Cum să resetați Kodi pe Amazon FireStick

>

În acest articol, vom învăța cum să resetați Kodi 18.5 / 18.4 Leia sau Kodi 17.6 Krypton la setările implicite din fabrică pe FireStick. Kodi este un instrument incredibil care vă transformă dispozitivul într-un centru media și vă permite să transmiteți conținutul preferat - gratuit și plătit (desigur, gratuit în cea mai mare parte). Dar, această platformă gratuită și open-source nu este lipsită de probleme. În special, utilizatorii de lungă durată care au instalate mai multe suplimente Kodi, se confruntă cu probleme de performanță de mai multe ori decât își doresc.

Există mai multe hacks și soluții care ajută la accelerarea Kodi și la remedierea erorilor care împiedică performanța. Dar, există momente în care niciuna dintre soluții nu funcționează și resetarea Kodi la implicit rămâne ca singura opțiune viabilă. Resetarea aplicației vă oferă ardezia curată pentru a începe, ca și cum ați alerga Kodi pentru prima dată. Nu uitați că, de asemenea, înseamnă că pierdeți toate datele Kodi, cum ar fi suplimentele și setările dvs. Acest lucru poate fi îngrijit, deși într-o anumită măsură.

Acest articol este de asemenea pentru cei care doresc doar să înceapă să utilizeze Kodi de la început, fără a trebui să treacă prin procesul de dezinstalare și reinstalare a aplicației. De exemplu, dacă ați instalat prea multe suplimente și compilări de-a lungul timpului și nu le mai folosiți pe cele mai multe, în loc să le eliminați individual, puteți îndepărta Kodi curat cu o resetare rapidă și puteți configura muma de suplimente. ai vrea să folosești.

Cum să resetați Kodi pe FireStick

cum să resetați kodi pe firestick

În secțiunile viitoare ale acestui articol, vom vorbi despre cum să resetați Kodi pe FireStick, cum să faceți copii de rezervă și să restaurați datele dvs. și orice altceva trebuie să știți. Continua să citești!

Atenție Utilizatori FireStick: Citiți înainte de a continua

Guvernele și ISP-urile din întreaga lume monitorizează activitățile online ale utilizatorilor lor. Dacă găsiți conținut protejat de drepturi de autor pe Fire TV Stick, puteți avea probleme grave. În prezent, IP-ul dvs. este vizibil pentru toată lumea. Vă recomand să obțineți o VPN bună FireStick și să vă ascundeți identitatea, astfel încât experiența dvs. de vizionare a filmelor să nu ia o schimbare proastă.

eu folosesc ExpressVPN care este cel mai rapid și sigur VPN din industrie. Este foarte ușor de instalat pe orice dispozitiv, inclusiv Amazon Fire TV Stick. De asemenea, vine cu o garanție de returnare de 30 de zile. Dacă nu vă place serviciul lor, puteți solicita întotdeauna o rambursare. ExpressVPN are, de asemenea, o ofertă specială unde poți primești 3 luni gratis și economisește 49% pe planul anual.

Iată motivele pentru care trebuie să utilizați un VPN tot timpul.

PASUL 1 - Backup Kodi pe FireStick

Dacă utilizați Kodi pe FireStick de ceva timp, este posibil să aveți deja instalate unele suplimente, compilări și personalizate mai multe setări. Când resetați Kodi la setările implicite din FireStick, pierdeți toate datele Kodi, inclusiv toate suplimentele și personalizările. Configurarea din nou a tuturor poate fi o problemă. Nu numai că este nevoie de timp, este posibil să nu vă amintiți nici măcar de setările anterioare.

Dacă tot ce vrei este să începi pur și simplu de la zero, nu trebuie să faci multe. Resetează Kodi și ești bine să mergi. Cu toate acestea, dacă doriți ca Kodi să se întoarcă oarecum așa cum a fost, vă recomand să luați o copie de rezervă înainte de a o reseta.

Notă: Există mai multe suplimente care vă permit să faceți backup și să restaurați Kodi. Niciunul dintre ei nu oferă soluții de rezervă nepricepute. Într-un anumit motiv, suplimentele recuperează doar o parte din datele copiate de rezervă în timpul restaurării. Cu toate acestea, este mai bine să recuperezi ceva decât să pierzi totul.

Înainte de a reseta Kodi, vă recomand să faceți o notă despre tot ceea ce ați dori să fie restaurat, astfel încât să îl configurați manual ulterior, în cazul în care datele întregi nu vor fi recuperate automat.

