Cara Pasang GURU TV Kebakaran Buat Kodi 17.6 Krypton

>

Sebilangan besar pengguna Kodi mahu memasang Kodi di Amazon Fire Stick. Sekiranya anda berada di kalangan orang ini atau sekiranya anda menjangkakan untuk membeli Amazon Fire Stick tidak lama lagi, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan Fire TV GURU Build. Ia telah dibangunkan oleh FireTVGuru, dengan itu menjadikannya pilihan semulajadi untuk peranti Stick TV Kebakaran.

CATATAN: Binaan ini TIDAK berfungsi lagi. Anda boleh menyemak senarai Kodi atas terbina. Saya cadangkan mencuba Titanium atau anda juga boleh melayari senarai Kodi Builds Terbaik kami. 

FireTVGuru membangunkan Kodi Build khas ini untuk peranti streaming Amazon. Fail pemasangan bersaiz kecil berbanding kebanyakan Kodi yang dibina di pasaran hari ini. Versi penuhnya adalah saiz 300MB +. Dengannya, anda akan menikmati streaming dan memuat turun kandungan media tanpa sebarang masalah.

Walau bagaimanapun, dalam contoh di mana anda menghadapi cabaran pemasangan, anda akan mendapat banyak maklumat penyelesaian masalah dari laman web Guru TV Kebakaran rasmi. Kami mengesyorkan untuk memasang pemasangan TV Kebakaran GURU Kodi yang bersih. Tindakan ini akan memberikan penyebaran lengkap pada Kodi anda. Walau apa pun, anda boleh memilih pemasangan standard yang membolehkan anda menyimpan tambahan dan tetapan yang ada. Jika anda mencari lebih banyak pilihan, semak Kodi terbaik yang dibina di sini.

api tv guru membina firestick

Kebakaran TV GURU Membina: Apa Yang Anda Harapkan?

GURU Build Fire TV membungkus koleksi besar Kodi yang popular. Tambahan ini adalah sumber kandungan streamingnya. Antara pengarang yang popular ialah Globe TV, Picasso, Bennu, Bucky Movies, Fitness Fire, Bass Box, FTFA, Nfl Games, Quantum, SkyNet, NBC Sports Live Extra, IPTV Bonanza, Falcon Sports, Covenant, Not Sure, Elysium, Bob Unleashed, dan Tykes. Antara muka pengguna adalah mudah dan mudah dinavigasi.

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Langkah-langkah untuk Pasang Pasang TV Kebakaran GURU Kodi Build on FireStick

Kemas kini: Guru TV Kebakaran tidak berfungsi lagi. Dikabarkan, pemaju FTG telah berhenti bekerja di atasnya dan pautan pelayannya kini turun. Anda boleh menyemak binaan kerja lain di sini.

Kini, anda mengetahui dengan baik apa yang dibina oleh Guru TV Kebakaran dan apa yang anda boleh harapkan apabila dipasang pada Stick Fire TV anda, mari bermula dengan panduan pemasangan. Sila ambil perhatian bahawa panduan ini akan berfungsi di FireStick sahaja. Jika anda mahu memasang pada Windows PC atau MacBook, pergi dengan kaedah kedua di bawah.

Kami akan menggunakan aplikasi FireDL dalam kaedah ini yang dianggap paling mudah kerana anda perlu melakukan tindakan yang minimum dari pihak anda. Kami akan memuat turun Fire MC APK dan ia akan memasang Build Fire TV Guru di FireStick anda.

Langkah 1: Kuasa Di Bar TV Kebakaran Amazon anda. Cari dan pasang aplikasi "FireDL" dari Amazon App Store.

memasang guru tv api di firestick dengan firedl apk

Langkah 2: Sebaik sahaja anda memasang aplikasi FireDL, buka dan kemudian taipkan 941172 dalam kotak URL. Ia akan secara automatik menukar ke URL muat turun APK.

muat turun firemc pada firestick

Langkah 3: FireDL akan mula memuat turun Fire MC APK, jadi tunggu sehingga selesai.

Muat turun guru tv api membina api

Langkah 4: Apabila muat turun selesai, klik pilihan "Pasang"

Langkah 5: Setelah dipasang, pilih "Terbuka"

Langkah 6: Dalam beberapa saat, anda akan melihat beberapa arahan pada skrin anda, hanya klik "Buang"

Langkah 7: Kini anda boleh memilih Tetapan pilihan anda di sini dan kemudian tekan "Teruskan"

Langkah 8: Buka "Bina Menu" dan kemudian pilih Bina yang anda mahu pasang. Anda akan mendapat pilihan untuk memasang membina "utama" dan "Lite".

Langkah 9: Sekarang anda perlu melihat dua pilihan "Pemasangan Segar" dan "Pemasangan Standard". Sekiranya anda ingin menyimpan pengaya dan data lama, pergi ke Standard Install, pemasangan lain adalah baik untuk pergi.

