De 6 bästa Kodi-alternativen att använda under 2020

>

I den här artikeln ställer jag upp de bästa Kodi-alternativen för streaming av filmer, shower och mer. Dessa alternativ erbjuder strömningsalternativ för en rad medieenheter inklusive FireStick, PC, Mobiles och mer.

Kodi är ett otroligt medieverktyg som erbjuder massor av funktioner och stöder hundratals tillägg och dussintals builds. Jag har inte sett många mediaspelare så mångsidiga och så engagerade som Kodi. Kodi är dock inte den mest användarvänliga applikationen och kräver lite av en inlärningskurva för att vänja sig. Det kan till och med vara lite överväldigande för vissa användare.

Tack och lov är Kodi inte den enda medietjänsten. Det finns många fler och några är ännu mycket lättare att använda. Du kan använda dem som Kodi-alternativ. I själva verket skulle det vara en bra idé att använda dem tillsammans med Kodi. Du kommer att ha gott om att strömma medan du får tag på Kodi-appen.

Bästa Kodi-alternativ

Låt oss ta en titt på några av de bästa Kodi-alternativen.

Observera användare: Läs innan du fortsätter

Regeringar och internetleverantörer över hela världen övervakar sina användares onlineaktiviteter. Om du hittar strömmande upphovsrättsskyddat innehåll online, kan du få allvarliga problem. För närvarande är din IP synlig för alla. Jag rekommenderar dig starkt att få en bra VPN och dölja din identitet så att din filmupplevelse inte tar en dålig vändning.

jag använder ExpressVPN vilket är den snabbaste och säkraste VPN i branschen. Det är väldigt enkelt att installera på alla enheter inklusive Amazon Fire TV Stick. Dessutom kommer det med en 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Om du inte gillar deras tjänst kan du alltid be om återbetalning. ExpressVPN har också en speciell affär där du kan få tre månader gratis och spara 49% på årsplanen.

Här är orsakerna till att du måste använda ett VPN hela tiden.

1. Stremio

bästa kodi-alternativ

Stremio delar några likheter med Kodi. Detta kvalificerar det som ett av de bästa alternativen för Kodi. Till att börja med är Stremio också en mediatjänst över plattformar som låter dig strömma filmer, program, live-tv och mer. Det är via de officiella kanalerna på många enheter och på de andra, det kan enkelt sidledas.

Liksom Kodi stöder Stremio också officiell och inofficiell videoströmning och tillägg till verktyg. Men den stora skillnaden är att till skillnad från Kodi installeras Stremio-tillägg inte lokalt. Tillägget installeras online och är bundet till ditt Stremio-konto. När du installerar ett Stremio-tillägg på en enhet är det tillgängligt på alla enheter som du har loggat in på med samma konto. Du behöver inte installera det individuellt på varje enhet.

Till skillnad från Kodi behöver du inte manuellt leta upp Stremio-tillägg. Avsnittet om tillägg i appen visar alla de tillägg som stöds. Du kan installera dem med ett enda klick.

Stremio är också mer användarvänlig än Kodi. Du behöver lite inlärningskurva med Kodi, men med Stremio kan du komma igång direkt.

Visat innehåll visas på appens hemskärm. Om du vill utforska mer kan du gå till avsnittet Upptäck. Med kategorin Mitt bibliotek kan du enkelt hantera och underhålla ditt bibliotek. Biblioteket synkroniseras över alla Stremio-enheter. Du kan också logga in på ditt Trakt-konto för att hämta dina strömningsdata från andra appar och tjänster.

Naturligtvis är Stremio inte lika mångsidig som Kodi. Det finns bara ett gäng tredjepartstillägg, medan Kodi har hundratals av dem. Stremio-gränssnittet är inte riktigt anpassningsbart. Det finns inga skinn eller teman att välja mellan. Men om allt du letar efter en lättanvänd plattform för att strömma ditt favoritinnehåll, gör Stremio jobbet mycket bra.

Hur man installerar Stremio på FireStick & Android-låda

2. Plex

det bästa kodi-alternativet

Plex är ett annat bra alternativ till Kodi. Den verkliga styrkan hos Plex ligger i dess klientserverdesign, som gör att du kan komma åt alla dina media på alla dina enheter från en central serverplats. I stället för att lita på andra låter Plex dig skapa din egen mediaserver.

Hur Plex fungerar är enkelt. Allt du behöver göra är att konfigurera din dator (eller en Nas-enhet) som en server och få fjärråtkomst till det lokala mediet på servern på valfri klientenhet. Plex-klient stöds på ett brett utbud av enhetsplattformar inklusive Android, Amazon Fire TV, datorer, iOS, Android TV-lådor och mer. Klienten och servern behöver inte ens vara anslutna till samma trådlösa nätverk. Klientenheten kan komma åt servern från var som helst i världen, så länge båda är påslagen och anslutna till internet.

Plex stöder också olika officiella och inofficiella plugins, mer populärt benämnda Plex-kanaler. Plex-kanaler liknar Kodi-tillägg, men de är installerade på servern och tillgängliga för alla anslutna klienter. De inofficiella kanalerna låter dig titta på obegränsade filmer, program, live-tv, etc..

