Cara Pasang Kodi Berbilang di Amazon FireStick

>

Saya sering ditanya sama ada terdapat cara untuk memasang beberapa binaan di Kodi dan selepas mencuba teknik yang berbeza, saya dapati cara. Dan, dalam panduan ini, saya akan berkongsi cara memasang lebih daripada satu Kodi membina pada peranti yang disokong Kodi termasuk Amazon Fire Stick / Fire TV Cube.

Kodi adalah seorang pemain media sejuk yang memainkan media pada peranti tempatan anda. Tetapi potensi sebenar Kodi diterokai apabila anda menggunakannya dengan plugin (disebut add-on) dan menstrimkan kandungan melalui internet. Ada puluhan Kodi percuma tambahan di sana untuk membawa anda media yang ingin anda nonton. Anda mungkin memikirkan addons sebagai jambatan antara Kodi pada peranti anda dan dunia kandungan bebas yang luas di web.

Penyataan addons membawa kita untuk membina. Membangun Kodi juga merupakan plugin tetapi berbeza daripada addon dalam cara berfungsi. Pengurusan Addon kelihatan seperti peranan utama apa-apa binaan. Binaan datang dengan addons yang telah dipasang sebelumnya supaya anda tidak perlu memasangnya secara individu. Membina juga memberikan makeover lengkap kepada Kodi, secara visual dan juga secara fungsional. Pasang binaan dan bukan sahaja anda akan mendapat addons yang telah dikonfigurasikan tetapi juga antara muka baru untuk berinteraksi dengan Kodi. Sesetengah Kodi dibina sangat popular di kalangan pengguna Kodi berbanding yang lain.

Banyak pengguna telah bertanya kepada saya jika mereka boleh memasang dan menggunakan lebih daripada satu membina Kodi. Saya gembira saya akhirnya dapat mencari jawapannya. Marilah kita bincangkan perkara ini lagi.

Adakah Ia Kemungkinan untuk Memasang Berbilang Kodi Membina?

Ya, mungkin untuk memasang dan menggunakan berbilang binaan. Tetapi, untuk melakukan itu, kaedah tradisional tidak akan berfungsi. Apa yang saya maksudkan ialah anda tidak boleh memasang lebih daripada satu membina pada Kodi yang sama. Anda perlu memasang garpu Kodi di FireStick anda. Garpu adalah 'klon' Kodi, anda boleh katakan, atau replika. Saya akan memberitahu anda lebih lanjut mengenai garisan Kodi kemudian. Biarkan saya mula-mula memberitahu anda mengapa anda memerlukan banyak contoh Kodi untuk ini.

Apabila saya cuba memikirkan cara memasang berbilang binaan, saya mula-mula memasang Supreme Kids build dan kemudian Build Titanium pada Kodi. Pada mulanya, saya terkejut dan gembira melihat bahawa Kanak-kanak Agung membina akan membenarkan saya menggunakan Titanium Build. Walau bagaimanapun, apabila saya melancarkan Kodi selepas memasang Titanium, saya dapati bahawa binaan sebelumnya telah ditapis sepenuhnya olehnya. Saya pergi ke tetapan Interface dan mendapati kulit Supreme Kids juga telah dikeluarkan. Saya juga memeriksa saiz data Kodi dan mendapati bahawa data binaan sebelumnya tidak dipadamkan. Itulah kesalahan saya walaupun, kerana saya tidak memilih Install Segar sebelum pemasangan.

Kesimpulannya ialah Kodi akan secara teknikal membenarkan anda memasang berbilang binaan. Tetapi binaan yang terakhir dipasang akan menulis ganti semua binaan sebelumnya tanpa benar-benar memadam data mereka (sehingga anda secara khusus mengarahkannya kepada).

Jadi, ini membawa kita kembali ke garpu Kodi.

Kodi garpu adalah salinan Kodi, kadang-kadang dengan penyesuaian tertentu. Sebagai contoh, sesetengah garpu Kodi datang dipasang dengan binaan yang popular, seperti Titanium, yang lain telah memasang alat tambahan.

Untuk memasang berbilang binaan, anda memerlukan beberapa contoh Kodi yang dipasang pada FireStick. Tetapi, Stick Fire tidak akan membiarkan anda memasang beberapa contoh aplikasi yang sama. Ini sebabnya anda memerlukan garpu. Walaupun garpu praktikalnya Kodi, peranti anda memperlakukannya sebagai aplikasi yang sama sekali berbeda.

