Cara Pasang Addon Chronos di Kodi

>

Oleh itu, anda telah memasang Kodi ke Firestick atau peranti pintar anda dan anda bersedia menonton TV secara langsung. Masalahnya, memuat turun Kodi sahaja tidak menyediakan akses segera kepada TV, filem, dan muzik langsung. Dengan Kodi hanya menjadi pemain media sumber terbuka, ia mesti ditubuhkan dan disesuaikan untuk melihat kandungan sebenar. Oleh itu, untuk benar-benar menikmati kandungan Kodi dan aliran, anda mesti memuat turun add-ons ke dalamnya.

Pengaya adalah apa yang membawa Kodi hidup dan membolehkan pengguna menonton pertunjukan TV, sukan, filem, dan banyak lagi. Terdapat add-on yang anda boleh cari dan muat turun dalam repositori Kodi rasmi dan kemudian ada tambahan Kodi pihak ketiga yang sering dimuat turun dan dipasang. Ingat, add-on pihak ketiga sering mengandungi kandungan cetak rompak, jadi ingatlah untuk menyiarkan secara bertanggungjawab! Dengan itu, artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara memasang addon Chronos Kodi.

Addon Chronos berfungsi, tetapi banyak aliran tidak berfungsi

Gunakan Chronos di Kodi dengan selamat dengan VPN

Sebelum kita menyelam ke dalam proses pemasangan Addon Chronos Kodi, sangat disyorkan untuk menyediakan VPN jika anda berhasrat untuk menstrim kandungan pada Kodi. Rangkaian peribadi maya (VPN) membolehkan anda menyebarkan kandungan secara selamat dan tersendiri kepada Kodi dengan memastikan identiti dan lokasi anda tersembunyi daripada penyedia perkhidmatan internet (ISP). Sekiranya ISP sedar bahawa kandungan streaming anda, mereka mempunyai keupayaan untuk mendekatkan kelajuan sambungan anda dan memantau data masuk dan keluar anda. Mendapatkan VPN akan menghalang ISP daripada mengganggu kandungan anda dan juga membolehkan anda melihat kandungan yang mungkin tidak tersedia di kawasan anda atau disekat geo.

Terdapat banyak pilihan VPN yang tersedia untuk anda untuk mendapatkan, bagaimanapun, saya menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN untuk kelajuan terpantas dan dasar log zero. Anda boleh klik DI SINI untuk mendapatkan ExpressVPN untuk Kodi. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari sekiranya anda tidak menyukai perkhidmatan mereka (yang sangat tidak mungkin).

Anda juga boleh membaca artikel kami mengenai VPN terbaik untuk Kodi dan alasan mengapa anda harus menggunakan VPN.

Sekarang bahawa anda mengetahui risiko yang berkaitan dengan Kodi dan faedah VPN, mari kita menyelidiki proses pemasangan untuk Chronos di Kodi.

Cara Pasang Chronos Kodi Addon

Chronos adalah addon pihak ketiga yang tersedia untuk dimuat turun di Kodi yang membolehkan pengguna menyiarkan program TV dan sukan secara langsung. Addon termasuk kategori tambahan seperti Hoki, Konsert, Filem, Radio, dan banyak lagi. Chronos telah hampir selama setahun dan boleh didapati melalui repositori Kodi tidak rasmi yang dikenali sebagai Repositori Skydarks. Untuk memulakan pemasangan Chronos di Kodi, anda perlu terlebih dahulu membolehkan sumber yang tidak diketahui di Kodi. Untuk berbuat demikian, anda perlu:

  • Klik pada "Tetapan" jalan pintas di bahagian atas sebelah kiri skrin utama (ikon Gear)
  • Pilih Tetapan sistem pada Kodi 17.6 atau Sistem pada Kodi 18
  • Klik pada Add-ons di bar sisi
  • Tatal ke "sumber yang tidak diketahui" dan togolnya
  • Pilih "Ya" apabila anda melihat mesej amaran

Sebaik sahaja anda mengaktifkan sumber yang tidak diketahui di Kodi, anda boleh kembali ke laman utama dan klik "Tetapan" ikon sekali lagi. Selepas klik pada "Tetapan" (ikon Gear), anda perlu:

