Cara Pasang Nova Kodi Build

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan bagaimana untuk memasang Nova membina Kodi. Walaupun tangkapan skrin yang digunakan dalam panduan ini diambil pada Windows PC, kaedah yang diletakkan berfungsi pada semua perkakasan dan peranti Kodi. Anda boleh memasang Nova Kodi membina di Amazon FireStick, iOS dan Android Mobiles, Android TV Boxes, dan banyak lagi.

Nova adalah Kodi membina yang menawarkan kepada anda pelbagai tambahan yang telah dipasang sebelumnya untuk hiburan video. Bungkusan ini membungkus beberapa nama popular seperti Incursion, Placenta, Neptune Rising, Yoda, dan beberapa tambahan lagi. Sama ada filem dan rancangan adalah hiburan utama anda atau anda ingin menonton TV secara langsung melalui internet, Nova Kodi membina mempunyai setiap pilihan untuk anda. Binaan ringan ini sesuai untuk semua peranti Kodi. Mari belajar memasang Nova membina Kodi.

: Pembina Nova kini tidak tersedia. Sila cuba salah satu daripada Kodi yang dibina dari senarai Kodi Builds Terbaik.

Nova Kodi Build - Arahan Pemasangan

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Apabila anda ingin memasang membina pihak ketiga seperti Nova Kodi membina, anda mesti terlebih dahulu mendayakannya Sumber yang tidak diketahui. Secara lalai, opsyen ini dinyahdayakan untuk menghalang muat turun secara automatik terhadap addon yang berniat jahat dan untuk menghalang pengguna Kodi daripada memasang pembangun dan tambahan pihak ketiga.

Tetapi, jika anda memasang binaan selamat seperti Nova build on Kodi, anda tidak perlu risau. Berikut ialah langkah-langkah untuk menukar tetapan:

  • Pelancaran Kodi
  • Buka Tetapan dari skrin rumah (anda perlu klik ikon gear di sebelah kiri atas)

nova kodi membina

  • Sekarang klik Tetapan sistem

bagaimana untuk memasang nova build

  • Di sebelah kiri skrin Kodi seterusnya, klik Add-ons
  • Di sebelah kanan skrin yang sama klik suis di sebelah Sumber yang tidak diketahui dan pastikan ia dihidupkan

memasang nova kodi membina

  • Kodi melemparkan mesej amaran pada skrin. Tetapi, seperti yang telah saya katakan, Nova adalah binaan selamat. Klik Ya

nova membina kodi

Dengan ini, anda boleh memasang Nova Kodi Build. Mari lihat bagaimana.

Arahan pemasangan terperinci dikategorikan kepada tiga bahagian seperti berikut:

  • Bahagian 1: Tambahkan sumber Wizard Mudah Bangun untuk Kodi
  • Bahagian 2: Pasang Wizard Bina Mudah
  • Bahagian 3: Pasang Nova Build pada Kodi

Setiap bahagian dalam proses terdiri daripada satu set langkah tersendiri. Proses ini mudah jika anda mengikuti setiap langkah dalam susunan yang sama seperti yang telah disediakan. Anda akan mempunyai Nova Kodi membina dalam masa yang singkat.

Mari kita mulakan.

Bahagian 1: Tambah Sumber Mudah Wizard Sumber kepada Kodi

Kami kini akan menambah URL sumber kepada Kodi, yang kemudiannya digunakan untuk mengambil dan memasang Wizard Mudah Build. Inilah langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Buka Tetapan pada Kodi lagi

nova kodi membina

Langkah 2: Pilih dan buka Pengurus fail pada tetingkap seterusnya

nova build

Langkah 3: Klik Tambah sumber dan membukanya

Nota: Anda akan menemui Add-sumber pada kiri dan kanan tetingkap ini (imej di bawah). Anda boleh klik mana-mana. Tidak mengapa. Sekiranya anda telah menambah berbilang sumber, anda mungkin perlu menatal ke bawah untuk mencari pilihan ini.  

kodi nova membina

Langkah 4 Masukkan URL berikut pada skrin seterusnya yang muncul dan klik GO: http://thelittleguysco.net/kodi/ 

Masukkan URL sama seperti yang disediakan di sini. Kodi mesti menunjuk kepada sumber yang tepat

nova membina pada api

Langkah 5: Anda akan melihat tetingkap ini lagi.