Grundläggande tjänster är gratis men att köpa en Plex Pass (premium Plex-plan) ger extra fördelar inklusive mobil synkronisering, nedladdning av media på klientenheten, Live TV & DVR, kamerauppladdning, automatisk fototagging och mer. Plex är definitivt ett av de bästa Kodi-alternativen, särskilt om du är intresserad av att strömma lokala medier över enheter.

3. Emby

topp kodi alternativ

Precis som Plex, erbjuder Emby också en klientserverdesign och låter dig få åtkomst till dina personliga media från valfri klientenhet. I själva verket delar Emby och Plex flera likheter. Till exempel ger båda dig enkel åtkomst till servermediet via vilken klient som helst. Båda stöds på ett brett utbud av enheter. De låter dig strömma live-TV och erbjuder enkla DVR-hanteringsfunktioner.

Emby har ett användarvänligt gränssnitt som gör att du kan börja strömma på nolltid. Du kan enkelt hantera och organisera dina personliga medier också. Tjänsten stöds av en stark gemenskap som är redo att hjälpa och svara på dina frågor när du vill.

Liksom Plex och Kodi tillhandahåller Emby inget innehåll. Det är en aggregerare som hämtar innehållet från olika källor. Det stöder också olika officiella och inofficiella plugins som ger dig tillgång till ett brett utbud av onlinemedier.

Emby erbjuder också premiumabonnemang som låter dig njuta av specialfunktioner som mobilsynk, offline media, DVR, molnsynk, omslagskonst och mer.

På grund av anledningarna här och mer har vi valt Emby som ett av de bästa alternativen till Kodi.

4. Media Portal

appar som kodi

Media Portal är ett medieverktyg med öppen källkod som är utformat för att konvertera din dator till ett mediahub. Den ansluts enkelt till externa enheter som din TV, DVD-spelare, projektorer, Blue-ray-spelare och låter dig organisera media på ett mer användarvänligt sätt. För närvarande bara tillgängligt på Windows, kan Media Portal köras även på måttligt utrustade enheter. Det betyder att det inte är ett resurskrävande verktyg.

Den här medietjänsten finns i två versioner, Media Player 1 och Media Player 2. Media Player 1 är den äldre, stabila versionen medan Media Player 2 fortfarande är under utveckling. Emellertid hävdar utvecklarna att MP2 är stabilt och arbetas med för ytterligare förbättringar.

Media Portal stöder ett brett utbud av plugins som låter dig titta på filmer, program, live-tv, lyssna på radio och mycket mer. Om PC är din primära underhållningsenhet är Media Portal verkligen ett av de mest livskraftiga Kodi-alternativen för dig.

5. Popcorn Time

topp kodi alternativ

Popcorn Time är ett annat Kodi-alternativ som du vill ta en titt på. Det är en strömningstjänst från tredje part som låter dig titta på obegränsade, gratis filmer och TV-program. Det var ursprungligen endast tillgängligt på Android-mobiler och Android-baserade TV-enheter. Nu stöds det också på Windows PC, Mac och iOS. Du kan ladda ner Windows-appen från den officiella webbplatsen.

Eftersom Popcorn Time är en tjänst från tredje part är det bäst att använda den med ett VPN. Detta kommer att se till att ingen av dina strömningsaktiviteter övervakas eller loggas. Du kanske också behöver ett VPN för att ladda ner appen eftersom dess nedladdningslänk är blockerad i vissa länder.

Popcorn Time äger inget innehåll. Det fungerar som en innehållsaggregator. Det har ett otroligt enkelt och användarvänligt gränssnitt. Innehållet är välorganiserat för enkel åtkomst.

Hur man installerar Popcorn Time på FireStick

6. Universal Media Server

bästa kodi-alternativ

Om du letar efter en enkel medielösning som enkelt strömmar media till en mängd olika DLNA-enheter bör du prova Universal Media Server. Oavsett om du använder en spelkonsol, en TV eller en enkel smartphone kommer denna medietjänst att fungera med alla. Även om du inte har en DLNA-stödd enhet kan du använda webbgränssnittet och strömma utan problem.

Användargränssnittet för UMS är exceptionellt enkelt. Oavsett om du har använt en sådan applikation tidigare eller inte, bör det inte ta dig för lång tid att få tag på detta verktyg.

Universal Media Server stöder ett brett utbud av videoformat och erbjuder automatisk justering av bitrate för att matcha din anslutningshastighet. Verktyget stöds av ett aktivt team av utvecklare som kontinuerligt tillhandahåller nya uppdateringar och programförbättringar. Jag är övertygad om att det är ett av de bästa Kodi-alternativen.

Sista ord

Även om jag har tillhandahållit dessa bästa Kodi-alternativ, måste jag säga att Kodi förblir min personliga favorit. Kodi är mycket anpassningsbar och stöder hundratals fantastiska plugins (tillägg och build). Vad Kodi saknar är användarvänlighet (bara tills du kommer runt det). Det är där dessa alternativ till Kodi kommer in i bilden. Ta en titt och låt oss veta vilken som är din favorit genom kommentarerna nedan.

Relaterad:

Bästa Terrarium TV-alternativ
Bästa Showbox-alternativ
Hur du installerar Kodi på FireStick

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me