Langkah 10: Klik "Ya" dan kemudian "Pasang"

memasang api tv guru kodi membina batang api

Langkah 11: Klik "Pekat Tutup"

Langkah 12: Sekarang pergi ke laman utama FireStick dan navigasi ke Tetapan > Permohonan > Urus Aplikasi Dipasang. Di sini anda akan melihat aplikasi "FireMC". Buka saja.

guru api api terbuka di batang api

Langkah 13: Itu sahaja. Kini anda mempunyai Guru TV Kebakaran membina FireStick anda. Beri sedikit masa untuk membina untuk menyediakannya sendiri. Saya tidak keberatan menunggu selama 15 minit selepas membuka Guru TV Kebakaran buat kali pertama. Setiap kali anda perlu membuka Guru TV Kebakaran pada Stick TV Kebakaran, anda hanya boleh mengikuti Langkah 12 di atas.

bagaimana memasang guru tv api di firasat kodi

Sebelum anda memulakan streaming dengan Kodi Addons / Builds, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda jalankan di Kodi dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma, rancangan TV, Sukan) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk menyambungkan VPN semasa streaming. VPN untuk Kodi akan memintas ISP throttling, Pengawasan Kerajaan, dan geo-restriction pada Add-on yang popular. Saya sentiasa bersambung ExpressVPN pada semua peranti penstriman saya dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

CATATAN: Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

Jadi, sebelum anda memulakan streaming di Kodi, berikut adalah cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Dapatkan langganan ExpressVPN DI SINI.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk Kodi.

sambung expressvpn untuk kodi

Panduan Video untuk Pasang Guru TV Kebakaran di Kodi 17.6 (FireStick)

Jika anda tidak dapat memahami panduan langkah demi langkah di atas, tonton video di bawah.

Cara Pasang Guru TV Kebakaran Bina pada Kodi 17.6 Krypton (FireStick / PC)

Nota - panduan ini akan berfungsi untuk FireStick dan PC (Windows / Mac).

Langkah 1: Lancarkan Kodi pada FireStick anda.

Langkah 2: Klik "Tetapan" di sudut kiri atas.

tetapan kodi

Langkah 3: Pergi ke "Pengurus Fail" di bawah menu Tetapan.

pengurus faili kodi

Langkah 4: Klik dua kali pilihan terakhir "Tambah Sumber"

tambah sumber repo kodi

Langkah 5: Klik "Tiada" dalam kotak pop timbul.

klik tiada kodi

Langkah 6: Sekarang taip URL sumber sebagai http://ftg.nosleephosting.xyz/notmewizard/FTG/ dan klik OK. Ramai pengguna melaporkan bahawa mereka tidak dapat memasang Wizard FTG. Alasannya ialah mereka masih mencuba URL lama iaitu http://firetvguru.net/fire. Jadi jika anda salah seorang daripada mereka, gunakan URL di atas dalam huruf tebal.

guru tv api membina pautan muat turun

Langkah 7: Taip "FTG" dalam medan nama dan kemudian klik OK.

wizard guru tv api

Langkah 8: Kembali ke skrin utama aplikasi Kodi dan klik menu "Tambah" pada bar sisi kiri. Sekarang cari ikon berbentuk kotak (pemasang pakej) di sudut kiri atas. Membukanya.

pemasang pakej kodi

Langkah 9: Buka "Pasang dari fail Zip" dan kemudian klik "FTG" yang baru kita tambah pada langkah 6 dan 7.

pemasangan wizard ftg pada api krypton kodi

Langkah 10: Kotak dialog baharu akan dibuka, klik "plugin.program.firetv.zip". Kemudian tunggu beberapa lama supaya Fire TV Guru Wizard dipasang pada Kodi. Ia boleh mengambil masa sehingga 5 minit. Anda harus melihat pemberitahuan di sudut kanan atas apabila selesai.

memasang api tv guru wizard addon

Langkah 11: Kini anda perlu melihat pop timbul dengan maklumat mengenai binaan. Cuma klik "Buangkan"

Maklumat wizard ftg

Langkah 12: Sekarang anda akan melihat popup lain dengan beberapa pilihan. Anda boleh memilih / membatalkan pilihan mengikut keutamaan anda. Kemudian klik "Teruskan"

tetapan wizard guru tv api

Langkah 13: Pop timbul baru akan kelihatan bahawa anda tidak mempunyai binaan FTG yang dipasang dengan pilihan untuk pergi ke "Membina Menu". Klik ia.

guru tv api membina menu

Langkah 14: Di sini anda dapat melihat semua TV Guru Fire Krypton dibina. Hanya pilih binaan yang ingin anda pasang. Anda boleh memasang sama ada Full build atau build Lite.

pilih api tv guru utama membina atau membina lite

Langkah 15: Sekarang pilih "Segera Pasang" jika anda tidak mahu menyimpan add-on / data lama anda, jika tidak klik "Standard Install". Saya lebih suka memasang Segar.

