Cara Pasang Salin Dan Tampalkan Kodi Addon

>

Dalam panduan ini, saya akan menunjukkan kepada anda cara memasang Salinan DAN Tampal addon Kodi. Kaedah yang digariskan di bawah ini berfungsi dengan sama pada semua platform Kodry Krytpon yang disokong seperti FireStick, telefon Android, Windows PC, Mac dan banyak lagi.

Copy And Paste adalah Kodi addon untuk menonton filem percuma. Addon ini tidak semestinya mempunyai koleksi yang sama seperti addon lain. Ia memberi tumpuan lebih kepada filem melalui rancangan TV. Ia juga telah menganjurkan tajuk filem dalam beberapa kategori yang unik seperti Reddit atas 250, Filem Alien, Seni Bela Diri, Penyihir dan lain-lain. Addon mempunyai banyak kandungan dan mendapatkan aliran berkualiti baik dari pelbagai pelayan.

Malah, ia adalah pengumpulan dan pengorganisasian filem yang menimbulkan minat saya terhadap Copy and Paste Kodon addon. Apabila saya meneroka lebih banyak lagi, saya mula menyukainya. Terdapat banyak perkara di sini saya tidak dapat mencari tempat lain. Oleh itu, saya merasa terpaksa berkongsi dengan anda. Ia tidak lama lagi akan menjadi antara tambahan Kodi terbaik kami. Jadi, inilah panduan cara memasang Copy and Paste Kodon addon.

Kemas kini: Copy and Paste Addon telah dikeluarkan dari Maverick Repo. Ia tidak lagi tersedia.

Cara Pasang Salin dan Tampalkan Kodi

Salin dan Tampal adalah addon pihak ketiga. Mekanisme keselamatan lalai Kodi dirancang untuk mencegah pemasangan plugin pihak ketiga atau addon. Tetapi, anda boleh dengan mudah memintas peraturan itu dengan membuat perubahan kecil pada tetapan keselamatan. Buat perubahan ini hanya apabila anda pasti bahawa addon yang anda akan pasang selamat. Berita baiknya ialah Copy dan Paste Kodi addon selamat.

Inilah yang perlu anda lakukan:

1. Jalankan aplikasi Kodi pada peranti anda dan kemudian klik 'Tetapan' pada skrin utama. Ikon ini kelihatan seperti anak panah dan diletakkan di sebelah kiri atas skrin utama.

bagaimana memasang kodi dan tampal addon kodi

2. Seterusnya, anda ingin mengklik 'Tetapan Sistem'

tetapan sistem kodi

3. Apabila anda melihat skrin berikut, pilih 'Tambah' pada lajur kiri / sidebar. Apabila anda berbuat demikian, anda akan melihat pilihan 'Sumber Tidak Diketahui' di sebelah kanan tetingkap. Pilihan ini mempunyai suis, yang perlu dipindahkan ke kedudukan ON (jika belum). Oleh itu, aktifkan Sumber Tidak Diketahui

Kodi sumber tidak diketahui

4. Apa yang akan anda lihat seterusnya ialah mesej amaran berikut. Oleh kerana Copy dan Paste adalah Kodi addon yang selamat, anda boleh mengabaikan mesej ini dan klik 'Ya' untuk meneruskan

kodi pengesahan sumber tidak diketahui

Anda kini boleh memasang Copy and Paste Kodon addon.

Adalah idea yang baik untuk melumpuhkan Sumber Tidak Diketahui sebaik sahaja anda memasang addon ini.

Gambaran Keseluruhan Proses

Sebelum kita memulakan langkah-langkah pemasangan, berikan saya gambaran ringkas mengenai proses itu supaya anda tahu apa yang diharapkan. Ini akan menjadi proses tiga bahagian di mana saya akan membawa anda melalui yang berikut:

Bahagian 1: Tambah Sumber untuk Kodi (yang akan digunakan untuk memasang repositori)

Bahagian 2: Pasang repositori MaverickTV dari sumber (repo tersebut akan digunakan untuk memasang Salinan dan Paste Kodi addon)

Bahagian 3: Pasang Copy dan Paste addon pada Kodi dari repo MaverickTV

Biar saya kini membawa anda melalui bahagian prosedur pemasangan dengan bahagian dan langkah demi langkah.

Perhatian Pengguna KODI: Bacalah sebelum anda meneruskan

Add / build Kodi menawarkan kandungan penstriman tanpa had, tetapi juga boleh membawa anda ke masalah undang-undang jika ditangkap streaming Filem / rancangan TV / Sukan percuma. Pengguna Kodi sangat dinasihatkan untuk sentiasa menyambungkan VPN semasa streaming dalam talian. VPN Kodi yang baik menyembunyikan identiti anda, memintas pengawasan kerajaan, kandungan yang disekat geo, dan penjejakan ISP (yang juga membantu dalam streaming penimbal bebas).

Saya menggunakan ExpressVPN yang VPN terpantas dan paling selamat. Ia sangat mudah untuk dipasang pada mana-mana peranti termasuk Amazon FireStick. Anda mendapat 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada rancangan tahunannya. Juga, ia datang dengan jaminan wang balik 30 hari. Sekiranya anda tidak berpuas hati, anda boleh meminta bayaran balik.