Selanjutnya, dalam panduan ini, kita akan belajar

  • Bagaimana untuk memasang garpu Kodi pada FireStick
  • Cara memasang binaan pada garpu

Panduan ini menunjukkan pemasangan garpu Titanium 18.1 dari sumber Repositori Agung.

Cara Pasang Kodi Fork pada Batang Api

Sila ikuti langkah-langkah di bawah untuk memasang Kodi Fork, Titanium 18.1 pada FireStick:

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

# 1. Untuk sideload APK pada FireStick, anda memerlukan aplikasi tambahan. Walaupun anda boleh memuat turun fail dari pautan melalui penyemak imbas, saya cadangkan aplikasi Unduh. Aplikasi ini membolehkan anda dengan cepat memuat turun APK dan sideload mereka ke FireStick anda.

Untuk mendapatkan Downloader, pilih pilihan Carian pada skrin utama FireStick. Cari aplikasi ini dan pasangnya.

# 2. Lancarkan aplikasi Unduh dari APPS ANDA & SALURAN selepas anda memasangnya. Buka Tetapan di sebelah kiri dan aktifkan JavaScript pertama. Sesetengah pautan tidak akan berfungsi dengan betul tanpa mengaktifkan pilihan ini.

# 3. Klik pilihan 'Penyemak Imbas' di sebelah kanan skrin rumah Unduh

Pelayar web akan muncul di sebelah kanan. Secara lalai, penyemak imbas membuka laman web pemaju aftvnews.com setiap kali anda mengkliknya. Malangnya, ia tidak boleh diubah.

Anda harus melihat kursor merah, melingkar di atas tetingkap penyemak imbas. Navigasi ke bar alamat di bahagian atas dan klik di dalamnya

bagaimana untuk memasang berbilang kodi

# 4. Papan kekunci pada skrin muncul dengan URL tapak web pembangun yang bersiap sedia. Klik butang 'Jelas' di bahagian bawah kanan (di atas 'Pergi' dan di sebelah butang 'Padam') untuk mengosongkan medan

Sekarang, taip URL berikut:  repo.supremebuilds.com

Catatan: Untuk menaip lebih cepat dan lebih mudah, anda boleh menggunakan aplikasi Amazon Fire TV Remote di telefon bimbit anda

Klik 'GO'

bagaimana untuk mendapatkan lebih daripada satu kodi membina pada api api

# 5. Anda akan dialihkan ke tetingkap penyemak imbas. Benarkan halaman web dimuatkan.

Sekarang, klik pautan 'Forks' pada halaman

memasang pelbagai membina kodi

# 6. Halaman seterusnya memaparkan senarai garpu Kodi yang terdapat dalam repositori ini. Seperti yang telah saya katakan, sesetengah garpu telah dipasang dengan binaan tertentu. Sebagai contoh, jika anda ingin memasang Kodi Krypton 17.6 dengan Titanium Build, klik pautan 'titanium 17.6.apk' (kedua dari bawah)

Walau bagaimanapun, jika anda ingin bermula dengan Kodi segar dan memasang binaan pilihan anda kemudian, anda akan mahu garpu Kodi yang tidak dipasang sebelum dipasang dengan mana-mana binaan.

Oleh itu, kami akan memasang garpu Titanium 18.1. Garpu ini memberikan anda sebutan Kodi yang bersih dengan hanya satu yang telah dipasang, Supreme Builds Wizard.

Klik Titanium 18.1 apk

memasang kodi garpu pada firestick dan dapatkan berbilang kodi terbina

# 7. Oleh itu, pemuat akan mula memuat turun fail APK fork Titanium 18.1 ke penyimpanan FireStick anda. Ia mungkin mengambil masa beberapa minit.

Benarkan muat turun selesai

Muat turun APK Titanium 18.1 di firestick

# 8. Apabila APK telah dimuat turun, aplikasi Unduh akan segera memulakan prosedur pemasangan.

Berikan persetujuan anda untuk memasang Titanium 18.1 Fork dengan mengklik pilihan 'Pasang' di bahagian bawah kanan

cara memasang garpu kodi pada api

# 9 Sekali lagi, tunggu sebentar.

Pemberitahuan yang mengatakan 'App dipasang' bermaksud apa yang dikatakannya. Titanium 18.1 dipasang pada FireStick dan anda kini mempunyai klon Kodi.

Jangan klik 'Buka' lagi. Kami akan kembali ke tetingkap Unduh dan memadam fail APK.