Sorot medan bertanda sebagai Masukkan nama untuk sumber media ini dan taipkan nama sumber. Anda boleh memilih mana-mana nama yang anda ingin kenal pasti dengan sumber ini.

Mari kita pergi sedikit untuk panduan ini

Klik okey apabila skrin Kodi anda kelihatan seperti apa yang anda lihat dalam imej ini:

memasang nova build pada kodi

Anda telah berjaya menambah sumbernya.

Bahagian 2: Pasang Wizard Membina Mudah

Sekarang adalah masa untuk memasang Simple Build Wizard di Kodi menggunakan sumber yang baru kami tambah. Antara lain, seorang penyihir juga perpustakaan membina (biasanya berbilang). Wizard Membina Mudah menjadi tuan rumah Nova Kodi Builds. Berikut adalah langkah-langkah untuk memasang wizard ini:

Langkah 1: Kembali ke skrin utama Kodi dengan menekan butang belakang. Apabila anda berada di skrin utama, klik Add-ons

nova firestick

Langkah 2: Sekarang buka Pakej Pemasang dengan mengklik ikon yang kelihatan seperti kotak terbuka (ia berada di penjuru kiri sebelah atas skrin)

nova kodi

Langkah 3: Terbuka Pasang dari fail zip

bagaimana untuk menambah nova membina pada kodi

Langkah 4: Sekarang tatal ke bawah (jika perlu) dan klik nama sumber yang anda tambah sebelum ini. Untuk panduan ini, ia adalah sedikit jadi itulah yang akan kami klik

nova kodi membina

Langkah 5: Pada skrin berikut, anda akan menemui fail zip bernama plugin.progrm.SimpleBuildWizard-0.0.2.zip

Klik fail ini

Nota: jika nombor versi fail telah berubah, klik fail zip dengan nombor versi baru (nombor versi semasa ialah 0.0.2)

kodi nova membina

Langkah 6: Tunggu Pembina Mudah Membina dipasang pemberitahuan. Pemberitahuan ini muncul di bahagian kanan sebelah atas skrin anda.

Nota: Penyihir ini mengambil masa beberapa minit untuk dipasang

bagaimana untuk mendapatkan nova membina di kodi

Langkah 7: apabila pemasangan selesai, satu siri pop timbul akan muncul pada skrin Kodi anda.

Ini adalah yang pertama. Teruskan dan klik Buangkan

nova kodi membina

Langkah 8: Sekarang anda melihat senarai beberapa tetapan. Pilih sebarang tetapan yang ingin anda ubah dan klik Teruskan 

kodi nova membina

Langkah 9: Apabila pop timbul ini menunjukkan, anda boleh mengklik Menu Bina dan mula memasang Nova Kodi Build.

Walau bagaimanapun, saya akan menampung pemasangan di bahagian seterusnya, di mana saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk pergi ke bahagian membina dari skrin utama Kodi

Klik Abai

memasang nova build pada kodi

Catatan: 3 pop timbul ini biasanya muncul semula. Jika mereka melakukannya, klik butang Abaikan, Teruskan dan Abaikan lagi

Bahagian 3: Pasang Nova Kodi Build

Di bahagian ini, kami akhirnya akan memasang Nova Kodi Build. Inilah langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Pergi ke skrin utama Kodi

