai platform peranti. Skop panduan ini tidak membenarkan saya untuk menampung arahan terperinci untuk memasang Kodi pada semua peranti. Oleh itu, saya akan memberikan gambaran ringkas mengenai prosedur pemasangan Kodi pada platform yang lebih popular. Saya akan menunjukkan kepada anda sumber-sumber dari mana anda boleh mendapatkan Kodi dan sebentar menyentuh kaedah pemasangan. Berikut adalah platform peranti yang akan kami tutup:

 1. Amazon FireStick & TV Kebakaran
 2. Telefon bimbit Android & tablet
 3. Windows PC
 4. Mac OS
 5. iOS
 6. Android Smart TV & Kotak TV Android

Versi rasmi Kodi terakhir dikeluarkan Kodi 18.5 Leia. Versi lama, Kodi 17.6 Krypton masih digunakan, terutamanya oleh mereka yang tidak dinaik taraf kepada Kodi Leia. Walau bagaimanapun, Leia tidak lagi boleh didapati melalui mana-mana saluran rasmi.

1. Amazon FireStick & TV Kebakaran

Amazon FireStick adalah peranti media yang sangat popular yang dipancarkan ke TV anda melalui port HDMI. Peranti berasaskan Android serta-merta menukar mana-mana TV ke TV Pintar. Melawan beberapa perbezaan fizikal kecil, FireStick & TV kebakaran pada dasarnya sama. Oleh itu, kaedah pemasangan yang sama digunakan untuk kedua-duanya.

Amazon Store tidak lagi menjadi tuan rumah Kodi. Oleh itu, kita mesti memuat turun fail APK Kodi secara manual (dari sumber yang dipercayai) untuk memasangnya di FireStick. Baca panduan terperinci mengenai cara memasang Kodi pada FireStick. Panduan ini akan membawa anda melalui prosedur pemasangan langkah demi langkah yang mudah. Sekiranya anda ingin memasang Kodi 17.6, panduan kami akan dilindungi.

Anda juga boleh merujuk panduan lain kami mengenai cara menjahit Amazon FireStick.

2. Android Mobiles & Tablet

Ini adalah mudah. Kodi bukan sahaja popular, tetapi juga dipercayai oleh Google. Tidak seperti Amazon FireStick atau Fire TV, anda tidak perlu sideload (atau memasang secara manual) Kodi pada telefon Android & tablet. Anda akan menemui aplikasi Kodi di Gedung Google Play.

Hanya apl yang dipercayai dan selamat menjadikannya di Gedung Play. Sejak Kodi berada di sana, ia memberikan jaminan bahawa ia telah disahkan dan selamat.

Berikut ialah cara anda boleh memasang Kodi pada Android:

 • Buka Play Store
 • Cari Kodi
 • Ikut arahan pada skrin dan pasangkan Kodi

Ini mudah!

3. Windows PC 

Proses pemasangan untuk Windows 10 dan Windows 8.1 & yang lebih tua adalah berbeza. Kami meliputi kedua-dua seperti berikut. 

3.1 Windows 10

Sekiranya anda mempunyai Windows 10, anda boleh memuat turun kod rasmi Kodi dari Microsoft Store. Berikut adalah cara anda boleh melakukannya:

 • Klik butang carian 'Cortana' dan ketik 'Kodi' (tanpa petikan)
 • Ikon Kodi akan muncul pada hasil carian di 'Mulai' sebagai 'Aplikasi Microsoft Dipercayai'. Klik ikon Kodi
 • Anda akan dibawa ke Kedai Microsoft. Klik butang 'Dapatkan' atau 'Muat turun'
 • Biarkan Microsoft Store selebihnya untuk anda
 • Dalam masa satu atau dua minit, anda akan memasang Kodi pada Windows 10 PC anda

3.2 Windows 8.1 & Lebih lama

Jika anda mempunyai Windows 8.1 atau versi Windows yang lebih lama, anda masih boleh memuat turun Kodi secara langsung dari laman web rasmi https://kodi.tv

Buka laman web dan apabila anda berada di halaman rumah, klik 'DOWNLOAD' di bahagian atas kanan (atau terus pergi ke https://kodi.tv/download)

bagaimana untuk menggunakan kodi

Tatal ke bawah sehingga anda melihat logo peranti / platform yang disokong.