Klik DI SINI untuk mendapatkan 3 bulan percuma dan menjimatkan 49% pada ExpressVPN

Baca: Cara memasang dan menggunakan VPN Kodi

Bahagian 1: Tambah Sumber kepada Kodi

Ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1: Lancarkan Kodi dan apabila anda melihat ikon 'Tetapan', klik pada skrin utama

cara memasang salinan dan tampal pada kodi

Langkah 2: Pada tetingkap seterusnya klik pilihan 'Pengurus fail'

pengurus faili kodi

Langkah 3: Kini, teruskan dan klik 'Tambah sumber' 

tambah sumber pada kodi

Langkah 4: Apabila anda melihat tetingkap berikut, klik pada

salin dan tampal addon kodi 

Langkah 5: Anda kini akan melihat tetingkap seperti yang ditunjukkan dalam imej di bawah. Tepat jenis http://mavericktv.net/mavrepo/ sama ada menggunakan papan kekunci pada skrin atau mana-mana peranti input lain yang mungkin anda gunakan, seperti papan kekunci.

Anda akan mahu memastikan tiada taip taip berlaku semasa menaip di URL ini. Tekan 'OK' apabila selesai

Salin kodi dan tempel addon

Langkah 6: Sekarang, masukkan nama yang anda mahu mengenal pasti sumber ini dengan. Nama akan masuk dalam fail yang difailkan 'Masukkan nama untuk sumber media ini'

Saya memilih Maverick sebagai nama sumbernya. Klik pada 'OK' sekali lagi

kodi copy dan paste URL sumber addon

Sekarang, itu menambah sumbernya. Mari kita pergi ke bahagian seterusnya

Bahagian 2: Pasang repositori MaverickTV dari sumbernya

Repositori adalah tuan rumah kepada pelbagai tambahan. Repositori MaverickTV menjadi tuan rumah Copy and Paste Kodi addon dan banyak lagi.

Berikut ialah cara anda memasang repo ini:

Langkah 1: Kembali ke skrin utama Kodi lagi. Sekarang, klik 'Add-ons' pada bar sisi kiri

tetapan tambahan kodi

Langkah 2: Sekarang anda mahu mengklik pilihan 'Pemasang pakej' di sebelah kiri atas. Seperti yang dapat anda lihat dalam imej di bawah, ikon ini kelihatan seperti kotak terbuka

pemasang pakej kodi

Langkah 3: Sekarang, buka 'Pasang dari fail zip'

memasang kodi dari fail zip

Langkah 4: Anda sepatutnya dapat melihat nama sumber yang anda masukkan Bahagian 1: Langkah 6. Seperti yang saya namakannya Maverick, ia muncul dalam senarai (lihat imej di bawah).

Klik ia.

salin dan tampal addon Maverick repo

Langkah 5: Seterusnya, anda harus melihat fail zip pada tetingkap seterusnya. Ia dinamakan 'repository.maverickrepo-x.x.zip'

x.x ialah nombor versi dan mungkin berubah kemudian. Teruskan dan klik fail zip ini

salin dan tampal file zip addon kodi

Langkah 6: Kini, tunggu makluman 'Pemberitahuan Tambah MaverickTV Repo' muncul untuk dipaparkan (anda akan melihatnya di sebelah kanan bahagian atas skrin)

cara memasang repo tv maverick

Itu memasang repo MaverickTV pada Kodi. Marilah kita lihat bagaimana untuk mendapatkan Copy dan Paste Kodi addon dari itu.

Bahagian 3: Pasang Salin dan tampal addon 

Inilah langkah-langkah berikut:

Langkah 1: Jika anda masih berada di skrin yang kami tinggalkan Bahagian 2: Langkah 6 kemudian klik 'Pasang dari repositori'. Jika tidak, pergi ke skrin utama Kodi dan kemudian navigasi ke Tambah-ons> Pakej Pemasangan dan kemudian klik 'Pasang dari repositori'

memasang dari repositori pada kodi

Langkah 2: Klik 'MaverickTV repo'

repositori maverick

Langkah 3: Klik Tambah video

salin dan tampal addon

Langkah 4: Klik 'Copy And Paste' addon pada senarai

cara menambah salinan dan tampal addon kodi

Langkah 5: Klik butang 'Pasang' apabila anda melihat skrin berikut. Butang di bahagian bawah kanan

bagaimana memasang salinan dan tampal addon kodi

Langkah 6: Sekarang, apa yang perlu anda lakukan ialah tunggu pemberitahuan 'Salin Dan Tampal yang dipasang' untuk dipaparkan

Salin kodi dan tempel addon

Langkah 7: Sekarang, kembali ke skrin utama dan navigasi ke Tambah-ons > Tambah Video. Anda akan menemui Copy And Paste addon untuk Kodi di kalangan addon anda yang lain (jika ada)

cara menggunakan copy dan paste addon di kodi

Teruskan dan buka addon dan nikmati kandungan kegemaran anda.

Kesimpulannya

Seperti yang anda mungkin perhatikan banyak penambahan telah sama ada ditutup atau telah berhenti mengambil pautan penstriman dari lewat. Inilah sebabnya mengapa ia menjadi lebih penting untuk tetap up to date dengan addons yang sebenarnya berfungsi. Syukurlah, Salin DAN Tampal addon Kodi adalah antara yang berfungsi dan anda boleh memasangnya dari repositori Maverick. Saya mengambil masa kurang daripada 5 minit untuk memasang addons dan saya kagum dengan koleksinya. Malah, ia mempunyai beberapa barangan retro, yang saya tidak dapati di banyak tempat. Teruskan dan cuba.

Berkaitan:

Bagaimana untuk memasang Kodi pada Batang Api
Bagaimana untuk Jailbreak Amazon Fire Stick
Bagaimana untuk memasang cCloud Kodi Addon
Bagaimana untuk memasang Exodus Redux Kodi Addon

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me