Cara Pasang MMA Planet pada Kodi

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang Planet MMA pada Kodi 18.4 Leia dan Kodi 17.6 Krypton. Panduan ini akan berfungsi untuk semua jenis peranti Kodi termasuk Amazon Fire TV Stick, PC, dan Smartphone.

Anda akan mendapati banyak tambahan Kodi untuk filem dan rancangan TV. Anda juga akan menemui beberapa sukan tambahan yang meliputi beberapa sukan popular. Tetapi, Planet MMA adalah satu-satunya addon yang didedikasikan untuk MMA dan menawarkan liputan komprehensif untuk sukan ini. Addon ini dahulunya dikenali sebagai UFC Finest. Walau bagaimanapun, disebabkan beberapa sebab, UFC Finest terpaksa ditutup. Syukurlah, ia telah kembali dengan nama yang berbeza dan dalam pakej yang sama sekali baru. Bukan sahaja antaramuka addon itu melihat perubahan, ia juga telah menambah beberapa aliran baru dari peristiwa terkini kepada siaran masa lalu. Terdapat banyak aliran untuk rancangan TV berkaitan MMA, pertunjukan permainan, dokumentari, dan acara UFC yang lain. Ia benar-benar merawat semua peminat MMA di sana.

: Planet MMA sedang ditutup. Sila cuba sukan lain dan tambahan Gusti dalam senarai Kodi Terbaik.

Dalam panduan ini, saya akan membawa anda melalui proses pemasangan Planet MMA di Kodi. Oleh kerana Kodi mempunyai antara muka yang sama di semua platform, arahan dalam panduan ini boleh digunakan untuk FireStick, PC, telefon pintar Android, Android TV dan semua peranti lain yang disokong.

Cara Pasang Planet MMA Kodi Addon

Oleh kerana Planet MMA adalah Addon pihak ketiga, anda perlu Benarkan Sumber yang Tidak Diketahui sebelum anda boleh memuat turun dan memasang Planet MMA Kodi Addon.

Inilah caranya untuk membenarkan Sumber Tidak Diketahui pada aplikasi Kodi.

  • Tetapan Terbuka (ikon cog)
  • Klik "Tetapan Sistem" di Krypton atau "Sistem" di Kodi Leia
  • Buka "Pengaya" di bar sisi kiri
  • Hidupkan "Sumber Tidak Diketahui" di sebelah kanan

Sekarang anda bersedia untuk memasang Planet MMA di Kodi. Ikuti langkah-langkah di bawah.

Pergi ke Tetapan (ikon cog)

tetapan kodi

Buka Pengurus Fail > Tambah Sumber

tambah sumber repo kodi

Klik "Tiada" dan taip URL Repo Satu Negara ini: http://onenation.info/Repo/

Taipkan "OneNation"Dalam medan nama. Anda boleh memilih nama yang berbeza tetapi cuba simpannya agar dapat mengenali kemudian.

cara memasang planet mma kodi addon

Kembali ke laman utama Kodi dan klik menu "Tambah" pada bar sisi kiri

Klik Package Installer (ikon berbentuk kotak di kiri atas skrin)

pemasang pakej kodi

Buka "Pasang dari Zip File" dan klik "OneNation" yang anda tambah sebelumnya.

bagaimana untuk memasang mma planet pada kodi

Klik "repository.onenation-x.x.x.zip"Dan tunggu pemberitahuan kejayaan di bahagian atas kanan.

memasang planet mma kodi

Buka "Pasang dari Repositori" dan klik repo "OneNation".

memasang planet mma dari repositori supremasi

Sekarang klik Tambah Video  > Planet MMA

planet mma wwe melawan kodi addon

Klik "Pasang" untuk memuat turun dan memasang Planet MMA Kodi Addon

bagaimana untuk memasang planet mma kodi addon untuk menonton pergaduhan wwe secara langsung

Klik OK pada prompt dengan senarai tambah tambahan (Kodi Leia sahaja)

Tunggu beberapa saat untuk pemberitahuan sukses di bahagian atas sebelah kanan skrin anda.

Kembali ke laman utama Kodi dan anda akan menemui Planet MMA Addon dalam bahagian "Tambah".

Sebelum anda memulakan streaming dengan Kodi Addons / Builds, saya ingin memberi amaran kepada anda bahawa semua yang anda jalankan di Kodi dapat dilihat oleh ISP dan Kerajaan anda. Ini bermakna, penstriman kandungan berhak cipta (filem percuma, rancangan TV, Sukan) mungkin membawa anda ke masalah undang-undang.

Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk menyambungkan VPN semasa streaming. VPN untuk Kodi akan memintas ISP throttling, Pengawasan Kerajaan, dan geo-restriction pada Add-on yang popular. Saya sentiasa bersambung ExpressVPN pada semua peranti penstriman saya dan saya cadangkan anda melakukan perkara yang sama.

ExpressVPN adalah VPN terpantas dan paling selamat. Ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Maksudnya, anda boleh menggunakannya secara bebas selama 30 hari pertama dan jika anda tidak berpuas hati dengan prestasi (yang sangat tidak mungkin), anda boleh meminta bayaran balik penuh.

CATATAN: Kami tidak menggalakkan pelanggaran undang-undang hak cipta. Tetapi, bagaimana jika anda mengakhiri kandungan streaming dari sumber tidak sah secara tidak sengaja? Ia tidak selalu mudah untuk memberitahu perbezaan antara sumber legit dan haram.