Klik logo Windows

cara menggunakan panduan pemula kodi

Pastikan anda telah memilih tab Disyorkan pada tetingkap seterusnya

Klik INSTALLER (64 BIT) jika anda mempunyai komputer 64-Bit. Klik INSTALLER (32 BIT) jika anda menggunakan PC 32-Bit.

panduan pemula kodi

4. Mac OS

Kodi tidak disenaraikan di App Store Apple, tetapi terdapat versi MacOS di laman web rasmi Kodi. Anda mesti mempunyai Mac OS 10.8 X atau lebih tinggi berjalan pada pemproses Intel untuk Kodi berfungsi. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk memasang Kodi Leia di Mac:

Buka https://kodi.tv/download dalam penyemak imbas web Safari (Safari akan memasang fail DMG secara automatik). Tatal ke bawah dan klik logo 'MacOS'

panduan pemula untuk Kodi

Pastikan tab 'Disyorkan' dipilih pada tetingkap pop timbul. Klik INSTALLER (64-BIT)

bagaimana untuk menggunakan kodi

Ikuti proses biasa untuk memasang aplikasi pada komputer Mac anda

5. iOS (iPhone, iPad & ipod sentuh)

Laman web rasmi mengatakan bahawa anda perlu jailbreak peranti iOS untuk memasang Kodi. Tetapi, terdapat beberapa kedai aplikasi pihak ketiga, seperti TweakBox yang menjadi tuan rumah versi iOS apl.

Buka https://www.tweakboxapp.com pada iOS anda dalam mana-mana pelayar (pilihan Safari) dan memuat turun kedai aplikasi TweakBox dengan mengklik butang Muat turun.

Ikut arahan pada skrin untuk memasang TweakBox. Anda akan dikehendaki memberikan kebenaran tertentu ke aplikasi semasa pemasangan.

Sekarang, jalankan TweakBox dan klik tab 'Apps' di bahagian atas. Cari Kodi dalam senarai aplikasi dan klik ikon Kodi. Sekali lagi, ikut arahan pada skrin dan pasang Kodi pada iOS.

6. Android Smart TV & Peti TV

TV Pintar Android dan Kotak TV menyokong Gedung Google Play. Memandangkan Kodi Krypton adalah penyertaan rasmi di Play Store, memasang aplikasi itu agak mudah.

 • Hidupkan TV anda (jika anda menggunakan Peti TV Android, pastikan ia disambungkan ke TV)
 • Apabila skrin utama dimuatkan, klik ikon Play Store (atau Google Play)
 • Cari aplikasi Kodi
 • Ikut arahan pada skrin dan anda akan mempunyai Kodi dalam beberapa minit

Apakah Kodi Addons?

Saya memberitahu anda, 'addons adalah aspek yang paling penting dalam Kodi' dan saya tidak membesar-besarkan. Jika ada apa-apa, saya mungkin mengerti.

Kejayaan monumental Kodi sejak beberapa tahun yang lalu bergantung kepada keupayaannya untuk menyokong pelbagai tambahan. Sudah tentu, Kodi adalah pemain media yang berkuasa dengan banyak ciri. Tetapi, tambahan adalah asasnya.

Kodi adalah pemain media, tetapi apa yang baik adalah pemain media apabila tidak ada media untuk dimainkan? Addons bertindak sebagai jambatan antara Kodi, pemain media, dan sumber media di internet. Secara ringkas, add-on menyediakan antara muka antara Kodi dan kumpulan besar media di sana di web. Apabila anda membeli pemain DVD, anda memerlukan DVD untuk menonton filem atau rancangan. Satu tambahan adalah untuk Kodi apa DVD kepada pemain DVD.

