Er Kodi lovlig og trygt å bruke?

>

Kodi har oppnådd mye popularitet i den siste tiden, takket være sin evne til å umiddelbart transformere enheten din til et mediesenter. Jeg har brukt Kodi i flere år og ville ikke hakket ordene mine som sa at det sannsynligvis er den beste mediaspilleren jeg har hatt sjansen til å bruke langt. Kodi spiller ikke bare medier fra den lokale lagringen, men dens virkelige kraft ligger i å tilrettelegge for online streaming gjennom forskjellige tillegg. Kodi gir deg tilgang til det bunnløse bassenget med innhold på nettet. Og det er hundrevis av gratis tillegg som lar deg ta et dykk i bassenget.

Det er enestående! Er det ikke? Det er sikkert. Imidlertid har Kodi også vært gjenstand for juridiske debatter fordi det lar deg streame arrangementet som er opphavsrettsbeskyttet innhold gratis. Du har kanskje spurt deg selv - er Kodi lovlig og trygg, eller kan jeg bli fanget i juridiske problemer ved å bruke denne mediaspilleren? Vi har hørt mye om Kodi, og jeg forstår hvor bekymringene dine kommer fra. Derfor skriver jeg denne artikkelen for å hjelpe deg med å svare på noen av spørsmålene dine og gi deg litt klarhet om den juridiske statusen til Kodi media player.

er kodi legal

Hva jeg skal dele med deg er ikke avgjørende, men det må hjelpe deg med noen av tvilene dine.

Er Kodi Legal?

Juridiske forhold rundt Kodi forblir stort sett tvetydige ettersom det ennå ikke er laget noen klare lover mot strømming av opphavsrettsbeskyttet innhold, nesten ingen steder i verden. Skjønt, det er absolutt ingen tvil om at Kodi selv er en lovlig mediaspiller. Nedlasting og installering av Kodi forårsaker ingen overtredelser. Faktisk er Kodi allerede tilgjengelig gjennom de offisielle appbutikkene som Android's Google Play og Microsoft Store. Disse butikkene vil aldri være vert for en ulovlig app.

Kodi som frittstående søknad er lovlig. Det er noen Kodi-plugins som gir tilgang til opphavsrettsbeskyttet innhold gratis som har en tendens til å dra brukerne innenfor området til den lovlige radaren. Som jeg allerede sa, det er selvfølgelig ingen svart-hvitt lover mot strømming av copyright-innhold. Men det betyr ikke at det å spille gratis, lisensiert innhold er lovlig; faktisk kan det være veldig ulovlig og lande deg i trøbbel. Mange mennesker har mottatt juridiske merknader for å streame opphavsrettsbeskyttet innhold ulovlig. Det jeg prøver å si er at lovene er mer entydige for de som lagrer og distribuerer det piratkopierte / opphavsrettsbeskyttede innholdet.

Kodi-plugins er mer populært kalt Kodi-tillegg, og det er hundrevis av dem. De fleste av disse tilleggene er gratis og lar deg streame det lisensierte innholdet, for eksempel filmer og show, også gratis. Kodi-tilleggene lastes ned gjennom depotene som er vert for flere tilleggsprogrammer. Det er ett offisielt depot, kalt Kodi Add-on Repository. Den offisielle butikken har alle lovlige tillegg som enten gir tilgang til gratis innhold i det offentlige domene eller har det abonnementsbaserte innholdet.

Hvis du laster ned og bruker et tillegg fra det offisielle depotet, har du ikke noe å bekymre deg for når det gjelder lovlighetene. Imidlertid er det tredjeparts lagringssteder med tredjeparts addons som lover gratis streaming av opphavsrettsbeskyttet innhold som gjør ting litt vanskelig.

Å streame det lisensierte innholdet gratis er i strid med copyright-lovene. Spørsmålet som ber svaret er imidlertid - hvor straffbare er disse gratis online streamingaktivitetene?

Er Kodi Legal i USA?

La meg prøve å svare på spørsmålet ditt - Er Kodi lovlig i USA? Opphavsrettslovgivningen mot online-streaming av gratis innhold i USA er ikke akkurat det jeg vil kalle "klart." Men jeg har sett at mange mennesker blir viklet inn i det juridiske rotet på grunn av å se gratis, opphavsrettsbeskyttet innhold. For eksempel har jeg hørt om flere brukere som blir sendt varsler og advarer dem om de ulovlige streamingaktivitetene.

En ting som er helt sikkert er at salg og distribusjon av opphavsrettsbeskyttet innhold er brudd på lovene om opphavsrett, og gjerningsmennene kan også få store bøter og fengsel. Så hvis det er et tredjeparts tillegg som tilbyr gratis streaming av det opphavsrettsbeskyttede innholdet, er det et ulovlig tillegg, og utviklerne kan bli krenket.

Det er sannsynligvis best å la gjetningene ligge ute og holde seg trygge. Bruk ExpressVPN og sørg for at alle online aktivitetene dine ikke er sporbare.

Er Kodi Legal i EU og resten av verden?

