Hoe Kodi op Amazon FireStick te resetten

>

In dit artikel zullen we leren hoe Kodi 18.5 / 18.4 Leia of Kodi 17.6 Krypton te resetten naar de standaard fabrieksinstellingen op FireStick. Kodi is een ongelooflijke mediatool die uw apparaat omzet in een mediacenter en waarmee u uw favoriete inhoud kunt streamen - gratis en betaald (uiteraard grotendeels gratis). Maar dit gratis en open-source platform heeft geen problemen. Vooral de langdurige gebruikers die meerdere Kodi-add-ons hebben geïnstalleerd, ondervinden een aantal keer prestatieproblemen dan ze zouden willen.

Er zijn verschillende hacks en oplossingen die Kodi helpen versnellen en de prestatiehinderende bugs verhelpen. Maar er zijn momenten dat geen van de oplossingen werkt en Kodi resetten naar standaard blijft als de enige haalbare optie. Als je de app opnieuw instelt, heb je om te beginnen de schone lei, alsof je Kodi voor het eerst uitvoert. Maar vergeet niet dat het ook betekent dat u alle Kodi-gegevens verliest, zoals uw add-ons en instellingen. Ook dit kan worden opgevangen, zij het in zekere mate.

Dit artikel is ook voor degenen die gewoon vanaf het begin Kodi willen gebruiken zonder het proces van het verwijderen en opnieuw installeren van de applicatie te moeten doorlopen. Als u bijvoorbeeld na verloop van tijd te veel add-ons en builds hebt geïnstalleerd en de meeste niet meer gebruikt, kunt u Kodi met een snelle reset schoonvegen in plaats van ze afzonderlijk te verwijderen en het handvol add-ons instellen u zou willen gebruiken.

Hoe Kodi op FireStick te resetten

hoe Kodi op Firestick te resetten

In de komende secties van dit artikel zullen we het hebben over hoe u Kodi op FireStick kunt resetten, hoe u een back-up van uw gegevens kunt maken en terugzetten, en al het andere dat u mogelijk moet weten. Blijf lezen!

Aandacht FireStick-gebruikers: Lees voordat u doorgaat

Overheden en ISP's over de hele wereld monitoren de online activiteiten van hun gebruikers. Als wordt vastgesteld dat auteursrechtelijk beschermde inhoud wordt gestreamd op je Fire TV Stick, kun je in ernstige problemen komen. Momenteel is uw IP zichtbaar voor iedereen. Ik raad je sterk aan om een ​​goede FireStick VPN te krijgen en je identiteit te verbergen, zodat je kijkervaring geen slechte wending neemt.

ik gebruik ExpressVPN dat is de snelste en veiligste VPN in de branche. Het is heel eenvoudig te installeren op elk apparaat inclusief Amazon Fire TV Stick. Het komt ook met een 30-dagen geld-terug-garantie. Als je de service niet leuk vindt, kun je altijd om terugbetaling vragen. ExpressVPN heeft ook een speciale deal waar u kunt ontvang 3 maanden gratis en bespaar 49% op jaarplan.

Dit zijn de redenen waarom u altijd een VPN moet gebruiken.

STAP 1 - Backup Kodi op FireStick

Als je Kodi al een tijdje op FireStick gebruikt, heb je misschien al enkele add-ons geïnstalleerd, builds en verschillende instellingen aangepast. Wanneer u Kodi terugzet naar de standaard fabrieksinstellingen op FireStick, verliest u alle Kodi-gegevens, inclusief al uw add-ons en aanpassingen. Alles opnieuw instellen kan wat gedoe zijn. Het kost niet alleen tijd, je kunt je zelfs je vorige instellingen niet eens herinneren.

Als je alleen maar helemaal opnieuw wilt beginnen, hoef je niet veel te doen. Stel Kodi opnieuw in en u bent klaar om te gaan. Als u Kodi echter enigszins terug wilt zoals het was, raad ik aan een back-up te maken voordat u deze opnieuw instelt.

Notitie: Er zijn verschillende add-ons waarmee je Kodi kunt back-uppen en herstellen. Geen van hen biedt onfeilbare back-upoplossingen. Om de een of andere reden herstellen de add-ons slechts een deel van de back-upgegevens tijdens het herstel. Toch is het beter om iets op te halen dan alles te verliezen.

Voordat u Kodi opnieuw instelt, raad ik aan om alles op te schrijven dat u wilt herstellen, zodat u het later handmatig kunt instellen, in het geval dat niet alle gegevens automatisch worden hersteld.

Als het gaat om Kodi-gegevensback-up, hebben we Ares Wizard de meest effectieve gevonden. Het herstelt de meeste back-upgegevens en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Je kunt hier leren hoe je Ares Wizard op Kodi installeert.