Kodi boleh memainkan video dan muzik dari storan peranti tempatan. Tetapi, mana-mana pemain media boleh melakukannya. Potensi sebenar Kodi terletak pada integrasi dengan add-ons.

Jadi, sebaik sahaja anda mempunyai Kodi, perkara seterusnya yang anda mahukan adalah addons untuk mula menonton rancangan kegemaran anda, filem, atau apa sahaja yang anda ingin menonton.

Terdapat beratus-ratus Kodi tambahan di sana. Ada yang baik, tidak banyak. Kodi adalah platform sumber terbuka dan sesiapa sahaja dan setiap orang mempunyai kebebasan untuk membangunkan tambahan untuknya. Tidak hairan mengapa ada begitu banyak daripada mereka. Idea ini adalah untuk mencari tambahan Kodi terbaik untuk jenis kandungan yang anda ingin tonton. Anda akan mendapati pengaya untuk perkara berikut (dan banyak lagi):

 • Kandungan atas permintaan (filem & Rancangan TV)
 • Siaran langsung TV
 • Kandungan sukan
 • Muzik

Untuk menggunakan addon, anda mesti memasangnya terlebih dahulu pada Kodi. Di bahagian seterusnya, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang addons di Kodi.

Cara Pasang Addons di Kodi

Saya ingin anda melihat senarai Kodi teratas yang terawal. Ini akan memberi anda idea asas mengenai apa yang dilakukan dengan tambahan ini. Ia juga akan membantu anda memilih tambahan yang anda mahu dengan persediaan Kodi anda.

Pemilihan dan pemasangan tambahan biasanya merupakan proses 6 langkah seperti berikut:

 1. Tentukan jenis kandungan yang ingin anda tonton
 2. Pilih addon yang menyediakan kandungan
 3. Cari sumber untuk memasang addon yang dipilih dari
 4. Tambah sumber yang dikehendaki kepada Kodi
 5. Pasang repositori dari sumbernya
 6. Pasang addon dari repositori

Jangan risau jika ini kelihatan agak hangat kerana tidak. Malah, ia sangat mudah. Apabila saya mula menggunakan Kodi, ia juga membingungkan saya. Tetapi, ia mengambil sedikit masa untuk mengelilinginya.

Kami mempunyai panduan terperinci, langkah demi langkah untuk membantu anda memasang dan mula menggunakan pelbagai add-on dalam masa beberapa minit. Di bawah adalah senarai panduan.

Tambah untuk Filem, rancangan TV, dan kandungan atas permintaan yang lain:

 • Exodus Redux
 • Naga Magic
 • Yoda
 • Exodus
 • Venom

Live TV Kodi Addons:

 • Hidup tanpa jiwa
 • IPTV Klub Pemain
 • cCloud TV
 • USTVnow Plus

Tambah Sukan:

 • Syaitan Sukan
 • Sportowa

Bagaimana Menggunakan Addict Kodi untuk Menonton Filem, Rancangan, TV Live, dan lain-lain

Sebaik sahaja anda telah memasang addon, anda akan dapati dalam bahagian Video-tambahan. Saya akan mula menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mencari addons yang telah anda pasang. Kemudian, saya akan menunjukkan kepada anda cara menggunakannya.

Sila ambil perhatian bahawa hanya tambahan yang mengalir kandungan video, seperti filem dan rancangan, boleh diakses di bahagian Video-addons. Tetapi, tidak semua tambahan adalah untuk video. Kodi juga menyokong beberapa addon utiliti. Addons ini boleh didapati di bahagian tambahan Program. Tetapi, anda tidak perlu risau tentang tambahan Program. Seperti yang anda baru bermula dengan Kodi, anda hanya ingin tahu mengenai tambahan video yang membolehkan anda menonton kandungan kegemaran anda. Saya telah menggunakan Kodi selama bertahun-tahun dan telah menemui sedikit penggunaan tambahan selain daripada yang berkaitan dengan streaming video.  

Akses Tambah Video Anda

Kembali ke skrin utama Kodi, jika anda tidak berada di sana, dengan menekan butang belakang berulang kali.

