Cara Pasang & Menggunakan Debrid Sebenar pada Kodi / Firestick

>Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membina dan menggunakan Real-Debrid pada Kodi 18.5 Leia dan Kodi 17.6 Krypton dan aplikasi FireStick. Apabila anda menambah Debrid Tanah ke Kodi atau aplikasi FireStick, anda mendapat banyak aliran baru untuk rancangan filem atau TV tertentu. Ia mungkin merupakan multihoster yang paling popular yang disokong pada platform Kodi dan serasi dengan hampir semua add-on yang kerap digunakan. Debrid sebenar Kodi dan FireStick juga menawarkan banyak sumber aliran penuh HD yang anda tidak akan dapati di tempat lain. Ia mungkin mengubah sepenuhnya pengalaman Kodi anda. Real-Debrid itu sendiri bukanlah add-on tetapi alat untuk memudahkan pengunduhan tanpa had melalui add-on yang anda sudah gunakan. Baca panduan lengkap untuk menikmati penstriman streaming HD percuma di Kodi.

Kodi dikenali untuk memberikan kandungan berkualiti melalui beratus-ratus tuan rumah dari seluruh dunia. Apa yang anda perlu lakukan ialah memasang Kodi dan mengkonfigurasi beberapa tambahan kodi terbaik. Tambahan ini bertindak seperti pengagregat dan memberikan anda akses ke pautan penstriman berganda untuk video yang diminta. Terdapat kelebihan tambahan agregator yang disokong pada platform Kodi. Terdapat jam dan jam hiburan yang boleh didapati secara percuma di Kodi.

Itu hebat! Tetapi, ada sedikit masalah. Anda mungkin mendapati bahawa kebanyakan aliran yang tersedia untuk filem kegemaran anda atau siri TV adalah resolusi rendah. Anda akan mendapati banyak tuan rumah yang menawarkan kualiti 720p atau lebih rendah. Walau bagaimanapun, mencari streaming HD 1080p penuh sukar. Walaupun terdapat aliran HD penuh, mereka tidak berfungsi untuk sebahagian besar. Dengan perkakasan dan teknologi paparan kami maju, sambungan internet kami menjadi semakin cepat dan dunia sudah melangkah ke resolusi 4K, banyak daripada kami tidak akan menyelesaikan apa-apa kurang daripada 1080 resolusi penuh HD. Di sinilah Real Debrid datang ke dalam gambar.

Begitu juga dengan aplikasi FireStick. Walaupun anda boleh menonton kandungan menggunakan pautan penstriman percuma, mereka mungkin tidak selalu boleh dipercayai. Walau bagaimanapun, apabila anda memasangkan aplikasi yang disokong dengan Debrid Nyata, pengalaman tontonan anda meningkat dengan dramatik.

Apa itu Debrid Tanah

debrid sebenar

Debrid sebenar adalah multihoster yang menawarkan akses kepada pelanggannya kepada sumber streaming premium yang tidak dapat dipakai oleh pengguna lain. Syarikat itu mempromosikan dirinya sebagai 'Pengundera Tidak Terikat' yang membolehkan anda mengoptimumkan kelajuan muat turun ke potensi penuh sambungan Internet anda dan memberi anda akses kepada tuan rumah premium. Dengan Real-Debrid diaktifkan, anda akan mempunyai banyak sumber baru (dan tidak pernah dilihat sebelumnya) yang ditambahkan pada senarai anda.

Perhatikan bahawa Debrid Tanah TIDAK add-on; ia hanya multihoster yang menambah sumber tambahan ke senarai anda yang sedia ada. Agar ia berfungsi, anda mesti mempunyai sekurang-kurangnya salah satu tambahan sokongan. Syukurlah, Debrid Tanah disokong oleh beberapa tambahan Kodi terbaik, seperti Keluaran Redux, Neptune Rising dan beberapa aplikasi FireStick termasuk Cinema HD, Bee TV, CatMouse APK, dan banyak lagi..

Jika anda mencari lebih banyak sumber baru dan berfungsi untuk penstriman HD penuh, memuat turun kelajuan tinggi, dan menetapkan masalah buffer Kodi, Real-Debrid adalah apa yang anda ingin pertimbangkan. Perkhidmatan ini berfungsi dengan pelbagai platform media. Dalam panduan ini, kami belajar bagaimana menggunakan Debrid Tanah di Kodi. Tinggal!