Langkah 2: Klik Add-ons

Langkah 3: Klik Tambahan program

Langkah 4: Klik pada Membina Mudah dalam bahagian Tambahan program

nova build kodi

Langkah 5: Klik (Rohas) Membina

kodi nova membina

Langkah 6: Pilih Nova Bina di bawah Krypton Builds

memasang nova build

Langkah 7: Klik Pemasangan Segar

Mengapa Pemasangan Segar dan Tidak Dipasang Standard? Saya memilih Segera Pasang sepanjang masa semasa memasang mana-mana Kodi membina. Ia menyapu Kodi bersih dan membolehkan saya memasang binaan pada batu tulis yang bersih. Dengan cara ini, membina prestasi yang lebih baik. Sekiranya Kodi dimuatkan dengan tambahan dan penyihir, prestasi binaan terjejas. Dan, bagaimanapun, Standard Install tidak dapat menyimpan semua data anda. 

langkah pemasangan membina nova

Langkah 8: Klik Teruskan

Kodi ingin memastikan anda tahu apa yang anda lakukan sebelum menghapus aplikasi bersih. Itulah sebabnya pengesahan ini!

panduan untuk memasang kodi nova build

Langkah 9: Tunggu binaan untuk memasang. Pembina Nova Kodi akan mengambil masa 3-4 minit.

Muat turun nova build

Langkah 10: Apabila pemasangan selesai, klik Force Close apabila digesa.

Anda boleh mencuba Profil Reload, tetapi ia tidak berfungsi. Itulah sebabnya Force Close adalah pilihan terbaik

memaksa menutup kodi

Anda telah berjaya memasang bina Nova pada Kodi.

Gambaran Keseluruhan Nova Kodi Build

Anda perlu membuka semula Kodi selepas pemasangan untuk membina untuk dilaksanakan. Skrin rumah Nova Kodi membina kelihatan seperti ini:

kulit membina nova

Anda mesti perhatikan bahawa susun atur asas yang paling membina Kodi adalah sama. Kodi Nova membina tidak terkecuali. Sudah tentu, tema itu berbeza dan unik. Saya bercakap mengenai susun atur di mana bar menu dan bar submenu diletakkan di seluruh lebar skrin Kodi. Bar ini boleh dilayari dengan menekan butang arah pada jarak jauh FireStick anda (kekunci arah pada komputer anda atau meleret pada peranti sentuh)

Apabila anda memilih item menu utama, item submenu yang berkaitan muncul di bawahnya. Jika anda memilih pilihan media, seperti Filem atau Rancangan TV, anda juga melihat tambahan berkaitan di bahagian bawah.

Contohnya, apabila saya memilih Rancangan TV, Placenta, Aliran Kematian, Neptunus Rising, Yoda, Kratos, Addurs Incursion muncul di bahagian bawah.

Tetapi, ini bukan senarai lengkap addons. Terdapat banyak lagi. Untuk mencari semua tambahan, pilih Sistem dalam bar menu utama dan buka Addon Video dari submenu

bagaimana nova kodi membina kelihatan

Ini adalah senarai lengkap tambahan video yang dibungkus dan dimuat dengan Nova Kodi Build. Anda boleh melihat 14 tambahan dalam imej ini. Tetapi, anda boleh menatal Kodi dan mencari lebih banyak lagi.

bagaimana memasang kodi nova build

Sama ada anda telah menggunakan mana-mana Kodi membina sebelum ini, ia akan mengambil sedikit masa sahaja untuk membiasakan diri dengan Kodi Nova Build.

Penggulungan

Panduan ini menunjukkan cara memasang Nova membina Kodi. Binaan ringan ini berfungsi dengan lancar dan sempurna pada semua peranti Kodi. Ia adalah pilihan yang baik untuk peranti spec rendah seperti FireStick, Fire TV atau Android TV Boxes. Binaan itu tidak menggunakan grafik yang mencolok, menyimpan susun atur yang minimum, dan menyampaikan prestasi yang lebih baik daripada kebanyakan binaan lain.

Berkaitan:

Cara Memasang Tiada Had Magic Build
Bagaimana untuk memasang Equinox Kodi Build
Bagaimana untuk memasang Multiple Kodi Builds
Cara Pasang Debu Diamond Debu

Klik di sini untuk mendapatkan Trik Kancing Rahsia secara langsung ke peti masuk anda.

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me