Sekarang, klik 'Add-ons' di sebelah kiri

cara menggunakan addon kodi

Seterusnya, klik 'Tambah video' di sebelah kiri sekali lagi. Walaupun anda tidak mengklik addon video dan hanya melayang padanya, semua addon streaming video anda akan muncul di sebelah kanan

panduan pengguna kami

Inilah caranya senarai addon yang dipasang akan kelihatan seperti

langkah demi langkah panduan cara menggunakan kodi

Menggunakan Addons Anda

Apabila anda berada di alat tambah Video, anda dapat melihat ikon tambahan. Untuk membuka sebarang addon, klik sahaja sekali.

Saya akan mengklik Exodus Redux addon untuk dijadikan contoh untuk panduan ini

cara menggunakan addon kodi

Exodus Redux adalah addon on-demand. Jadi, apa yang anda lihat seterusnya adalah kategori di mana pelbagai tajuk telah diatur.

cara menggunakan panduan pemula kodi

Apabila anda mengklik kategori, anda boleh melihat secara langsung senarai tajuk atau subkategori. Ia berbeza-beza merangkumi tambahan.

Apabila saya mengklik kategori 'Filem' di Exodus Redux addon, saya melihat subkategori seperti Genre, Tahun, Orang, Bahasa, Sijil, dll.

Mungkin lebih banyak subkategori dalam subkategori. Sebagai contoh, dalam subkategori Genk, anda boleh mengharapkan untuk mencari subkategori lanjut seperti Tindakan, Pengembaraan, Drama, Komedi, Fantasi, dll..

Idea ini adalah untuk mengklik kategori dan subkategori dan apabila anda akhirnya melihat senarai tajuk, semua yang anda perlu lakukan ialah klik tajuk yang anda mahu mainkan. Addon akan mula mengikis pelbagai pelayan dan menjemput anda pautan penstriman.

Klik pautan itu dan anda semua bersedia untuk menonton filem atau rancangan di Kodi.

cara menggunakan aplikasi kodi

Nah, ini cukup banyak yang perlu anda lakukan.

Apa Kodi Membina?

Apabila anda memasang Kodi dan menjalankannya untuk kali pertama, apa yang anda lihat adalah antara muka lalai dengan kulit Kodi lalai yang dipanggil 'Estuary.'

bagaimana untuk menggunakan kodi pada api

Setelah memasang Kodi, anda juga perlu addons untuk mula menonton rancangan dan filem kegemaran anda. Itulah sebabnya, anda pergi memasang pelbagai addon secara individu.

Bagaimana jika terdapat cara untuk mengubah rupa Kodi dan mendapatkan beberapa tambahan yang telah dipasang sebelumnya dalam perjalanan? Di sinilah Kodi dibina masuk ke dalam gambar.

Dalam kata yang mudah, Kodi membina memberikan makeover kepada antara muka Kodi lalai dan mengubahnya menjadi sesuatu yang lebih menarik dengan kulit baru. Pada masa yang sama, membina semula beberapa tambahan Kodi untuk pelbagai jenis kandungan supaya anda tidak perlu memasangnya secara manual.

Untuk jumlah itu, Kodi membina:

 • Mengubah rupa Kodi
 • Membawa anda beberapa tambahan yang telah dipasang sebelumnya

Ini adalah bagaimana Kodi kelihatan seperti memasang binaan yang sangat popular yang dikenali sebagai 'Titanium Build'.

cara memasang kodi terbina

Cara Pasang Kodi Builds

Ada puluhan Kodi dibina di sana. Tidak semuanya baik. Lihat Kodi terbaik yang dibina dan pilih yang paling anda sukai. Anda boleh mencuba membina yang berbeza pada masa yang berlainan.