Jadi, sebelum anda memulakan streaming di Kodi, berikut adalah cara untuk mendapatkan perlindungan VPN dalam 3 langkah mudah.

Langkah 1: Dapatkan langganan ExpressVPN DI SINI.

Langkah 2: Klik DI SINI untuk memuat turun dan memasang aplikasi ExpressVPN pada peranti anda.

Langkah 3: Klik ikon Kuasa untuk menyambungkan pelayan VPN. Itu sahaja. Sambungan anda kini selamat dengan VPN terpantas dan terbaik untuk Kodi.

sambung expressvpn untuk kodi

Planet MMA Addon Tidak Bekerja

Planet MMA Kodi addon telah ditutup tidak lama dahulu dan telah berhenti bekerja sepenuhnya. Tetapi, pemaju telah memperkenalkan semula dan sekarang ia beroperasi sepenuhnya. Jika anda cuba menggunakan Planet MMA semasa tempoh itu ditutup, ia tidak akan berfungsi. Oleh kerana ia beroperasi semula, teruskan dan pasangnya mengikut arahan yang telah kami kongsi di atas. Ia mesti berfungsi!

Sekiranya anda telah memasang semula dan masih tidak berfungsi, kemungkinannya disebabkan oleh masalah pelayan. Planet MMA adalah isu addon stabil dan pelayan tidak terlalu kerap. Tetapi masalah pelayan juga tidak wujud. Jika pelayan itu yang menyebabkan masalah itu, satu-satunya pilihan adalah untuk menunggu ia menjadi berfungsi lagi. Berita baiknya adalah bahawa isu sedemikian sering bersifat sementara dan cepat dijaga oleh pemaju.

Isu-isu tambahan bukanlah berkaitan dengan pelayan. Kadang-kadang, masalahnya adalah tempatan dan perlu diperbaiki pada peranti anda. Sebagai contoh, Planet MMA tidak berfungsi jika ia tidak dipasang dengan betul. Atau, ada kemungkinan bahawa beberapa fail addon mungkin rosak. Masalah tempatan boleh dijaga melalui beberapa perbaikan biasa.

Apabila add-on tidak berfungsi sama sekali, keluar dari aplikasi Kodi dan cuba dan but semula peranti anda. Reboot dikenali untuk membetulkan beberapa masalah, walaupun yang kelihatan rumit. Mulakan semula peranti menyegarkan sistem operasi, membersihkan kekacauan dalam memori dan menyegarkan aplikasi juga.

Sekiranya menaikkan semula tidak berfungsi, adalah idea yang baik untuk menyahpasang dan memasang semula aplikasi Planet MMA. Sekiranya fail rosak atau tidak dipasang dengan betul sebelum ini, memasang semula aplikasinya akan menjaga isu tersebut. Pergi ke skrin utama Kodi dan navigasi ke Tambah-ons > Tambahan saya. Pilih aplikasi Planet MMA dari sini dan tekan butang 'Nyahpasang'. Kini, pasang semula aplikasi dengan mengikut arahan kami di atas.

Planet MMA Tidak Memasang Kodi

Dalam salah satu langkah pemasangan di atas, anda perlu memasukkan URL sumber atau repo dari mana anda akan memasang Planet MMA. URL menunjuk ke lokasi di mana repository disimpan di pelayan. Adalah penting untuk memasukkan URL dengan betul atau tidak, ia tidak akan menunjuk ke lokasi pelayan kanan repo. Sebab yang paling biasa mengapa addon tidak akan dipasang pada Kodi ialah pengguna sering menaip URL dengan salah.

Jadi, cuba pasang semula pemasangan aplikasinya dan pastikan anda masukkan URL dengan tepat seperti yang ditunjukkan.

Sudah tentu isu-isu pelayan tidak dapat diketepikan apabila anda mengalami masalah pemasangan. Sekiranya masalah di hujung pelayan, anda mungkin tidak dapat melepasi langkah di mana anda menambah sumber walaupun anda mengetikkan URL dengan betul. Akibatnya, repositori tidak akan dipasang dan akhirnya, anda tidak akan dapat mendapatkan Planet MMA. Seperti yang telah dikatakan, untuk masalah pelayan, menunggu adalah satu-satunya penyelesaian.

Reboot peranti juga merupakan pilihan yang anda ingin pertimbangkan. Ia boleh menyelesaikan masalah itu.

Jika tiada apa-apa yang berfungsi, anda mungkin perlu menetapkan Kodi ke tetapan kilang lalai. Menetapkan semula Kodi akan memadamkan semua data termasuk addon dan tetapan anda. Anda juga boleh membuat sandaran Kodi supaya anda dapat memulihkan beberapa data. Anda boleh mengikuti panduan saya untuk memasang Kodi pada FireStick.

Gagal memasang dependensi adalah isu lain yang mungkin anda hadapi. Pergi ke panduan kami tentang Bagaimana Betulkan Gagal Memasang Ketergantungan untuk menjaga masalah ini.

Kesimpulannya

Jika anda seorang peminat MMA, anda akan menyukai pengalaman Planet MMA di Kodi. Ini mungkin satu-satunya Kodi yang didedikasikan untuk semua yang MMA. Dari rakaman perlawanan profil tinggi kepada dokumentari dan liputan acara UFC, anda akan mendapati segala-galanya di sini. Planet MMA telah ditutup untuk beberapa ketika tetapi sekarang ia sedang berjalan dan kelihatan stabil. Teruskan dan cuba!

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me