Cara Menyediakan Akaun Debrid Tanah Online

Kami perlu mendaftar untuk perkhidmatan Debrid Real dalam talian dan membuat akaun. Anda memerlukan akaun ini untuk mengaktifkan Debrid Tanah di Kodi (kami akan membincangkannya dengan lebih terperinci kemudian). Pertama, mari kita belajar cara mendaftar untuk Debrid Tanah.

Sebelum anda mendaftar dengan Real-Debrid, Saya ingin memberitahu anda sesuatu yang kebanyakan orang tidak tahu. Terdapat salah tanggapan di kalangan pengguna bahawa apabila mereka menggunakan Real-Debrid, aktiviti penstriman mereka adalah persendirian kerana semuanya datang melalui pelayan Real-Debrid. Bagaimanapun, jika anda akan melalui Dasar Privasi Real-Debrid, ia menyatakan dengan jelas bahawa ia log data pengguna seperti alamat IP, lokasi geo, dan aktiviti muat turun. Selain itu, ia menyatakan bahawa ia boleh mendedahkan data pengguna untuk alasan undang-undang. Berikut adalah tangkapan dasar privasi Real-Debrid yang diambil dari laman webnya.

dasar privasi debrid sebenar

Sekiranya anda ingin mengekalkan aktiviti penstriman anda tanpa nama dan mengelakkan butiran peribadi anda daripada masuk ke tangan pihak berkuasa undang-undang, satu-satunya cara terbaik ialah menggunakan Kodi VPN.

Saya menggunakan dan mengesyorkan ExpressVPN, yang merupakan VPN paling selamat dan terpantas untuk Kodi.

Sekarang bahawa anda mengetahui tentang risiko, izinkan saya menunjukkan kepada anda bagaimana untuk mendapatkan akaun Real-Debrid untuk Kodi.

# 1. Lawati https://real-debrid.com dan klik butang 'Daftar' di sebelah kanan atas (juga di bahagian bawah kanan)

# 2. Borang Pendaftaran akan muncul. Masukkan butiran peribadi seperti yang ditunjukkan dan klik butang 'Daftar secara percuma'

akaun debrid sebenar

# 3. Anda kini akan menerima e-mel di alamat e-mel yang anda berikan di atas meminta anda untuk mengesahkan akaun anda. Klik pautan untuk mengesahkan dan mengaktifkan akaun Real-Debrid

# 4. Sekarang, kembali ke https://real-debrid.com dan klik butang 'Masuk' di bahagian atas sebelah kanan halaman. Log masuk dengan kelayakan yang anda buat pada masa mendaftar.

akaun bebas debrid sebenar

Anda telah berjaya mencipta akaun Debrid Sebenar. Anda kini boleh menambah Debrid Real kepada Kodi dan mula menggunakan perkhidmatan. Anda boleh menggunakan perkhidmatan secara percuma. Walau bagaimanapun, ingat bahawa anda mendapat akses kepada ciri terhad dengan akaun percuma.

Dengan akaun percuma, anda boleh menggunakan Real-Debrid hanya antara pukul 6 pagi hingga 12 malam waktu Eropah Tengah (5 pagi hingga 11 pagi GMT).

Semasa Tingkap guna bebas (anda boleh memanggilnya Happy Hours) peratusan besar tuan rumah premium di luar talian.

Jika anda ingin menikmati perkhidmatan Debrid Real penuh, anda boleh membeli salah satu pelan premium yang ada. Lebih ke atas keahlian premium di bawah.

Ciri-ciri Keahlian Premium Debrid yang sebenar & Harga

Para pemaju tuntutan Real-Debrid beberapa ciri dan manfaat tambahan berikut dengan akaun premium:

 1. Muat turun dan menstrim kelajuan tinggi sehingga 300 Mbps
 2. Pelbagai muat turun dan penstriman serentak
 3. Trafik tidak terhad
 4. Streaming HTML 5 tanpa sebarang plugin
 5. Pengalaman bebas iklan dan masa menunggu sifar
 6. Banyak aliran baru dalam kualiti penuh HD, HD, dan SD

Debrid Tanah menawarkan harga 4 peringkat dengan tempoh langganan yang berlainan dan mata kesetiaan. Harga adalah dalam Euro. Saya telah menyediakan anggaran kasar dalam USD mengikut kadar pertukaran semasa. Berikut adalah senarai rancangan:

 1. 15 Hari: 3 Eur ($ 3.70) dan 150 titik kesetiaan
 2. 30 Hari: 4 Eur ($ 4.93) dan 200 titik kesetiaan
 3. 90 Hari: 9 Eur ($ 11.09) dan 450 titik kesetiaan
 4. 180 Hari: 16 Eur ($ 19.71) dan 800 titik kesetiaan

Sebagaimana laman web Real-Debrid, rancangan 90 Hari adalah yang paling popular.