Când vine vorba de backup-ul de date Kodi, am găsit cel mai eficient efectiv Wizard Ares. Restaurează majoritatea datelor de rezervă și este ușor de configurat și utilizat. Puteți afla aici cum se instalează Ares Wizard pe Kodi.

După ce aveți asistentul Ares, iată cum puteți face copii de rezervă ale datelor Kodi.

# 1. Navigați la suplimente > Aplicați suplimente de pe ecranul de start Kodi și deschideți Expertul Ares

cum să resetați Kodi

# 2. Acum selectați și faceți clic pe fila „Backup” din partea de sus a interfeței Expert Ares

resetați Kodi la implicit

# 3. Dacă nu ați ales încă folderul de destinație în care va fi salvat fișierul de rezervă sau doriți să-l schimbați, faceți clic pe „Selectare destinație” în „Backup” din coloana din stânga

cum să resetați Kodi pe FireStick

# 4. Faceți clic pe opțiunea „Backup” din stânga în fereastra de configurare a asistentului Ares care apare

cum să resetați Kodi la setările din fabrică

# 5. Acum faceți clic pe „folderul destinație de rezervă” pentru a selecta folderul în care doriți să faceți o copie de rezervă a datelor Kodi

cum să resetați kodi pe focul tv

# 6. Deschideți „Sistem de fișiere rădăcină”

resetează kodi pe stick tv tv

# 7. Dați clic pe „sdcard”

cum se face backup pentru kodi dara

# 8. Acum puteți selecta orice folder de pe dispozitivul dvs. FireStick unde doriți să salvați datele de rezervă ale Kodi. FireStick are deja un dosar „backup-uri”, așa că îmi păstrez fișierele de rezervă aici. Dar, puteți alege orice dosar existent pe care îl doriți sau puteți crea unul nou, făcând clic pe butonul „Folder nou” din dreapta.

cum să faceți o copie de rezervă kodi pe firestick

# 9. Am creat folderul „kodi” în copiile de rezervă. Dosarul de rezervă Kodi nu există în mod implicit.

backup kodi

# 10. Acum, deschideți folderul „kodi” pe care tocmai l-ați creat în folderul copiilor de rezervă (nu veți vedea nimic în el, deoarece nu am făcut încă o copie de rezervă Kodi) și faceți clic pe butonul „OK” pentru a-l selecta.

cum să resetați kodi

# 11. Acum aveți un nou folder de destinație de rezervă. Faceți clic pe „OK” când reveniți la fereastra cu setările asistentului Ares

folder de rezervă kodi

# 12. Când reveniți la interfața asistentului Ares, ar trebui să vedeți opțiunea „Reîmprospătare” în „Copie de rezervă” (asta pentru că ați ales un nou folder de destinație). Faceți clic pe butonul „Actualizare”.

cum să faceți backup kodi înainte de resetare

# 13. Acum, Ares Wizard este actualizat cu noua destinație de rezervă. După cum puteți vedea în imaginea de mai jos, puteți alege ce date Kodi să facă copie de rezervă și ce să lăsați afară. Dacă doriți să faceți backup, selectați „Backup complet de sistem”. Dacă doriți doar să faceți o copie de rezervă a suplimentelor, selectați „Adăugări” și lăsați orice altceva necontrolat. După ce ați făcut alegerea, faceți clic pe butonul „Faceți backup”.

cum să ștergeți datele despre kodi

# 14. Veți vedea o solicitare promptă dacă doriți să săriți sau să faceți backup pentru pachete.

De fiecare dată când actualizați un add-on sau instalați unul nou, este descărcat și un pachet. După actualizare sau instalare, nu mai aveți nevoie de pachete și continuă să ocupe spațiu în spațiul dvs. limitat de stocare FireStick. Faceți întotdeauna clic pe „Da” pentru a sări peste pachete, deoarece nu mai aveți nevoie de ele.

resetarea kodi

# 15. Vrăjitorul Ares va începe să susțină Kodi. Așa va arăta progresul.

kodi de rezervă cu un asistent ares

# 16. Atunci când Kodi este salvat, un pop-up vă va întreba dacă doriți să vizualizați fișierele omise. Faceți clic pe „Nu” pentru a continua (sau selectați „Da” dacă doriți cu adevărat să vedeți fișierele omise). Și nu uitați să ignorați dimensiunea totală a fișierelor săritate pe care le arată acest prompt. După cum vedeți, numărul este incorect (36722318 MB se convertește la 36722 GB, care este de aproape 4600 de ori dimensiunea maximă de 8 GB a dispozitivului dvs. FireStick). Este clar un glitch.

asistent de rezervă ares

În secțiunea următoare, vom învăța cum să resetați Kodi. În secțiunea următoare, vom vedea cum să o restaurați.