Zodra u de Ares-wizard hebt, kunt u als volgt een back-up van uw Kodi-gegevens maken.

# 1. Navigeer naar Add-ons > Programmeer add-ons vanaf het startscherm van Kodi en open Ares Wizard

hoe Kodi te resetten

# 2. Selecteer nu en klik op het tabblad ‘Backup’ bovenaan de interface van de Ares Wizard

reset Kodi naar standaard

# 3. Als u nog niet de doelmap hebt gekozen waar het back-upbestand wordt opgeslagen of als u dit wilt wijzigen, klikt u op 'Bestemming selecteren' onder 'Back-up' in de linkerkolom

hoe Kodi op FireStick te resetten

# 4. Klik links in het Ares Wizard instellingenvenster op ‘Backup’

hoe Kodi terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

# 5. Klik nu op de ‘Backup-doelmap’ om de map te selecteren waar u een back-up van uw Kodi-gegevens wilt maken

hoe Kodi op Fire TV te resetten

# 6. Open ‘Root-bestandssysteem’

Kodi opnieuw instellen op Fire TV-stick

# 7. Klik op 'sdcard'

Hoe maak je een back-up van Kodi Dara

# 8. Nu kunt u elke map op uw FireStick-apparaat selecteren waarin u de Kodi-back-upgegevens wilt opslaan. FireStick heeft al een map 'back-ups', dus ik bewaar mijn back-upbestanden hier. Maar u kunt elke bestaande map kiezen of een nieuwe maken door op de knop 'Nieuwe map' aan de rechterkant te klikken.

hoe een back-up van kodi op firestick te maken

# 9. Ik heb de map 'kodi' gemaakt in back-ups. De Kodi-back-upmap bestaat niet standaard.

Kodi-back-up

# 10. Open nu de map 'Kodi' die u zojuist hebt gemaakt in de back-upmap (u ziet er niets in omdat we nog geen back-up van Kodi hebben gemaakt) en klik op de knop 'OK' om deze te selecteren.

hoe Kodi te resetten

# 11. Nu heb je een nieuwe back-up doelmap. Klik op 'OK' wanneer u terug bent in het instellingenvenster van de Ares Wizard

kodi back-upmap

# 12. Wanneer u terug bent in de interface van de Ares-wizard, zou u de optie ‘Vernieuwen’ moeten zien onder ‘Back-up’ (omdat u een nieuwe doelmap hebt gekozen). Klik op de knop ‘Vernieuwen’.

hoe u een back-up van Kodi maakt voordat u reset

# 13. Nu wordt Ares Wizard bijgewerkt met de nieuwe back-upbestemming. Zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien, kunt u kiezen welke Kodi-gegevens u wilt back-uppen en wat u wilt weglaten. Als u een back-up van alles wilt maken, selecteert u 'Volledige systeemback-up'. Als u alleen een back-up van uw add-ons wilt maken, selecteert u ‘Add-ons’ en laat u al het andere uit. Nadat u de keuze hebt gemaakt, klikt u op de knop ‘Backup maken’.

hoe gegevens over Kodi te wissen

# 14. U ziet een prompt met de vraag of u de pakketten wilt overslaan of hiervan een back-up wilt maken.

Telkens wanneer u een add-on bijwerkt of een nieuwe installeert, wordt ook een pakket gedownload. Na de update of installatie heeft u de pakketten niet meer nodig en blijven ze ruimte innemen op uw beperkte FireStick-opslag. Klik altijd op 'Ja' om de pakketten over te slaan omdat u ze niet meer nodig hebt.

Kodi resetten

# 15. Ares Wizard zal een back-up maken van Kodi. Dit is hoe de voortgang eruit zal zien.

backup kodi met ares wizard

# 16. Wanneer een back-up van Kodi wordt gemaakt, wordt u gevraagd of u de overgeslagen bestanden wilt bekijken. Klik op 'Nee' om door te gaan (of selecteer 'Ja' als u de overgeslagen bestanden echt wilt zien). En vergeet niet de totale grootte van de overgeslagen bestanden te negeren die deze prompt toont. Zoals u kunt zien, is het aantal onjuist (36722318 MB wordt omgezet in 36722 GB, wat bijna 4600 keer de maximale grootte van 8 GB van uw FireStick-apparaat is). Het is duidelijk een glitch.

zijn back-up wizard

In het volgende gedeelte leren we hoe u Kodi kunt resetten. In de volgende sectie zullen we zien hoe het te herstellen.

STAP 2 - Reset Kodi op FireStick

Er zijn twee manieren om Kodi te resetten. Een daarvan is om de Kodi-gegevens te wissen zonder deze te verwijderen. De andere is om de app van FireStick te verwijderen en alle bijbehorende gegevens te verwijderen. We zullen beide een voor een bekijken.