Guru TV Kebakaran membina pemasangan baru

Langkah 16: Wizard Guru TV Kebakaran (FTG) kini akan memuat turun Fire TV Guru Build untuk Kodi Krypton. Setelah dimuat turun, ia akan mengeluarkan fail dan memasangnya tanpa sebarang tindakan selanjutnya dari pihak anda. Pada akhirnya, Kodi akan reboot dan anda akan melihat Fire TV Guru Build telah dipasang di FireStick anda.

Muat turun guru tv terbakar

Jika anda mendapat popup dengan pilihan "Muat semula Profil" dan "Force Close", klik "Force Close" dan kemudian melancarkan semula aplikasi Kodi. Setelah membuka Guru TV Kebakaran untuk buat pertama kali, beri sedikit masa (15 minit sepatutnya cukup) sebelum mula menggunakannya.

Guru TV Kebakaran Tidak Bekerja

Sesetengah pengguna telah melaporkan bahawa Guru TV Kebakaran tidak berfungsi dengan Stick Fire TV mereka. Saya akan mengesyorkan bahawa anda mematikan tongkat api anda, cabut plag dari sumber kuasa, matikan penghala dan hidupkan semua kembali selepas 5 minit. Kini Guru TV Kebakaran perlu berfungsi dengan baik.

Jika dalam mana-mana keadaan, Guru TV Kebakaran tidak berfungsi selepas mengikuti arahan di atas, adalah yang terbaik untuk memasang semula binaan dan bukan mencari masalah yang tepat. Ia akan menjimatkan banyak masa.

Guru TV Kebakaran: Tiada Sungai Tersedia

Sekiranya anda melihat No Streams tersedia, maka terdapat peluang yang baik bahawa ISP anda menghalang anda dari kandungan streaming dengan FTG. Anda sentiasa boleh mendapatkan VPN untuk mengelakkan masalah tersebut.

Fire TV GURU Build: Nikmati Dunia Baru Hiburan!

Di samping senarai besar pengaya yang popular, Fire TV GURU Kodi Build dilengkapi dengan antara muka yang bersih dan cantik. Menu telah diatur dalam kategori yang telah dibahagikan lagi kepada subkategori. Berikut adalah kategori utama Kodi ini membina:

Rancangan TV

Kita semua suka rancangan TV. Sekurang-kurangnya semua orang telah menonton episod Show TV yang diberikan. Secara peribadi, saya menyaksikan dua musim TV Show Gotham City selama tiga hari semasa kerja selama seminggu. Nah, pengalaman itu hebat. Dengan Fire TV GURU Kodi Build, anda akan menikmati streaming beberapa Rancangan TV terhebat. Antara muka kategori ini telah direka dengan cara yang bersih dan teratur untuk navigasi mudah.

Wayang

Di atas Rancangan TV dari pelbagai genre, Kodi ini membina senarai besar-besaran filem-filem teratas ke dalam dunia hiburan digital anda. Sekiranya anda suka menonton filem setiap hari selepas kerja, maka anda mendapat penutup belakang anda. Kategori ini mempunyai beberapa penapis yang boleh anda gunakan apabila memasuki jenis filem anda yang diingini.

Siaran langsung TV

Dengan Fire TV GURU Kodi Build, saya jamin anda akan melancarkan TV kabel anda. Dapatkan menikmati perlindungan TV secara langsung dari AS dan UK serta bahagian-bahagian lain di dunia! Terdapat juga kategori untuk "Live Streams," yang memaparkan pelepasan berita antara lain!

Tempatnya

Satu bahagian yang direka khas untuk kanak-kanak perempuan. Ia mempunyai siri TV, percintaan, dan persembahan popular bahawa setiap gadis boleh dikehendaki.

Muzik dan Aliran

Nikmati aliran beberapa carta teratas dari AS dan UK. Ia juga mempunyai antara muka pengguna yang bagus dengan penapis yang boleh anda gunakan apabila mencari artikel dan genre yang anda inginkan.

Sudut Kanak-kanak

Kategori ini mempunyai kandungan kanak-kanak seperti kartun, filem komik, dan animasi. Anak-anak anda akan dapat menikmati streaming dari hub tanpa had kandungan kanak-kanak.

Sukan

Di pusat sukan, semua pencinta sukan akan menikmati acara sukan dan skor hidup. Anda akan dapat melayari subkategori untuk acara terkini di seluruh dunia!

Membina Lain untuk FireStick

Jika anda ingin mencuba lebih banyak membina FireStick, lihat pautan di bawah.

  • Bagaimana untuk memasang No Limits Magic Build
  • Bagaimana untuk memasang CellarDoor TV Kodi Build
  • Bagaimana untuk memasang Titanium pada Kodi

TV Kebakaran GURU Membina Keputusan!

Manakala GURU Kodi Build Fire TV direka khas untuk Stick Fire Amazon, ia masih sesuai untuk semua peranti streaming Kodi. Sentiasa pastikan bahawa anda telah membenarkan pemasangan perisian pihak ketiga untuk mengelakkan ralat semasa proses pemasangan. Untuk kesilapan terperinci Kodi, anda boleh menyemak log untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me