# 1. Buka Pengurus Fail

Chronos kodi addon

# 2. Sebaik sahaja anda membuka pengurus fail, klik dua kali "Tambah Sumber" dari panel sebelah kiri. Ini harus meminta skrin pop timbul untuk muncul yang dibaca "Tambah Sumber Fail." Pilih "" dan Kodi kemudian akan meminta anda untuk alamat Web. Masukkan alamat web berikut: http://www.skydarks.com/skydarks/

Apabila selesai, klik "OK" dan anda sepatutnya mempunyai keupayaan untuk menukar nama sumbernya. Selepas memasukkan nama untuk fail media anda, klik 'OK' untuk keluar dari tetingkap pop timbul.

bagaimana untuk memasang Chronos kodi addon

# 3. Kembali ke skrin utama Kodi dan klik pada "Tambahan" dari menu sebelah kiri. Pada halaman Tambah, cari "Buka kotak" ikon di sebelah kiri skrin dan klik padanya untuk melancarkannya.

pemasang pakej kodi

# 4. Seterusnya, pilih "Pasang dari fail ZIP."

memasang dari zip file kodi

# 5. Ini akan meminta tetingkap baharu untuk membuka bernama "Pasang dari fail zip," di mana anda akan melihat sebarang sumber yang anda telah tambah. Di sini, anda perlu melihat fail "Sky Darks" anda dan perlu klik padanya. Sebaik sahaja anda mengklik fail, anda akan melihat fail zip tunggal di dalamnya, dinamakan "repository.skydarks-x.x.x.zip."Klik fail itu untuk memasangnya.

Chronos kodi addon pemasangan

# 6. Selepas memasang fail zip, pergi ke "Pasang dari Repositori."

memasang kodi dari repositori

# 7. Dari situ, anda kini boleh memilih Repositori Skydarks. Selepas memilih repositori, pergi ke "Tambah Video" dan klik pada "Chronos." Di halaman Chronos, pilih saja "Pasang" (di bahagian bawah halaman) dan anda sudah bersedia untuk menonton kandungan!

bagaimana untuk memasang Chronos di kodi

Perut Chronos Kodi Addon

The Chronos Kodi Addon membolehkan pengguna menstrim pelbagai kandungan tanpa harus membayar untuk mengaksesnya. Tumpuan utama pihak ketiga ini adalah pada TV dan sukan secara langsung, tetapi ia menawarkan lebih banyak kandungan daripada itu kepada penggunanya. Pada masa ini, Chronos mempunyai 70 saluran TV secara langsung, tetapi kebanyakan saluran diperoleh dari Kanada. Chronos menyediakan beberapa saluran antarabangsa dari Austria dan Jerman, tetapi perlu diketahui, beberapa daripada 70 salurannya tidak berfungsi dengan baik. Chronos kini menawarkan program sukan berikut kepada para penggunanya: MLB, UFC, dan NHL. Jangan bimbang peminat NFL! Chronos membolehkan pengguna menstrimkan sukan langsung seperti bola sepak, bola keranjang, dan sukan moto.

Dengan Chronos Kodi Addon, pengguna akan dapat menikmati konsert muzik daripada kira-kira 400 artis muzik dan mungkin menghadapi beberapa dokumentari muzik. Nasib baik, semua pautan yang berkaitan dengan muzik berfungsi dengan betul pada tambahan. Filem, walaupun kategori baru-baru ini, juga boleh didapati di Chronos dengan 30 filem yang dikeluarkan baru-baru ini yang boleh disiarkan. Berhati-hati semasa kandungan filem streaming (serta program TV) di mana kebanyakan alat tambahan pihak ketiga sering menggunakan sumber cetak rompak untuk memperoleh kandungan sedemikian. Walaupun Chronos merupakan tambahan baru dalam Kodi dan sedang dalam proses mendapatkan lebih banyak kandungan, ia dengan cepat menjadi pilihan add-on yang popular untuk pengguna!

Berkaitan:

Bagaimana untuk memasang Exodus Redux pada Kodi
Cara Pasang Keluaran Kodi Addon
Bagaimana untuk Menghapus Cache pada Kodi
Bagaimana untuk memasang Venom Kodi Addon

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me