PASUL 2 - Resetați Kodi pe FireStick

Există două moduri de a reseta Kodi. Unul este să ștergeți datele Kodi fără să le dezinstalați. Cealaltă este să dezinstalați aplicația din FireStick și să eliminați toate datele asociate împreună cu ea. Vom arunca o privire pe amândouă unul câte unul.

Așa arată Kodi cu toate setările dvs. înainte de resetare a suplimentelor instalate.

resetează kodi pe firestick

Metoda # 1: Ștergeți datele Kodi

Acum vom învăța cum să ștergeți datele despre Kodi. Această metodă este mai simplă și aproape fără efort, deoarece elimină nevoia de a dezinstala Kodi, care este un pas suplimentar. Ștergerea datelor va păstra Kodi pe FireStick, dar va elimina toate complementele, setările, personalizările, setările Kodi și orice altceva. Așadar, dacă doriți să știți cum să resetați Kodi la setările din fabrică, pur și simplu ștergeți datele. Îți voi arăta cum.

# 1. Utilizați telecomanda pentru a selecta „Setări” în meniul de sus al ecranului de start al FireStick.

resetează kodi amazon stick de foc

# 2. Acum, accesați meniul „Aplicații” și deschideți-l apăsând butonul „Selectați” de pe telecomandă

aplicații pentru pompieri

# 3. Deschideți „Gestionați aplicațiile instalate”

cum să eliminați datele kodi pe firestick

# 4. Acum ar trebui să vedeți lista tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitivul dvs. FireStick. Derulați în jos și selectați Kodi aici și apăsați „Selectați” pe telecomandă pentru a accesa opțiunile disponibile

cum să ștergeți datele despre kodi

# 5. Pe ecranul următor, faceți clic pe opțiunea „Șterge date”. În partea dreaptă, puteți vedea informații suplimentare despre Kodi pe FireStick, inclusiv cantitatea de stocare pe care o consumă. În imaginea de mai jos, aplicația Kodi însuși ocupă spațiu de 164 MB, în timp ce datele asociate au dimensiunea de 125 MB.

cum să ștergeți Datele despre Kodi pentru firestick

# 6. Faceți clic pe „Ștergeți datele” încă o dată pe ecranul următor pentru a confirma acțiunea dvs.

cum să resetați kodi

# 7. Apăsați butonul înapoi de pe telecomandă doar o dată pentru a reveni la meniul anterior. Vei vedea în dreapta că datele Kodi au fost șterse.

cum să eliminați datele kodi

# 8. Reveniți la ecranul de start și accesați „Aplicațiile dvs. & Secțiunea Jocuri. Fugi Kodi de acolo. Veți vedea „Pregătirea pentru prima execuție” (consultați imaginea de mai jos). Acest lucru înseamnă că toate datele Kodi au fost șterse și că l-ați resetat Kodi la implicit.

deschideți kodi după resetare

# 9. Când accesați secțiunea Complemente din ecranul de pornire Kodi, vedeți că toate suplimentele dvs. au fost, de asemenea, eliminate. Kodi este acum la fel de bun ca nou.

kodi pe firestick

În această parte, am învățat cum să resetați Kodi pe FireStick, ștergând datele. În următoarea metodă, vom vedea cum să eliminați Kodi din FireStick.

Metoda # 2: Dezinstalați Kodi pe FireStick

Desigur, cealaltă modalitate de a reseta Kodi pe FireStick este să îl eliminați complet și apoi să îl reinstalați. Acesta este un proces mai lung, dar care produce aceleași rezultate. Uneori, dezinstalarea și reinstalarea se ocupă de anumite probleme pe care datele clare nu le pot.

Așadar, să vedem cum se dezinstalează Kodi pe FireStick.

# 1. Ca și în prima metodă, selectați „Setări” din ecranul de pornire FireStick și faceți clic pe „Aplicații” din meniu. Acum faceți clic pe „Gestionați aplicațiile instalate” și apoi selectați „Kodi din listă”.

cum să dezinstalați kodi pe firestick

# 2. Veți vedea din nou următorul meniu. De data aceasta faceți clic pe „Dezinstalare”

dezinstalați Kodi pe fire tv stick

# 3. Faceți clic pe „Dezinstalare” încă o dată pe ecranul următor pentru a confirma acțiunea dvs..

cum să elimini Kodi de pe FireStick

Aceasta va elimina Kodi de pe dispozitivul dvs. FireStick. Când Kodi este reinstalat, toate datele vor fi eliminate.

Acum pentru a reinstala aplicația Kodi, accesați aici pentru a afla cum să jailbreak FireStick cu Kodi.