Dit is hoe Kodi eruit ziet met al uw geïnstalleerde add-ons ‘before’ gereset.

Kodi opnieuw instellen op firestick

Methode # 1: Kodi-gegevens wissen

We zullen nu leren hoe we gegevens over Kodi kunnen wissen. Deze methode is eenvoudiger en bijna moeiteloos omdat het de noodzaak elimineert om Kodi te verwijderen, wat een extra stap is. Als u gegevens wist, blijft Kodi op uw FireStick staan, maar worden al uw add-ons en hun instellingen, aanpassingen, Kodi-instellingen en al het andere verwijderd. Dus als u wilt weten hoe u Kodi naar de fabrieksinstellingen kunt resetten, wist u gewoon de gegevens. Ik zal je laten zien hoe.

# 1. Gebruik uw afstandsbediening om ‘Instellingen’ te selecteren in het bovenste menu van uw FireStick-startscherm.

Kodi Amazon Fire Stick opnieuw instellen

# 2. Navigeer nu naar het menu ‘Toepassingen’ en open het door op de knop ‘Selecteren’ op uw afstandsbediening te drukken

firestick-toepassingen

# 3. Open ‘Geïnstalleerde applicaties beheren’

hoe Kodi-gegevens op firestick te verwijderen

# 4. U zou nu de lijst met alle geïnstalleerde toepassingen op uw FireStick-apparaat moeten zien. Scroll naar beneden en selecteer Kodi hier en druk op ‘Selecteren’ op de afstandsbediening om toegang te krijgen tot de beschikbare opties

hoe gegevens over Kodi te wissen

# 5. Klik in het volgende scherm op de optie 'Gegevens wissen'. Aan de rechterkant ziet u ook extra informatie over Kodi op uw FireStick, inclusief de hoeveelheid opslag die het in beslag neemt. In de onderstaande afbeelding neemt de Kodi-app zelf 164 MB ruimte in beslag, terwijl de bijbehorende gegevens 125 MB groot zijn.

hoe Data op Kodi te wissen voor firestick

# 6. Klik in het volgende scherm nog een keer op 'Gegevens wissen' om uw actie te bevestigen

hoe Kodi te resetten

# 7. Druk slechts één keer op de terugknop op uw afstandsbediening om terug te keren naar het vorige menu. Rechts ziet u dat de Kodi-gegevens zijn gewist.

hoe Kodi-gegevens te verwijderen

# 8. Keer terug naar het startscherm en ga naar ‘Your Apps & Sectie 'Games'. Ren Kodi vanaf daar. U ziet ‘Voorbereiden op de eerste run’ (zie onderstaande afbeelding). Dit betekent dat alle Kodi-gegevens zijn gewist en dat u Kodi opnieuw hebt ingesteld op standaard.

open Kodi na het resetten

# 9. Wanneer u vanuit het startscherm van Kodi naar het gedeelte Add-ons gaat, ziet u dat al uw add-ons ook zijn verwijderd. Kodi is nu zo goed als nieuw.

Kodi op firestick

In dit deel hebben we geleerd hoe Kodi op FireStick te resetten door de gegevens te wissen. In de volgende methode zullen we zien hoe Kodi van FireStick te verwijderen.

Methode # 2: verwijder Kodi op FireStick

De andere manier om Kodi op FireStick te resetten is natuurlijk om het volledig te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren. Dit is een langer getekend proces maar levert dezelfde resultaten op. Soms zorgt het verwijderen en opnieuw installeren voor bepaalde problemen die het wissen van gegevens niet kan.

Laten we dus kijken hoe Kodi op FireStick te verwijderen.

# 1. Net als bij de eerste methode, selecteert u 'Instellingen' in het startscherm van FireStick en klikt u op 'Toepassingen' in het menu. Klik nu op ‘Geïnstalleerde applicaties beheren’ en selecteer vervolgens ‘Kodi uit de lijst’.

hoe Kodi op Firestick te verwijderen

# 2. U zult het volgende menu opnieuw zien. Klik deze keer op ‘Verwijderen’

verwijder Kodi op Fire TV-stick

# 3. Klik in het volgende scherm nog een keer op 'Verwijderen' om uw actie te bevestigen.

hoe Kodi van FireStick te verwijderen

Hiermee wordt Kodi van uw FireStick-apparaat verwijderd. Wanneer Kodi opnieuw wordt geïnstalleerd, zijn alle gegevens verwijderd.

Om de Kodi-app opnieuw te installeren, gaat u hierheen om te leren hoe u FireStick jailbreakt met Kodi.