Titik kesetiaan menawarkan akses tempoh tambahan kepada perkhidmatan. Jika anda telah mengumpulkan 1,000 titik kesetiaan, anda akan mendapat 30 hari akses percuma ke perkhidmatan premium.

harga debrid sebenar untuk kodi

Anda boleh membuat pembayaran menggunakan semua kad kredit dan debit utama. Anda juga boleh menggunakan Bitcoin dan Amazon Pay. Gambar di bawah menyenaraikan semua mod pembayaran yang tersedia.

Sekarang bahawa anda telah mendaftar untuk perkhidmatan (sama ada percuma atau premium) mari kita belajar bagaimana menggunakan Debrid Real dengan Kodi.

Cara Memperbaiki Debrid Tanah Kodi (18 & 17.6)

Menyediakan Real-Debrid pada Kodi agak mudah. Tetapi, setiap langkah perlu diikuti dengan cara yang betul. Oleh itu, sila baca panduan ini dengan teliti.

Catatan: Kaedah berikut adalah untuk Kodi 17.6 yang dijalankan pada Windows 10. Saya telah menunjukkan perbezaan dari Kodi 18 apabila diperlukan. Antara muka Kodi hampir sama di semua peranti termasuk Amazon Fire TV Stick dan dengan itu kaedah ini akan berfungsi pada semua peranti. Sekiranya anda pengguna Fire Stick yang baru, inilah cara jailbreak FireStick dan memasang Kodi di atasnya.

Pemaju Kodi secara rasmi mengeluarkan Kodi 18.5 Leia secara rasmi. Anda boleh terus menggunakan Kodi Krypton 17.6. Walau bagaimanapun, jika anda ingin menaik taraf ke Kodi 18, periksa cara untuk mengemas kini Kodi dan dapatkan versi terkini Leia.

Mari kita mulakan!

# 1. Jalankan Kodi pada peranti anda dan buka Tetapan (ikon cog di kiri atas seperti dalam imej di bawah)

rumah kodi

# 2. Sekarang pilih 'Tetapan sistem' (atau hanya 'System' dalam Kodi 18)

tetapan sistem kodi

# 3. Di sebelah kiri bawah, bersebelahan ikon Cog, jika kata 'Basic' (atau apa-apa selain daripada 'Advanced') maka teruskan mengklik sehingga anda melihat 'Advanced' (lihat dua imej di bawah)

debrid kodi sebenar

tetapan sistem canggih kodi

# 4. Sekarang pilih Pengaya pada bar sisi kiri (ketik pada peranti sentuh atau tuding tetikus pada komputer)

# 5. Pilih 'Uruskan ketergantungan' di sebelah kanan

kodi menguruskan dependencies

# 6. Tatal ke bawah ke bawah dan pilih 'URLResolver'

Penting!! Beberapa add-on, seperti Exodus Redux, gunakan ResolveURL pergantungan bukannya URLResolver.  Anda boleh mencari satu atau kedua-duanya.

Jika anda melihat kedua-duanya, apabila anda telah mengikuti langkah 6 hingga 17 untuk URLResolver, ulangi mereka untuk ResolveURL.

Catatan: Sekiranya anda tidak melihat Penyelesaian URL, anda perlu memasang Kodi Addon Kovenan sebelum melaksanakan langkah ini. Untuk ResolveURL, anda boleh memasang Exodus Redux addon.

debrid sebenar pada kodi

# 7. Pilih 'Konfigurasikan' pada skrin seterusnya

konfigurasi resolver url kodi

# 8. Pilih 'Universal Resolvers' pada skrin yang muncul

penyemak universal kodi

# 9. Tatal ke bawah sehingga anda melihat bahagian 'Debrin Sebenar'. Dalam bahagian ini, klik 'Keutamaan'

kodi url resolver tetapan debrid sebenar

# 10. Gunakan tetikus, papan kekunci atau sentuhan untuk memasukkan nilai 90 (tepat) dan pilih 'Selesai'

tetapan debrid sebenar kodi url resolver

# 11. Sekarang tekan butang 'OK' di sebelah kanan (langkah ini penting atau nilai keutamaan akan ditetapkan semula kepada 100)

simpan tetapan kodi debrid sebenar

# 12. Klik 'Konfigurasi' sekali lagi (rujuk # 7 di atas)

konfigurasi resolver url kodi

# 13. Pilih 'Resolver Universal' sekali lagi dan tatal ke bahagian 'Real-Debrid' sekali lagi. Pilih '(Re) Authorize My Account'