Memasang binaan di Kodi mengambil sedikit melakukan, tetapi tidak sukar. Kami mempunyai panduan pemasangan terperinci, mudah dan langkah demi langkah untuk binaan yang paling popular. Pergi melalui panduan pemasangan kami untuk membina berikut dan anda boleh mendapatkan yang anda suka dalam beberapa minit:

 • Titanium Build
 • Misfit Mods Lite
 • TV Pintu Seluar
 • Senaraikan Bina
 • Tiada Had Magic
 • Satu Portal Bangsa Bangsa

Bagaimana Menggunakan Kodi Build

Selain daripada penyusunan semula pelbagai elemen dan makeover antara muka, Kodi dengan binaan tidak banyak berbeza daripada Kodi tanpa ia. Itulah berita baik kerana ia bermakna ia tidak banyak membiasakan diri dengan membina Kodi, walaupun anda seorang pemula.

Untuk panduan ini, saya menggunakan Titanium Build sebagai contoh. Semua binaan lebih kurang sama dalam susun atur, sekatan beberapa perbezaan kecil. Walaupun anda mempunyai apa-apa binaan lain, melalui contoh ini, anda akan mendapat idea umum tentang cara menggunakan mana-mana binaan lain.

Ini adalah apa yang skrin rumah Kodi kelihatan seperti dengan Titanium Build. Seperti yang jelas, kulit ini adalah cara yang lebih bersemangat dan berlaku daripada kulit Kodi yang mungkir.

bagaimana untuk menggunakan kodi

Seperti yang anda lihat, terdapat bar Menu di sekeliling tengah-tengah skrin utama Titanium dan bar submenu kontekstual di bawahnya.

Apabila anda memilih item dalam bar Menu utama, item submenu yang berkaitan muncul di bawahnya. Sebagai contoh, apabila saya memilih Filem, saya melihat item yang berkaitan Cari, Tren, Siaran Baru, dan lain-lain.

Teruskan dan pilih pilihan lain seperti Rancangan TV, IPTV, Sukan dan perhatikan bagaimana submenus berubah.

cara menggunakan kodi membina

Ingat, saya berkata bahawa membina datang dengan addons yang telah dipasang sebelumnya?

Saya telah memilih pilihan 'Filem' dalam bar Menu. Di bahagian bawah, anda boleh melihat senarai filem tambahan (Gaia, dan lain-lain). Ini adalah beberapa tambahan yang telah dipasang dengan Titanium Build.

panduan pemula kodi

Apabila saya memilih Rancangan TV, penambahan rancangan TV tuan rumah muncul di bahagian bawah.

Begitu juga, anda akan menemui addons untuk IPTV (TV live), Sukan, Zon Kanak-kanak, dan sebagainya.

bagaimana untuk menggunakan kodi pada api

Senarai tambahan yang anda lihat pada skrin utama Titanium tidak semestinya lengkap. Binaan mungkin mempunyai lebih banyak daripada yang boleh dipaparkan pada skrin utamanya. Jika anda ingin menjelajah lebih banyak lagi, inilah yang anda boleh lakukan:

Pilih Menu Utama dalam bar menu (hanya pilih, jangan klik. Mengklik akan membuka satu set pilihan yang sama sekali berbeza)

cara menggunakan kodi membina

Sekarang, klik 'Tambah video' di submenu di bawah

bagaimana untuk mencari kodi membina

Di sini, anda akan dapati senarai lengkap tambahan Video yang datang sebelum dipasang dengan Titanium Build.

bagaimana untuk menggunakan kodi

Cara Tambah Addon ke Build

Binaan datang sebelum ditetapkan dengan beberapa tambahan. Tetapi, ini tidak semestinya menjamin ia akan sentiasa mempunyai addon yang anda mahukan.

Jika binaan anda tidak mengemas addon kegemaran anda, anda boleh memasang secara manual.

Saya memberitahu anda bagaimana anda boleh memasang addons pada Kodi sebelum ini dalam panduan ini. Tetapi, itu adalah mengenai penubuhan addons tanpa binaan.

Semua binaan membolehkan anda memasang addons di atasnya. Berita baiknya adalah bahawa kaedah pemasangan dengan binaan tidak banyak berbeza berbanding tanpa satu. Seperti dahulu, tambahkan URL sumber kepada Kodi, pasang repo dari sumber dan kemudian pasang addon dari repo.