Klik 'Selesai'

bagaimana untuk memasang lebih daripada satu kodi membina pada api

# 10 Klik butang 'Padam' untuk memadam fail APK Titanium 18.1.

Aplikasi dipasang, anda tidak perlu lagi fail ini. Adalah idea yang baik untuk membersihkan ruang apabila anda mendapat peluang.

pelbagai membina pada kodi

# 11 Klik 'Padam' sekali lagi untuk mengesahkan tindakan anda.

hapus butang titanium 18.1 fork apk

Kembali ke skrin utama FireStick. Tekan dan tahan butang rumah pada jarak jauh selama beberapa saat sehingga menu muncul. Klik 'Apps' pada menu. Sekarang, tatal ke bawah ke bawah di mana anda akan menemui ikon garpu Titanium 18.1. Seperti yang dapat anda lihat, Kodi dan Titanium 18.1 boleh wujud bersama sistem yang sama.

buka aplikasi kodi kedua pada firestick

Cara Pasang Binaan pada Titanium 18.1 Kodi Fork

Titanium 18.1 replika asal Kodi 18 Leia. Ia juga mendapat kemas kini yang sama seperti Kodi. Jadi, anda boleh memasang binaan pada garpu Titanium 18.1 Kodi kerana anda akan memasangnya di Kodi asal.

Pergi ke senarai Kodi Builds Terbaik untuk meneroka binaan teratas yang telah kami pilih. Anda akan menemui pautan ke panduan pemasangan dengan setiap binaan pada senarai ini.

Titanium 18.1 Kodi garpu juga datang dipasang dengan Supreme Builds Wizard addon. Addon ini mempunyai koleksi popular yang popular. Ini menjadikan perkara ini lebih mudah untuk kita. Biar saya tunjukkan kepada anda cara memasang Kodi pada Titanium 18.1 menggunakan Supreme Builds Wizard. Ikuti langkah-langkah di bawah:

Catatan: Kaedah yang diperincikan ke hadapan tidak memerlukan 'Sumber Tidak Diketahui' untuk didayakan dalam Titanium 18.1

# 1. Jalankan Titanium 18.1 pada FireStick. Anda akan melihat bahawa antara muka adalah sama seperti Kodi asal.

Apabila anda menjalankan garpu buat kali pertama, anda mungkin melihat pop-up tertentu. Yang pertama kelihatan seperti apa yang anda lihat dalam imej di bawah.

Klik 'Ketepikan'

gunakan garpu kodi pada firestick untuk memasang berbilang kodi

# 2. Klik 'Lanjutkan' pada pop timbul seterusnya (jika anda ingin mendayakan sebarang tetapan, pilih dengan sewajarnya)

bagaimana untuk memasang dua membina kodi

# 3. Pop timbul seterusnya meminta anda memilih 'Membina Menu'. Ini akan membawa anda terus ke senarai binaan yang anda boleh pasang dari Supreme Builds Wizard.

Sekiranya anda mengklik 'Abaikan' pada popup secara tidak sengaja atau atas sebarang alasan anda tidak melihat petikan ini, ikuti beberapa langkah seterusnya untuk mengakses Menu Bina

membina menu pada kodi

# 4. Dari skrin utama Titanium 18.1, klik 'Add-ons' di sebelah kiri, diikuti oleh 'Add-ons Program' pada skrin seterusnya.

Klik Ikon Wizard Supreme Builds

tertinggi membina ikon wizard

# 5. Pilih dan klik "(Supreme Builds) Membina"

bagaimana untuk memasang berbilang kodi

# 6. Anda kini akan berada pada skrin Menu Bina (skrin yang sama yang anda akan lihat apabila mengklik butang 'Membina Menu' di langkah 3)

Sekarang, yang perlu anda lakukan ialah memilih binaan yang ingin anda pasang dan pelayan dari mana anda akan mendapatkannya. Anda boleh memilih mana-mana pelayan yang anda suka kerana biasanya tidak ada perbezaan. Tetapi, yang terbaik adalah memilih yang paling dekat dengan lokasi fizikal anda.

bagaimana menggunakan lebih daripada satu kodi membina pada batang api

Kesimpulannya

Nah, itu cukup banyak! Anda telah belajar untuk memasang berbilang binaan dengan menggunakan banyak contoh Kodi. Walaupun saya telah memilih garpu Titanium 18.1, anda boleh memilih yang lain daripada beberapa yang ada. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, isikan kami melalui bahagian komen di bawah.

Berkaitan:

Bagaimana untuk memasang Kodi pada Batang Api
Cara jailbreak Amazon Fire Stick
Best Amazon Fire Stick Apps
VPN Terbaik untuk Stick Kebakaran
Bagaimana untuk memasang Addition Kodi over Builds

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me