Catatan - Sebelum anda memilih '(Re) Authorize Account saya,' sebaiknya pergi ke https://real-debrid.com/device dan daftar dahulu jika anda belum melakukannya. Ia akan menjimatkan masa anda dalam langkah seterusnya kerana diperlukan untuk melakukan dengan cepat.

kodi sebenar kodi

# 14. Anda kini akan melihat kod pada skrin (lihat imej di bawah) yang anda perlu masukkan di https://real-debrid.com/device

Inilah yang anda perlu ketahui:

 • Kod ini akan kekal sah / aktif hanya selama 2 minit (120 saat)
 • Kod tidak dapat disalin dan disisipkan. Anda perlu memasukkannya secara manual
 • Anda perlu log masuk ke akaun Real-Debrid (yang anda buat semasa mendaftar untuk perkhidmatan tersebut) di laman web untuk Mengotorkan perkhidmatan di Kodi
 • Kod ini TIDAK kes sensitif

sediakan debrid sebenar pada kodi

# 15. Ini adalah bagaimana halaman kebenaran di https://real-debrid.com/device akan kelihatan seperti. Klik 'Teruskan' untuk meneruskan

persediaan debrid sebenar kodi

# 16. Jika kod yang betul dimasukkan dan dalam masa 120 saat, inilah yang akan anda lihat di laman web

bagaimana menggunakan debrid sebenar pada kodi

# 17. Dan, inilah yang akan anda lihat di Kodi (kanan atas) - Pemberitahuan yang mengatakan 'Real-Debrid Resolver Authorized')

kebenaran debrid kodi sebenar

Inilah cara anda menambah Debrid Tanah ke Kodi 18 Leia atau 17.6 Krypton. Sekarang sudah selesai, biar saya tunjukkan kepada anda cara menggunakan Real-Debrid dengan Kodi. Sekiranya anda menghadapi sebarang masalah dalam mengikuti sebarang langkah, jangan ragu untuk memberi komen di bawah.

Sebelum anda memulakan streaming dengan Kodi Addons / Builds, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda jalankan di Kodi dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma, rancangan TV, Sukan) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk menyambungkan VPN semasa streaming. VPN untuk Kodi akan memintas ISP throttling, Pengawasan Kerajaan, dan geo-restriction pada Add-on yang popular. Saya sentiasa bersambung ExpressVPN pada semua peranti penstriman saya dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

CATATAN: Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

Jadi, sebelum anda memulakan streaming di Kodi, berikut adalah cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Dapatkan langganan ExpressVPN DI SINI.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk Kodi.

sambung expressvpn untuk kodi

Bagaimana Menggunakan Debrid Sebenar pada Kodi

Nah, dengan kebanyakan add-on anda sebenarnya tidak perlu melakukan apa-apa yang istimewa atau tambahan untuk menggunakan Kodi Real Debrid sebaik sahaja anda telah mendaftar untuk perkhidmatan dan membenarkannya dalam aplikasi Kodi. Ia perniagaan seperti biasa. Hanya buka rancangan filem atau TV yang anda mahu tonton dan anda akan melihat beberapa aliran baru yang ditambah. Real-Debrid berfungsi dengan majoriti kandungan yang menyediakan add-on termasuk yang popular seperti Kovenan, Keluaran, dan banyak lagi.

Dalam dua imej di bawah ini, anda dapat melihat perbezaan bilangan aliran sebelum dan selepas menambah Debrid Tanah kepada Kodi. Kita boleh melihat dengan jelas bahawa terdapat lebih banyak aliran dengan Debrid Tanah (sumber aliran dari Debrid Tanah mempunyai 'RD' di dalamnya)

Sebelum Real-Debrid di Kodi:

kodi sebenar kodi

Selepas Real-Debrid di Kodi:

debrid kodi sebenar

Bagaimana jika Real-Debrid tidak Auto-Enabled

Di kebanyakan Debrid Reka Bentuk Tambahan diaktifkan secara automatik dan tiada perubahan tambahan dalam tetapan diperlukan. Keluaran dan Perjanjian adalah contoh semacam itu dimana anda hanya mengakses kandungan dengan aliran Sungai Debrid yang sudah pun diduduki.