Sila baca panduan terperinci kami untuk mengetahui cara memasang addons di atas binaan.

#Rekomendasi - Dapatkan VPN Kodi

Sebelum anda mula menggunakan Kodi untuk streaming filem kegemaran anda, rancangan TV, atau sukan, saya akan mengesyorkan anda untuk mendapatkan VPN yang baik untuk Kodi.

Bagi mereka yang tidak sedar, Kodi VPN adalah alat yang melindungi aktiviti streaming kodi anda dari mata besar 'Brother Big'. Dengan kata lain, ia menimbulkan trafik internet dari dan ke peranti anda dan memastikan Kerajaan, ISP , penggodam atau mana-mana entiti lain tidak boleh log atau menjejaki aktiviti dalam talian anda.

Untuk menonton filem dan rancangan di Kodi, anda mesti memasang addon terlebih dahulu. Kebanyakan tambahan ini boleh didapati melalui pembekal pihak ketiga dan membolehkan anda menyiarkan kandungan kegemaran anda secara percuma.

Saya tidak menggalakkan pembaca saya menonton kandungan berhak cipta menggunakan sumber haram. Tetapi pada masa yang sama, saya juga percaya bahawa setiap orang mempunyai hak untuk privasi mereka dan hak itu mesti ditegakkan secara teori dan juga amalan.

Kodi VPN menyulitkan sambungan internet anda dan mengalihkan trafik dalam talian melalui pelayan peribadi maya. Akibatnya, sesiapa yang mungkin cuba menjejaki aktiviti internet anda tidak dapat melakukannya. ExpressVPN adalah Kodi VPN yang disyorkan saya kerana ia pantas dan sangat selamat. Ia menggunakan teknologi penyulitan yang tidak dapat dikawal untuk melindungi privasi anda dan identiti dalam talian. ExpressVPN menawarkan 100% anonim kepada pengguna Kodi.

terbaik kodi vpn

Anda boleh gunakan ExpressVPN pada pelbagai platform peranti serasi Kodi seperti Android, FireStick, iOS, Mac, Windows, dll. Anda boleh menggunakan VPN ini dengan Kodi dan aplikasi penstriman lain yang mungkin anda gunakan.

Jadi, sebelum anda memulakan streaming, berikut cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Dapatkan langganan ExpressVPN DI SINI.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk Kodi.

sambung expressvpn untuk kodi

Mengakhiri

Ini cukup banyak yang anda perlukan untuk mengetahui tentang Kodi sebagai pemula. Secara jujur, untuk sebahagian besar, anda hanya perlu menggunakan fungsi asas Kodi yang saya telah digariskan dalam panduan ini. Saya sudah biasa dengan Kodi selama bertahun-tahun, dan walaupun hari ini, saya hampir tidak melampaui asas-asas. Ketahui cara memasang addon pada peranti yang anda gunakan dan pelajari untuk menyediakan addons dan anda sudah dapat mengurus banyak lagi. Kodi membina yang hebat, mereka memberikan tarikan visual kepada antara muka, dan menjadikan hidup anda lebih mudah dengan addons yang telah dipasang terlebih dahulu. Adalah baik untuk mempunyai binaan. Saya menggunakannya sendiri. Apa yang saya katakan ialah walaupun anda mengambil binaan daripada persamaan, anda masih boleh menggunakan Kodi hanya dengan tambahan. Tetapi, tidak banyak yang boleh anda lakukan tanpa tambahan. Saya mungkin akan mengatakan ini kali ketiga dalam panduan ini - tambahan adalah aspek yang paling penting dalam Kodi.

Lebih Kodi Resources

Bagaimana untuk menghentikan penimbal pada Kodi
Bagaimana Membuat Trakt di Kodi
Bagaimana untuk membaiki masalah Common Kodi
Bagaimana untuk memasang lebih daripada satu Kodi Build

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me