I EU og andre deler av verden er copyrightlovene like uklare som i USA. Det er lovlig å bruke Kodi i de fleste land, da denne programvaren i seg selv ikke bryter noen lover. Imidlertid kan bruk av Kodi-tillegg for å se på opphavsrettsbeskyttet innhold lett komme deg i juridiske problemer uansett hvilken del av verden du bor i.

Lovene er strengere når det gjelder lagring og distribusjon av det lisensierte innholdet. Å markedsføre og annonsere verktøyene for gratis online streaming tiltrekker store straffer (hundretusener av dollar) og mange år i fengsel.

For eksempel er det en krenkelse i mange land å selge streaming-set-boksene eller -enhetene (for eksempel FireStick) med Kodi og tilleggsfiltene. En europeisk domstol avsa nylig mot en nederlender som hadde solgt forhåndsbelastede Kodi-kasser. Det som er bemerkelsesverdig er at det ikke var ulovlig å selge selve boksen. Det som gjorde det ulovlig, var det faktum at Kodi hadde forhåndsinstallert og fremmet piratvirksomhet.

Slik streames på Kodi trygt

Regjeringen din, Internett-leverandøren din og til og med noen tredjeparter holder kanskje øye med hva du gjør på nettet. Men du kan alltid holde dine online aktiviteter skjult for de nysgjerrige øynene. Den enkleste løsningen på dette er å bruke en VPN for Kodi.

VPN maskerer internettforbindelsen din og forhindrer at dine online aktiviteter blir sporet eller sporet. Med VPN kan du bruke Kodi trygt og uten bekymringer.

Jeg personlig anbefaler å bruke ExpressVPN for å beskytte internettforbindelsen din. Jeg har brukt den i lang tid og har lagt merke til at det er den raskeste VPN-tjenesten. Express VPN er også Kodi-vennlig.

I tillegg til å maskere internettaktivitetene dine, lar ExpressVPN deg også strømme geo-begrenset innhold og hjelper deg med å unngå internettgjeving.

Du kan også sjekke ut disse alvorlige grunnene til å bruke et VPN hele tiden.

Merk: Jeg godkjenner ikke bruken av ulovlig streaming av opphavsrettsbeskyttet innhold. Jeg anbefaler å bruke en VPN-tjeneste for å opprettholde ditt personvern.

Er Kodi-app trygt å bruke?

Hvis du mener at Kodi er lovlig sikker eller ikke, forblir spørsmålet delvis ubesvart på grunn av de vage copyright-lovene. I det store og hele, hvis du er en bruker som bare bruker Kodi til underholdningsformål og ikke distribuerer eller markedsfører salget av det piratkopierte innholdet, er Kodi ganske mye trygt for deg. Men ikke ta mitt ord for det, og følg med for nye kjennelser i ditt land eller din region.

I tilfelle du mente om Kodi er en sikker applikasjon uten skadelig programvare eller virus, er det mye lettere å svare på spørsmålet. JA! Kodi er en sikker applikasjon. Den inneholder ingen ondsinnede programmer. Det vil ikke skade enheten din.

Som jeg allerede har sagt, er Kodi vert i mange offisielle app-butikker som Google Play og Microsoft Store. Disse butikkene er kjent for å sette en app gjennom alvorlig gransking og flere tester før de er vert for dem. Det jeg mener å si er at Kodi i seg selv er en helt sikker applikasjon som ikke utgjør noen trussel for enheten den er installert på.

Vær imidlertid oppmerksom på tilleggene du installerer på Kodi. Det er hundrevis av addons der ute. Mens mange av dem er trygge, er det ikke tilfelle med alle. Installer alltid tillegget fra en pålitelig kilde. Det offisielle Kodi Add-on Repository har alle trygge tillegg. Men når du laster ned noen tredjeparts addons, er det best å gå for de som er populære og som allerede har testet tiden. Du kan ta en titt på de øverste Kodi-tilleggene som jeg fant trygge å installere fra og med dette skrivet.

Konklusjon

Det er tydelig fastslått at Kodi selv er en lovlig mediaspiller. Det er lovlig å installere og bruke Kodi for å se opphavsrettsbeskyttet innhold gjennom autoriserte kilder. Det er gratis online streaming av det lisensierte innholdet som ofte fører til vanskelige situasjoner. Som bruker er det lite sannsynlig at du vil tiltrekke seg straff eller straff for å streame det lisensierte innholdet. De som distribuerer, selger eller markedsfører piratkopiert innhold eller verktøyene for å tilby tilgang til slikt innhold, er imidlertid i strid med lovene og er underlagt tunge straffer og fengsel. Jeg godtar ikke brudd på opphavsretten og oppfordrer deg til å se gratis innhold som bare er tilgjengelig i det offentlige. Skjønt, jeg anbefaler å bruke en VPN-tjeneste for å maskere dine online aktiviteter fra regjeringen eller Internett-leverandøren.

I slekt:

Er VPN-er lovlige?
Er det ulovlig å Jailbreak en FireStick?
Er Terrarium TV lovlig og trygt å bruke?

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me