STAP 3 - Herstel een back-up van Kodi-gegevens met de Ares-wizard

Nu je Kodi hebt gereset, wil je de back-up herstellen die je in stap 1 hebt gemaakt. Omdat je een back-up hebt gemaakt met Ares Wizard, heb je Ares Wizard opnieuw nodig om de gegevens te herstellen.

Tijdens het resetproces worden al uw add-ons verwijderd, inclusief de Ares Wizard. Daarom moet het opnieuw worden geïnstalleerd.

U kunt dit lezen om Ares Wizard op Kodi te installeren.

# 1. Nadat de app is geïnstalleerd, start u de app en selecteert u het tabblad ‘Back-up’ bovenaan en klikt u op de optie ‘Back-upbestand selecteren’ in het gedeelte ‘Herstellen’ (zie onderstaande afbeelding)

hoe Kodi terug te zetten naar de fabrieksinstellingen

# 2. Selecteer de optie 'Herstellen' in de instellingen van de Ares Wizard in het linkermenupaneel

hoe u kodi-gegevensback-up kunt herstellen na het resetten

# 3. Klik nu aan de rechterkant op ‘Backup file’

hoe Kodi op Firestick te herstellen

# 4. Open nu 'Root-bestandssysteem' en navigeer naar de map waar u eerder een back-up van de Kodi-gegevens hebt gemaakt. In mijn geval zou het Root-bestandssysteem zijn > SD-kaart > backups > Kodi.

Klik op het back-upbestand waarvan u de gegevens wilt herstellen

hoe Kodi opnieuw op Firestick te installeren

# 5. Klik vervolgens op 'OK' om door te gaan

hoe Kodi op Firestick te resetten

# 6. Klik nu op ‘REFRESH’ in het gedeelte ‘Restore’ aan de rechterkant

hoe Kodi te resetten

# 7. Klik onderaan op ‘Back-up herstellen’

hoe Kodi van Firestick te verwijderen

# 8. Als u instellingen hebt gewijzigd sinds u Kodi na de reset opnieuw hebt geïnstalleerd en deze wilt behouden, selecteert u de gewenste opties in de volgende pop-up en klikt u op 'Doorgaan'. Als geen van de opties is geselecteerd, worden uw huidige instellingen mogelijk opgeheven.

herstel Kodi op firestick

# 9. Wanneer de Kodi-gegevens zijn hersteld, ziet u de bevestiging 'Herstellen voltooid'. Klik op 'OK' om door te gaan.

hoe Kodi back-up te herstellen met Ares Wizard

# 10. Voor een correcte toepassing van guisettings.xml moet Kodi geforceerd worden gesloten. Klik op 'OK' om dat te doen. Dit brengt u terug naar de FireStick-interface van waaruit u Kodi opnieuw kunt starten.

herstel kodi back-up

# 11. Ga terug naar het Kodi-startscherm. Zoals u ziet, zijn niet alle add-ons hersteld. Dit bevestigt wat ik eerder zei, dat er slechts gedeeltelijk een back-up van de gegevens wordt gemaakt. Helaas is dit het beste wat we kunnen doen. Maar het bespaart je nog steeds wat tijd en inspanningen omdat je Kodi niet helemaal opnieuw hoeft op te zetten.

hoe Kodi op Firestick te resetten

Hoe zit het met ontbrekende add-ons / builds

Zoals ik al eerder zei, zal Ares Wizard de gegevens herstellen, maar het zijn mogelijk niet de volledige gegevens die u had voordat u Kodi opnieuw instelde. Dus als u enkele add-ons of builds mist die u opnieuw nodig hebt, kunt u ze altijd opnieuw installeren. U kunt de volgende bronkoppelingen controleren voor het toevoegen van add-ons, builds en apps.

  • Beste Kodi-add-ons
  • Beste Kodi-builds
  • Beste FireStick-apps

Hoe Kodi te rusten (videogids)

Afsluiten

Dus nu hebt u geleerd hoe u een back-up van Kodi-gegevens maakt, Kodi opnieuw instelt, Kodi verwijdert en opnieuw installeert en hoe u Kodi-gegevens op Fire TV / Stick kunt herstellen. Het resetten of verwijderen van Kodi zal zeker de prestaties verbeteren en ook ruimte vrijmaken op uw FireStick-opslag. Of, als je het gevoel hebt dat je Kodi-app vol zit met alle add-ons en builds die je niet langer gebruikt, is resetten misschien de juiste manier.

Verwant:

Hoe Jailbreak Fire Stick
Hoe Cinema APK op Fire Stick te installeren
Hoe Kodi op Fire Stick bij te werken
Hoe Kodi-buffering op te lossen
Hoe VPN op FireStick te installeren

Max Eddy
Max Eddy Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me