Walau bagaimanapun, jika anda tidak melihat aliran RD yang disenaraikan dengan tambahan tertentu, anda perlu mendayakannya. Itu betul-betul berlaku dengan Neptune Rising add-on. Jika anda menggunakan Neptune Rising (atau mana-mana add-on lain dengan RD dilumpuhkan secara lalai), inilah yang perlu anda lakukan:

# 1. Dari skrin utama Kodi, pergi ke Tambah-ons > Tambah video dan buka Neptune Rising.

# 2. Pilih 'Alat' dari senarai

alat neptun yang semakin meningkat

# 3. Buka SETTING: Penyedia

neptunus meningkat debrid sebenar

# 4. Pilih 'Penyedia' di bar sisi kiri. Sekarang buka 'Dayakan Pembekal Debrid' dengan mengalihkan togol ke kanan. Klik 'OK' (jangan lupa lakukannya).

gunakan debrid yang sebenar dengan neptune yang mempertaruhkan addon kodi

Kini teruskan dan akses rancangan filem atau TV yang anda mahu tonton. Anda akan melihat aliran baru dari RD.

Bagaimana menggunakan Debrid Tanah dengan Aplikasi FireStick

Saya menganggap anda telah mendaftar untuk akaun premium Debrid Sebenar. Jika tidak, rujuk seksyen ini dalam panduan ini.

Debrid sebenar serasi dengan beberapa aplikasi FireStick pihak ketiga. Menubuhkan Debrid Tanah dalam aplikasi adalah lebih mudah untuk menetapkan Kodi.

Untuk tujuan demonstrasi, kami akan memasangkan Debrid Tanah dengan aplikasi Cinema HD V2. Bagaimanapun, langkah-langkah ini berfungsi lebih kurang dengan cara yang sama dengan apl yang serasi yang lain.

Berikut ialah cara anda melakukannya:

1: Buka aplikasi yang anda ingin pasang Debrid Tanah dengan

Anda akan sering mencari pilihan Debrid Tanah dalam Tetapan aplikasi. Dan, anda boleh mencari Tetapan dalam menu utama.

Berikut ialah tangkapan skrin HD Cinema di mana kita akan mengklik pilihan menu di sudut kiri atas

debrid sebenar pada firestick

2: Sekarang kita klik Tetapan dalam menu lungsur turun

bagaimana menggunakan debrid sebenar dengan aplikasi api

3: Anda mungkin perlu menatal ke bawah untuk mencari pilihan Debrid Tanah

Klik apabila anda mendapatinya

klik debrid sebenar pada aplikasi api

4: Anda kini harus melihat tetingkap dengan kod

bagaimana untuk menetapkan debrid sebenar pada api api

5: Buka pautan real-debrid.com/device di pelayar mudah alih atau komputer

Masukkan kod yang dipaparkan pada TV anda

Anda mungkin perlu log masuk ke akaun Debrid Sebenar anda jika anda belum lagi

6: Kembali ke aplikasi di FireStick di mana anda akan melihat bahawa Debrid Sebenar telah diberi kuasa

tembikar debrid sebenar disahkan

7: Pergi ke depan dan mula streaming. Anda akan mendapati pelbagai pautan baru dengan "RD" yang dikenal pasti sebagai pautan Debrid Sebenar

Mengakhiri

Jadi, itu cukup tentang kodi Real-Debrid yang ditubuhkan. Anda kini boleh mula menjelajah aliran baharu untuk menonton filem dan pertunjukan kegemaran anda dalam kualiti penuh HD. Saya telah menggunakan Real-Debrid untuk seketika dan untuk sebahagian besar saya mendapati ia bernilai wang yang saya belanjakan. Dalam beberapa kes yang jarang berlaku, saya mengalami masalah di mana saya tidak dapat menyelesaikan beberapa aliran. Tetapi, kemudian, saya sentiasa boleh melompat ke sumber yang lain. Lagipun, RD menambah sejumlah aliran baharu kepada tambahan saya. Saya harap anda dapati artikel ini berguna. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan atau cadangan, sila beritahu kami di bahagian komen di bawah. Kami akan lebih gembira untuk mengakui. Selamat streaming!

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me