PASUL 3 - Restaurarea datelor Kodi cu copii de siguranță folosind expertul Ares

Acum că ați resetat Kodi, veți dori să restaurați copia de rezervă pe care ați creat-o la Pasul 1. De când ați făcut o copie de rezervă cu Ares Wizard, veți avea nevoie din nou de Ares Wizard pentru a restabili datele.

În timpul procesului de resetare, toate suplimentele dvs. vor fi eliminate, inclusiv Ares Wizard. Prin urmare, trebuie să fie instalat din nou.

Puteți citi acest lucru pentru a instala Ares Wizard pe Kodi.

# 1. După instalare, executați aplicația și selectați fila „Backup” în partea de sus și faceți clic pe opțiunea „Selectați fișier de rezervă” din secțiunea „Restaurare” (consultați imaginea de mai jos)

cum să resetați Kodi la setările din fabrică

# 2. Selectați opțiunea „Restaurare” în setările Expertului Ares din panoul de meniu din stânga

cum să restaurați backupul de date kodi după resetare

# 3. Acum faceți clic pe „Fișier de rezervă” din dreapta

cum să restaurați kodi pe firestick

# 4. Deschideți acum „Sistem de fișiere rădăcină” și navigați la folderul în care ați făcut backup pentru datele Kodi mai devreme. În cazul meu, ar fi un sistem de fișiere Root > card SD > backup-uri > Kodi.

Faceți clic pe fișierul de rezervă din care doriți să restaurați datele

cum să reinstalați kodi pe firestick

# 5. Apoi, faceți clic pe „OK” pentru a continua

cum să resetați kodi pe firestick

# 6. Acum faceți clic pe „REFRESH” din secțiunea „Restaurare” din dreapta

cum să resetați kodi

# 7. Faceți clic pe butonul „Restaurare copie de siguranță” din partea de jos

cum să elimini kodi-ul de pe foc

# 8. Dacă ați modificat orice setare de când ați reinstalat Kodi după resetare și doriți să le păstrați, selectați opțiunile dorite din fereastra pop-up următoare, apoi faceți clic pe „Continuă”. Dacă nu este selectată niciuna dintre opțiuni, setările actuale pot fi ignorate.

restaurați kodi pe firestick

# 9. Când datele Kodi sunt restabilite, veți vedea confirmarea „Restaurare completată”. Faceți clic pe „OK” pentru a continua.

cum să restaurați backup-ul Kodi cu ajutorul unui expert de ares

# 10. Pentru ca guisettings.xml să se aplice corect, Kodi va trebui să fie închisă cu forța. Faceți clic pe „OK” pentru a face asta. Aceasta vă va duce înapoi la interfața FireStick de unde puteți relansa Kodi.

restaurați backup-ul Kodi

# 11. Întoarceți-vă la ecranul de pornire Kodi. După cum vedeți, nu toate complementele au fost restaurate. Acest lucru validează ceea ce am spus anterior, că datele sunt salvate doar parțial. Din păcate, acesta este cel mai bun lucru pe care îl putem face. Dar, totuși, vă va economisi timp și eforturi, deoarece nu trebuie să configurați Kodi de la zero.

cum să resetați kodi pe firestick

Ce zici de completări / completări lipsă

După cum am menționat anterior, Ares Wizard va restaura datele, dar este posibil să nu fie datele complete pe care le-ați avut înainte de a reseta Kodi. Așadar, dacă îți lipsesc unele componente sau completări de care ai nevoie din nou, le poți reinstala. Puteți verifica următoarele link-uri de resurse pentru adăugarea de suplimente, compilări și aplicații.

  • Cele mai bune Kodi Addons
  • Cele mai bune construcții Kodi
  • Cele mai bune aplicații FireStick

Cum să vă odihniți Kodi (Ghid video)

Înveliți

Deci, acum ați aflat, cum să faceți o copie de siguranță a datelor Kodi, să resetați Kodi, să dezinstalați și să reinstalați Kodi și cum să restaurați datele Kodi pe Fire TV / Stick. Resetarea sau eliminarea Kodi va îmbunătăți, cu siguranță, performanța și va șterge oarecare spațiu și pe spațiul dvs. de stocare FireStick. Sau, dacă simțiți că aplicația dvs. Kodi este încărcată de toate complementele și nu vă mai folosiți niciodată, resetarea ar putea fi doar calea cea bună.

Legate de:

Cum să imprimați Jailbreak Fire Stick
Cum se instalează Cinema APK pe Fire Stick
Cum să actualizați Kodi pe Fire Stick
Cum să remediați tamponarea Kodi
Cum se instalează VPN pe FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me